Är det dags för första 3 poängaren på bortaplan idag, söndag? ”Mycket energi och hårt arbete brukar oftast innebära 3 poäng”

Idag, söndag åker damlaget till Lysvik för tredje bortamatchen i år. De andra två har slutat med oavgjort efter underläge i båda matcherna.
Laget har jobbat hårt med att få igång spelet redan från minut 1 och inte låta motståndarna göra mål i början av matchen.

Vi hör vad huvudtränare Lisa Hellenberg har att säga om veckan som gått och tankar inför matchen.

Idag är det dags för nästa match, men innan vi går över på den så stannar vi kvar lite på vad som har presterats hittills. Du har sagt i intervjuer efter alla tre matcher att du inte riktigt har varit nöjd. 5 poäng på tre matcher. Ni har i alla tre matcher kommit i underläge. Hur ska ni göra för att inte hamna där igen?

– Det är svårt att säga exakt vad vi behöver göra för att vända den negativa ”första 30” trenden vi haft första 3 matcherna. Men självklart är det något vi jobbar på och försöker hitta lösningar på, hela laget. Det är en balansgång mellan att ”släppa och gå vidare”, och hur mycket vi ska diskutera det. 

– Men det känns som vi är på rätt väg!

I bortamatchen mot Hallsberg sist så gjorde du några snabba förändringar redan efter 30 minuter, då ni låg under med 0-2, och sedan ”vann” ni resten av matchen med 2-0, är det någonting som ni bygger vidare på?

– Det är absolut en styrka vi har, att kunna göra snabba förändringar på planen och få en annan matchbild. Vi har ju alltid en plan för hur vi vill genomföra matchen men ibland ser matchen annorlunda ut och då är det bra att vi kan ändra snabbt. 

Vad tar ni med er från den senaste matchen?

– Jag tycker att vi får se 2 riktigt pigga och bra inhopp! Men även att vi har bra perioder i båda halvlekarna där vi äger mycket boll och försöker spela den fotboll vi vill trots väderförhållandena.

Om vi nu går vidare och pratar om matchen på söndag, så är det dags för årets längsta bortamatch, Lysvik. Hur har ni förberett er på den?

– Vi har haft en bra träningsvecka med mycket fokus på våra värdeord och hur vi agerar på plan utifrån dem. 

Har ni ”gnuggat” någonting extra mycket?

– Vi har tryckt mycket på energi och delaktighet i spelet.

Hur har träningarna varit under veckan?

– Bra! Vi har haft härlig energi och fin fotboll. 

Du har två långtidsskador, något annat som oroar, spelare som är borta?

– Vi har nån spelare borta, men inget speciellt som oroar. Vi har fullt fokus och förtroende för den trupp som tas ut. 

Vad vill du se av laget på söndag?

– Att vi tar med vår värdegrund ut på planen och agerar efter den målsättning vi har satt. 

Hur ska matchen ha varit för att vi ska se en nöjd Lisa Hellenberg?

– Mycket energi och hårt jobb brukar oftast innebära 3 poäng!

Tack så mycket och lycka till med matchen!

– Tackar!