Hedersam förlust mot Malmö FF: ”Uppoffrande spel”

På lördagen åkte grönvitt ner till Malmö och Eleda Stadion för att möta årets solklara guldfavoriter, Malmö FF i vad som skulle på förhand beskrivas som årets svåraste match. VSK gjorde en heroisk insats men resultatet slutade ändå med en fjärde 0-1 förlust.

Inför matchen gjorde grönvitt flera byten jämfört med matchen mot Halmstad BK. Målet vaktades av Johan Brattberg, och på topp spelade Henry Offia, Ibrahim Diabate och Mattéo Ahlinvi, så totalt fyra nya spelare in i startelvan.

När matchen startade igång syntes det direkt att VSK inte visade sina motståndare respekt, utan grönvitt spelade på samma sätt som alla andra matcher, och redan i den andra minuten uppstår ett jätteläge där Marcus Linday pressar till sig bollen och spelar Ahlinvi i straffområdet som i ett tre mot ett läge väljer att skjuta bollen själv, skottet tar på en hemmaförsvarare ut till hörna.

Hemmalaget tog över mer och mer och kom till flera halvchanser, främst på deras vänsterkant där tidigare VSK-spelaren Taha Ali och Sebastian Nanasi flera gånger lyckades vägga sig igenom och hitta instick bakom backlinjen, men i väg stod antingen en stabil backlinje eller en för dagen väldigt duktig Johan Brattberg i målet.

– Vi är vassa i straffområdet och gör det väldigt svårt för Malmö att komma till farliga målchanser säger manager Kalle Karlsson

I paus står det 0-0 och det är Malmö FF:s första mållösa halvlek i allsvenskan 2024 och det efter att grönvitt gjorde det väldigt bra främst försvarsmässigt.

Till andra halvlek väntade sig många att hemmalaget skulle komma med en anstormning, men den uteblev. Istället var det VSK som mer och mer tog kommandot när halvleken blivit några minuter gammal, och framhejade av 277 bortasupportrar på den södra läktaren ökade VSK tempot och modet i matchen.

– Det var tydligt att vi lyfte av att supportrarna sjöng och höjde tempot under andra halvlek, då orkade vi också göra det, och vi fick flera bra tillfällen att få till omställningar men hade ändå svårt att skapa de riktigt heta chanserna fortsätter Kalle Karlsson

Så var det, farligaste läget var när Mattéo Ahlinvi efter inlägg från Simon Gefvert kan nicka bollen mot krysset och Johan Dahlin i hemmamålet får sträcka ut och rädda till hörna.

Efter byten från båda laget ändrades matchbilden sista 15 minuterna och hemmalaget kunde ta över mer, och 1-0 kommer efter att Sebastian Nanasi kan placera in bollen under Johan Brattberg som inte hann ner. Målet skulle på repriserna visa på en tydlig offside där Johan blir skymd i skottögonblicket, men domarna valde att fria och 1-0 var ett faktum.

VSK försökte sedan få till en forcering och lyckades vaska fram ett par halvchanser men tyvärr slutar matchen med ytterligare en hedersam 0-1 förlust.

– Idag måste jag berömma spelarnas uppoffrande försvarsspel. Vi gör det otroligt svårt för MFF och alla slet enormt där ute på planen säger Kalle

Kalle vill även hylla alla grönvita på plats i Malmö

– Att så många har tagit sig ner 60 mil för att se oss betyder så enormt mycket. Det märktes framförallt under andra halvlek där vi verkligen lyfte av supportrarnas stöd.

Närmast väntar Mjällby AIF på hemmaplan, matchen spelas torsdag 25 april klockan 19.00 på Hitachi Energy Arena och VSK behöver ditt stöd i kampen på den första allsvenska poängen.

Malmö FF – VSK Fotboll  1-0 (0-0)

Mål: 1-0 (82) Sebastian Nanasi
Varningar VSK: Alex Douglas, Frederic Nsabiyumva
Domare: Oscar Jonsson
Publik: 20118