VSK Fotboll fördömer läktarincidenten under lördagens match mot Utsiktens BK

Under inledningen av lördagens seriefinal mot Utsiktens BK inträffade en incident på ståplatsläktaren som involverade pyroteknik och som ledde till personskador.

I samband med inmarschen antändes bland annat en så kallad ”Air bomb” på ståplatsläktaren. Den briserade i huvudhöjd vilket resulterade i att ett flertal åskådare drabbades av tillfälliga hörselproblem. Vidare skadades en minderårig person på armen vilket tvingade denne att uppsöka sjukhusvård.

VSK Fotboll ser mycket allvarligt på det inträffade. Det är fullständigt oacceptabelt att personer som besöker klubbens arrangemang råkar ut för någon form av personskada eller obehag som är kopplat till pyroteknik eller av annan anledning.   

Klubben jobbar aktivt med värdeorden GLÄDJE – ANSVAR – GEMENSKAP i hela vår verksamhet från våra knattelag upp till representationslagen. Vi förväntar oss att den publik som besöker våra arrangemang lever upp till andan i värdeorden och att nödvändig hänsyn och respekt visas mot varandra, vilket är nödvändigt när så många människor samlas på en begränsad yta.

Det inträffade får aldrig upprepas!

VSK Fotboll tar avstånd från användandet av pyroteknik i samband med våra arrangemang. Lördagens incident är polisanmäld och klubben bistår rättsvårdande myndigheter i utredningen. Vidare kommer styrelsen bjuda in klubbens supportrar till möte där vi tillsammans diskuterar hur vi gemensamt kan skapa trygga arrangemang.

//VSK Fotbolls styrelse