Grönvitt jagar topplats – efter tung triumf vid norska gränsen: ”Siktar självklart på seger”

Elin Antonsson utsågs till Årets damspelare i VSK Fotboll i fjol. I dag är hon tillbaka på Hitachi Energy Arena efter att ha avgjort borta mot Lysviks IF. ”Träningsveckan har varit väldigt bra och alla är jättetaggade. Allt känns positivt och vi har mycket energi och bra stämning”, säger forwarden.

Elin Antonsson blev återigen matchvinnare för VSK Fotboll. I dag är Grönvitt tillbaka på Hitachi Energy Arena i Västerås. ”Vi siktar på tre nya poäng”, säger skyttedrottningen inför matchen mot QBIK.

VSK Fotbolls damlag gjorde för precis en vecka sedan den historiskt långa bortaresan till Lysvik i västra Värmland och kom efter närmare 60 mil hem till Västerås efter årets längsta resa och första bortaseger i division 2.

Alla tre poängen säkrades redan efter knappt en kvart.

– Otroligt skönt att vinna och självklart att få göra mål, säger Elin Antonsson till klubbmedia efter 1–0-segern på naturgräset.

Grönvitts supertalang Nathalie Brorson tog sig fram på högerkanten och skickade in bollen i boxen och där visade Elin Antonsson klass.

21-åringen utsågs till Årets spelare i VSK Fotboll 2022, tog en maxlöpning och vann duellen med försvararna.

– Det var härligt att se bollen i målet.

Lysviks IF har betydligt äldre och mer rutinerade spelare och blev en tuff utmaning för de unga grönvita spelarna.

Värmlandslaget slog många långa bollar.

– De är stora och starka men vi stod upp väldigt bra. Vi har många snabba spelare och det avgjorde. Jag tycker att vi gör en riktigt bra match, säger Elin Antonsson och hyllar samtidigt matchens lirare Jacqueline Jessen i VSK:s mål.

I dag, söndag, väntar nästa lag från Värmland när anrika QBIK från Karlstad – med allsvenskt spel på meritlistan – kommer till Hitachi Energy Arena i Västerås (16.00).

Elin Antonsson understryker att segern i Lysvik gav en boost.

– Träningsveckan har varit väldigt bra och alla är jättetaggade. Allt känns positivt och vi har mycket energi och bra stämning. Och vi trivs på Hitachi Energy Arena där underlaget alltid är perfekt.

Grönvitt saknar flera namnstarka spelare på grund av skador och inte heller Nathalie Brorson och Tilda Hellén är med mot QBIK eftersom de representerar Sveriges F 07-landslag i en fyrnationsturnering i Portugal.

– Vi har en bred trupp och siktar självklart på seger, säger Elin Antonsson.