Årets första derby! ”Vi ska gå in med inställningen att vi möter ett topplag i division 1”

På lördag är det dags för årets första derby. I årets serie kommer VSK möta både BK30 2 och Gideonsbergs IF. Nu är det dags för att möte BK30 2 på bortaplan, Ringvallen.

På lördag möter VSK dam, BK30 2 på Ringvallen

Inför denna omgång har VSK klättrat till en fjärdeplats i tabellen. En tabell som är mycket jämn, de sex första lagen ligger inom tre poäng och VSK är bara två poäng efter serieledarna.
VSK är fortfarande obesegrade med 3 segrar och 2 oavgjorda.
Tabellen hittar ni här.

Efter förra omgångens klara seger med 7-0 hemma mot Karlstadslaget QBIK så har laget haft en bra träningsvecka med hög intensitet. Tillbaka efter landslagsspel är också Tilda Hellén och Nathalie Brorson, som båda saknades i förra matchen. De var båda iväg med F07 landslaget och spelade en fyrnationsturnering i Portugal.

Nathalie Brorson och Tilda Hellén med F07 landslaget i Portugal

En annan positiv nyhet är att både lagkapten Thea Nilsson och Zelda Stadsdahl är tillbaka i träning om än lättare sådan.

Som vanligt inför matcherna så har vi fått oss en pratstund med huvudtränare Lisa Hellenberg.

Emelie Holmström och Lisa Hellenberg

7-0 sist på hemmaplan och en fjärdeplats i tabellen. En tabell som är jämn, ni är sex lag inom 3 poäng och ni är bara två poäng efter ettan.

Hur ser de på årets serie?

– Jag tycker serien ser jämn ut där vi ser många kryss-matcher. Serien är lång och mycket kan hända, speciellt under hösten. Vi är inte helt nöjda med varken Rynninge borta och Hallsberg borta, men viktigt att vi ändå får med oss 1 poäng från dom matcherna. 

Som sagt, 7-0 sist och en skön känsla, vad tar ni med er från den matchen?

– Mycket positivt! Vi halverade våra oprovocerade bolltapp från förra hemmamatchen och tycker många spelare klev fram och visade att dom verkligen vill spela. Kul med många målskyttar! 

Det var inte helt självklart att det skulle bli en lätt match med både Tilda Hellén och Nathalie Brorson borta på landslagsuppdrag och några långtidsskador, men ändå storseger, hur förklarar du det?

– Vi har en jämn och konkurrenskraftig trupp där många vill vara med och tävla. Jag tycker många gör en fantastisk match och att spelare alltid ger 100% på träning gör också att vi som lag utvecklas och blir bättre. 

Med tanke på det, hur har träningsveckan varit?

– Bra! Mycket spel och förberedelser inför helgen. 

På lördag är det dags för årets första derby! Bortaplan på Ringvallen ska ni möta BK30 2, till den matchen krävs väl ingen extra tändvätska?

– Nej, samtidigt som jag försöker trycka på att oavsett motstånd ska vi gå in med en inställning som att vi möter ett topplag i div 1. 

Jag förmodar att BK30 känner likadant, hur ska ni spela för att gå segrande ur matchen?

– Ett noggrant försvarsspel och mycket energi framåt tror jag kommer vara det viktigaste på lördag. 

Några spelare borta eller tillbaka rentutav?

– Vi har skadade som äntligen fått börja vara med i spelövningar, annars är alla med.

Hur ska matchen ha slutat för att du ska vara nöjd efteråt?

– Jag vill se samma fokus och tålamod med bollen som vi hade i helgen, och hårt jobb såklart. 

Tack så mycket för intervjun och lycka till på lördag!

– Tackar!