Förlust för damerna – ”Missnöjda med vår prestation”

VSK Dam träningsspelade mot division 1-laget Degerfors idag på Stora Valla. Det blev förlust med 1-3 trots ett tidigt ledningsmål. Undantaget en delvis slarvig första halvlek bådar spelet gott.

Tränare Markus Lindberg ger sin syn på första halvlek:
”Vi gör ett tidigt mål och då är känslan att vi kommer skapa ganska många målchanser. Efter det spelar vi dock inte ett tillräckligt bra anfallsspel för att spela bort deras mittfältspress. De får bollvinster och möjligheter att kontra. Vi skapar några chanser och kanske ska vi göra mål på en av dem. Men totalt sett en mindre bra halvlek.”

Thilda Hellén var spelaren som gav VSK ledningen och det redan efter 4 minuter. I halvtid var det däremot underläge med 1-3 efter en rejäl vändning av Degerfors Lindberg fortsätter:

”Inför andra försöker vi korrigera lite i hur vi anfaller men lyckas inte med de aktionerna. Andra halvlek blir ganska blek från vår sida samtidigt som Degerfors ska ha en eloge för sättet de spelar försvarsspel på.
Totalt bjuder vi på för mycket kontringar genom att inte vara tillräckligt passningsskickliga. Vi är faktiskt ganska missnöjda med vår prestation. Samtidigt är det bättre att få den motgången nu, innan seriepremiären, så att vi kan ta lärdom av det”.

Laget var självkritiska gentemot sin insats men man ska komma ihåg att Degerfors spelar i divisionen över Grönvitt. Trots det var hemmalaget långt ifrån överlägsna i matchen. I andra halvlek var det nog rentav tvärtom, ett visst spelmässigt övertag för VSK.

Att halvleken blev mållös kan i viss mån förklaras med de många byten som genomfördes. Paussiffrorna, 1-3, stod sig således matchen ut.

Nu väntar ytterligare en träningsvecka innan VSK tar emot Enköping nästa helg, i säsongens sista träningsmatch. Försäsongen får betraktas som mycket lovande och laget går en mycket spännande säsong till mötes.

Degerfors IF – VSK Fotboll 3 – 1 (3-1)

Mål VSK: Thilda Hellén

Startelva VSK

Målvakt: Agnes Vilén
Försvar: Mathilda Juhlin, Maria Fjellman (kapten), Jennifer Holmström, Julia Lindholm
Defensivt mittfält: Sargonia Solaka, Safiya Abdulkadir Abshir
Offensivt mittfält: Tilda Helén, Moa Karlsson, Wilma Hedenström
Anfall: Nathalie Brorson

Du har väl inte glömt att köpa biljett till herrlagets hemmapremiär 7/4 kl 16.30 när IF Elfsborg kommer på besök. Just nu har nästan 3 600 köpt sin biljett. Smartast är dock att köpa ett årskort – det ger dig också fri entré till alla dammatcher under säsongen – priset är fantastiskt om man räknar ihop vad man får för pengarna.