Förlust mot Hammarby: ”Vi kommer inte ut bra”

Stärkta av seger mot Mjällby AIF i onsdags åkte VSK till Tele2 Arena för en repris på cupmatchen i februari när Hammarby återigen stod som hemmalag. I framför allt första halvlek stod inte VSK att känna igen och med ett 2-0 underläge orkade Grönvitt aldrig resa sig helt.

Inför över 1 100 på bortaläktaren gick VSK ut för att upprepa segern från i februari. Men det var i stället hemmalaget Hammarby, antagligen revanschsuget efter en blek insats mot Halmstad i senaste matchen, som gick ut och styrde spelet omgående

Hemmalaget, anförda av Nahir Besara tryckte tillbaka VSK som hade väldigt svårt att komma ur hemmalagets press.

Första riktiga målchansen kom i minut 14 när nämnde Besara får en frispark i perfekt läge, men Johan Brattberg gör en fin räddning på frisparken.

Nästa målchans är i 18:e minuten när Besara får drömträff och skjuter i stolpen från en bit utanför straffområdet. I stället fortsätter anfallet och Hammarby kan sätta 1-0 genom Abdelrahman Boudah som får stå rätt fritt i straffområdet och nicka in bollen i sånär tomt mål.

– Vi gör det inte tillräckligt bra. Första kvarten är jobbig och vi agerar svagt vid målet, säger Kalle Karlsson

Som sagt, 1-0 här var rättvist. Framför allt kom VSK inte alls upp i pressen och blev därmed stundtals rejält tillbakatryckta.

Resten av halvleken jämnade ut sig, om än med ett större övertag för hemmalaget. Det som var bra till pausvilan var resultatet, att det bara stod 1-0, matchen levde.

– Vi gör en väldigt svag första halvlek. Det är för mycket slarv och dåliga aktioner både offensivt och defensivt. Det är bra för oss att det bara står 1-0 i halvtid, summerar Kalle Karlsson

I andra kom VSK ut mycket bättre, med mer intensitet men de farliga chanserna uteblev.

– Vi höjer upp det rejält utan att skapa de riktigt farliga målchanserna. Men det är en klar förbättring, fortsätter Kalle

I stället kunde Hammarby genom Nahir Besara göra 2-0 efter att han fått vandra relativt fritt in i straffområdet.

I samband med målet gör VSK ett trippelbyte där hela anfallsbesättningen byts ut mot Simon Johansson, Jabir Abdihakim Ali och Mikael Marqués

Och effekten syntes nästan direkt när VSK på sin första farliga målchans i hela matchen kan sätta dit reduceringen. Ett fint anfall som börjar med målvakt Johan Brattberg som slår en långboll till Jabir som bröstar ner bollen till Simon Johansson som lägger ut den på Patric Åslund, som skär in och skuter på Bovin i Hammarbymålet, och Simon Gefvert kan sedan komma och slå in returen och VSK är då med i matchen igen. Tretton sekunder från målvakt till mål och en snabb omställning som verkligen gav resultat!

Under resten av halvleken hittar VSK flera fina ytor på Hammarbys kanter och får till flera inlägg och halvchanser, men de riktigt heta målchanserna uteblir och matchen slutar med förlust, 1-2.

– 2-0-målet är för billigt, men starkt att vi ändå kan resa oss från det och göra match av det. Vi har flera bollvinster efter det men har inte sista kvaliteten för att få de riktigt farliga chanserna. Det var en tempostark match där Hammarby vinner rättvist avslutar en missnöjd Kalle Karlsson

Hammarby IF – VSK Fotboll 2–1 (1–0)

Mål: 1-0 (14) Abdelrahman Boudah, 2–0 (59) Nahir Besara, 2–1 (63) Simon Gefvert
Varningar VSK: Patric Åslund , Hammarby: Shaquille Pinas, Abdelrahman Boudah
Domare: Adi Aganovic
Publik: 21 662