VSK Fotboll stöttar Ukraina

Det är omöjligt att oberörd stå bredvid utan att känna en stark känsla av att vilja hjälpa och solidariskt visa stöd. Ingen kan hjälpa alla men vi kan alla göra något. I vår värdegrund säger vi att gemenskap och ansvar är en del av vad VSK Fotboll står för. Det tar vi fasta på. Precis som statsministern sa i sitt tal till nationen under tisdagskvällen: Varje enskilt bidrag gör skillnad. 

Det finns många som initierar insamlingar för att på så sätt se till att hjälpen till Ukraina når fram. Vi kommer inte att dra i gång någon egen insamling. Men vi sprider gärna två initiativ som vi står bakom och som vi som klubb kommer att stötta. 


Svenska Fotbollförbundets initiativ

Fotbollen med Svenska Fotbollförbundet i spetsen, vill ta det ansvar vi kan genom en insamling för krigsoffer i Ukraina. Swisha en gåva till UNHCR på 123 129 5021. Ett akut nödpaket som räddar liv i kriser kostar 370 kronor. 

Läs mer om SvFFs initiativ här

Stiftelsen Akelius Foundation

Akelius Foundation dubblar de pengar som skänks till organisationerna fram till 31 mars. Det innebär att varje gåva blir dubbelt så mycket. Under träningsmatchen på söndag plockar vi fram vårt souvenirsortiment och säljer till 25% rabatt. Vi bjuder också på kaffe, men swisha gärna för din kopp, så går alla intäkter till den här insamlingen. 

Läs mer om Stiftelsen Akelius Foundation här


Enligt nyligen utkomna rapporter är redan 1 miljon människor på flykt. Hjälpbehovet är enormt. Det kommer att krävas stora insatser under lång tid för att hjälpa de flyende med mat, husrum och sjukvård. Har du inte redan hittat hur du kan hjälpa till hoppas vi att något av våra förslag kan vara rådgivande i var du kan ge ditt bidrag. 

Tänk på att det inte är enskilda ryssar som är aggressiva och för krig utan en regim som är emot demokrati och enskilda individers frihet att välja.