Läs mer..." />

Tung förlust mot Gais: ”Vi får inget gratis”

Grönvitt fick återigen åka hem poänglösa och mållösa. Lördagsmatchen på Gamla Ullevi i Göteborg slutade med hemmaseger 2-0 efter att båda målen gjorts i första halvlek.

Inför 400 tillresta VSK-supportrar kunde VSK i dagen i sitt helröda tredjeställ få bra stöd för att försöka ta poäng i en viktig match. Men det märktes redan från start att Gais var hetare. I den tredje minuten kommer hemmalaget till ett halvläge som blockas ut till hörna av Johan Brattberg i målet.

På den efterföljande hörnan kan sedan en relativt fristående Jonas Lindberg nicka in 1-0. En start VSK inte alls behövde

– Det är en olycklig start, att släppa in målet så tidigt är såklart tungt, säger Kalle Karlsson.

Gais-pressen fortsatte och VSK hade svårt att komma ur pressen, utan i stället kändes det farligt vid flera gånger för hemmalaget. Men VSK åt sig successivt in i matchen, något Kalle Karlsson håller med om

– Vi börjar inte alls bra första 15 minuterna, men lyckas sedan balansera upp spelet och får mer press på Gais, och skapar ett par halvlägen.

GAIS hade en nick i stolpen av William Milovanovic efter halvtimmen spelad, men istället skulle 2-0 målet komma efter ett drömavslut av Alexander Ahl Holmström då han på assist från August Wängberg kunde  cykelsparka in 2-0 målet bakom Johan Brattberg i målet.

– Första halvlek är inte bra. Men vi pratade mycket om i paus att Gais-spelarna började bli trötta och vi skulle försöka komma ut bättre i andra halvlek och driva spelet mer.

Och det gjorde VSK. I andra halvlek är det i praktiken nästan bara spel på Gais planhalva. Trots det har grönvitt förtvivlat svårt att skapa de riktigt heta målchanserna.

Men efter timmen spelat gör VSK ett dubbelbyte. Alexander Warneryd och Jens Magnusson kommer in i spel och direkt blev det en injektion.

– Alexander Warneryd gör ett mycket piggt inhopp säger Kalle Karlsson.

Trycket mot Gais-målet blir starkare och starkare, och efter 70 minuter får Simon Gefvert fram bollen till Simon Johansson, som bara några meter från mål får ett drömläge där avslutet tyvärr går rakt på målvakten.

– Känslan från sidan var att Gais blev tröttare och tröttare och hade vi fått in en boll hade vi kunnat öka trycket än mer fortsätter Kalle.

Om Simons chans var bra, så var Jabir Abdihakim Alis chans än bättre. En höjdboll når Jabir som nickar bollen mot bortre hörnet där Mergim Krasniqi får fingrarna på bollen och tippar den över ribban till hörna.

När Tess Olofsson blåser av efter 95 minuter så är slutresultatet 2-0 till Gais och VSK Fotbolls tuffa start på allsvenskan fortsätter.

– Vi gör en bättre andra halvlek men det blir såklart tungt efter den tuffa starten på matchen vi hade. I det läge vi är nu kommer inget gratis och vi har ingen medstuds i motståndarnas straffområde säger Kalle Karlsson.

Mitt i den tuffa tid VSK befinner sig resultatmässigt, finns det andra saker som glädjer: stödet från läktarna! I gårdagens match var det 397 VSK supportrar på bortasektionen.

– Vi vill inget hellre än börja ge tillbaka i form av segrar till våra supportrar som återigen slöt upp på bortaplan och stöttade laget på ett fantastiskt sätt, avslutar Kalle Karlsson

Gais VSK Fotboll 2–0 (2–0)

Mål: 1-0 (4) Jonas Lindberg, 2–0 (37) Alexander Ahl Holmström
Varningar VSK: Max Larsson, Ibrahim Diabate, Alex Douglas
Domare: Tess Olofsson
Publik: 5 905

Så spelade VSK: 
Målvakt: Johan Brattberg
Försvar: Herman Magnusson, Mikael Marques, Alex Douglas (85)
Mittfält: Simon Gefvert, Marcus Linday, Patric Åslund (75), Max Larsson (60)
Anfall: Matteo Ahlinvi(46), Ibrahim Diabate(60), Simon Johansson
Ersättare: Anton Fagerström, Jabir Abdihakim Ali (46), Pedro Ribeiro(75), Samuel Asoma, Jens Magnusson (60), Alexander Thongal-Iad Warneryd(60), Isak Jönsson (85), Umit Aras, Julius Johansson