Rekordstort bortafölje trots bristande resultat: ”Otroligt stöd”

På planen har det varit motigt resultatmässigt. Trots uteblivna segrar har VSK Fotboll ett stöd på bortaplan som sannolikt saknar motstycke i Västeråsidrotten. På de fyra första bortamatcherna har närmare 4 500 Västeråsare sett matcherna från bortaläktarna, och på måndag väntar en till stormatch där VSK åker till Uppsala för spel mot IK Sirius inför ett återigen väldigt stort bortafölje.

Bortafölje i premiären mot AIK.

– Det är ett helt otroligt stöd vi har haft, säger lagkapten Simon Johansson

Stora bortaföljen trots en del långa bortamatcher har haft stor betydelse för laget enligt Simon.

– Det är jättekul när vi kommer ut på de här stora arenorna inför mycket folk och se att vi har så mycket av våra egna supportrar på plats. För mig personligen betyder det extra mycket när jag är från staden och har den här klubben i mitt hjärta. Alla fans har visat att vi är en allsvensk klubb när det gäller intresse och följe på bortamatcher.

Bortafölje mot MFF.

Det är inte bara numerären som gör Simon Johansson imponerad, utan även sången.

– I år har fansen sjungit extra mycket, det känns som det bästa på många år, trots att resultaten gått emot har de hela tiden stöttat oss. Det är också så kul med alla unga på läktarna, både borta och hemma. Man orkar mer i matcherna när folk peppar och sjunger fram oss.

Ordet derby är uttjatat, men det är i alla fall ett ”Aros-möte” där Östra möter Västra på måndag. Vad tror du om matchen?

– Det är en intressant match, Sirius är ett spelande lag som oss och det kommer bli en intressant match att titta på. Förhoppningsvis med fyllda läktare och mycket stöd från våra supportrar, avslutar Simon Johansson.

Bortafölje mot Hammarby.

Även Kalle Karlsson förklarar hur viktigt det är med stödet.

– Vi har haft starkt stöd var vi än har spelat, även på de långväga matcherna. Det visar vilken kraft som finns i klubben. Men samtidigt, jag är inte förvånad, med tanke på hur många som följde med på bortamatcher när VSK spelade i division 1 till arenor mitt ute i skogen så är jag inte förvånad att intresset är så stort nu när vi är på de största arenorna i Sverige.

Men Kalle har en tydlig önskan:

– Jag önskar vi kan ge tillbaka med segrar. Stödet nu betyder enormt när vi är i det tuffa läget vi är i. Alla kan se att spelarna gör sitt yttersta, vi springer 6:e mest i hela serien så viljan finns där hela tiden. Problemet vi saknat är just framför målet och då betyder stödet just extra mycket från supportrarna.

Inför måndag önskar Kalle Karlsson både mycket folk och poäng.

– Det är kul med ”Aros-derby”. Veckomatch och en bortamatch på nära avstånd så tror det kommer bli bra tryck. Vår känsla på planen är att vi kan vinna varje match och vi kommer göra allt för att lyckas, avslutar Kalle.

Bortafölje mot Gais.

VSK Fotbolls bortafölje 2024:
AIK: 2 651, på Friends Arena
Malmö FF: 277, på Eleda Stadion
Hammarby IF: 1 127, på Tele2 Arena
GAIS: 397, på Gamla Ullevi

Statistiken ovan är bara från tilldelade bortasektioner, så biljetter köpta på andra delar på arenorna är inte medräknade i statistiken. Statistiken anger det faktiska antalet personer som gått in på läktaren, inte antalet sålda biljetter.

För er som vill åka till Uppsala för att se VSK spela mot Sirius så köper ni biljetter här

Och kom ihåg. I motgång behövs ert stöd som mest! Tillsammans kan vi alla vända det här.