Klart – Liam Larsson skriver på A-lagskontrakt: ”Det är jättekul”

Liam Larsson arton år gammal med hemvist i VSK Fotbolls P19-lag har nyligen skrivit på sitt första A-lagskontrakt, så klart med VSK. -Det är jättekul, säger Liam Larsson.

Liam Larsson arton år gammal har precis skrivit på ett treårskontrakt med VSK Fotbolls A-lag.

Den store och starke anfallaren har gått från klarhet till klarhet i årets P19-serie och stått för ett solitt spel och många mål.

– Det har gått bra för mig i år och det har flutit på. Efter sommaren har jag fått börja träna med A-laget och redan efter några träningar började vi prata kontrakt, säger Liam Larsson.

Men vägen till A-laget har inte varit spikrak.

– Jag kom till VSK som 15-åring från VIK där jag spelat sen jag var barn. Men de första åren i VSK innebar stora problem för mig med skador. Det visade sig vara problem med mina fötter men innan det blev klarlagt har jag träffat många fysioterapeuter och naprapater. Nu har jag fått hjälp och det känns bra, jag kan spela för fullt.

Du har tränat med A-laget några månader – vad är skillnaderna mot vad du är van vid?

– Till att börja med vill jag säga att det är jättekul att få chansen i A-laget, det är något man drömmer om och strävar efter som spelare i P19. Jag tycker att omställningen går relativt bra. Det är så klart skillnad på tempot och hur fysiskt spelet är, men jag lär mig hela tiden, säger Liam Larsson.

Hur skulle beskriva dig som anfallare?

– Jag är en fysisk spelare som gillar att använda kroppen i mitt spel. Jag spelar centralt i anfallet och jag är ofta uppspelspunkt. Om jag får säga det själv tycker jag att jag är bra i det felvända spelet när jag tar emot bollen. Sen är jag rätt duktig på att göra mål. Jag skjuter bra med båda fötterna så det är något jag försöker använda när jag avslutar.

Avslutningsvis, vad har du för mål med ditt fotbollsspelande?

– Det slutliga målet är att komma så långt som möjligt och då gärna utomlands. Mer kortsiktigt vill jag utvecklas så mycket som möjligt i VSK och få börja testa på A-lagsmatcher, säger Liam Larsson som avslutning.

Akademi- och sportchef Herman Ottosson har följande att säga om Liam:

”Liam är en väldigt intressant spelare som under året gått från klarhet till klarhet. Hans egenskaper som forward passar väl in i hur vi vill spela och det ska bli intressant att följa hans fortsatta fotbollsresa i Grönvitt.”

Vi säger stort grattis till Liam som skrivit på ett treårskontrakt med VSK