Oscar Norrby senast P19-tränare får nya arbetsuppgifter i VSK

Oscar var under 2021 tränare för akademins P19-lag. Nu har Oscar fått utökade arbetsuppgifter.
– Det är väldigt kul att få jobba i VSK på heltid, något som jag strävat efter, säger Oscar.

Samtidigt som Kalle Karlsson blev huvudtränare för herrarnas A-lag i somras implementerades en ny organisation i klubben, en organisation som ligger i den långsiktiga strategin. Från årsskiftet har den nya organisationen satt sig och vi kommer vartefter presentera de nya rollerna och människorna som jobbar i dem. Först ut är Oscar Norrby.

Oscar Norrby

Hej Oscar, senast tränade du P19-laget på halvtid och jobbade som fotbollsinstruktör på Widénska gymnasiet på den andra halvan, men från årsskiftet är det nya uppgifter i klubben som gäller – berätta. 

– Det stämmer, från årsskiftet jobbar jag endast i Grönvitt! Såklart väldigt kul att få jobba i VSK på heltid, det känns som ett naturligt och väldigt roligt steg. Jag tror mycket på den här nya organisationen med så många kompetenta människor under samma tak. Att få vara en del av den känns väldigt inspirerande. Jag smygstartade faktiskt redan i höstas med att var med runt herrlagets träningar, men från och med nu är det bara grönvitt arbete som gäller. 

Vad är dina arbetsuppgifter i klubben nu? 

– Rollen består av två delar, den ena som övergångstränare. Det innebär  att jag ingår i tränarteamet runt herrlaget som en assisterande tränare.  Mer än det sedvanlig arbetet i att planera och driva träningar ihop med  övriga teamet har jag där som uppgift att coacha de yngre spelarna i truppen för att hjälpa dem ta nästa steg. I praktiken innebär det att jag har samtal med dem, ger feedback och hjälper dem att få ihop pusslet med  träning, skola och så vidare. Tanken är att jag ska underlätta och snabba  på processen för dem att etablera sig på elitnivån. 

Och den andra delen? 

– Arbetet som övergångstränare äger främst rum på förmiddagarna där herrlagets träningar ligger. På eftermiddagarna är jag utvecklingsansvarig för våra yngre ungdomslag, tränarnas tränare från fotbollslekis upp till och med de är femton. Herman Ottosson som akademi- och sportchef har samma ansvar från de är 16 år upp till våra representationslag och är samtidigt min chef. 

– Jag har där ett ansvar att se till att vi har rätt tränare på rätt plats, att verksamheten bedrivs enligt våra riktlinjer i träning och match samt hjälper våra tränare framåt i sin utveckling. Jag kommer att hjälpa dem med  träningsplanering, coachning och hur de kan utvecklas som tränare. Precis som för spelarna vill vi att tränarna har individuella utvecklingsplaner. De planerna ska jag jobba med och följa upp.  

– Jag kommer även att på pojksidan förbereda övergången från P14 till P15. Det är ju först då vi selekterar spelare i VSK och därmed aktivt tittar på spelare utifrån. Så att ha en bild över vilka spelare som kan vara aktuella för vår verksamhet och sedan förbereda dem på bästa sätt blir såklart också viktigt.  

– Sen kommer jag och Herman genomföra certifieringen av akademiverksamheten tillsammans. Med extra fokus på våra ansvarsområden. 

Det låter som att du kommer att ha fullt upp. 

– Ja, så kommer det vara, det är mycket jobb med båda rollerna så jag kommer att ha händerna fulla. Samtidigt så är det precis det här jag vill jobba med, så jag ser fram emot alla arbetsuppgifterna under kommande säsong, säger Oscar avslutningsvis. 

Vi säger Grattis till Oscar och önskar honom lycka till med sina nya arbetsuppgifter.