Flickakademin på uppgång

Det går bra nu – för våra damer och flickor. Inte nog med att damerna tog sig rakt upp till divison 2, vi ser också ett större intresse för våra träningar med flickakademin.

Akademin för tjejerna är fortfarande under uppbyggnad och ännu inte moget att ta steget till akademilag för de äldre flicklagen. Däremot är vi stolta att kunna erbjuda träning för tjejer i länet som vill mer. Som vill träna mer, spela mer och utvecklas ännu mer. 

På första träningen för höstsäsongen deltog 34 tjejer från sju olika klubbar i länet. Alla var glada och fulla av energi. Det syntes verkligen att det har varit ett alldeles för långt uppehåll med en vårsäsong full av restriktioner. Tjejerna var taggade och körde alla 100%. 

”Det är så roligt att se att så många tjejer vill träna extra fotboll och att de tycker att flickakademin är en tillgång” säger Lisa Hellenberg, ansvarig för flickakademin inom VSK Fotboll. 

Flickakademin är för tjejer som är födda 2006-2009. Nästa säsongen kommer det att vara tjejer som är födda 2008-2011. För den som är nyfiken men kanske skulle vilja veta mer så har vi en höstcamp under höstlovet för den som vill prova på för att se hur träningarna är. Här hittar du mer information.

Just nu tränar flickakademin på söndagar kl. 18.30-20.00 fram till den 19 december men har delat upp gruppen i två. Så i praktiken blir det varannan söndag. 

”Allra roligast är att se att det är så många som har ett driv och verkligen vill utvecklas.” säger Lisa och lägger till: ”För den som är intresserad så är det bara att höra av sig till mig.” Hon avslutar med: ”Jag hoppas att det är fler klubbar som ser det positiva med flickakademins verksamhet, blir nyfikna och besöker oss någon gång för att se hur vi tränar.”

Mejla till Lisa här!