Träningsstart för våra representationslag

På en kylslagen Iver Arena exakt klockan 17.00 började officiellt årets säsong för dam- och herrlaget. Här är en kort rapport om hur det var.

Spelarna springer förbi supportrarna och tackar för stödet innan träningen

Strax före klockan 17 samlades lagen i spelargången för att gemensamt springa ut på arenan och dra igång årets första träning som därmed kickar igång årets säsong. Lagen sprang till höger efter att de kom ut på plan och följde planlinjerna bort mot ståplats. När de närmade sig tändes bengaler och fyrverkerier gick till väders bakom ståplatsläktaren. Röken rullade in över arenan och skymde för ett kort tag sikten.

Det märktes att spelarna var sugna på att få komma igång igen efter juluppehållet och att de uppskattade det varma mottagande de fick av publiken som var på plats. Det var många leenden och ryggdunkningar när spelare hälsade varandra välkomna tillbaka för en ny säsong.

Sen började träningen – ett lag på vardera planhalvan. Det var riktig träning där man började försiktigt men intensiteten stegrades efterhand. Tränare och spelare intervjuades löpande och publiken fick i högtalarsystemet höra hur de tänkte runt laget och säsongen. Det var kylslaget som sagt men klubben bjöd på kaffe som nog lindrade den värsta kylan.

Det var fullt med spelare på planen. I herrtruppen var nog i princip alla närvarande som har kontrakt med klubben inklusive de som varit utlånade gångna säsongen. På damsidan märks det att truppen växt rejält sedan ifjol – knappt 20 spelare på planen och då är inte de som provspelar med klubben inräknade.

Efter träningen var det idel glada miner när spelare, ledare, klubbrepresentanter och publik pratade och diskuterade lagen, serierna och framtiden. Det finns en förväntan i luften inför i år och supportrarna sammanfattade väl stämningen på Iver idag med sin banderoll – 2022 – ett Grönvitt år!

David Engström frångick inte sin vana att träna i kortbyxor – trots kylan. Idag var det han och William Videhult som var barbenta, deras vita ben syntes tydligt i kontrast mot de övriga svartklädda spelarna på planen.