Grönvitt tog elfte raka segern – i tufft derby: ”Inte lätt att slå lagen där nere”

VSK Fotboll behåller serieledningen i division 2. Evelina Sjöstrand avgjorde – på en frispark. ”Men vi borde ha gjort fler mål”, säger matchvinnaren efter 2–1 mot Gideonsbergs IF.

VSK Fotboll vann till slut derbyt mot Gideonsbergs IF på Iver Arena. Evelina Sjöstrand (till vänster) Safiya Abdulkadir Abshir gjorde Grönvitts mål.

VSK Fotboll är etta i serien och GIF:s andralag sist med bara en poäng men det blev inte oväntat ett jämnt och hårt i det prestigefulla derbyt på Iver Arena i Västerås.

Till slut tog Grönvitt elfte raka segern.

Och behåller alltså därmed topplatsen.

– Det var otroligt skönt att vi vann men vi hade många, många chanser att göra fler mål. Jag vet inte vad det berodde på att vi missade. Vi kanske kände stress att avgöra, säger Evelina Sjöstrand till klubbmedia efter siffermässigt knappa triumfen.

Andra halvlek var det i stort sett spel mot ett mål och hörnstatistiken 7–0 efter paus avslöjar en del om matchbilden då.

Grönvitt hade ett flertal frilägen men prickade stolpen och ribban flera gånger eller sköt rakt på Thea Fält.

– Vi borde kanske bara lägga bollen på sidan i stället för att gå på kraft. Samtidigt är deras målvakt (Thea Fält) otroligt duktig.

Safiya Abdulkadir Bashir sköt därtill en straff i ribban när bara fem minuter återstod men de grönvita lyckades hålla undan.

Samtidigt var det just den hårt arbetande centrala mittfältaren som kvitterade för Grönvitt i slutet av första halvlek.

VSK:s tränare Lisa Hellenberg beordrade Evelina Sjöstrand att ta en frispark utanför straffområdet och prickade Safiya Abdulkadir Abshir i boxen.

– ”Saffe” är stark i luften och så bra på huvudet, säger Evelina Sjöstrand med beundran i rösten om 1–1.

Evelina Sjöstrand var den enda som hittade nätet efter paus – via en frispark på distans.

Segermålet var nästan identiskt med fullträffen i tidiga seriefinalen mot Östervåla IF i augusti.

– Jag försöker ha tryck i bollen så att målvakten inte ska kunna ta den och nu gick den över henne.

Nu återstår bara tre matcher. Vad tror du om fortsättningen?

– Vi måste fortsätta att ha fokus och pannben och ge 100. Det är inte lätt att slå lagen som ligger därnere. De kommer att slåss för sina poäng för att hänga kvar och vi kämpar för att behålla serieledningen. Jag tycker att vi höjer oss i andra, har bollen nästan hela tiden och skapar som sagt mycket, säger Evelina Sjöstrand.

Mer från matchen

• VSK Fotbolls tidiga matchstart mot Gideonsbergs IF berodde på att Superettan flyttade klubbens herrmatch mot Skövde AIK från söndag 11 september till lördag 10 september. 10.00 söndag var den enda tid som fanns tillgänglig på Iver Arena.
  • Bele Barkarby vann komfortabelt mot Avesta AIK (3–0) och är därmed fortfarande två poäng efter Grönvitt i serietoppen.
  • Grönvitts flickor 11 ställde som vanligt upp som ”bollmajor”.
  • Som vanligt finns en filmad intervju med huvudtränaren Lisa Hellenberg på Facebook och  Instagram: vskfotboll respektive vskfotbolldam.
  • VSK Fotboll hade parallellt match i division 4 på Blåsbo mot Sala FF och coachades av F15-tränarna. Det blev 4–4 efter två mål av Elvira Petersson och ett var av Sally Messing och 14-åriga Joy Sevor som åkte direkt från division 2-matchen på Iver Arena och hoppade in i andra halvlek mot Sala.
  • Nästa match i division 2 är mot Råsunda IS på Skytteholm i Solna söndag 18 september (avspark 18.00).
  • VSK Fotboll–Gideonsbergs IF 2–1 (1–1)
    Målen: 0–1 (32) Sara Eklund, 1–1 (38) Safiya Abdulkadir Abshir, 2–1 (71) Evelina Sjöstrand.
    Hörnor: 9–1 (2–1).
    Domare: Moltas Gunnarsson.
    Publik: 149 (på Iver Arena, Västerås).

Så spelade VSK Fotboll:
Målvakt:
 Freja Grabmüller.

Backlinje: Hanna Helg, Evelina Sjöstrand, Thea Nilsson, Julia Holmström.

Mittfält: Sara Eriksson, Lova Lööf, Safiya Abdulkadir, Lova Howell Rudstam.

Anfall: Elin Antonsson, Emma Lindgren

Avbytare: Bianca Iglesias Acosta, Louise Johansson, Mathilda Julin, Joy Sevor, Jacqueline Jessen (målvakt).