Seriefinal för Grönvitt – då stöttas damerna av herrlaget: ”Tror att chansen till seger är bra”

VSK Fotboll har tidig seriefinal på Iver Arena. Då stöttas tjejerna på plats av hela herrlaget. ”Segerchansen är god”, säger Simon Johansson inför lördagens heta match.

Louise Johansson

VSK Fotboll har sedan damlaget formerades inför säsongen 2020 avancerat två nivåer i seriesystemet och lördag eftermiddag (14.00) väntar seriefinal i division 2 på Iver Arena.

Då kommer toppkollegan Östervåla IF till Västerås.

– Jag hoppas att damerna gör en bra match och tror att chansen till seger är bra. Östervåla har en vass avslutare (Pernilla Andersson) som det gäller att se upp med, säger Simon Johansson till klubbmedia.

Damlagets framfart som nykomling i serien är långt ifrån någon nyhet för herrlagets kapten och mångåriga pådrivare och kulturbärare.

Simon Johansson har varit på alla dammatcher på Iver Arena – och följde även bortamatchen mot Gideonsbergs IF 2 på Önsta IP.

– Damerna har gjort det väldigt bra.

Ett av de främsta vapnen för Grönvitt är för övrigt högra flanken med rutinerade Hanna Helg och Simon Johanssons fru Louise ”Lollo” Johansson.

Vilket betyg får ”Lollo” så här långt?

– Hon har gjort det väldigt bra! Hon har ganska nyligen fött barn, jobbar 100 procent på Länsförsäkringar Bergslagen och tränar och spelar matcher, säger Simon Johansson med beundran i rösten.

Andra spelare i VSK Fotbolls trupp i Superettan är förstås också frekventa besökare när damlaget har seriematcher på Iver Arena.

I samband med lördagens seriefinal finns samtliga herrspelare på läktarna.

– Förslaget om att se matchen gemensamt kom från (tränaren) Kalle Karlsson. Det känns jättebra att kunna ge det stödet.

Grönvitts herrlag har sedvanlig fotbollsträning lördag förmiddag och sedan följer ett gympass på arenan och gemensam lunch.

– Det blir en heldag på Iver Arena, säger Simon Johansson som förstås ser till att sonen Alexis är med och hejar extra mycket på mamma Louise Johansson.

SMHI:s lördagsprognos för Västerås är 28 grader och den förväntade storpubliken kan följa matchen från solen på ståplats eller sitta i skuggan. 

VSK Fotboll utökar inför seriefinalen mot Östervåla sitt serveringsutbud och har bland annat matigare alternativ på sittplatsläktaren.