Klart: Elma Alisic ansluter till VSK

Hon har spelat i damallsvenskan och i Bosniska landslaget.
Nu är Elma Alisic klar för VSK.
– VSK har spännande saker på gång som lockar mig, säger Elma.

Damlaget formar truppen inför nästa säsong

Damlaget avslutade säsongen med avancemang till Div 2 efter att ha kommit tvåa i höstens enkelserie. Nu väntar ett långt uppehåll innan träningen för nästa säsong drar igång igen.

Överraskningar på dagens match

Idag kl 15.00 möter VSK Fotboll Trelleborgs FF i säsongens sista hemmamatch. Tre viktiga poäng står på spel. Så klart ska vi alla göra vad vi kan för att heja fram laget till seger. Vi har ordnat med några saker där du kan hjälpa till med det.

Jonas Hellgren förlänger med VSK

Efter ett år fyllt av skador och sjukdomar.
Eleganten på mittfältet – Jonas Hellgren förlänger med VSK.
– Jag är väldigt tacksam för den stöttning jag fått från alla och jag ska göra allt som står i min makt för att komma tillbaka i fullt slag, säger Jonas.

Akademins P19-lag spelar för seriesegern

Efter en skakig start i serien lyckades Akademins P19-lag ta sig samman, nu leder man serien och har chansen att säkra seriesegern på lördag när man möter serietvåan Enskede.
– Målet har varit att vinna serien då segraren får spela i Superettan för P19-lag, en serie som startar nästa säsong för första gången, säger Oscar Norrby, huvudtränare för VSK:s P19-lag.

Måndag och den mörka trista höstmånaden har precis tagit sin början – vad kan då vara bättre än att låta tankarna vandra tillbaka till lördagens match. Även om det inte blev en seger var det en härlig stämning och fin fotboll som vi alla bjöds på – här är matchen i ord och bild.

Tack, till alla som gjorde gratismatchen möjlig

Det blev en familje- och fotbollsfest före och under matchen. Ja, vi ”förlorade” två poäng, men vi visade att fotboll är för hela familjen och att VSK-familjen är stor. Tack till alla som deltog, arbetade som volontärer, stöttade herrarna, uppträdde, tävlade och köpte lotter. Alla bidrog till ett fantastisk fotbollsdag. Vi tackar våra huvudsponsorer till

Läs mer…

Lagkaptenen om lördagens viktiga match

Bra spel och en radda segrar för VSK Fotbolls herrlag på senare tid.
Nu väntar en ny viktig match för laget.
– Det har varit flera ”kniven-mot-strupen” matcher senaste tiden och givet hur det ser ut i tabellen blir det här en till, säger lagkaptenen.

Gratismatchen, mer än bara fotboll

Gratismatchen handlar om mer än att alla ska få möjlighet att gå på fotboll. Det är ett tillfälle för hela familjen att dela en upplevelse och ha kul.

VSK Dam blickar framåt – topplag i Division 2 är nästa mål

VSK:s damlag svepte som en frisk vind genom div 3. Men nu är det dags för nästa utmaning. Avancemanget till div 2 kommer att kräva mer av alla, enligt sportigt ansvarige Niclas Slagstedt:
– Vi har påbörjat en spännande resa med ett lag som fortfarande formas, nu behöver vi vara fler för att ta nästa kliv. Med rätt förstärkningar så ska vi vara med och slåss i toppen, säger han.

Damlaget firar avancemanget och säsongen

Det har varit en lång säsong för vårt damlag. För ett år sedan började träningen och förberedelserna för uppgiften laget gav sig själva – att avancera från Div 3. Att kunna hålla fokus på uppgiften i svajiga coronatider och prestera trots bristen på serieförberedelser i form av träningsmatcher tyder på stort hjärta, vilja och uppoffringar hos alla i laget och i tränar- och ledarteamet.

En filmkväll med viktiga frågor

På torsdagskvällen samlades VSK Fotbolls akademi med spelare och ledare. Plats var Filmstaden i centrum och på menyn stod att titta på filmen Tigrar. Filmen introducerades av regissören Ronnie Sandahl som gjort filmen baserat på huvudfiguren Martin Bengtssons bok om resan från ÖSK till den tuffa fotbollsmiljön i Inter för en svensk 16-åring. Efter filmen höll Ronnie tillsammans med en diskussion med ledamoten i VSK Fotbolls styrelse – Anders Tengström.

Hemköp City – ny samarbetspartner

För ett halvår sedan tog Magnus Persson över Hemköps butik på Stora Gatan i Västerås. Han driver sedan tidigare butik i Stockholm men tog chansen att expandera när han fick den.  ”Det finns utvecklingsmöjligheter här i Västerås. Det gillar jag. När Emrika, som jobbar här hos mig berättade att hon spelar fotboll i VSK blev

Läs mer…

Psykisk ohälsa bland unga fotbollsspelare – VSK Fotboll tar frågan på allvar

har blivit allt mer accepterat inom fotbollen att prata om att man inte mår bra och att drömmen om fotbollslivet kommer med många utmaningar. Ofta får vi höra berättelser från äldre spelare som drabbats och kämpat sig igenom sina karriärer. Sällan hör vi från unga spelare som kämpar med sig själva – där man kanske inte riktigt vet om man vågar säga något och hur omgivningen kommer reagera.

Här är helgens grönvita matcher

Landslagsuppehåll och herrarnas A-lag laddar för nästa helgs viktiga match mot AFC Eskilstuna. Damlaget är färdigspelade för säsongen – men hav förtröstan – det finns många matcher med grönvitt inslag att ta del av i helgen. Här är hela listan.

VSK-spelare till landslagsläger

I oktober är det landslagsuppehåll inom fotbollen. Vi märker det oftast för att det blir ett hål i det grönvita spelschemat. Men vi märker det också ibland för att vi precis som nu kan berätta om att VSK-spelare blivit uttagna till landslagssamlingar som också går av stapeln nu under uppehållet.

Välkomna vår samarbetspartner Heat.

Har du haft möjlighet att besöka restaurang Heat Kopparlunden? Antagligen inte, eftersom de är alldeles nyetablerade. Däremot så har VSK Fotboll och Heat redan etablerat ett samarbete. Ett samarbete som Daniel Wärnmark, grundare till Heat säger känns helt naturligt.  ”VSK Fotboll jobbar med bra värdegrunder och med att se helheten, det uppskattar vi på Heat.”

Läs mer…

VSK Dam tar klivet upp i division 2

Efter en kort men ack så intensiv serie bestående av åtta matcher stod det idag klart att vårt damlag slutar på andra plats i tabellen och är därmed klara för avancemang till Div 2.

VSK Dam: Här är allt du behöver veta inför dagens match

Damlaget har chansen att ta ett stort steg mot att säkra avancemang till division 2 om de vinner dagens match. Som bekant är det idag första dagen utan Covid-restriktioner för fotbollen sedan mars 2020. Här är allt du behöver veta när vi nu går tillbaka till hur det brukade vara inom fotbollen.

Gå 2 för 1

Äntligen – vad kan vi säga? Grindarna öppnar och alla med säsongs- eller partnerkort kan enkelt dyka upp på matchdag och inta sin bokade plats. För alla er som köper biljetter vill vi passa på att fira att det är lättnader i restriktionerna. Ta med en kompis när du ändå bokar din biljett. Gå 2

Läs mer…

 

Jodå, här finns massor av biljettinformation

Vi har sett och uppmärksammat att en del upplever att det är för lite information om hur, var och när det går att boka och köpa biljetter till våra hemmamatcher. Inför varje match skickar vi mejl om hur du kan köpa eller boka biljetter till medlemmar, kortinnehavare och alla som prenumererar på vårt nyhetsbrev. Vi

Läs mer…

Gedigen laginsats av P19, i 8-0-segern mot IFK Kumla

VSK P18 vann söndagens hemmamatch mot IFK Kumla med 8-0, efter hela 7-0 i halvtid. En skön revansch för killarna i laget, som bara fick med sig ett oavgjort resultat (2-2) i seriepremiären i början av juni.

Här är VSK Fotbolls matcher i helgen

och med denna helg är alla våra representations- och akademilag igång med spel i serier eller slutspel. Här hittar du alla tider och platser så att du kan njuta av Grönvitt under helgen.

Klart: David Engström förlänger med VSK Fotboll

En Västeråsare som för två år sedan äntligen kom hem.
Nu förlänger David med VSK för två nya grönvita år.
– David är själva definitionen av en lagspelare, säger sport- och akademichef Herman Ottosson.

Viktig läsning: Det här gäller på matchen (VSK – Norrby IF)

Ny hemmamatch för herrlaget och fortfarande finns begränsningar för hur vi får släppa in vår publik. I slutet av månaden blir det det ändring på detta. Men nu måste vi fortsatt vara försiktiga med hur vi träffas på Iver Arena. I det här artikeln har vi samlat ihop alla de regler och uppmaningar som är kopplade till smittskydd och som gäller på Iver Arena i samband med match

Vill du bli en del av VSK-familjen?

En stor del av arbetet kring VSK:s matcharrangemang drivs av volontärer med stort VSK-hjärta. Det kan vara alltifrån entrévärdar och grindvakter till kioskpersonal och publikvärdar.

Akademin går in i höstspurten

Hösten står för dörren och i fotbollsakademierna landet runt görs nu förberedelser för höstserien som innebär slutspel för flera av våra lag. Här kan du läsa om förutsättningarna för alla våra akademilag.

Klart: Pedro Ribeiro förlänger med VSK

Pedro Ribeiro visade under försäsongen i cupspelet hur viktig han är för VSK:s spel. Sen i början av seriespelet kom vadskadan som hållit honom borta från spel i fyra månader. Nu är han snart redo för spel igen och i veckan har han förlängt sitt kontrakt med klubben till utgången av 2022.

VSK deltog på SEF Masters

Förra veckan hade vi möjlighet att tillsammans med två av våra samarbetspartners delta på SEF Masters på Kallfors GK, en golfturnering för klubbar, SEF-sponsorer och klubbarnas sponsorer och samarbetspartners. Vi tog med oss Anders Blomqvist från Nordikon och Magnus Eriksson från TB Printsolutions. Tillsammans med Fabian och Ludde från vårt kansli spelade de fyra som

Läs mer…

Viktig läsning: Det här gäller på matchen (VSK – Falkenbergs FF)

Ny hemmamatch och fortfarande finns covidsmittan ibland oss och vi måste fortsatt vara försiktiga så att vi inte sprider den vidare. I det här artikeln har vi samlat ihop alla de regler och uppmaningar som är kopplade till smittskydd och som gäller på Iver Arena i samband med match.

Wilhelm ”Wille” Westergren: P17-lagets nya tränare

Tidigare huvudtränaren för P17 Alexander Rubin blev uppflyttad till A-laget.
Ersättaren kommer från Enköping och heter Wilhelm Westergren.
– Det är superkul att få chansen att ta sig an en större uppgift, säger den nya huvudtränaren.

Möt vårt damlag – Mathilda Juhlin

Jag har varit borta ett år på grund av skada och det är först nu som jag kommit tillbaka och spelat mina första matcher. Men innan skadan skulle jag säga att jag har bra spelförståelse. Jag tycker jag kan hjälpa laget och höja nivån på spelet. Sen tycker jag att jag har ett bra tillslag på bollen.

Det händer i VSK

Det händer ständigt saker i klubben som förtjänar att uppmärksammas men som kanske inte alltid blir en egen nyhet. I den här texten presenterar vi i kortform olika saker som hänt i klubben senaste tiden, eller saker som kommer att ske inom den närmsta framtiden.

Möt vårt damlag – Emrica Randberg

– Ja, det är jag. Hela min familj hejar på VSK och gått på matcher sen jag var liten, både bandy och fotboll. Jag tröttnade faktiskt aldrig på att vara supporter, jag var lika galen som pappa.

Klart: Sebastian Selin lånas ut igen och kallas till landskamp

VSK Fotbolls talangfulla 18-åriga målvakt Sebastian Selin lånades inför säsongen ut till Akropolis IF för att få speltid. När den uteblev bröts låneavtalet. Efter några veckor i Västerås och träning med VSK är det nu klart med en ny utlåning.

Klart: Lova Rudstam ansluter till VSK

Dagens andra värvning heter Lova Rudstam och har ett fint grönvitt familjeträd.
– Det ska bli kul att komma till VSK, säger Lova. Det är en stor klubb med stora möjligheter som vill satsa på damfotboll.

Klart: Bianca Iglesias ansluter till VSK

Serien har redan dragit igång.
Då gör VSK Dam klart med ett sent nyförvärv.
– Jag kände att jag tappat glädjen med fotbollen i mitt gamla lag, jag behövde ett miljöombyte och då passade VSK helt perfekt, säger Bianca, som spelar som forward.

Toppmatch för VSK Dam på söndag – här är allt du behöver veta

VSK Dam vann premiärmatchen med 3-0 och fick en bra start på säsongen. På söndag spelar laget sin andra match i serien, även denna gång på hemmaplan på Iver Arena. Motståndet är topplaget Norrby SK som slutade två i fjolårets serie och som VSK förlorade till i en träningsmatch tidigare i år. Nu är det dags för revansch.

Möt vårt damlag – Julia Lindholm

Vad är dina förhoppningar på den här säsongen?
– Jag har precis skadat mitt knä så det är att komma tillbaka i spel. Röngten får visa hur allvarligt det är. Men jag hoppas att laget går upp i div 2.

Patric Åslund om sin startdebut i en tävlingsmatch för A-laget

Patric fick så sent som i april i år ett A-lagskontrakt med VSK Fotboll.
Ikväll i cupmatchen mot Sollentuna FK fick han göra sin startdebut i en tävlingsmatch.
– Jag tyckte det gick så där för mig själv på planen, men det var väldigt surt att vi förlorade, sammanfattar Patric sin startdebut i tävlingssammanhang för VSKs A-lag.

Möt vårt damlag: Elina Gustavsson

Ser du dig som storasystern i laget?
– Ha ha, nej. Jag beter mig inte som det. Jag känner kanske av lite att jag är lite äldre, framför allt när det gäller musiksmak jämfört med de yngre tjejerna.tjejerna.

Här är veckans matcher

Nu när alla serier äntligen är igång efter Covidrestriktioner är det en hel del matcher som spelas varje vecka av våra grönvita akademi- och representationslag. Här får du en påminnelse om hur veckans matcher går av stapeln.

Möt vårt damlag: Cecilia Lindström

Siktar ni på något annat än serieseger?
– Oj, svår fråga. Jag är mest med och tränar mellan pluggandet i Linköping under sommarlovet. Vi siktar även på att få en bra sammanhållning i laget och sen förhoppningsvis kunna ta oss vidare.

Möt vårt damlag: Julia Holmström

Nu har ni spelat premiären. Hur har ni laddat och hur tränar du för att bli så bra som möjligt?
– Jag tränar så mycket jag kan, men tänker på återhämtning och sömn för att bli så bra som möjligt när vi kommer till seriepremiären och serien. Vi tränar fyra gånger i veckan, som elitnivåspelare.

Boka din biljett till matchen mot Falkenbergs FF

Nu kan du boka biljett till nästa hemmamatch mot Falkenbergs FF den 28 augusti klockan 15.00. Det är bra att vara ute i god tid – Coronarestriktionerna gäller även för den här matchen. Biljettbokningen är öppen! Om du är med på fler mejlinglistor Våra samarbetspartners, säsongs- och VSK-kortsinnehavare har fått mejl om hur de ska

Läs mer…

Nu går VSK Herr in i Svenska cupen

Tidigare i sommar lottades det som kallas omgång 2 i Svenska cupen. Det är där de 32 lagen som överlevt kvalificeringsrundan ställs mot något av de 32 elitlagen.

Möt vårt damlag – Fannie Eklöf

Hur taggad är du inför säsongen?
– Jag är jättetaggad, det ska bli otroligt kul att som ny trupp försöka vidare till en ny division.

Om klubbens senaste värvningar och tankar inför hösten

Ett antal spelare in och några ut ur klubben under transferfönstret.Det har inneburit full fart och en radda nattmanglingar för sport- och akademichef Herman Ottosson.– Det har så klart varit lärorikt för mig, jag har hamnat i situationer som jag inte upplevt tidigare, säger Herman. Vi ringde upp Herman på torsdagsmorgonen för att höra hur

Läs mer…

Klart: Herman Magnusson ansluter till VSK

Det har varit en bråd dag för VSK Fotbolls sportchef Herman Ottosson.
På transferfönstrets sista timmar gör VSK klart med ytterligare en spelare.
– Det ska bli väldigt roligt att spela för VSK, säger mittbacken Herman Magnusson, som är 23 år gammal.

Klart Lawson Sabah ansluter till VSK

Det har varit full aktivitet in i det sista.
Nu kan vi presentera klubbens senaste nyförvärv.
– Jag är glad för att få spela för VSK, säger Lawson.

Målvakten Sebastian Selin tillbaka i VSK efter utlåning

Det var tänkt som en säsongslång utlåning till seriekonkurrenten Akropolis IF.
Men nu är VSK Fotbolls målvaktstalang tillbaka i klubben.
– Det blev inte riktigt som tänkt med utlåningen, men jag är nöjd ändå, säger ”Sebbe”

Möt vårt damlag – Lova Lööf

Du hyllas av lagkamrater som en kämpe på innermittfältet. Vad säger du om det?
– Vad roligt. Det är något man vill hyllas för. Jag kämpar ganska hårt, fast det tycker jag att alla gör.

lagerbielke21

Klart: Gustaf Lagerbielke lämnar VSK med omedelbart verkan

När VSK och IF Elfsborg tidigare i sommar kom överens om en övergång av Gustaf Lagerbielke till Boråsklubben var tanken att Gustaf skulle spela i VSK hösten ut innan övergången blev verklighet i praktiken. I kontraktet finns dock en klausul som möjliggör att Elfsborg kan ta över Gustaf innan sommarens transferfönster stänger.

Viktig läsning: Det här gäller på matchen (VSK – Akropolis IF)

Ny hemmamatch och fortfarande finns covidsmittan ibland oss och vi måste fortsatt vara försiktiga så att vi inte sprider den vidare. I det här artikeln har vi samlat ihop alla de regler och uppmaningar som är kopplade till smittskydd och som gäller på Iver Arena i samband med match.

”Allsvenskan är ett realistiskt mål”

Om sex år ska VSK:s damlag spela i allsvenskan. En kaxig målsättning? Nej, inte enligt sportsligt ansvarige Niclas Slagstedt: – Det är ett realistiskt mål. VSK är en klubb med stor potential, säger han.  

Klart: Claus Royo lämnar VSK

VSK Fotboll har kommit överens med Claus Royo att bryta hans kontrakt och därmed ge honom möjlighet att gå till en annan klubb. Ny klubbadress för Claus är Sollentuna FK i Div 1.

En ny grönvit superhelg i antågande

Snart helg igen och nya chanser av att få njuta av Grönvitt i olika former och skepnader på Iver Arena. Vi kan locka med säsongspremiär för vårt damlag och våra äldre U-lag har också hemmamatcher i helgen. På måndag är det så dags för vårt herrlag att möta Akropolis IF i hemmaborgen.

Kalle Karlsson om sitt nya uppdrag som huvudtränare

VSK Fotbolls herrlag har fått en ny huvudtränare i Kalle Karlsson. Samtidigt som han och det nya tränarteamet förklarar för spelartruppen på deras första gemensamma träning hur man ska jobba tillsammans framåt har vi bett Kalle säga några ord om hur tänker runt sitt uppdrag.

Ny sportchef i VSK Fotboll: Akademichef Herman Ottosson får utökade arbetsuppgifter

I den organisationsförändring styrelsen i VSK Fotboll beslutat sjösätta från och med igår sker ett antal förändringar i hur klubbens personal skall jobba i framtiden. En av förändringarna är att akademichef Herman Ottosson får ett utökat arbetsuppdrag där han också blir sportchef i klubben med ansvar för spelar- och ledarrekrytering (Damlaget undantaget).

Viktig läsning: Det här gäller på matchen (VSK – Landskrona BoIS)

Ny hemmamatch och fortfarande finns covidsmittan ibland oss och vi måste fortsatt vara försiktiga så att vi inte sprider den vidare. I det här artikeln har vi samlat ihop alla de regler och uppmaningar som är kopplade till smittskydd och som gäller på Iver Arena i samband med match.

axel malm

Axel Malm kallad till landslagsläger

VSK Fotbolls akademispelare och innermittfältaren Axel Malm har blivit kallad till Svenska Fotbollsförbundets P17 / 04 landslagsläger på Öland.

Boka din biljett till matchen mot Landskrona BoIS

Det duggar tätt med matcher nu. Kom och heja fram vårt grönvita lag i matchen mot Landskrona BoIS. Våra samarbetspartners, säsongs- och VSK-kortsinnehavare har fått mejl om hur de ska göra för att boka sina biljetter. Du måste använda länkarna i mejlet för att boka din biljett. För dig som vill köpa biljett direkt finns

Läs mer…

daniel h

Klart: VSK Fotboll värvar Daniel Hermansson

VSK Fotboll har gjort klart med mittbacken Daniel Hermansson som fram till nu har spelat i Qvidings FIF i Söderettan. Daniel som är 23 år har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig fram till utgången av 2022.

Viktig läsning: Det här gäller på matchen (VSK – HIF)

Äntligen är det dags att öppna upp hela vår arena för publik och alla de saker som normalt händer i samband med match på Iver Arena. Fortfarande finns covidsmittan bland oss och vi måste fortsatt vara försiktiga så att vi inte sprider den vidare. I det här dokumentet har vi samlat ihop alla de regler och uppmaningar som är kopplade till smittskydd och som gäller på Iver Arena i samband med match.

Klart: VSK Herr möter Sollentuna FK i Svenska Cupen

Idag genomförde Svenska Fotbollsförbundet lottningen till andra omgången i Svenska cupen. VSK lottades att möta Sollentuna FK på bortaplan. I cupens andra omgång lottas de 32 elitlagen mot motståndare från lägre divisioner. Normalt är en knapp majoritet av motståndarna Division 1 klubbar men i år är 21 lag från Division 2 eller lägre. Elitlagen har

Läs mer…

Uppdatering av biljettläget VSK Fotboll – Helsingborgs IF

På söndag smäller det när VSKs herrlag möter Helsingborgs IF. Coronatider gör att det finns restriktioner som styr hur biljettillgången ser ut. Inte nog med det – igår tisdag kom nya besked från flera olika håll, vem sa att det skulle vara lätt med biljetter till fotboll i coronatider. Hurusom, här är den senaste informationen runt biljetterna till söndagens match.

Klart: Lagkapten Simon Johansson förlänger med VSK

Utgående kontrakt (i vinter) och anbud från Allsvenskan.
Då väljer lagkaptenen att förlänga med VSK Fotboll.
– För mig är valet enkelt, jag vill fortsätta min resa med Grönvitt, säger Simon Johansson.

Akademispelaren Max Larsson får A-lagskontrakt

Akademispelaren Max Larsson har tränat med VSK Fotbolls A-lag till och från under våren. Efter en träning ville tränare Thomas Askebrand ha ett snack med honom. Ett A-lagskontrakt blev produkten av samtalet.
– Jag blev allt lite förvånad när Thomas erbjöd mig ett A-lagskontrakt, säger Max Larsson när vi stämde av med honom.

lagerbielke21

Klart: VSK Fotboll säljer Gustaf Lagerbielke

VSK Fotboll och IF Elfsborg har nått en överenskommelse som innebär att Gustaf Lagerbielke lämnar VSK. Enligt avtalet låter Elfsborg Gustaf spela kvar i VSK säsongen ut. Elfsborg har möjlighet att plocka hem Gustaf för spel i Boråsklubben, denna option är dock tidsbegränsad.

Klart: VSK Fotboll värvar Jakob Lindahl

Idag gjorde VSK Fotboll klart med sitt andra nyförvärv i sommarens transferfönster Det är Jakob Lindahl med senaste klubbadress i Varbergs BoIS som nu ansluter till VSK. Jakob är 24 år gammal och har skrivit på ett kontrakt på 1.5 år.

Klart: Justin Salmon lämnar VSK

VSK Fotboll och Degerfors IF har kommit överens om en försäljning av Justin Salmon. Överenskommelsen innebär att Justin lämnar VSK med omedelbar verkan.

Riksläger för P15: Fem VSK-spelare är kallade

I slutet av juli genomför SvFF det så kallade Rikslägret för pojkar födda 2006 (P15). Lägret är ett breddläger där spelare från hela landet samlas för att träna och visa upp sig och få chansen att komma med i P15-landslaget till hösten.

Klart: Kevin Custovic lämnar VSK

VSK Fotboll och danska Vejle BK har kommit överens om en övergång som innebär att Kevin Custovic lämnar VSK med omedelbar verkan och framgent representerar den danska Superligaklubben.

Akademin knyter till sig kompetens från Högskolan

VSK Fotbolls akademiverksamhet jobbar medvetet varje dag med att förbättra verksamheten och se till att ge maximala möjligheter för spelarna att utvecklas. Som ett led i den satsningen samarbetar akademin med Mälardalens högskola och fysioterapeutprogrammet.

Summer 2021

Sommarkul hela sommaren! Vi bjuder på massor av aktiviteter på Bäckby och Pettersberg under sommaren. Fotboll förstås, men vad sägs om basket, inlines, badminton, tennis och kubb. Vill du veta mer om sommarkul och vårt summercamp – läs under sommaraktiviteter här.

Vigge och Mackan – från Grönvitt till Blågult

Ikväll spelar det svenska landslaget sin premiär i Fotbolls-EM. Enligt alla stalltips kommer Victor Nilsson-Lindelöf och Marcus Danielson att starta matchen och bilda det svenska mittlåset i backlinjen. För oss som följt VSK under många år är det inte konstigt att de här båda VSK-spelarna som lirade ihop i VSK under säsongerna 2010-11 når framgångar

Läs mer…

Äntligen – får vi släppa in publik

Än är vi inte helt i mål när det gäller att fylla arenan och släppa in alla som vill vara med och heja fram våra grönvita lag. Men vi är äntligen en god bit på väg. Det krävs dock att vi följer strikta regler för att få fortsätta släppa in alla er supportrar. Här är

Läs mer…

 

Nyhetsbrev finns ute nu

Har du också hört att vi har skickat ut ett nyhetsbrev och är lite nyfiken? Det är klart att du kan få läsa våra senaste nyheter du också. Här är länken till nyhetsbrevet. Hör av dig till kansliet om du vill säkerställa att du är med vid nästa utskick.

Det här är ren glädje

VSK P-10 besökte den 20 maj vår nya samarbetspartner Jumpyard.  Visserligen har vi strålande solsken den här veckan, men för ett par veckor sen var det fortfarande regnigt och blött på våra fotbollsplaner. Blöta planer tvingade Skälby IP till vila och andra lösningar för träning. P-10 bytte ut en träning mot en kul aktivitet på

Läs mer…

Försäsongströjorna för 2021 auktioneras ut

Nu har du möjlighet att buda hem herrarnas officiella försäsongströja för 2021. Välj själv vilken spelares tröja du helst vill ha och var med och buda. Du väljer själv maxtak för ditt bud och hoppas sen på turen. Sista dagen för auktionen är den 10 juni.

VSK Fotboll förstärker på marknadssidan

Det har varit en tuff resa för klubben under senaste halvåret där ett flertal medarbetare varit tvungna att lämna på grund av ekonomiska skäl. Nu siktar klubben på att sakta men säkert förstärka organisationen. Först ut är en marknadskoordinator.

publik 21

Nu öppnar vi upp för publik

Inför herrlagets senaste hemmamatch mot Vasalund lottade vi ut 8 publikplatser bland våra säsongskortsinnehavare, de med VSK-kortet eller partnerkort. Det var ett test för att se att allt fungerade trots hårda coronarestriktioner.

tähti21

Rapport från U21-matchen mellan VSK Fotboll och IK Sirius

Igår tisdag begav sig VSK:s herrtrupp, förstärkta med akademispelare till Uppsala för U21-träningsmatch mot IK Sirius.Det blev förlust med 3 – 2 mot ett starkt Sirius som hälsade VSK välkommen till Studenternas.– Jag tyckte vi gjorde det riktigt bra med ett så orutinerat lag som vi faktiskt kom till start med, säger assisterande A-lagstränare Kalle

Läs mer…

royo_21

Motståndarkollen: Vasalunds IF

I Superettans tredje omgång ställs VSK Fotboll mot nykomlingen Vasalund – som likt Grönvitt samlat ihop en poäng på de två inledande omgångarna.

#visadinafärger

Var med i kampanjen #visadinafärger – där elitklubbarna tillsammans vill visa vilken folkrörelse fotbollen är och att vi kan öppna våra arenor på ett ansvarsfullt sätt, släppa in publik coronasäkert.

Prodell21

Motståndarkollen: GAIS

VSK Fotboll ställs i Superettans andra omgång mot GAIS. Två pinnar skiljer lagen åt när domare Robert Daradic blåser igång tillställningen på Ullevi i Göteborg, klockan 15.00 på lördag.

Akademispelaren Elis Wahl får A-lagskontrakt

I och med att Sebastian Selin lånats ut över säsongen behövs en ny tredjemålvakt i A-laget.
Valet föll på akademispelaren Elis Wahl.
– Jag har tränat med A-laget en längre tid så det var väl rätt naturligt att det blev så här, säger Elis.

VSK Dam blickar framåt

VSK Fotbolls damverksamhet har bara ett år av fotbollsspelande bakom sig men redan nu pågår planeringen för och arbetet med att bli en elitverksamhet. Vi tog ett snack med Niclas Slagstedt, damverksamhetens nytillträdde sportsligt ansvarige.

Motståndarkollen: AFC Eskilstuna

Under måndagskvällen kliver VSK Fotboll in i Superettan 2021. För motståndet står fjolårets tabellnia AFC Eskilstuna ­– som under vintern värvat friskt.

Huvudtränaren inför premiären: Vi kommer väl förberedda till årets säsong

Premiären i antågande och förväntningarna på topp efter ett fint cupspel.
Friden störs av skadeproblem i truppen och mentalt trötta spelare.
– Vi har gett spelarna extra ledigt så de kan återhämta sig mentalt och jag hoppas och tror att hela truppen är tillgänglig till på måndag, säger huvudtränare Askebrand.

VSK Plusträning

Nu är det dags att anmäla sig till årets plusträningar. Extra träningar med akademiträngare från VSK för dig som vill få tillfälle att träna en gång till i veckan. Läs mer på våra akademisidor som handlar om cuper och camps.

Så minns vi försäsongen 21 – våra bästa bilder

Åke Hedvall heter VSK Fotbolls kontrakterade fotograf. Han följer laget i princip på alla matcher under en säsong, borta som hemma. Det blir många timmar på resande fot för att ta de bilder som ni sen kan se oss använda i våra artiklar om VSK Fotboll.

Motståndarkollen: IK Sirius

I morgon är det genrep för VSK Fotbolls herrlag, motståndet stavas till IK Sirius som tog kontakt med VSK för att få till sitt genrep mot Superettamotstånd. Tanken är väl, som för många allsvenska lag, att ”sätta” sitt spel mot ”sämre” motstånd.

Klart: Sebastian Selin lånas ut

VSK Fotbolls talangfulla målvakt som bedöms ha en ljus framtid framför sig lånas ut till seriekonkurrenten Akropolis IF under säsongen.

Klart: Amer Ibrahimovic lånas ut till Skövde AIK

Det har idag blivit klart att VSK Fotbolls wingback Amer Ibrahimovic lånas ut till Skövde AIK för resten av säsongen. SAIK var den klubb som Amer anslöt ifrån när han kom till VSK i vintras.

Klart: Simon Gefvert ansluter till VSK Fotboll

Bara dagar återstår av vinterns transferfönster.
Då gör VSK Fotboll klart med Simon Gefvert som ansluter från IK Sirius.
– Jag är ute efter att spela fotbollsmatcher och jag tror jag kan bidra och tillföra mycket till spelet, säger mittfältaren.

Motståndarkollen: BK Häcken

Då var det dags att syna VSK Fotbolls semifinalmotståndare lite närmare i sömmarna – BK Häcken från Hisingen i Göteborg är det som står på tur att möta Grönvitt.

Möt VSK fotbolls nya lagkapten

Lagkapten Sean Sabetkar har lämnat VSK Fotboll.
Uppdrag – finn en ersättare som kan bära bindeln.
– Jag fick frågan från tränaren Thomas Askebrand och jag tackade ja direkt, säger mittfältsmotorn Simon Johansson.

Cupräddaren om dramat i Degerfors

Cupdrömmen på väg att gå i kras
Två minuter kvar – då kliver Olle Edlund in i handlingen
– Det var bara att försöka få bollen på mål, se till att inte dra den över, säger Olle om skottet som utjämnade matchen och gav VSK förlängning i cupkvarten.

Motståndarkollen Degerfors IF

Att Degerfors står som motståndare till VSK i morgondagens kvartsfinal i Svenska cupen är lite förvånande, dock inte i samma utsträckning som att VSK Fotboll står på den andra sidan. På sin väg till slutspelet har Degerfors vunnit borta mot Elfsborg och Falkenberg samt på hemmaplan mot Ettanlaget Utsikten.

Då var årsmötet avklarat

Tack alla som deltog på årsmötet Och tack Västerås Golfklubb som så vänligen lät styrelsen använda restaurangen som en Covid-19-säker lokal att sända årsmötet från. Som vanligt när mycket ska avhandlas tar det lite tid. Mötet som började kl. 18.00 avslutades först en bit efter kl. 21.00. Men så är det när många är engagerade,

Läs mer…

Stötta VSK Fotbolls Europaäventyr: Köp en bortabiljett

VSK Fotboll är i kvartsfinal i Svenska cupen. Första steget mot Europa.

Redan nu är det dags att planera för ett Europacupäventyr. Mycket talar för att det kommer bli ett antal kvalomgångar och ett långt gruppspel nästa vinter. (Visst tror du också på det!)

 

Nu stänger vi anmälan

Man kan tycka att ett digitalt årsmöte vore enklare att hantera och vara mer tillgängligt än ett fysiskt möte. Tyvärr kräver det ganska mycket förberedelser när det gäller inloggningar, röstlängder och tillträde. Därför stänger vi anmälan nu. Vi hoppas att alla som har haft ambitionen att delta redan har hunnit anmäla sig. Vi vet att

Läs mer…

Vad tycker GAIS om sig själva – motståndarkollen

Avgörande match i Svenska cupens gruppspel, det är nu det ska avgöras vem som tar sig vidare till kvartsfinal. På andra sidan planen i morgondagens match väntar GAIS som överraskat alla med sina två vinster mot allsvenskt motstånd.

 

En vecka till årsmötet

Det betyder att våra medlemmar ska ha tillgång till våra årsmöteshandlingar. Alla som har anmält sig till årsmötet har nyligen fått ett mail med länk till både årsmöteshandlingar och till vårt digitala årsmöte. Har du inte anmält dig än, kan du fortfarande göra det här. Du som är medlem men inte anmält dig kan maila

Läs mer…

Fem frågor till Samuel Sörman efter debuten i VSK Fotboll

Tävlingsdebut mot försvarsstarka Halmstads BK på bortaplan.
Förutsättningarna för högervingen Samuel Sörman var tuffast tänkbara när han klev in på den lätt luggslitna konstgräsmattan på Skedalahed IP i Halmstad. Framför honom på motståndarsidan stod den tio år äldre förre VSK-spelaren Simon Lundevall med många års allsvensk rutin i bagaget.
– Det var jätteroligt, bara att gå in och köra på, säger Samuel, trist bara att det inte var på hemmaplan inför fyllda grönvita läktare.

Lagkaptenen: Nu har vi en bra chans att gå vidare

VSK Fotboll spelar 0-0 mot Halmstads BK på bortaplan i Svenska cupens andra gruppspelsomgång och har nu avancemang till slutspelet i egna händer. Fina förutsättningar onekligen. Vi tog och ringde upp lagets lagkapten Sean Sabetkar och frågade hur han såg på matchen och det som komma skall.

Motståndarkollen – Halmstads BK

Halmstads BK vann som bekant Superettan 2020 i stor stil och med ett spel som imponerade. Redan i förhandstipsen var man favorit efter sin mycket fina höst 2019 då man gick som en raket i tabellen, efter att ha sladdat i den samma på våren.

I huvudet på en segerskytt dagen efter skrällen

Sakta men säkert börjar det nu sjunka in hos spelare, ledare och alla som följer VSK Fotboll att laget faktiskt lyckades slå Malmö FF på bortaplan i Svenska cupen och nu helt otippat gett sig chansen att vara med och slåss om förstaplatsen i gruppen.

Köp säsongskort och VSK-kort för säsongen 2021!

Det är fortfarande oklart hur pandemin kommer påverka möjligheterna att ha publik på våra matcher under säsongen 2021 och när det i så fall blir möjligt. Att VSK Fotboll har som tydlig ambition att på ett smittsäkert sätt kunna arrangera matcher inför publik den dagen vi får möjlighet är däremot glasklart. Under slutet av förra

Läs mer…

Moonga Simba lämnar VSK Fotboll

VSK Fotboll och norska Eliteserieklubben med hemvist i Bergen, SK Brann är överens om en övergång av Grönvitts högervinge Moonga Simba. Intresset för Moonga har funnits en tid och idag har klubbarna kommit överens om en övergång.

Gustav Rydberg lånas ut

VSK Fotboll och Gustav Rydberg är överens om en utlåning över säsongen 2021. Gustav kommer nu spela i Smedby AIS med hemvist utanför Norrköping.

Möt Vilma Pettersson – ny spelare i VSK

Vi vill passa på att hälsa Vilma Petersson varmt välkommen till VSK Fotbolls damlag! Här får du chansen att lära känna Vilma lite bättre och höra om hennes förväntningar inför stundande säsong.

VSK FOTBOLL och IFK Eskilstuna fortsätter samarbetet

VSK Fotboll och IFK Eskilstuna har beslutat att fortsätta klubbsamarbetet som inleddes inför säsongen 2020. Precis som i fjol handlar det om en speciell samarbetsform, det som kallas för fotbollsutvecklande samarbete.

Anmäl dig till flickakademin!

VSK Fotboll erbjuder även i år specialträning för flickor födda 2006-2009. Träningen är uppdelad i två grupper F12/13 och F14/15. Det är dags för anmälan för alla de som vill utveckla sin fotboll och sig själva. Träningarna är på söndagar kl. 18.30 – 20.00 med start den 7 mars. Vi tränar på Iver Arena tills

Läs mer…

Patric Åslund har fått lärlingskontrakt

Det är en sak att vara med i VSKs akademi med möjlighet att träna fotboll på hög nivå tillsammans med likasinnade. Det är en annan att ta första kliven mot ett liv som fotbollsspelare. Ett av de första är att få ett lärlingskontrakt med A-laget. Vi träffade Patric Åslund, född 2002, för att höra vad det betyder för honom.

Spelordning och preliminära datum för Superettan 2021

Svenska fotbollsförbundet har publicerat den preliminra spelordningen för Superettan 2021. Här hittar du vilka VSK möter i respektive omgång. Varje omgång har ett riktdatum som du kan se i listan, det innebär inte att vi nödvändigtvis spelar det datumet. Om ca en vecka kommer förbundet tillsammans med SEF och klubbarna jobba fram och publicera exakta

Läs mer…

Klart: Viktor Prodell förlänger med VSK

Han kom, han sågs och han gjorde mål, sju stycken närmare bestämt. VSK Fotbolls höstsuccévärvning Viktor Prodell har precis skrivit på ett nytt kontrakt som sträcker sig två år fram i tiden.

Sebastian Selin motar bollar i Portugal

Sebastian Selin är VSK Fotbolls talangfulle tredjemålvakt som under säsongen startat en match i Superettan och suttit på bänken ett antal gånger. Han var under säsongen 2020 utlånad till Fagersta Södra där han startade fyra matcher. Förutom det blev Sebastian kallad till landslagsläger under hösten för P17-landslaget. Just nu är Sebastian på provspel i Portugal.

Träningsmatcher för VSK Fotboll Herr – så här tänker tränaren

En av de intressanta frågorna för januari hos alla grönvita är hur träningsmatchandet för herrarnas A-lag kommer att se ut. Nu har tränarteamet har gjort klart med vintern och vårens träningsmatcher. Så här ser det ut (vi slänger med tiderna för matcherna i Svenska cupen också).

Olle Edlund klar för VSK Fotboll

Jul- och nyårshelgerna är slut och ett nytt fotbollsår ska strax ta sin början. Vad kan vara bättre än att starta säsongen med att presentera ett nyförvärv. VSK Fotboll har precis gjort klart med Olle Edlund som ansluter till klubben från IK Frej i Div 1. Kontraktet med 20-åringen sträcker sig över två år.

Speltider Svenska cupen

I veckan har det blivit klar när och var Svenska cupens gruppspelsmatcher går av stapeln för VSK Fotbolls herrlag. Även om det kanske är av akademiskt intresse eftersom vi kanske inte kan räkna med någon publik på vintern/vårens cupmatcher, vill vi ändå presentera när och var Grönvitt spelar. Som alla minns fick VSK en riktigt

Läs mer…

Pontus Fredriksson lämnar VSK Fotboll

VSK Fotboll och Pontus Fredriksson har gemensamt kommit överens om att bryta det kontrakt han har med klubben. Pontus kommer fortsättningsvis att representera Oskarshamns IK som återfinns i Ettan Södra.

Förlust borta mot Dalkurd

VSK var nära att hämta upp ett tremålsunderläge under lördagens match. Uppsalalaget lyckades dock hålla i ledningen och vann tillslut på Studenternas med uddamålet, 3−2. Hemmalaget tog ledningen via Liridon Seljmani i matchens 12:e spelminut. Anfallaren gjorde mål efter att Malkolm Moenza skickat in ett inlägg från vänsterkanten. Seljmani mötte bollen med pannan mellan VSK-backarna

Läs mer…

Startelvan mot Dalkurd

Thomas Askebrand har tagit ut följande startelva till lördagens bortamatch på Studenternas – avspark 13:00. Startelvan:13. Daniel Svensson3. Filip Almström Tähti4. Sean Sabetkar (K)15. Calle Svensson31. Albin Sporrong8. Jonas Hellgren7. Pedro Ribeiro6. Simon Johansson23. Filip Tronét10. Karwan Safari14. Brian Span Avbytare:2. Jesper Florén16. Michael Jahn20. Kevin Custovic 27. Gustav Rydberg30. William Videhult33. Erik Biselius70. Moonga

Läs mer…

Truppen mot Dalkurd

Under lördagen ställs VSK Fotboll mot Dalkurd FF i den femtonde omgången av Superettan. Här är den uttagna truppen. Matchen spelas klockan 13:00 på Studenternas och sänds av Dplay.Har du inte tillgång till Dplay så sänder O´Learys Västerås och Allstar matchen. Matchtruppen:Daniel Svensson, Sebastian Selin, Calle Svensson, Sean Sabetkar, Michael Jahn, Filip Almström Tähti, Jesper Florén, Kevin Custovic, Moussa

Läs mer…

Ribeiro inför Dalkurd: ”Två sexpoängsmatcher”

Under lördagen ställs VSK Fotboll mot Dalkurd borta på Studenteras. Vi kollade läget med Pedro Ribeiro inför matchen! 🎥 | Ribeiro: ”Två sexpoängsmatcher”Under lördagen åker VSK till Studenternas i Uppsala för att ställas mot Dalkurd i den femtonde omgången av Superettan. Här är Pedro Ribeiros tankar inför matchen. Publicerat av VSK Fotboll Fredag 28 augusti 2020

Läs mer…

Motståndarkollen: Dalkurd FF

I Superettans 15:e omgång ställs VSK Fotboll mot tolfteplacerade Dalkurd FF. Med en match kvar till halvtidsmarkeringen i Superettan 2020 skuggar Dalkurd VSK Fotboll i tabellen. Grönvitt ligger en placering och tre poäng före lördagens motståndare, som vid seger passerar VSK på grund av bättre målskillnad. Dalkurd har samlat ihop 13 poäng och parkerar precis

Läs mer…

Robin Blommé sammanfattar transferfönstret

Igår, den 25 augusti, stängde det officiella transferfönstret för sommaren. För VSK:s del har fyra spelare plockats in i truppen och fem stycken har lämnat. Här sammanfattar Robin Blommé transferfönstret och berättar om dagens truppbestånd för VSK:s del. Hur skulle du sammanfatta transferfönstret för VSK:s del?– Det har blivit en del omsättning på spelare. Vi

Läs mer…

Carlos Gaete Moggia lämnar VSK Fotboll

På transferfönstret sista dag blev det klart att Carlos Gaete Moggia lämnar VSK Fotboll och ansluter till IFK Haninge. Carlos kom till VSK Fotboll sommaren 2017 och var en av de spelarna som var med på resan tillbaka till Superettan. Carlos blev snabbt en väldigt omtyckt spelare i omklädningsrummet och kommer att vara väldigt saknad

Läs mer…

Ahmed Awad till Östersunds FK

Idag står det klart att Ahmed Awad är klar för allsvenska Östersunds FK och lämnar där med VSK Fotboll. Den offensive mittfältaren anslöt till VSK Fotboll från Dalkurd FF inför nuvarande säsong och 28-åringen har stått för ett mål och en assist i Superettan – nu blir det spel i allsvenskan för Ahmed. Ahmed Awad;–

Läs mer…

VSK Plus+ fortsätter under hösten

VSK Plus+ 2020 har än så länge genomfört sju träningar – och möjligheten att delta på resterande pass är inte över än! Det är totalt nio pass kvar där barn i åldrarna 9-14 år får möjligheten att träna med VSK Fotboll. Tränarna har de högsta utbildningarna som är möjligt på ungdomsnivå och arbetar till vardags

Läs mer…

Sen kvittering gav en poäng borta mot J-Södra

VSK Fotboll kryssade mot Jönköpings Södra på Stadsparksvallen efter en sen kvittering från straffpunkten signerat Karwan Safari. Matchklockan hade tickat in i den 90:e och sista ordinarie spelminuten när Karwan Safari stegade upp vid straffpunkten. Trots ställningen 1−0 till hemmalaget visade anfallaren inga nerver och skickade säkert in kvitteringen, tätt intill Frank Petterssons högra stolpe.

Läs mer…

Startelvan mot Jönköpings Södra

Thomas Askebrand har tagit ut följande startelva till söndagens bortamatch på Stadsparksvallen – avspark 14:30. Startelvan:13. Daniel Svensson4. Sean Sabetkar (K)16. Michael Jahn15. Calle Svensson23. Filip Tronét6. Simon Johansson18. Moussa Traoré3. Filip Almström Tähti30. William Videhult10. Karwan Safari14. Brian Span Avbytare:2. Jesper Florén7. Pedro Ribeiro20. Kevin Custovic22. Justin Salmon31. Albin Sporrong33. Erik Biselius70. Moonga Simba

Läs mer…

Tack för din tid i Grönvitt, Dogge!

I söndags blev det klart att Douglas Karlberg lämnar VSK Fotboll för IK Brage. VSK och IK Brage kom överens om övergången och Douglas anslöt omgående till den nya klubben. Vi tackar för goda insatser och önskar honom lycka till. Douglas Karlberg: – Jag känner mig väldigt stolt över att få varit en del av

Läs mer…

Jahn inför Jönköping Södra: ”Vi ser fram emot uppgiften”

Under söndagen ställs VSK Fotboll mot Jönköpings Södra borta på Stadsparksvallen. Vi kollade läget med Michael Jahn inför matchen! Efter ett hektiskt spelschema har ni nu fått en veckas matchvila sen segern mot Umeå. Hur har det varit?– Det är ganska kul med det hektiska spelschemat, vi gillar att spela matcher men jag tror det

Läs mer…

Startelvan mot IFK Askersund

Tobias Henriksson har tagit ut följande startelva till lördagens match mot IFK Askersund på Solberga IP – avspark 16:00. Här kan du följa matchen! Startelvan:1. Amanda Aldén15. Nova Zandkarimi6. Thea Nilsson (K)13. Matilda Eriholm16. Julia Holmström12. Lova Lööf20. Camilla Kvarforth17. Elsa Björkman10. Safiya Abdulkadir Abshir21. Liwa Nilsson9. Sara Eriksson Avbytare:3. Wilma Slagstedt5. Ella Niemelä11. Vanna

Läs mer…

Motståndarkollen: Jönköpings Södra IF

VSK Fotboll ställs under söndagen mot Jönköpings Södra på Stadsparksvallen i Jönköping för spel i Superettans 14:e omgång. Jönköping parkerar på plats fem i Superettan efter 13 omgångar. Smålänningarna har spelat ihop 22 poäng och ligger därmed sju pinnar ovanför Grönvitt i tabellen. I den föregående omgången torskade Jönköping med 2−0 borta mot Örgryte. Göteborgslaget

Läs mer…

Safiya inför Askersund: ”Det spelar ingen roll vilka vi möter”

Under lördagen åker VSK Dam till Solberga IP för att ställas mot IFK Askersund i den tredje omgången av serien – avspark kl. 16:00. Vi kollade läget med anfallaren Safiya Abdulkadir Abshir inför matchen. Hur har träningsveckan varit efter hemmapremiären i söndags?– Träningsveckan har varit lugn och harmonisk. Vi spelade match för BK30 i onsdags

Läs mer…

Thomas Askebrand om skadeläget

Carlos Gaete Moggia och Kevin Custovic utgick från dagens träning med skador – uppdatering kring dem kommer när skadorna undersökts. Hampus Lundskog

Sebastian Selin kallad till landslagsläger

Sebastian Selin har blivit kallad till Svenska Fotbollsförbundets P17 / 03 landslagsläger på Bosön. Sebastian Selin har under nuvarande säsong etablerat sig som tredjemålvakt i VSK Fotbolls A-lag, där han bland annat har gjort en match från start i Superettan under säsongen – nu är han kallad till P17-landslaget för fjärde gången i sin karriär.

Läs mer…

Klart: Moussa Traoré till VSK Fotboll

Grönvitt gör sitt fjärde förvärv under sommarfönstret och det är innermittfältaren Moussa Traoré som ansluter från Vasalund – 21-åringen har skrivit på ett låneavtal som sträcker säsongen 2020 ut. Den Guineanska mittfältaren kommer närmast från spel i den Ungerska förstaligan där han varit utlånad från Vasalund till Újpest FC. Nu ansluter Moussa till Grönvitt. –

Läs mer…

VSK tog tre poäng mot Umeå FC hemma på Iver Arena

VSK Fotboll besegrade Umeå FC med 2−0 på Iver Arena efter mål av Filip Tronêt och Emil Skogh. Grönvitt rivstartade på konstgräset i Västerås. Redan efter 40 sekunder hade William Videhult matchens första möjlighet. Läget uppstod efter att Ahmed Awad sprungit igenom bortaförsvaret och serverat Videhult i en bra position strax utanför målområdet. Videhult tog

Läs mer…

Startelvan mot SMÅ IF / HOIF

Tobias Henriksson har tagit ut följande startelva till söndagens hemmapremiär på Iver Arena – avspark 18:00. Här kan du följa VSK Dams hemmapremiär! Startelvan:1. Amanda Aldén13. Matilda Eriholm6. Thea Nilsson (K)5. Ella Niemälä16. Julia Holmström12. Lova Lööf20. Camilla Kvarforth17. Elsa Björkman 10. Safiya Abdulkadir Abshir21. Liwa Nilsson9. Sara Eriksson Avbytare:3. Wilma Slagstedt8. Elin Antonsson 11.

Läs mer…

Startelvan mot Umeå

Thomas Askebrand har tagit ut följande startelva till söndagens hemmamatch på Iver Arena – avspark 14:30. Startelvan:13. Daniel Svensson4. Sean Sabetkar16. Michael Jahn15. Calle Svensson23. Filip Tronét6. Simon Johansson8. Jonas Hellgren30. William Videhult11. Ahmed Awad10. Karwan Safari14. Brian Span Avbytare:17. Carlos Gaete Moggia19. Douglas Karlberg20. Kevin Custovic21. Emil Skogh31. Albin Sporrong33. Sebastian Selin70. Moonga Simba

Läs mer…

 

Traoré till VSK Fotboll

Idag kunde vi läsa i media att Moussa Corso Traoré kommer att spela med oss säsongen ut. Det finns dock anledningar till att vi från VSK Fotboll ännu inte har gått ut med informationen.  VSK Fotboll har fört diskussion med Vasalund sen en tid tillbaka och vi är överens med klubben och med Traoré om

Läs mer…

Truppen mot Umeå FC

Under söndagen ställs VSK Fotboll mot Umeå FC i den trettonde omgången av Superettan. Här är den uttagna truppen. Matchen spelas klockan 14:30 på Iver Arena och sänds av Dplay.Har du inte tillgång till Dplay så sänder O´Learys Västerås och Allstar matchen. Matchtruppen:Daniel Svensson, Sebastian Selin, Calle Svensson, Sean Sabetkar, Michael Jahn, Filip Almström Tähti, Kevin Custovic, Emil Skogh,

Läs mer…

Safari inför Umeå: ”Måste vara smarta i sättet vi spelar”

Under söndagen gästar Umeå FC Iver Arena i den trettonde omgången av Superettan. Vi kollade läget med Karwan Safari inför matchen! Karwan, sista träningen inför morgondagens match mot Umeå är avklarad. Hur är känslan inför matchen?– Känslan är att vi måste ha tre poäng i morgon, det finns ingenting annat. Vi har haft matcher tätt

Läs mer…

Motståndarkollen: Umeå FC

På söndag tar VSK Fotboll emot Umeå FC hemma på Iver Arena. Matchen mot fjortondeplacerade Umeå rullas igång 14.30, på vad som ser ut att bli en varm tillställning på konstgräset i Västerås. Nykomlingen Umeå FC parkerar på negativ kvalplats efter 12 omgångar av Superettan 2020. Med sina elva pinnar har man skrapat ihop en

Läs mer…

Axel Malm och Adam Padovan sammanfattar landslagsläger

Under förra veckan var Axel Malm (P19) och Adam Padovan (P17) involverade i Svenska Fotbollsförbundets P16 / 04 landslagsläger på Bosön. Här berättar de om upplevelsen. Adam och Axel, ni båda var iväg på landslagsläger under förra veckan. Hur var det tycker ni?– Det var väldigt kul och lärorikt att få träna i en ny

Läs mer…

Justin Salmon klar för VSK Fotboll

Grönvitt gör sitt tredje nyförvärv under sommarfönstret och det är innermittfältaren Justin Salmon som ansluter från Karlslund – 21-åringen har skrivit på ett 2,5-årskontrakt som sträcker sig över säsongen 2022. Justin Salmon är skolad i Brommapojkarna och AIK Fotboll, som seniorspelare har innermittfältaren representerat Eskilstuna City och nu senast Karlslund i Division 1 Norra. –

Läs mer…

Moonga Simba klar för VSK Fotboll

VSK förstärker offensiven med snabb anfallskraft från Sandvikens IF. Moonga Simba har skrivit på ett 2,5-årskontrakt som sträcker sig över säsongen 2022. Moonga Simba är uppvuxen i Stockholm och påbörjade sin fotbollskarriär hos Brommapojkarna. Utöver BP har den nuvarande 20-åringen tillhört klubbar som Hammarby IF, Athletic FC (dåvarande AFC Eskilstuna) och Karlbergs BK genom åren.

Läs mer…

Klart: Gustav Rydberg skriver på för VSK Fotboll

Den 18-åriga talangen är officiellt klar för VSK Fotboll – mittfältaren har skrivit på ett 2,5-årskontrakt som sträcker sig över säsongen 2022. Den offensivt skicklige centrala mittfältaren har bland annat tillhört IFK Norrköping och AIK Fotbolls akademiverksamhet tidigare i sin karriär, under hans tid i AIK gjorde han även ett par A-lagsmatcher inför säsongen 2019.

Läs mer…

 

Vi bygger vidare

Nu har vår akademi varit igång under några år och vi ser ett gott resultat med flera spelare som har varit med på eller är aktuella för landslagsläger. Nu senast tecknade 15-årige Alex Lindelöv lärlingskontrakt med herrlaget. Under tiden håller vi också koll på talanger från andra klubbar.  Vi har haft ögonen på tre talanger

Läs mer…

Straffmål sänkte Grönvitt i Trelleborg

VSK Fotboll förlorade på ett soldränkt Vångavallen efter att hemmalaget gjort matchens enda mål på straff. Daniel Svensson i VSK Fotbolls mål öppnade tillställningen som han slutade matchen mot Brage i fredags – med en riktigt fin parad. Målvakten var bra med när Erik Andersson vände upp i straffområdet och avlossade med vänsterdojan mot Svenssons

Läs mer…

Startelvan mot Trelleborg

Thomas Askebrand har tagit ut följande startelva till onsdagens bortamatch på Vångavallen – avspark 19:00. Det blir en förändring i startelvan jämfört med matchen mot Brage i fredags. Michael Jahn ersätter Calle Svensson på den ena mittbackspositionen. Startelvan:13. Daniel Svensson3. Filip Almström Tähti4. Sean Sabetkar16. Michael Jahn30. William Videhult6. Simon Johansson8. Jonas Hellgren23. Filip Tronét11.

Läs mer…

VSK skriver lärlingskontrakt med Alex Lindelöv

15-årige Alex Lindelöv kom till VSK Fotbolls akademiverksamhet i årsskiftet – nu skriver han på lärlingskontrakt med herrlaget. Innermittfältaren har sen han anslöt till klubben representerat VSK P16 och P17, blivit kallad till landslagsläger och tränat med A-laget – nu belönas 15-åringen med ett lärlingskontrakt. – Riktigt kul att skriva lärlingskontrakt, detta är en bekräftelse

Läs mer…

Truppen mot Trelleborgs FF

Under onsdagskvällen ställs VSK Fotboll mot Trelleborgs FF i den tolfte omgången av Superettan. Här är den uttagna 18-mannatruppen. Matchen spelas klockan 19:00 på Vångavallen och sänds av Dplay.Har du inte tillgång till Dplay så sänder O´Learys Västerås och Allstar matchen. Matchtruppen:Daniel Svensson, Sebastian Selin, Calle Svensson, Sean Sabetkar, Michael Jahn, Filip Almström Tähti, Kevin Custovic, Emil Skogh, Jonas

Läs mer…

Motståndarkollen: Trelleborgs FF

Efter vinsten mot Brage beger sig VSK Fotboll till Skåne för spel mot Trelleborg i Superettans tolfte omgång. Grönvitt och Trelleborg har skrapat ihop lika många poäng – 12 stycken – och skuggar varandra i tabellen inför onsdagens match. VSK parkerar på 12:e plats, medan TFF innehar platsen ovan på grund av bättre målskillnad. VSK

Läs mer…

Elis Wahl kallad till landslagsläger

Målvakten Elis Wahl har blivit kallad till Svenska Fotbollsförbundets P16 / 04 ”Future Team” läger på Bosön. Elis Wahl tillhör VSK P17 där han spelar som målvakt, under året har 15-åringen även tränat med A-laget ett antal gånger. Future Team-lägret blir Elis andra integration i landslagssammanhang. Kommentar från Akademichef Herman Ottosson:– Elis är en målvakt

Läs mer…

Samuel Leach Holm lämnar VSK Fotboll

VSK Fotboll och Samuel Leach Holm har ömsesidigt kommit överens om att bryta det gällande kontraktet som löpte säsongen ut. 22-åringen anlände till Grönvitt inför säsongen 2019 från Sollentuna FK och har noterats för åtta framträdanden i Superettan under den nuvarande säsongen. Samuel sammanfattar sin tid i Grönvitt: – Under fjolårssäsongen hade jag det svårt

Läs mer…

Startelvan mot Yxhults IK

Tobias Henriksson har tagit ut följande startelva till lördagens seriepremiär på Moabvallen – avspark 11:00. Här kan du följa VSK Dams seriepremiär i Division 4 Startelvan:1. Amanda Aldén15. Nova Zandkarimi3. Wilma Slagstedt5. Ella Niemälä16. Julia Holmström6. Thea Nilsson (K)20. Camilla Kvarforth21. Liwa Nilsson10. Safiya Abdulkadir Abshir8. Elin Antonsson9. Sara Eriksson Avbytare:23. Julia Lindholm17. Elsa Björkman12.

Läs mer…

VSK vann mot IK Brage efter dramatik

VSK spelade hem alla tre poängen mot IK Brage efter att Brian Span och Jonas Hellgren skrivit in sig i målprotokollet. Inför matchen var det ett skadedrabbat VSK som skulle ställas mot tabell-fyran IK Brage. David Engström, Anton Fagerström och Pedro Ribeiro var några av spelarna i truppen som var skadefrånvarande. I startelvan genomfördes en

Läs mer…

Startelvan mot IK Brage

Thomas Askebrand har tagit ut följande startelva till fredagens hemmamatch på Iver Arena – avspark 19:00. Det blir en förändring i startelvan jämfört med matchen mot Örgryte i måndagens. Filip Tronét är tillbaka från avstängning och ersätter skadefrånvarande David Engström i Startelvan. Startelvan:13. Daniel Svensson3. Filip Almström Tähti4. Sean Sabetkar15. Calle Svensson14. Brian Span6. Simon

Läs mer…

Seriepremiär för VSK Dam

Under lördagsförmiddagen spelar VSK Dam sin första seriematch någonsin. Matchen spelas kl. 11:00 på Moabvallen mot Yxhults IK. Vi kollade läget med anfallaren Sara Eriksson inför matchen. Hur är känslan i truppen inför seriepremiären?– Det är lite spänt i truppen eftersom det är den första matchen vi spelar för VSK. Alla är lite nervösa men

Läs mer…

Truppen mot IK Brage

Under fredagskvällen ställs VSK Fotboll mot IK Brage i den elfte omgången av Superettan. Här är den uttagna 18-mannatruppen. Matchen spelas klockan 19:00 på Iver Arena och sänds av Dplay.Har du inte tillgång till Dplay så sänder O´Learys Västerås och Allstar matchen. Matchtruppen:Daniel Svensson, Sebastian Selin, Calle Svensson, Sean Sabetkar, Michael Jahn, Filip Almström Tähti, Kevin Custovic, Emil Skogh,

Läs mer…

Motståndarkollen: IK Brage

Fjärdeplacerade IK Brage gästar under fredagskvällen Iver Arena för spel i Superettans elfte omgång. Brage kommer senast från en övertygande 3–0-seger mot Trelleborg hemma på Domnarsvallen i Borlänge. Hemmalaget rivstartade och hade efter 22 minuter skaffat sig det tremålsövertag man också vann med. Leonard Pllana öppnade målskyttet i minut 11 och bara tre minuter senare

Läs mer…

Claus Royo lånas ut till IFK Stocksund

VSK Fotboll och IFK Stocksund är överens om en utlåning för Claus Royo. Utlåningen gäller för resten av säsongen 2020. Claus Royo anslöt till VSK Fotboll i augusti 2019 från AIK Fotboll där han skrev på ett kontrakt över 2,5 år. I VSK Fotboll har mittbacken inte deltagit i matchspel sedan augusti 2019 på grund

Läs mer…

Akademispelare sammanfattar landslagsläger: ”Väldigt kul och lärorikt”

Under förra veckan var Alex Lindelöv (P17), Jesper Vikman (P16) och Adam Al Hamad Eriksson (P16) involverade i riksläger på Bosön för pojkar födda 2005. Här berättar de om upplevelsen. Alex Lindelöv, Under förra veckan var ni på landslagsläger, hur var det?–  Det var väldigt roligt och utvecklande läger med många duktiga spelare. Kul att

Läs mer…

VSK föll trots dominans i första halvleken

Efter två snabba mål i matchavslutningen vände Örgryte matchen och tog tre poäng mot Grönvitt. VSK Fotboll dominerade den första halvleken på Gamla Ullevi i Göteborg. Efter en chansfattig inledning fick Karwan Safari tillställningens första möjlighet i minut 19. Ahmed Awad slog en kort hörna till en mötande Simon Johansson som tog emot bollen och

Läs mer…

Startelvan mot Örgryte IS

Thomas Askebrand har tagit ut följande startelva till måndagens bortamatch på Gamla Ullevi – avspark 19:00. Totalt blir det fyra förändringar i startelvan jämfört med matchen mot Halmstad i onsdags. Daniel Svensson ersätter skadefrånvarande Anton Fagerström i målet Simon Johansson ersätter Samuel Leach Holm på innermittfältet William Videhult debuterar i startelvan i Superettan och förpassar

Läs mer…

Truppen mot Örgryte IS

Under måndagskvällen ställs VSK Fotboll mot Örgryte IS i den tionde omgången av Superettan. Här är den uttagna 18-mannatruppen. Matchen spelas klockan 19:00 på Gamla Ullevi och sänds av Dplay.Har du inte tillgång till Dplay så sänder O´Learys Västerås och Allstar matchen. Matchtruppen:Daniel Svensson, Sebastian Selin, David Engström, Calle Svensson, Sean Sabetkar, Michael Jahn, Filip Almström Tähti, Kevin Custovic,

Läs mer…

Engström inför ÖIS: ”Kommer krävas en hård arbetsinsats”

Under måndagskvällen ställs VSK Fotboll mot Örgryte IS borta på Gamla Ullevi. Vi kollade läget med den före detta Örgryte spelaren David Engström inför matchen! Hur är känslan i truppen efter den senaste matchen mot Halmstad i onsdags?– Jag tycker ändå det känns bra i truppen. Vi visade upp en bra energi mot Halmstad och

Läs mer…

Motståndarkollen: Örgryte IS

I Superettans tionde omgång ställs VSK Fotboll mot Örgryte IS på Gamla Ullevi i Göteborg. Thomas Askebrands gamla klubb parkerar för närvarande på femtonde och näst sista plats i Superettan. Med sina åtta poäng är ÖIS på samma antal pinnar som Dalkurd över nedflyttningsstrecket, och en poäng efter VSK Fotboll på plats elva. Utöver Thomas

Läs mer…

Stötta Grönvitt via Hemmaklubben

Hemmaklubben – Ett sätt för dig att stötta VSK Fotboll ekonomiskt bara genom ett knapptryck. Hemmaklubben är en unik möjlighet för dig att stötta VSK Fotboll. Valet av hemmaklubb har stor betydelse för hur de 20 miljoner kronorna fördelas mellan klubbarna i Allsvenskan och Superettan. Desto fler som väljer VSK Fotboll som sin favoritklubb, desto

Läs mer…

VSK Fotboll föll med uddamålet mot HBK

En målrik historia slutade med uddamålsseger för tabelltvåan Halmstad BK på Iver Arena. Halmstad rivstartade på konstgräset i Västerås. Efter en långboll in mot den högra delen av VSK:s straffområde, i en situation där David Engström gick i backen, trillade bollen ned framför Tomas Boakyes högerfot. Yttern tryckte till direkt och skruvade med sin första

Läs mer…

Startelvan mot Halmstads BK

Thomas Askebrand har tagit ut följande startelva till onsdagens hemmamatch på Iver Arena – avspark 19:00. Totalt blir det två förändringar i startelvan jämfört med matchen mot Norrby i lördags. Jonas Hellgren ersätter Kevin Custovic på innermittfältet och Karwan Safari startar i anfallspositionen istället för Douglas Karlberg. Startelvan:1. Anton Fagerström4. Sean Sabetkar5. David Engström15. Calle

Läs mer…

Truppen mot Halmstads BK

Under onsdagskvällen ställs VSK Fotboll mot Halmstads BK i den nioende omgången av Superettan. Här är den uttagna 18-mannatruppen. Matchen spelas klockan 19:00 på Iver Arena och sänds av Dplay.Har du inte tillgång till Dplay så sänder O´Learys Västerås och Allstar matchen. Matchtruppen:Anton Fagerström, Daniel Svensson, David Engström, Calle Svensson, Sean Sabetkar, Michael Jahn, Filip Almström Tähti, Kevin Custovic,

Läs mer…

Motståndarkollen: Halmstads BK

Under onsdagen tar VSK Fotboll emot andraplacerade Halmstads BK – som gjort flest och släppt in minst mål i serien – hemma på Iver Arena i Superettans nionde omgång. Halmstad KB åkte i helgen på sin andra förlust i Superettan 2020. Nykomlingen Akropolis tog då samtliga tre poäng på Örjans vall efter att ha avgjort

Läs mer…

Axel Malm kallad till landslagsläger

Innermittfältaren Axel Malm har blivit kallad till Svenska Fotbollsförbundets P16 / 04 landslagsläger på Bosön. Under kalenderåret 2020 har Axel Malm hunnit bli klar för VSK Fotbolls akademiverksamhet, skrivit lärlingskontrakt med herrlaget och nu är 16-åringen kallad till landslaget för andra gången denna säsong. – Sen jag kom till VSK har allting gått väldigt fort.

Läs mer…

Norrby vände matchen på Iver Arena

Efter bortamatchen i måndags var Grönvitt under lördagen tillbaka på Iver Arena för att ställas mot Norrby IF. I ett soldränkt Västerås lyckades Boråslaget göra två snabba mål under den första halvleken -som skulle stå sig matchen ut. Inför matchen valde Thomas Askebrand att genomföra två förändringar i startelvan. Samuel Leach Holm var med i

Läs mer…

Startelvan mot Norrby IF

Thomas Askebrand har tagit ut följande startelva till lördagens hemmamatch på Iver Arena – avspark 15:00. Totalt blir det två förändringar i startelvan jämfört med matchen mot Akropolis i måndags. Samuel Leach Holm ersätter Jonas Hellgren på innermittfältet och Brian Span tar plats i anfallstrion istället för Ahmed Awad. Startelvan:1. Anton Fagerström4. Sean Sabetkar5. David

Läs mer…

Truppen mot Norrby IF

Under lördagen ställs VSK Fotboll mot Norrby i den åttonde omgången av Superettan. Här är den uttagna 18-mannatruppen. Matchen spelas klockan 15:00 på Iver Arena och sänds av Dplay.Har du inte tillgång till Dplay så sänder O´Learys Västerås och Allstar matchen. Matchtruppen:Anton Fagerström, Daniel Svensson, David Engström, Calle Svensson, Sean Sabetkar, Michael Jahn, Filip Almström Tähti, Kevin Custovic, Emil

Läs mer…

Filip Tronét inför matchen mot Norrby

Under lördagen kommer Norrby, med samma poängskörd som Grönvitt, på besök till Iver Arena. Här är Filip Tronéts tankar inför matchen. Sista träningspasset inför matchen mot Norrby avklarat, hur tycker du träningsveckan har varit sen den senaste matchen?– Det har varit bra, vi har inte hunnit med jättemånga träningar med tanke på att vi spelade

Läs mer…

Motståndarkollen: Norrby IF

Sjundeplacerade Norrby IF – på samma poäng som Grönvitt – gästar Iver Arena under lördagen för spel i Superettans åttonde omgång. VSK Fotboll och Boråslaget Norrby har båda samlat ihop nio poäng på de inledande sju matcherna. Norrby inledde säsongen med en 2–1-förlust mot Öster där man tappade en ledning de sista tio minuterna. Det

Läs mer…

Sebastian Selin kallad till P17-landslaget

Sebastian Selin har blivit kallad till Svenska Fotbollsförbundets landslagsläger i Göteborg. 17-årige Sebastian Selin har under nuvarande säsong etablerat sig som tredjemålvakt i VSK Fotbolls A-lag, i matchen mot Ljungskile för en dryg vecka sedan gjorde han även debut mellan stolparna i Superettan – nu är han kallad till P17-landslaget för tredje gången i sin

Läs mer…

Nu är de signerade bollarna tillgängliga för avhämtning

Under kampanjen ”I alla tider – Enade för Grönvitt” har totalt 36 bollar sålts – nu är de signerade bollarna tillgängliga för upphämtning. Här kan du hämta din signerade boll:Iver Arena, Pontus Widéns väg 5, Sportkontoret.Vardagar mellan 08:00 – 14:00 Ni som köpt en retro halsduk behöver inte vänta länge till heller – de kommer

Läs mer…

Nederlag mot Akropolis

I den avslutande matchen av omgång sju i Superettan ställdes VSK mot Akropolis på Grimsta IP. Under en somrig afton lyckades Akropolis kontra in två mål på Grönvitt i den första halvleken som skulle stå sig matchen ut. Inför matchen genomförde Thomas Askebrand ett antal förändringar i startelvan, bland annat var både Anton Fagerström och

Läs mer…

Startelvan mot Akropolis IF

Thomas Askebrand har tagit ut följande startelva till måndagens bortamatch på Grimsta IP – avspark 19:00. Totalt blir det fem förändringar i startelvan jämfört med matchen mot Ljungskile SK för en dryg vecka sedan. Anton Fagerström är tillbaka från skada och ersätter Sebastian Selin i målet. Sean Sabetkar är även han tillbaka från skada och

Läs mer…

Nyhet – rösta på matchens lirare!

Från och med kvällens match mot Akropolis kommer du som supporter kunna rösta fram matchens lirare för VSK Fotboll. “Matchens lirare” är precis som det låter, en tjänst där du kan rösta på vem du tyckte var bäst i Grönvitts senaste match och samtidigt tävla om priser till både dig och föreningen. Utlottning varje omgång

Läs mer…

Sean Sabetkar inför matchen mot Akropolis

Under måndagskvällen åker Grönvitt till Grimsta IP för att ställas mot tabelltolvan Akropolis. Här är Sean Sabetkars tankar inför matchen. I de senaste två matcherna mot GIF Sundsvall och Ljungskile har lagkaptenen varit frånvarande på grund av en fotskada, nu är mittbacken med i matchtruppen igen. – Det känns mycket bättre i foten nu. Jag

Läs mer…

Truppen mot Akropolis IF

Under måndagskvällen ställs VSK Fotboll mot Akropolis i den sjunde omgången av Superettan. Här är den uttagna 18-mannatruppen. Matchen spelas klockan 19:00 på Grimsta IP och sänds av Dplay.Har du inte tillgång till Dplay så sänder O´Learys Västerås och Allstar matchen. Matchtruppen:Anton Fagerström, Daniel Svensson, David Engström, Calle Svensson, Sean Sabetkar, Jesper Florén, Filip Almström Tähti, Kevin Custovic, Emil

Läs mer…

Motståndarkollen: Akropolis IF

VSK Fotboll ställs under måndagskvällen mot tabellnian Akropolis på Grimsta IP. Nykomlingen Akropolis vann föregående säsong Division 1 Norra i överlägsen stil. Med 75 poäng på de 30 omgångarna var man hela 19 pinnar före tabelltvåan Umeå FC. Akropolis noterades bara för en förlust under säsongen och gick hela hösten utan något nederlag. Efter seriesegern

Läs mer…

Intervju William Videhult

Under de inledande omgångarna av Superettan har 17-årige William Videhult inte synts till i Grönvitts 18-mannatrupp. Anfallaren har bland annat återhämtat sig från en fotskada. Här berättar William om den fysiska och fotbollsmässiga formen. William Videhult, precis avslutat ett träningspass, hur kändes det?– Bra! Vi blåste på ganska ordentligt idag, vi har två träningslediga dagar

Läs mer…

Intervju Thomas Askebrand

Under den förra veckan spelade VSK Fotboll tre matcher på sju dagar, i den senaste matchen mot Ljungskile var Thomas Askebrand inte på plats för att coacha laget. Här berättar tränaren om hur det var att se matchen hemifrån, status på truppen efter det hektiska schemat och hur laget laddar upp inför nästa match mot

Läs mer…

Douglas Karlberg stopptidshjälte mot Ljungskile

Inbytte Douglas Karlberg avgjorde tillställningen på Iver Arena när han skickade in segermålet efter en läcker frisparksvariant på stopptid. VSK Fotboll vann mötet med Ljungskile med 2-1. Matchklockan hade passerat de fyra stopptidsminuterna när Kevin Custovic satte bollen i rullning vid en frispark halvvägs in på Ljungskiles planhalva. Custovics hittade Jonas Hellgren vid straffområdeskanten och

Läs mer…

Segerintervju Michael Jahn

VSK vann kvällens match mot Ljungskile efter att Douglas Karlberg avgjort matchen på tilläggstid. Här är Michael Jahns tankar om insatsen. Michael Jahn, debut för VSK Fotboll i Superettan idag. Hur kändes det?– Det kändes j*vligt bra! Man kan inte få en så mycket bättre start med mål i 94:e minuten så det känns superb.

Läs mer…

Startelvan mot Ljungskile SK

Thomas Askebrand har tagit ut följande startelva till söndagens hemmamatch på Iver Arena – avspark 17:30. Totalt blir det fyra förändringar i startelvan jämfört med matchen mot GIF Sundsvall i onsdags. Michael Jahn gör debut i den grönvita tröjan då han ersätter skadade Simon Johansson. ”Micke” kliver ner till höger i backlinjen vilket innebär att

Läs mer…

Truppen mot Ljungskile SK

Under söndagskvällen ställs VSK Fotboll mot Ljungskile SK i den sjätte omgången av Superettan. Här är den grönvita 18-mannatruppen. Matchen spelas klockan 17:30 på Iver Arena och sänds av Dplay.Har du inte tillgång till Dplay så sänder O´Learys Västerås och Allstar matchen. Matchtruppen:Anton Fagerström, Sebastian Selin, David Engström, Calle Svensson, Pontus Fredriksson, Michael Jahn, Filip

Läs mer…

Emil Skogh inför matchen mot Ljungskile

Under söndagen kommer Ljungskile, med fyra inspelade poäng än så länge, på besök till Iver Arena. Här är Emil Skoghs tankar inför matchen. Emil Skogh, precis avslutat den sista träningen inför morgondagens match. Hur känns det i kroppen?– Det känns bra faktiskt, jag kände mig rätt pigg efter onsdagens match redan dagen efter och nu

Läs mer…

Spelschemat för VSK Dam 2020

Spelprogrammet för VSK Dam i Division 4 Damer är nu bekräftat. VSK inleder mot Yxhults IK på bortaplan 8 augusti. I och med pandemin har det skett förändringar i spelprogrammet. Serien inledes betydligt senare än planerat och kommer därför spelas som enkelserie där lagen i serien endast möter varandra en gång under säsongen. Det blir

Läs mer…

Douglas Karlberg vinner ”halvårspriset”

Douglas Karlberg prisas för sina träningsinsatser under det första halvåret av 2020. Priset kallas ”halvårspriset” och går denna gång till anfallaren. Under Thomas Askebrand och Kalle Karlssons ledning har VSK Fotboll implementerat något som kallas månads- och halvårspriset. Månads- och halvårspriset är något spelarna vinner genom att samla på sig så många poäng som möjligt

Läs mer…

Bildspel från VSK Summercamp

Under juni månad ägde VSK Fotbolls sommarskola ”VSK Summercamp” rum. Här kommer ett bildspel från de tre dagarna. Kommentar från Akademichef Herman Ottosson angående fotbollsskolan:– Det har varit tre bra dagar med motiverade deltagare och engagerade ledare. Deltagarna kom från flera olika klubbar i och runt Västerås. Det är en god möjlighet för dem att

Läs mer…

Säsongens första förlust för Grönvitt

Trots en tidig ledning förlorade VSK Fotboll sin första match i Superettan 2020. Serieledande GIF Sundsvall vann fighten på Np3 Arenas konstgräs med 3-1 efter dubbla mål av Johan Blomberg. Redan i den sjunde minuten kopplade VSK Fotboll grepp om matchen genom en projektil av Emil Skogh, rakt upp i det första krysset. Simon Johansson

Läs mer…

Startelvan mot GIF Sundsvall

Thomas Askebrand har tagit ut följande startelva till onsdagens bortamatch på Np3 Arena – avspark 19:00. Totalt blir det fem förändringar i startelvan jämfört med matchen mot GAIS i söndags. Douglas Karlberg ersätter Karwan Safari på anfallspositionen. Pontus Fredriksson ersätter Calle Svensson till vänster i backlinjen. Kevin Custovic ersätter Jonas Hellgren på innermittfältet. Brian Span

Läs mer…

Truppen mot GIF Sundsvall

Under onsdagskvällen ställs VSK Fotboll mot GIF Sundsvall i den femte omgången av Superettan. Här är den grönvita matchtruppen. Matchen spelas klockan 19:00 på Np3 Arena och sänds av Dplay.Har du inte tillgång till Dplay så sänder O´Learys Västerås och Allstar matchen. Matchtruppen:Anton Fagerström, Sebastian Selin, David Engström, Calle Svensson, Pontus Fredriksson, Michael Jahn, Filip

Läs mer…

Brian Span & Filip Almström Tähti inför matchen mot GIF Sundsvall

Imorgon, onsdag, åker VSK till Np3 Arena för att ställas mot serieledarna GIF Sundsvall. Här är Brian Span och Filip Almström Tähtis tankar inför matchen. Filip Almström Tähti och Brian Span, precis slutfört ännu ett träningspass. Känns det som att allt börjar falla på plats igen efter Corona-uppehållet?– Ja det känns bra! Vi har spelat

Läs mer…

Motståndarkollen: GIF Sundsvall

Under onsdagen beger sig VSK Fotboll till NP3 Arena för att möta serieledande GIF Sundsvall i Superettans femte omgång. Inför säsongen 2019, när GIF Sundsvall spelade i Allsvenskan och VSK Fotboll skulle göra comeback i Superettan, möttes de båda lagen i en träningsmatch i Sundsvall. Det var första gången lagen möttes på åtta år. Matchen

Läs mer…

Oavgjort mot GAIS efter händelserik tillställning på Iver Arena

I en högdramatisk, svängig och chansrik tillställning i den fjärde omgången av Superettan blev det oavgjort mellan VSK Fotboll och GAIS. Efter en match med hällregn och ett tillfälligt avbrott lyckades bortalaget hämta upp ett tvåmålsunderläge på Iver Arena. Efter det oavgjorda resultatet mot Östers IF för en dryg vecka sedan väntade ett GAIS med

Läs mer…

Startelvan mot GAIS

Thomas Askebrand har tagit ut följande startelva till söndagens hemmamatch på Iver Arena – avspark 14:30. Totalt blir det tre förändringar i startelvan jämfört med matchen mot Degerfors i söndags. Karwan Safari är tillbaka från skada och tar plats i startelvan istället för Douglas Karlberg. Calle Svensson ersätter Pontus Fredriksson till vänster i backlinjen. Emil

Läs mer…

Truppen mot GAIS

Under söndagen ställs VSK Fotboll mot GAIS i den fjärde omgången av Superettan. Här är den grönvita 18-mannatruppen. Matchen spelas klockan 14:30 på Iver Arena och sänds av Dplay.Har du inte tillgång till Dplay så sänder O´Learys Västerås och Allstar matchen. Matchtruppen:Anton Fagerström, Sebastian Selin, Sean Sabetkar, David Engström, Calle Svensson, Pontus Fredriksson, Filip Almström

Läs mer…

Jesper Florén inför matchen mot GAIS

Imorgon, söndag, tar VSK Fotboll emot GAIS hemma på Iver Arena. VSK, med två oavgjorda matcher i ryggen, tar emot det grönsvartrandiga Göteborgslaget med tre inspelade poäng än så länge. Här är den före detta GAIS-spelaren Jesper Floréns tankar inför matchen. Jesper Florén, tillbaka i träning efter en tids skadefrånvaro. Hur känns det i kroppen?–

Läs mer…

I alla tider – Enade för Grönvitt

April 06 var datumet vi ursprungligen såg fram emot så mycket. VSK Fotboll skulle då åkt upp till Np3 Arena för att ställas mot GIF Sundsvall i premiären av Superettan 2020. Så blev det inte. Istället fick vi vänta ytterligare några månader för att få se våra grönvita hjältar, dock inte på samma sätt som

Läs mer…

Motståndarkollen: GAIS

I Superettans fjärde omgång ställs VSK Fotboll mot GAIS hemma på Iver Arena. Med en seger och två oavgjorda matcher parkerar Grönvitt på sjunde plats i tabellen. Två poäng bakom VSK, på 14:e plats, återfinns GAIS med tre inspelade poäng. Göteborgslaget öppnade säsongen med en 1–0-vinst hemma på Gamla Ullevi mot Jönköping Södra. August Wangberg

Läs mer…

VSK-spelare kallade till landslagsläger

Det är tre spelare från akademiverksamheten som blivit uttagna till Riksläger på Bosön för pojkar födda 2005. Vi gratulerar Alex Lindelöv (VSK P17), Jesper Vikman (P16) och Adam Al Hamad Eriksson (P16) som blivit uttagna till rikslägret som kommer äga rum på Bosön mellan 27-31 juli. Kommentar från Akademichef Herman Ottosson:– Det är kul när

Läs mer…

VSK Fotbolls nya styrelse

Klubbens årsmöte 2020 ägde rum under torsdagskvällen. VSK Fotboll presenterar klubbens nya styrelse. Under torsdagkvällens årsmöte gick medlemmarna med på valberedningens förslag. Anna Sjödin valdes till Ordförande i en period av ett år och Christoffer Nerén kvarstår i styrelsen, med ett år kvar av sitt mandat. Medlemmarna valde in Anders Tengström, Jörgen Hedström, Lena Nordin

Läs mer…

Intervju Pontus Fredriksson

I matchen mot Öster i söndags gjorde mittbacken Pontus Fredriksson debut för VSK Fotboll i Superettan. Här berättar försvararen om debuten, konkurrenssituationen i laget och vad han tyckte om matchen i stort. Pontus Fredriksson, du gjorde debut för Grönvitt i Superettan mot Öster. Hur kändes det?– Väldigt roligt! Detta har varit min målbild hela tiden

Läs mer…

VSK skriver lärlingskontrakt med Axel Malm

16-årige Axel Malm har under nuvarande säsong tränat och spelat internmatcher med A-laget – nu skriver han på ett lärlingskontrakt. Innermittfältaren har sen han anslöt till klubben representerat VSK P17, blivit kallad till landslagsläger och tränat med A-laget – nu belönas 16-åringen med ett lärlingskontrakt. – Jag är sjukt glad, det känns lite overkligt faktiskt.

Läs mer…

Viktig information till dig som vill delta i digitala årsmötet

Årsmötet kommer att hållas i ett system som heter easymeet som är anpassat för större årsstämmor. Vi behöver ha in en föranmälan om du vill delta och efter det kommer vi två dagar innan mötet att maila ut en unik länk för just ditt deltagande. Med det mailet kommer även instruktioner om mötets utförande samt

Läs mer…

VSK fortsatt obesegrat efter 0-0 mot Östers IF

På ett solskinande Myresjöhus Arena spelade Grönvitt oavgjort för andra matchen i rad. Efter en match där Grönvitt hade de vassaste målchanserna räddade Östers målvakt Damir Mehic en poäng till hemmalaget. Efter det oavgjorda resultatet mot Degerfors i hemmapremiären väntade ett Östers IF på bortaplan i den tredje omgången av Superettan 2020. Thomas Askebrand gjorde

Läs mer…

Startelvan mot Östers IF

Thomas Askebrand har tagit ut följande startelva till lördagens bortamatch på Myresjöhus Arena – avspark 17:30. Totalt blir det tre förändringar i startelvan jämfört med matchen mot Degerfors i söndags. Anton Fagerström är tillbaka från skada och tar plats i startelvan istället för Daniel Svensson. Pontus Fredriksson ersätter Calle Svensson till vänster i backlinjen. Simon

Läs mer…

Truppen mot Östers IF

Under lördagskvällen ställs VSK Fotboll mot Östers IF i den tredje omgången av Superettan 2020. Här är den grönvita matchtruppen. Matchen spelas klockan 17:30 på Myresjöhus Arena och sänds av Dplay.Har du inte tillgång till Dplay så sänder O´Learys Västerås och Allstar matchen. Matchtruppen:Anton Fagerström, Daniel Svensson, Sean Sabetkar, David Engström, Calle Svensson, Pontus Fredriksson,

Läs mer…

Calle Svensson inför matchen mot Östers IF

I morgon ställs två formstarka lag mot varandra i den tredje omgången av Superettan 2020. VSK, med en seger och en oavgjord, åker till Myresjöhus Arena där man möter Östers IF med två segrar i bagaget. Här är Calle Svensson tankar inför matchen. Sista träningen inför matchen mot Öster genomförd. Är det något speciellt ni

Läs mer…

Motståndarkollen: Östers IF

Under lördagen beger sig VSK Fotboll till Växjö och Myresjöhus Arena för att ställas mot ett Östers IF med full pott efter två spelade omgångar. Det är två formstarka lag som drabbar samman i den tredje omgången av Superettan 2020. Respektive lag har fyra segrar och en oavgjord på de senaste fem matcherna. Öster är

Läs mer…

Intervju Albin Sporrong

Albin Sporrong är för tillfället utlånad till IFK Eskilstuna genom ett samarbetsavtal. Här berättar 20-åringen om hur det funkar i praktiken, hans insatser inledningsvis i Superettan och hans mål framöver. Albin Sporrong, precis avslutat ett träningspass i värmen, hur kändes det?– Det var kul att spela fotboll, riktigt varmt men vi har en bra plan

Läs mer…

Matilda Eriholm & Amanda Aldén kallade till F16-landslaget

15-åriga Matilda Eriholm och Amanda Aldén, som tillhör VSK Dam / BK30 har blivit kallade till Svenska Fotbollsförbundets F16 / 04 landslagsläger i Upplands Väsby. Försvararen Matilda Eriholm gjorde för drygt en vecka sedan sin debut för VSK Dam på vänsterbackspositionen, en debut som slutade i storseger och hållen nolla. Målvakten Amanda Aldén var vid

Läs mer…

Så spelas omgång 4-6

Nu är omgång 4-6 fastställda med motstånd, datum och tider. Så här kommer Grönvitt spela. Omgång 4 Söndag 5 juli14.30: Västerås SK – GAIS Omgång 5 Onsdag 8 juli19.00: GIF Sundsvall – Västerås SK Omgång 6 Söndag 12 juli17.30: Västerås SK – Ljungskile SK Samtliga matcher kommer visas på Dplay.Har du inget abonnemang hos Dplay

Läs mer…

Oavgjort i hemmapremiären efter sen kvittering av Karwan Safari

VSK Fotboll och Degerfors delade på poängen i den första matchen på Iver Arenas nya konstgräsmatta. Karwan Safaris drömmål på stopptid fastställde slutresultatet till 2-2. Efter premiärsegern borta mot AFC Eskilstuna väntade ett Degerfors i säsongens första match hemma på Iver Arena under söndagen. Thomas Askebrand gjorde två förändringar i startelvan från segern i tisdags.

Läs mer…

Startelvan mot Degerfors IF

Thomas Askebrand har tagit ut följande startelva till söndagens hemmamatch på Iver Arena – avspark 17:30. Totalt blir det en förändring i startelvan jämfört med matchen mot AFC Eskilstuna i tisdags. Filip Almström Tähti tar plats i startelvan istället för Kevin Custovic. Startelvan:1. Anton Fagerström4. Sean Sabetkar (K)5. David Engström15. Calle Svensson3. Filip Almström Tähti8.

Läs mer…

Truppen mot Degerfors IF

Under söndagskvällen är det dags för hemmapremiär mot Degerfors IF. Här är den grönvita premiärtruppen. Matchen spelas klockan 17:30 på Iver Arena och sänds av Dplay.Har du inte tillgång till Dplay så sänder O´Learys Västerås och Allstar matchen. Matchtruppen:Anton Fagerström, Daniel Svensson, Sean Sabetkar, David Engström, Calle Svensson, Pontus Fredriksson, Filip Almström Tähti, Kevin Custovic,

Läs mer…

Anton Fagerström inför matchen mot Degerfors IF

I morgon är det dags för hemmapremiär för VSK Fotboll då Degerfors IF står för motståndet. Här är Anton Fagerströms tankar inför matchen. Anton Fagerström, det blev seger i premiären mot AFC Eskilstuna på bortaplan. Hur skulle du sammanfatta den matchen?– En stabil och bra defensiv match. Jag tycker även vi har bra intentioner i

Läs mer…

Ahmed Awad sammanfattar matchen mot AFC

Det blev seger för VSK Fotboll i premiären av Superettan 2020 där VSK Fotbolls nummer 11 stod för matchens enda mål. Här berättar Awad om matchen, den personliga insatsen och vad som behöver utvecklas inför hemmapremiären mot Degerfors. Ahmed Awad, tre poäng mot AFC i premiären. Vad har du att säga om insatsen?– Jag tycker

Läs mer…

Grönvit seger när Awad bjöd på fotbollsgodis i Eskilstuna

Ahmed Awad agerade segerorganisatör när VSK Fotboll vann premiären med 1-0 på Tunavallen. Segermålet var en delikatess. Matchklockan visade 36 när Kevin Custovic bröt ett uppspel vid mittlinjen som satte VSK i ett fyra mot tre-läge. Custovic tog sig in i banan, förbi en hemmaspelare och serverade sedan Ahmed Awad med en fin passning mot

Läs mer…

Premiärelvan mot AFC Eskilstuna

Thomas Askebrand har tagit ut sin första startelva av Superettan 2020. Följande elva spelare kommer starta i kvällens bortamatch på Tunavallen – avspark 19:00. Startelvan:1. Anton Fagerström4. Sean Sabetkar (K)5. David Engström15. Calle Svensson20. Kevin Custovic8. Jonas Hellgren7. Pedro Ribeiro21. Emil Skogh23. Filip Tronét19. Douglas Karlberg11. Ahmed Awad Avbytare:10. Karwan Safari13. Daniel Svensson14. Brian Span16.

Läs mer…

Matchtröjan 2020 ute till försäljning

Nu kan du köpa VSK Fotbolls matchtröja 2020. Köp det redan idag så kan du bära upp tröjan till kommande matcher i Superettan. För att köpa tröjan behöver du skicka ett mail till Fotboll@vasterassk.se med följande uppgifter:Namn, adress och telefonnummer. Önskad storlek på tröja och önskat namn och nummer på tröjan. När vi mottagit ditt

Läs mer…

Motståndarkollen: AFC Eskilstuna

AFC Eskilstuna, med en tung fjolårssäsong i Allsvenskan, står för motståndet när VSK Fotboll beger sig till Tunavallen för att rulla igång Superettan 2020. Med endast fyra vinster på de 30 Allsvenska omgångarna slutade AFC Eskilstuna jumbo och degraderades till Superettan. Under vintern har den nygamle tränaren Özcan Melkemichel återanställts efter att ha tränat Djurgården

Läs mer…

Premiärtruppen mot AFC Eskilstuna

Under tisdagskvällen är det seriepremiär mot AFC Eskilstuna på bortaplan. Här är den grönvita premiärtruppen. Matchen spelas klockan 19:00 på Tunavallen och sänds av Dplay.Har du inte tillgång till Dplay så sänder O´Learys Västerås och Allstar matchen. Matchtruppen:Anton Fagerström, Daniel Svensson, Sean Sabetkar, David Engström, Michael Jahn, Calle Svensson, Pontus Fredriksson, Kevin Custovic, Emil Skogh,

Läs mer…

Anna Sjödin föreslås bli ny ordförande

Torsdag 2 juli är det äntligen dags för årsmöte. Klubbens valberedning har trots den pågående pandemin känt av ett starkt engagemang för klubbens framtid. ”Vi är stolta över att kunna presentera ett förslag som håller hög allsvensk nivå” säger valberedaren Johan Lindahl. Idag presenterar VSK Fotbolls valberedning ett nytt förslag på styrelse. Förslaget har kompletterats

Läs mer…

David Engström inför matchen mot AFC Eskilstuna

I morgon är seriespelet äntligen tillbaka. Seriepremiären för VSK spelas på Tunavallen mot det förgående allsvenska laget, AFC Eskilstuna. Här är David Engströms tankar inför matchen. David Engström, sista träningen inför seriestart är avklarad. Hur är känslan inför premiären?– Det är en härlig känsla! Vi har haft en bra sista träning, solen skiner och vi

Läs mer…

Bildspel från dagens debutmatch för VSK Dam

Idag, söndag, spelade VSK Dam sin första match någonsin, och vilken match det blev. VSK vann med hela 15-0 mot seriekollegan Sörstafors-Kolbäck efter att bland annat Elsa Björkman gjort fem mål. Så här såg det ut: MATCHFAKTA ResultatVSK Fotboll Dam – Sörstafors-Kolbäck FK 15 – 0 MålskyttarElsa Björkman, ´1-0, 6-0, 8-0, 11-0, 12-0,Elin Antonsson, ´2-0,

Läs mer…

Segerintervju med lagkapten Thea Nilsson

Idag, söndag, spelade VSK Dam sin första match någonsin. Det blev en klar seger i träningsmatchen med 15-0 mot seriekollegan Sörstafors-Kolbäck. Här är lagkaptenen Thea Nilssons tankar efter matchen Mittback Thea Nilsson, först och främst, hur kändes det att spela den första matchen för VSK Fotboll?– Jättekul, det har tagit lång tid innan vi fick

Läs mer…

Viktor Steen lånas ut till Enköpings SK genom ett samarbetsavtal

VSK Fotboll och Enköpings SK inleder ett samarbete likt de samarbetena VSK redan har med Fagersta Södra IK och IFK Eskilstuna. Samarbetet är ett s.k. fotbollsutvecklande föreningssamarbete där spelare kan representera båda föreningar med kort varsel. Enköpings SK, hemmahörande i Division 2 norra Svealand, och VSK har enats om att mittbacken Viktor Steen säsongen 2020

Läs mer…

Tillsammans tar vi ansvar

På tisdag drar Superettan igång igen, äntligen! Säsongen 2020 är dock unik i sitt slag med tanke på pågående pandemi. Vi uppmanar därför alla som följer oss att hjälpa till genom att respektera Folkhälsomyndighetens riktlinjer och rekommendationer. Vi skulle givetvis helst se ett fullsatt Iver Arena, men eftersom det är en pågående pandemi så är

Läs mer…

VSK Fotboll och IFK Eskilstuna inleder samarbete

Albin Sporrong lånas ut till IFK Eskilstuna under säsongen 2020 genom ett samarbetsavtal mellan klubbarna. Grönvitt och IFK Eskilstuna inleder ett s.k. fotbollsutvecklande föreningssamarbete där spelare kan representera båda föreningar med kort varsel. IFK Eskilstuna, numera hemmahörande i Division 2 norra Svealand, och VSK har enats om att Albin Sporrong säsongen 2020 kommer ingå i

Läs mer…

Christer Blom avgår som ordförande

VSK Fotboll:s ordförande Christer Blom avgår av personliga skäl.  Vice ordförande Annika Enberg blir tillförordnad ordförande fram till årsmötet som äger rum den 2 juli. VSK Fotboll vill tacka Christer för hans insatser som ledamot och ordförande i styrelsen.  Valberedningen kommer under nästa vecka presentera sitt förslag till ny styrelse i VSK Fotboll.  VSK Fotboll

VSK Fotboll i nytt samarbete – vill utveckla affärsnätverket

För VSK:s Herrlag pågår de sista förberedelserna inför en efterlängtad seriestart. Som sig bör finns förväntningar och förhoppningar om sportsliga framgångar på planen. I år vill klubben nå framgång också utanför planen och har skrivit ett samarbets-avtal med bolaget Never Offside och deras nätverks- och kommunikationsverktyg Score. Att se VSK spela fotboll på Iver Arena

Läs mer…

Gruppspelet av eAllsvenskan lottat och klart – dessa lag ställs VSK emot: ”Vi har en bra chans att ta oss vidare”

Fas 1 av eAllsvenskan är nu färdigspelad. För grönvitts del blev det två vinster och två förluser i seedningsmomentet – nu väntar gruppspel mot bland annat de regerande mästarna Malmö FF. Fas 1 av eAllsvenskan, som var ett seedningsmoment inför gruppspelet, är nu färdigspelad. För VSK:s del avslutades momentet med två övertygande segrar, William Fernström

Läs mer…

Jahn klar för VSK Fotboll

Michael Jahn, som provtränat med laget under en tid, är nu helt klar för VSK Fotboll.  Mittbacken har skrivit på ett avtal över säsongen 2020. ­– Det känns stimulerande med helt nya förutsättningar och nya utmaningar här i Västerås, säger han. Under tisdagen slutfördes övergångspapprena. Michael Jahn, 24, är officiellt en VSK-spelare och flytten från

Läs mer…

Information till dig som köpt säsongskort 2020

Superettan 2020 startar den 14 juni. Med anledning av riskerna för smittspridning av Covid-19 kommer de inledande omgångarna att spelas utan publik på läktarna efter direktiv och riktlinjer från Folkhälsomyndigheten. Det innebär att du som har säsongskort inte kommer att kunna nyttja det så länge myndighetens riktlinjer är i kraft. I dagsläget kan vi inte

Läs mer…

Bildspel från dagens internmatch på Iver Arena

Idag, lördag, spelade VSK Fotboll en internmatch på Iver Arena för att slipa formen inför seriestart. Matchen slutade i seger för Lag Svart efter straffar. Matchfakta ResultatLag Grönvitt – Lag Svart 2 – 2 (seger till Lag Svart efter straffläggning) MålskyttarAhmed Awad, 0 – 1, ´9Filip Almström Tähti, 0 – 2, ´13Pontus Fredriksson, 1 –

Läs mer…

Matchstället 2020 för herr- och damlaget är här

Nu har vi äntligen presenterat årets matchställ som kommer prydas av herr- och damlaget. Hoppas ni är lika nöjda med resultatet som vi är! På bilderna bärs tröjorna av Douglas Karlberg & William Videhult i herrlaget och Safiya Abdulkadir Abshir & Sara Eriksson i damlaget. VSK Fotboll

Dessa lag möter VSK i omgång 4-6

Nu är även omgång 4-6 i Superettan fastställda med motstånd. VSK Fotboll kommer spela mot följande lag i omgång 4-6 av Superettan 2020: Omgång 4Västerås SK FK – GAIS Omgång 5GIF Sundsvall – Västerås SK FK Omgång 6Västerås SK FK – Ljungskile SK Datum och tid för avspark för omgångarna kommer beslutas först efter att

Läs mer…

Intervju med Karwan Safari

Idag, fredag, genomförde laget sitt första pass på det nya konstgräset på Iver Arena. Här berättar Karwan Safari om den nya mattan, den personliga formen och konkurrenssituationen i laget. Karwan Safari, första träningen på den nya mattan avklarad! Hur kändes det?– Det kändes väldigt bra, nu har vi ingenting att skylla på. Hur har träningarna

Läs mer…

VSK Fotboll och Fagersta Södra IK inleder samarbete

Sebastian Selin lånas ut till Fagersta Södra IK under säsongen 2020 genom ett samarbetsavtal. Grönvitt och Fagersta Södra IK inleder ett s.k. fotbollsutvecklande föreningssamarbete där spelare kan representera båda föreningar med kort varsel. Fagersta, numera hemmahörande i Division 2 norra Svealand, och VSK har enats om att Sebastian Selin säsongen 2020 kommer ingå i detta

Läs mer…

VSK Fotboll inbjuder härmed till digitalt årsmöte torsdagen den 2 juli klockan 18.00

VSK Fotboll inbjuder härmed till digitalt årsmöte torsdagen den 2 juli klockan 18.00  2 veckor före mötet skickas övriga årsmöteshandlingar ut samt instruktioner för hur mötet kommer att genomföras då det nu blir digitalt.. Väl mött! §1 Årsmötets öppnande§2 Val av ordförande och sekreterare för årsmötet§3 Val av justerare och rösträknare§4 Upprop och fastställande av

Läs mer…

Så ser du Grönvitts matcher samtidigt som du stöttar föreningen

Till en början av säsongen kommer matcherna i Superettan spelas utan publik på läktarna. Som tur är finns det andra sätt att stötta VSK Fotboll på i samband med matcherna. Dplay kommer sända samtliga av VSK Fotbolls matcher under säsongen i Superettan. Tecknar du ett abonnemang via länken nedan kommer du inte bara kunna följa

Läs mer…

Så spelas de inledande tre omgångarna

Nu är de tre första omgångarna av årets Superettan fastställda med motstånd, datum och tider. Så här kommer Grönvitt spela:Omgång 1 16/6 19.00: AFC Eskilstuna – Västerås SK FK Omgång 221/6 17.30: Västerås SK FK – Degerfors IF Omgång 327/6 17.30: Östers IF – Västerås SK FK Samtliga matcher kommer visas på Dplay.Har du inget

Läs mer…

eAllsvenskan är tillbaka!

Ikväll drar eAllsvenskan igång igen där VSK ställs mot Hammarby IF i den andra omgången av fas 1. Matchen spelas ikväll, måndag, kl. 18:30 och streamas på twitch.tv. Så här kommer eAllsvenskan spelas under säsongen:Fas 1– 20 lag som spelar fyra seedningsmatcher var– Swiss-formatet används = man möter lag som presterat lika som en själv.

Läs mer…

Jonas Hellgren om läget just nu

Igår, fredag, gav Folkhälsomyndigheten klartecken för att Superettan kan starta från och med den 14:e juni. Här berättar Jonas Hellgren om beskedet, läget i truppen inför seriestarten och den personliga formen. Jonas Hellgren, du står på en nästintill nylagd konstgräsmatta och idag (igår fredag) kom beskedet att seriespelet drar igång den 14:e juni. Hyfsad start

Läs mer…

Klart: Ligaspelet drar igång 14 juni

Idag kom beskedet vi väntat på, Folkhälsomyndigheten gav under morgonen klartecken för att elitidrotten kan starta seriespelet från och med den 14:e juni. Klubbarna måste följa de protokoll för träning respektive match som Svensk Elitfotboll tagit fram. Samtliga matcher kommer tills vidare spelas utan publik. Spelschemat är inte fastställt ännu men kommer inom kort. NU

Läs mer…

Här återhämtar sig spelarna efter träning

Speed & Cryocenter är ett gym- och återhämtningscentrum drivet av Västeråsprofilerna Hans ”Hansken” Johansson och Claes Hellgren: ”Förutsättningar likt dessa är otroligt få förunnat” Speed & Cryocenter ligger beläget i Bellevuestadion, ett stenkast från Iver Arena. Hit kommer spelarna efter ett träningspass för att kunna träna hårdare men ändå återhämta kroppen för att vara redo

Läs mer…

Intervju med Brian Span

I skrivande stund har inget datum för seriestart bekräftats ännu. Här berättar Brian Span om hungern för seriestart, formen just nu och vad laget tränar extra på i dessa tider. Brian Span, hur är läget med dig i dessa tider? – Det känns bra! Lite tråkigt vissa dagar, vi väntar fortfarande på ett besked att

Läs mer…

Sommarens aktiviteter för barn och ungdomar

Under sommaren 2020 kommer tre olika fotbollsskolor äga rum: VSK Fotbollsskola, VSK SummerCamp och VSK Plus+. VSK Fotbollsskola Här har barn i åldrarna 5-9 år möjligheten att träna tre dagar med akademispelare från VSK Fotboll. Instruktörerna kommer ha program som är anpassade till respektive åldersgrupp. Det kommer också vara vuxna på plats som överser fotbollsskolan.

Läs mer…

Tävling: Vinn två försäsongströjor

Nu har du chansen att vinna årets försäsongströja (limited editon) till dig och en kompis! Tröjorna som är möjliga att vinna har nummer 25 respektive 9 på ryggen och är i storlek medium och large. Tröjorna har använts av A-laget under försäsongsmatcherna. Följ tävlingsreglerna nedan för chansen att kamma hem varsitt exemplar av den limiterade

Läs mer…

Nu finns försäsongströjorna till försäljning

Vill du få chansen att vinna årets försäsongströja med din favoritspelares namn på ryggen? Nu har du möjlighet till det. Nu auktionerar VSK Fotboll nämligen ut försäsongströjorna från 2020. Du hittar auktionerna på https://www.tradera.com/profile/items/5074516/vskfotboll. Tröjorna finns i begränsat antal så det är endast tröjorna som auktioneras ut på tradera som kommer vara till försäljning. Hittar

Läs mer…

 

Stötta VSK Fotboll via näringslivet i Västerås

Under hela maj månad kommer Guldkortet i samarbete med flera lokala restauranger och företag stötta VSK Fotboll med 20% av sin dagsomsättning under en utvald dag. I dessa tider är det extra viktigt att vi stöttar det lokala, så väl idrott som näringsliv. Detta samarbete är en förträfflig möjlighet för oss att bidra till det

Läs mer…

Joel Bäckström och Björn Ziebeil tilldelas stipendier

VSK Vännerna har tilldelat Joel Bäckström, tränare för P16, och Björn Ziebeil, målvakt i P19, stipendier för deras prestationer under det senaste året. Motivering från VSK Vännerna:Joel Bäckström är en ungdomstränare som alltid är väl förberedd och ser till alla möjligheter att utvecklas. Joel hanterar ungdomar lika oavsett tidigare erfarenheter eller nuvarande förmåga. Det är

Läs mer…

Simon Johansson om läget i truppen

I och med dagens samhällssituation har VSK Fotboll, tillsammans med alla andra klubbar i Sverige, inte spelat några matcher den senaste tiden. Här berättar Simon Johannson om läget i truppen just nu. Simon Johansson, ni har precis avslutat en träning i aprilsolen! Hur har det varit att träna de senaste veckorna i dessa tider? –

Läs mer…

SERIEPREMIÄR PÅ NY KONSTGRÄSMATTA

Solid Park har blivit Iver Arena – och utrustas samtidigt som namnbytet med nytt konstgräs. Ett arbete som startar redan efter påskhelgen. Då lag som Västerås SK i Superettan och damerna i Gideonsberg (division2) så småningom kommer att få göra efterlängtade seriepremiärer på IverArena, blir det på ett helt nytt och fräscht underlag. – Det

Läs mer…

 

Årsredovisning och information om VSK Fotbolls nuläge

Då Coronaepidemin innebär att ett datum för VSK Fotbolls årsmöte i nuläget inte kan fastställas, skickas föreningens årsredovisning för 2019 idag ut till medlemmar och övriga intressenter. Här följer information om föreningens verksamhetsår, inklusive det ekonomiska resultatet och nuläget. VSK Fotboll budgeterade ett resultat på drygt minus 3 miljoner kronor inför fjolårets återkomst i svensk

Läs mer…

Träningsmatchstopp i Västmanland

Västmanlands fotbollsförbund har kommit med skarpa rekommendationer gällande träningsmatcher varpå VSK Fotboll nu skjuter upp samtliga träningsmatcher. Detta påverkar Damlagets match på söndag och även de ungdomsmatcher som varit inplanerade. VSK Fotboll följer löpande information, riktlinjer & rekommendationer och avser förändra verksamheten med kort varsel om behov finns. VFF´s information VFF:s starka rekommendation till samtliga

Läs mer…

Den officiella appen för VSK Fotboll

Nu är den äntligen tillgänglig att ladda ner – VSK Fotbolls nya app. VSKs officiella app ger dig möjlighet att se videorepriser när du befinner dig på arenor med det trådlösa nätverket @fotboll. Du kan köpa och hantera dina biljetter, följa matcher via livescore och prenumerera på nyheter. Funktioner: • Exklusivt material och erbjudanden• Se videorepriser

Läs mer…

VSK Fotboll har initierat en förhandling med Unionen om korttidspermittering

Med anledning av de oroliga tiderna just nu har VSK Fotboll beslutat att inleda en förhandling om korttidspermitteringar enligt det räddningspaket som regeringen i förra veckan presenterade. Vad är korttidspermittering?Korttidspermittering kan användas när företag drabbas av tillfälliga ekonomiska problem till följd av något oväntat. I praktiken innebär det att anställda går ner i arbetstid under

Läs mer…

Tillsammans för sportklubben

Den 12 april hade det varit dags att beträda arenan inför fullsatta läktare i den tilltänkta hemmapremiären. Nu har du chansen att vara med och bidra till att vi slår publikrekordet om än fiktivt på Iver Arena i den nya kampanjen #premiärswishen Du kan också göra en direkt penninginsättning till kontot:Kontonummer 5380-10 658 63 Tillsammans är

Läs mer…

Även matchen mot Karlslunds IF ställs in

Beskedet att även division 1 förmodligen också skjuts upp gör att matchen mot Karlslunds IF ställs in. -När det beslutades att Superettan skjuts fram så ville vi ändå genomföra matcherna som återstod av respekt för motståndarna och deras uppladdning. Nu när även deras serie troligtvis skjuts upp så har vi i samråd beslutat att ställa

Läs mer…

Information gällande ungdomsverksamheten

VSK Fotboll har nu tagit beslut att återuppta ungdomsverksamheten från och med måndag 23 mars. Grundfaktorerna för beslutet är att vill att ungdomarna ska behålla ett socialt sammanhang och rutiner. Vi startar inte upp verksamheten igen bara för att förbereda oss inför annalkande säsong. Vi kommer träna fotboll med följande restriktioner:– All träning är som

Läs mer…

Träningsmatchen mot IF Brommapojkarna inställd

Morgondagens träningsmatch mot IF Brommapojkarna är inställd. Matchen skulle ha spelats lördag 21/3 kl. 14:00. VSK Fotbolls match mot Karslunds IF är fortfarande planerad att spelas, den är dock flyttad. Utgångsdatumet var 2020-03-29 kl. 18:00, den matchen kommer nu spelas på onsdag 25/3 klockan 19:30 och sändas av VLT. Vi uppmanar att alla ser till

Läs mer…

Motståndarkollen: IF Brommapojkarna

IF Brommapojkarna, med två raka degraderingar, gästar Iver Arena på lördag med avspark 14:00. Efter nedflyttningen från Allsvenskan 2018 åkte Brommapojkarna på sin andra raka degradering föregående säsong. Med 28 poäng på de 30 omgångarna slutade BP som lag 15 i Superettan 2019. I en tight bottenstrid slutade BP säsongen en poäng från kval. Brommapojkarna

Läs mer…

Klart: Ståplatsläktarens nya namn

Nu är ståplatsläktarens nya namn döpt och klart. För en vecka sedan fick ni supportrar chansen att rösta på fem olika alternativ som tagits fram på våra sociala medier. Nu är rösterna räknade. SEKTION 1904 Det nya namnet blir ”Sektion 1904”, namnet fick en stor majoritet av rösterna och togs fram av Peter Söderstedt. Peter

Läs mer…

 

Nytt inriktningsbeslut för ligastart

Klubbarna inom Svensk Elitfotboll har i dag enats om ett inriktningsbeslut att verka för att ligastarten flyttas till början av juni. De 32 medlemsklubbarna i Svensk Elitfotboll tog idag ett inriktningsbeslut på ett extra klubbchefsmöte att premiärerna av Allsvenskan och Superettan på grund av coronaviruset bör skjutas upp till senast början av juni. Svenska Fotbollförbundet

Läs mer…

 

Årsmötet skjuts upp

Med anledning av rådande läge i Sverige följer vi nu Riksidrottsförbundets riktlinjer och flyttar Årsmötet fram i tiden. VSK Fotboll kommer senast 2 veckor före nytt datum meddela detta stadgeenligt så snart detta är möjligt igen. Information från Riksidrottsförbundet:Den situation som råder just nu är extraordinär och regeringen har fattat beslut om att förbjuda större

Läs mer…

Damlagets motståndare 2020

Serieindelningen för 2020 är gjord. Nedan kan du se vilka som blir damlagets motståndare i division 4 kommande säsong. 6 mars presenterades laget som ska representera de grönvita färgerna i Västerås SK FK Dam. Nu är serieindelningen genomförd. Här är samtliga lag i serien:Arboga Södra IFForsby FF UIF Eker ÖrebroIFK AskersundSala FFSkultuna IS DamerSMÅ IF

Läs mer…

Segertåget rullar vidare för Grönvitt

VSK Fotboll tog en komfortabel 3–0-seger mot seriekollegan Akropolis. Pontus Fredrikssons första balja för Grövitt blev matchavgörande på ett publiklöst Iver Arena. Det var gästerna som skapade matchens första målchans på ett soligt Iver Arena. Redan i den andra minuten sprang Akropolis amerikan Andrew Stadler sig till ett friläge. Forwarden plockade ned en krossboll över

Läs mer…

Startelvan mot Akropolis IF

Thomas Askebrand har tagit ut följande startelva till lördagens hemmamatch på Iver Arena – avspark 15:00. Totalt blir det fyra förändringar i startelvan jämfört med matchen mot Sollentuna FK för en vecka sedan. Anton Fagerström, Pontus Fredriksson, Jonas Hellgren och William Videhult tar plats i startelvan istället för Daniel Svensson, Sean Sabetkar, Jesper Florén och

Läs mer…

 

Akademi och ungdomsverksamheten pausas

VSK Fotboll följer myndigheternas rekommendationer och har nu dessutom valt att pausa akademi och ungdomsverksamheten på obestämd tid för att undvika spridning av Coronaviruset. VSK Fotboll väljer att stänga ner ungdomsverksamheten som en säkerhetsåtgärd. – Vi har gjort bedömningen att vi inte vill bidra till någon typ av samhällsspridning. Vi känner att det är ett

Läs mer…

Truppen mot Akropolis IF

VSK Fotboll tar emot Akropolis IF på Iver Arena under lördagen. Här är den grönvita matchtruppen. VSK Fotboll återgår nu till träningsmatchandet efter tre raka tävlingsmatcher i Svenska Cupen. I morgon ställs Grönvitt mot seriekollegan Akropolis IF. Matchen spelas klockan 15.00 på Iver Arena och sänds av VLT. Matchtruppen:Anton Fagerström, Daniel Svensson, Viktor Steen, Sean

Läs mer…

Douglas Karlberg inför matchen mot Akropolis IF

Efter 4–0-segern i Svenska cupen förra helgen återgår VSK Fotboll till träningsmatchandet. I morgon gästas Grönvitt av seriekollegan Akropolis IF. Här är Douglas Karlbergs tankar inför matchen. Douglas Karlberg, seger med 4-0 i den avslutande matchen i Svenska Cupen. Hur skulle du sammanfatta er insats i gruppspelet? – Totalt sett i gruppspelet tycker jag vi

Läs mer…

 

Västerås Invitational flyttas

VSK Fotboll har vid dagens sammanträde beslutat att flytta Västerås Invitational som skulle ha ägt rum 13-15 mars till ett senare tillfälle. VSK Fotboll följer noga utvecklingen av Coronaviruset och har valt att följa myndigheterna rekommendationer. VSK Fotboll vill inte riskera smittspridning och har därför valt att skjuta på cupen. Ytterligare direktiv förväntas komma från

Läs mer…

Motståndarkollen: Akropolis IF

Efter 4–0-segern i Svenska cupen förra helgen återgår VSK Fotboll till träningsmatchandet. På lördag gästas Grönvitt av seriekollegan Akropolis IF – som körde över allt motstånd i Division 1 Norra förra säsongen. Akropolis vann Division 1 Norra i överlägsen stil och säkrade tidigt uppflyttning till Superettan. Hela 75 poäng spelades in på de 30 omgångarna

Läs mer…

 

Ingen publik på lördagens träningsmatch

Nu på eftermiddagen kom besked från Folkhälsomyndigheten att man rekommenderar att inga allmänna sammankomster med fler än 500 personer ska få hållas. VSK Fotboll har tagit detta i hänsyn och fattat beslutet att lördagens match mot Akropolis IF kommer spelas utan publik. Kommentar från Christer Blom, Ordförande VSK Fotboll:Inom VSK Fotboll följer vi noga utvecklingen

Läs mer…

 

Valberedningens förslag till styrelse 2020

Valberedningen har till uppgift att på medlemmarnas mandat bereda valen vid årsmötet och på så sätt bidra till att föreningen har en välfungerande styrelse. För att säkerställa att VSK Fotboll får en fortsatt stark styrelse som kan fortsätta att utveckla föreningen föreslår valberedningen följande inför årsmötets valärenden: Ordförande: Christer Blom, idag tf ordförande Ledamöter:Alexander Brock,

Läs mer…

Sean Sabetkar blir lagkapten säsongen 2020

Under de inledande försäsongsmatcherna har Sean Sabetkar burit lagkaptensbindeln – det kommer fortsätta resten av säsongen. – Det är en stor ära att bli tilldelad ansvaret som lagkapten och det är något jag uppskattar väldigt mycket, säger Sean. Sean Sabetkar kom till VSK Fotboll inför säsongen 2019, under fjolårssäsongen bar Ilir Berisha lagkaptensbindeln – nu

Läs mer…

Nu drar eAllsvenskan igång

Den första matchen av eAllsvenskan 2020 är lottad och klar! VSK som representeras av William Fernström och Elias Forsling, ställs i den första omgången mot Trelleborgs FF på onsdag klockan 20:00. – Vi har väntat länge sedan vi skrev på för VSK, detta ska bli spännande, säger duon. Den första matchen som spelas på onsdag

Läs mer…

Program för vecka 11

En ny träningsvecka väntar som avslutas med träningsmatch mot Akropolis IF på Iver Arena. Följande schema gäller för A-laget kommande vecka: Måndag:Ledigt Tisdag:10.00: Styrka 11.00: Träning Onsdag:10.00: Träning11.30: Löpning Torsdag: Individuell träning Fredag:10.00: Träning Lördag:15:00 VSK Fotboll – Akropolis IF, Iver Arena Söndag:10.00: Träning VSK Fotboll

William Videhult kallad till P18-landslaget

William Videhult har blivit kallad till Svenska Fotbollsförbundets P18/02 landslagsläger på Bosön. 17-årige William Videhult har under nuvarande försäsong gjort flertalet framträdanden och ett mål i den grönvita A-lagsdressen – nu är han även kallad till P18-landslaget. Anfallaren har tidigare i sin karriär blivit kallad till både P16- och P17-landslaget. – Det känns alltid jättebra

Läs mer…

Seger i den avslutande gruppspelsmatchen

I den avslutande gruppspelsmatchen i Svenska Cupen blev det en övertygande seger med 4 – 0 – tyvärr räckte det inte till avancemang. Grönvitts målskyttar för dagen blev Sean Sabetkar, Ahmed Awad och Douglas Karlberg.   Solen sken över Iver Arena när VSK Fotboll tog emot Sollentuna FK under lördagen. Förutsättningarna inför matchen var att

Läs mer…

Startelvan mot Sollentuna FK

Thomas Askebrand har tagit ut följande startelva till lördagens hemmamatch på Iver Arena – avspark 12:30. Totalt blir det två förändringar i startelvan jämfört med matchen mot IK Sirius för en vecka sedan. Daniel Svensson och Kevin Custovic tar plats i startelvan istället för Anton Fagerström och Jonas Hellgren. Startelvan: 13. Daniel Svensson4. Sean Sabetkar5.

Läs mer…

Truppen mot Sollentuna FK

VSK Fotboll tar emot Sollentuna FK på Iver Arena under lördagen. Här är den Grönvita matchtruppen. Det blir den tredje och sista gruppspelsmatchen i Svenska Cupen för VSK Fotboll som har en förlust och en vinst i gruppen sedan tidigare. Man parkerar därför på en delad andraplats i gruppen med chans att avancera till slutspelet.

Läs mer…

Damlaget presenterat

Nu är det äntligen dags för våra nya grönvita hjältar att göra entré. I år kommer ett nytt lag bära våra färger, som de första i sitt slag. Det är med stolthet vi kan meddela att VSK Fotbolls damlag är här för att stanna. 21 tjejer kommer kriga för de grönvita färgerna i division 4

Läs mer…

Ahmed Awad inför matchen mot Sollentuna FK

VSK Fotboll har avverkat två matcher i Svenska Cupens gruppspelsfas. I den ena blev det förlust mot IFK Göteborg och i den andra vinst mot IK Sirius. Nu väntar den tredje och sista matchen i gruppspelet där Sollentuna FK kommer på besök till Iver Arena. Här är Ahmed Awads tankar inför matchen. Ahmed Awad, du

Läs mer…

Motståndarkollen: Sollentuna FK

I den tredje och sista gruppspelsomgången spelar VSK Fotboll om en kvartsfinalplats i Svenska Cupen. Vi ringde upp Sollentuna FKs tränare Christer Mattiasson inför mötet. I säsongens första tävlingsmatch hemma på Iver Arena gästas VSK Fotboll av ett Sollentuna FK som har respekt för Grönvitt. − Vi ser matchen som en bra lärdom för vår

Läs mer…

Matchinformation VSK-Sollentuna

På lördag klockan 12:30 gästar Sollentuna FK Iver Arena för säsongens första tävlingsmatch på hemmaplan. Det är den sista och avgörande gruppspelsmatchen i Svenska Cupen som går av stapeln där Grönvitt har chans till avancemang. Här kommer allmän information inför ditt besök. BiljetterBiljetter till matchen köper du här. Du som har säsongskort behöver inte köpa

Läs mer…

Spelarporträttet: Pedro Ribeiro

Pedro Ribeiro är ett av fem nyförvärv i VSK Fotboll inför säsongen 2020. Innermittfältaren kommer närmast ifrån Täbybaserade IK Frej där han gjorde sin debutsäsong inom svensk fotboll 2019. Dessförinnan tillhörde han amerikanska MLS tillsammans med spelare som Kaká, Thierry Henry och Andrea Pirlo. Här berättar 29-åringen om uppväxten i Brasilien, den utmanande flytten till

Läs mer…

Axel Malm kallad till landslagsläger

Axel Malm från VSK Fotbolls P17-lag har blivit kallad till Svenska Fotbollsförbundets P16/04 landslagsläger på Bosön. Axel Malm blev klar för VSK:s akademiverksamhet inför nuvarande säsong då han lämnade Eskilstuna City:s P16-lag. Han har hunnit spela fyra matcher med VSK P17 där laget gått obesegrade i samtliga. Axel spelar framförallt som innermittfältare. Kommentar från Akademichef

Läs mer…

Program för vecka 10

En ny träningsvecka väntar som avslutas med den sista gruppspelsmatchen i Svenska Cupen, på lördag ställs VSK Fotboll mot Sollentuna FK på Iver Arena. Följande schema gäller för A-laget kommande vecka: Måndag:Ledigt Tisdag:10.00: Styrka 11.00: Träning Onsdag:10.00: Träning11.30: Löpning Torsdag: Individuell träning Fredag:10.00: Träning Lördag:12.30: VSK Fotboll – Sollentuna FK, Iver Arena Söndag:10.00: Träning VSK

Läs mer…

VSK utklassade Sirius på Vikingavallen

I ett snöigt Täby vann VSK Fotboll med 3-0 mot Allsvenska IK Sirius i den andra gruppspelsomgången i Svenska Cupen. Ahmed Awad gjorde sin första start i Grönvitt och krönte det med två mål och en assist. VSK visade omedelbart en tydlig revanschlusta från matchen mot IFK Göteborg för en vecka sedan. Ledningsmålet kom redan

Läs mer…

Startelvan mot IK Sirius

Thomas Askebrand har tagit ut följande startelva till lördagens bortamatch på Vikingavallen – avspark 12:30. Totalt blir det fem förändringar i startelvan jämfört med matchen mot IFK Göteborg för en vecka sedan. David Engström, Jesper Florén, Jonas Hellgren, Ahmed Awad och Filip Tronét tar plats i startelvan istället för Pontus Fredriksson, Samuel Leach Holm, Kevin

Läs mer…

Truppen mot IK Sirius

VSK Fotboll åker till Täby för att ta sig an IK Sirius under lördagen. Här är den Grönvita matchtruppen. Det blir den andra matchen i Svenska Cupen för VSK Fotboll som har en förlust i gruppen sedan tidigare då man förlorade mot IFK Göteborg med 2-0 förra helgen. Matchen spelas klockan 12.30 på Vikingavallen i

Läs mer…

Calle Svensson inför matchen mot IK Sirius

VSK Fotboll inledde gruppspelsfasen i Svenska Cupen med förlust mot IFK Göteborg. Nu väntar nytt allsvenskt motstånd i form av IK Sirius i den andra gruppspelsomgången. Här är Calle Svenssons tankar inför matchen. Det blev förlust i den första tävlingsmatchen för säsongen då IFK Göteborg vann förra helgen med 2-0. Vad är din analys av

Läs mer…

Motståndarkollen: IK Sirius

I Svenska cupens andra omgång ställs Grönvitt mot Allsvenska Sirius, som förra helgen gjorde processen kort med Sollentuna och nu toppar gruppen på målskillnad före IFK Göteborg. Uppsalalaget rivstartade tävlingspremiären mot Sollentuna och tog ledningen efter fem minuter på Grimsta. Sollentuna utjämnade tillställningen, men det stod klart redan i paus vilket lag som skulle kamma

Läs mer…

Klart: Nytt avtal kring merchandise

Nu är det klart med ett nytt avtal gällande merchandise. Västerås SK har slutit ett avtal med Sport Design Sweden med start i år 2020. Avtalet innebär en rejäl nysatsning och förhoppningen är att färga läktaren med alla nya produkter. – Merchandise är ett område som vi känner att vi kunnat arbeta mycket bättre kring de

Läs mer…

Biljett- och reseinformation inför IK Sirius – VSK Fotboll

På lördag ställs VSK Fotboll mot IK Sirius i den andra gruppspelsomgången i Svenska Cupen. Matchen spelas klockan 12:30 på Vikingavallen i Täby. Nedan följer biljett- och reseinformation. VSK Fotboll inledde gruppspelet i Svenska Cupen med förlust på bortaplan mot IFK Göteborg. Nu ställs laget mot ett nytt allsvenskt motstånd i form av IK Sirius.

Läs mer…

Stötta Grönvitt via Hemmaklubben

Säsongen 2020 innebär ny huvudsponsor till SEF (Svensk Elitfotboll). Det är Unibet som tagit över efter Svenska Spel, i och med det nya avtalet lanseras satsningen Hemmaklubben. Ett sätt för dig att stötta VSK Fotboll ekonomiskt bara genom ett knapptryck. Hemmaklubben är en unik möjlighet för dig att stötta VSK Fotboll. Valet av hemmaklubb har

Läs mer…

Filip Ottosson lämnar VSK Fotboll

VSK Fotboll och Filip Ottosson har ömsesidigt kommit överens om att bryta det gällande kontraktet som löpte säsongen ut. 23-åringen anlände till Grönvitt inför säsongen 2019 från moderklubben Eskilsminne IF och noterades för 13 matcher förra säsongen. – Självklart tråkigt att det inte gått som planerat rent fotbollsmässigt, jag hade förhoppningar som tyvärr inte gått

Läs mer…

Kinnarps ny guldpartner till VSK Fotboll

Henrik Lindquist, VD & ägare för Kinnarps, är en fotbollsentusiast och är nu en stark partner till VSK Fotboll. – Känns jättekul att vara ny partner hos VSK Fotboll! VSK Fotboll gör mycket för staden och där vill vi vara med och stötta. – Det är väldigt roligt att Henrik inleder ett samarbete med oss

Läs mer…

Program för vecka 9

En ny träningsvecka väntar som avslutas med ännu en bortamatch i Svenska Cupen, på lördag ställs VSK Fotboll mot IK Sirius. Följande schema gäller för A-laget kommande vecka: Måndag:Ledigt Tisdag:10.00: Styrka 11.00: Träning Onsdag:10.00: Träning11.30: Löpning Torsdag: Individuell träning Fredag:10.00: Träning Lördag:12.30: IK Sirius – VSK Fotboll, Vikingavallen (Täby) Söndag:10.00: Träning VSK Fotboll

Förlust mot IFK Göteborg

På ett blåsigt Valhalla IP inledde VSK Fotboll tävlingssäsongen med en 2–0-förlust mot IFK Göteborg. Hemmalaget utnyttjade vid båda målen slarv i VSK-försvaret och såg till att samtliga tre poäng stannade på västkusten. Ledningsmålet kom i minut elva. Efter en lång utspark från hemmamålvakten dök Giorgi Kharaishvili upp bakom ryggen på en ovetande Sean Sabetkar.

Läs mer…

Startelvan mot IFK Göteborg

Thomas Askebrand har tagit ut följande startelva till lördagens bortamatch på Valhalla IP – avspark 16:30. Totalt blir det fyra förändringar i startelvan jämfört med matchen mot AFC Eskilstuna för drygt två veckor sedan. Anton Fagerström, Pontus Fredriksson, Pedro Ribeiro och William Videhult tar plats i startelvan istället för Daniel Svensson, David Engström, Filip Almström

Läs mer…

Emil Skogh inför matchen mot IFK Göteborg

VSK Fotboll har inlett säsongen obesegrat, de tre inledande träningsmatcherna har slutat med två vinster och ett oavgjort resultat. Nu väntar tävlingsmatch mot IFK Göteborg i den första gruppspelsmatchen i Svenska Cupen. Här är Emil Skoghs tankar inför matchen. Först och främst, skönt att du mår bra efter incidenten för en dryg vecka sedan. Hur

Läs mer…

Truppen mot IFK Göteborg

Nu drar äntligen tävlingsmatcherna igång igen! Det är den första gruppspelsmatchen i Svenska Cupen som stundar. Här är den Grönvita truppen. VSK Fotboll ställs mot allsvenskt motstånd i form av IFK Göteborg. IFK Göteborg har likt VSK nyligen kommit hem från träningsläger, i deras fall var det Portugal som resmål. Matchtruppen:Anton Fagerström, Daniel Svensson, Jesper

Läs mer…

Inbjudan till årsmöte

VSK Fotboll inbjuder härmed till årsmöte tisdagen den 24 mars klockan 18.00 i VIP- loungen vån 3 – Iver Arena Medlemsavgiftsfakturor skall nu vara utskickade till befintliga medlemmar via mail. De medlemmar som betalar till 2020-02-24 uppfyller den nya stadgarnas krav på att medlemsavgiften skall vara betald senast en månad innan årsmöte. Detta gäller för

Läs mer…

Spelarporträttet: Brian Span

Brian Span värvades till VSK Fotboll från åländska IFK Mariehamn inför säsongen 2018. Samma säsong avancerade Grönvitt äntligen till Superettan. Under de två säsongerna som Brian Span spelat i klubben har både föreningen och han själv tagit kliv framåt i utvecklingen. Här berättar 27-åringen hur det var att lämna trygghetszonen i sitt hemland för att

Läs mer…

Dayans hörna

Här kan du se det första avsnittet av Dayans Hörna för säsongen. Dayans Hörna är ett program där klubbchefen berättar om det senaste inom föreningen. I Dagens avsnitt tar han bland annat upp vad han tycker om säsongsinledningen, det senaste kring damlaget samt arenafrågor.

Stötta Grönvitt via Dplay

Som bekant flyttar Allsvenskan och Superettan från Cmore till Discovery denna säsong. Vill du ha möjlighet att kunna följa VSK Fotbolls matcher när du inte kan se dem på plats och samtidigt stötta VSK Fotboll? Då ska du skaffa Dplays månadsabonnemang ”Total” via följande länk: Dplay Total, Köper du Dplay Total via länken går en

Läs mer…

Program för vecka 8

Laget är hemma från träningslägret i Spanien och nu väntar en vanlig träningsvecka i Västerås. En vecka som avslutas med säsongens första tävlingsmatch då IFK Göteborg står för motståndet i Svenska Cupen. Följande schema gäller för A-laget kommande vecka: Måndag:Ledigt Tisdag:10.00: Styrka 11.00: Träning Onsdag:10.00: Träning11.30: Löpning Torsdag: Individuell träning Fredag:10.00: Träning Lördag:16.30: IFK Göteborg

Läs mer…

Bildspel från träningslägret i Spanien

Efter en knapp vecka i Calella, Spanien, så är truppen nu på väg hem till Västerås igen – ”Det är en fantastisk grupp som har kul ihop och som även tar hand om varandra”. I måndags åkte trupp och ledare från VSK Fotbolls A-lag till Spanien för träningsläger. Under en knapp vecka har laget tränat

Läs mer…

Biljett- och reseinformation inför IFK Göteborg – VSK Fotboll

Nu kan du köpa biljetter till den första gruppspelsmatchen i Svenska Cupen! Om en dryg vecka är det IFK Göteborg som står för motståndet på Valhalla IP. Matchen spelas lördag den 22/2 kl 16:30. Nedan följer biljett- och reseinformation. VSK Fotboll har inlett försäsongen med två vinster och ett oavgjort resultat, nu väntar den första

Läs mer…

Föreningsdagar på Intersport!

Den 17–23 februari önskar vi alla medlemmar välkomna på exklusiva fotbollsdagar hos vår samarbetsparter INTERSPORT! Passa på att utrusta dig med de senaste skorna och säsongens alla fotbollsnyheter från de största varumärkena. Som medlem får du 25% rabatt på allt inom fotboll*. Ta med den här inbjudan till någon av Intersports butiker eller visa upp

Läs mer…

Oscar Norrby inför säsongen för VSK P19

Tränare Oscar Norrby går igenom VSK P19 inför säsongen 2020 – ”Det bästa betyget vi kan få är att spelarna får chansen i A-laget” Hur känns inledningen av säsongen för P19?Det är roligt att vara igång, inspirerande med matcher på hög nivå omgående! Vi mötte IF Brommapojkarna (0-0) i första matchen och AIK (2-1, vinst)

Läs mer…

Omskyltning av arenan klar

I slutet på januari blev de officiellt att Solid Park Arena byter namn till Iver Arena – nu är de nya skyltarna monterade på arenan. Efter att Solid Park förvärvades av Iver blev det klart att Solid Park Arena kommer byta namn till Iver Arena. Detta sedan Iver beslutat att fortsätta samarbetet med idrotten på

Läs mer…

Spelarporträttet: Douglas Karlberg

Douglas Karlberg har inlett säsongen med positiva vibbar och är nu inne på sin tredje säsong i VSK Fotboll. Fjolåret var för honom själv en besvikelse – nu är han ute efter revansch. Här berättar 22-åringen om det tunga fjolåret, hans mest centrala karaktärsdrag och sina förväntningar inför kommande säsong. Douglas Karlberg är uppvuxen på

Läs mer…

Program för vecka 7

Idag, måndag, runt lunchtid åker A-lagstruppen på träningsläger. Träningslägret kommer spenderas i Calella som ligger drygt fem mil norr om Barcelona, Spanien. Laget kommer spendera en knapp vecka där tillsammans och spetsa formen innan tävlingsmatcherna drar igång den 22 februari med start mot IFK Göteborg. Fullständig lista över spelare och ledare som följer med på

Läs mer…

Flickakademin är nu igång

Flickakademin har ikväll, söndag, sin andra träning för säsongen. Verksamheten drog igång första helgen i februari med ett stort gäng ambitiösa tjejer. Spelarna tillhör olika klubbar runt om i Västerås men samlas i Plåthallen en gång i veckan för att bedriva en utvecklande träningsmiljö. Det är ledare från vår egna akademi tillsammans med ledare från

Läs mer…

Nu drar gåfotbollen igång igen!

Är du 55+ år och saknar att spela fotboll? Nu kan VSK Fotboll offentliggöra att gåfotbollen från 2019 kommer fortsätta 2020. Gåfotbollen kommer äga rum på torsdagar klockan 11.00-12.00 med start den 13 februari i Fotbollshallen/Plåthallen. InformationGåfotboll är för dig som är 55 år eller äldre. Fotbollsspel i gå-tempo, helt enkelt. Datum: Torsdagar med start

Läs mer…

VSK fortsatt obesegrade under 2020

I en öppen tillställning inför 210 åskådare vann VSK mot AFC på Tunavallen. I David Engströms debut från start var det offensiven i Grönvitt som glänste mest under fredagen. VSK vann efter att Filip Tronét, Brian Span, och Douglas Karlberg alla skrivit in sig i målprotokollet under den första halvleken – slutresultatet skrevs till 3

Läs mer…

Startelvan mot AFC Eskilstuna

Thomas Askebrand har tagit ut följande startelva till fredagens bortamatch på Tunavallen – avspark 14:00. Totalt blir det två förändringar i startelvan jämfört med matchen mot Dalkurd för en knapp vecka sedan. David Engström och Calle Svensson är det som tar plats i startelvan i denna match istället för Jesper Florén och Viktor Steen. Sean

Läs mer…

Ahmed Awad klar för VSK Fotboll

VSK förstärker offensiven inför 2020 med spelskicklig anfallskraft på fri transfer. Ahmed Awad har skrivit på ett tvåårsavtal som sträcker sig över säsongen 2021. Ahmed Awad har under så gott som hela sin karriär tillhört Dalkurd FF där han bidragit med poäng och spelskicklighet genom åren. Han kom till klubben som 15-åring och tillhörde laget

Läs mer…

Truppen mot AFC Eskilstuna

VSK Fotboll möter fjolårets allsvenska lag AFC Eskilstuna under fredagen. Här är den grönvita matchtruppen. I morgon ställs VSK Fotboll mot AFC Eskilstuna i årets tredje träningsmatch. AFC har hunnit spela en match under försäsongen, där blev det vinst med 4-1 mot Akropolis IF. I den grönvita truppen saknas Karwan Safari, Simon Johansson, Pedro Ribeiro,

Läs mer…

David Engström inför matchen mot AFC

VSK Fotboll har inlett säsongen med kryss borta mot AIK och vinst hemma mot Dalkurd. Nu väntar AFC som blev degraderade från Allsvenskan. Här är David Engströms tankar inför matchen. Seger mot Dalkurd senast och kryss mot AIK innan det, vad säger du om inledningen på säsongen? – Känns som en positiv inledning! Sen ska

Läs mer…

Motståndarkollen: AFC Eskilstuna

Ex-allsvenska AFC Eskilstuna står för motståndet när VSK Fotboll beger sig till Tunavallen för säsongens tredje träningsmatch. Fredagsmatchen mot den nyblivna seriekollegan rullas igång 14.00 på konstgräset i Eskilstuna. AFC Eskilstuna hade ett tungt 2019 i Allsvenskan. Fyra segrar på de 30 omgångarna innebar att AFC parkerade sist i tabellen när säsongen summerades, klubben fick

Läs mer…

Ta chansen att vara med och påverka VSK Fotbolls utveckling

VSK Fotboll vill stärka kompetensen och få inspel från våra medlemmar och intresserade. Vi skickar nu ut en intresseförfrågan om deltagande i grupper inom nedanstående områden. Grupperna leds av styrelsemedlem eller ansvarig personal i VSK Fotboll. Träffar kommer att ske kontinuerligt inför och under säsong efter det behov gruppen anser det behövs. ArenautvecklingVar med och

Läs mer…

Biljett- och reseinformation inför AFC Eskilstuna – VSK Fotboll

Nu kan du köpa biljetter till nästa träningsmatch. VSK Fotboll åker till Tunavallen för att möta AFC Eskilstuna. Matchen spelas fredag den 7/2 kl 14:00. Nedan följer biljett- och reseinformation. VSK Fotboll har fått en resultatmässigt härlig start på 2020! Grönvitt har hunnit med två träningsmatcher, den ena mot AIK som slutade 1-1 och den

Läs mer…

Nu startar nyförsäljning och utlämning av säsongskorten!

Efter nästan tre månader av förnyelseperiod är det dags för nyförsäljning. Redan i november 2019 kunde du som säsongskortsinnehavare ta chansen att förnya ditt säsongskort inför den nya säsongen i Superettan 2020. Idag startar vi nyförsäljning av säsongskorten. Detta innebär att de platserna som har varit reserverade tidigare släpps till allmän försäljning. Nu kan du

Läs mer…

Joel Bäckström inför säsongen 2020 för VSK P16

Tränare Joel Bäckström går igenom VSK P16 inför säsongen 2020 – ”Under säsongen kommer vi spela mot lag på högsta P16 nivå.”  Hur känns inledningen av säsongen för P16?– Kul som vanligt att vara igång efter uppehållet. Det är också inspirerande att tävlingssäsongen drar igång direkt, därmed kan vi redan i uppstarten göra matchanalyser som

Läs mer…

Program för vecka 6

Första segern för säsongen i lördags. Nu väntar en ny träningsvecka och match redan på fredag. Följande schema gäller för A-laget kommande vecka: Måndag:Ledigt Tisdag:10.00: Styrka 11.00: Träning Onsdag:Individuell träning Torsdag: 11.00: Träning Fredag:14.00: AFC Eskilstuna – VSK Fotboll, Tunavallen Lördag:10.00: Träning Söndag:Ledigt VSK Fotboll

VSK vann i årets första hemmamatch

På ett molnigt Iver Arena vann VSK Fotboll mot Dalkurd FF i årets första hemmamatch. Thomas Askebrand och hans mannar lyckades dra det längsta strået efter mål av Douglas Karlberg och Emil Skogh – slutresultatet skrevs till 2-1 i favör till hemmalaget.   På Iver Arena utspelade sig en match där en hel del spelare

Läs mer…

Startelvan mot Dalkurd

Thomas Askebrand har tagit ut följande startelva till lördagens hemmamatch mot Dalkurd – avspark 14.00 Totalt blir det tre förändringar i startelvan jämfört med matchen mot AIK för en vecka sedan. Daniel Svensson, Jesper Florén och Viktor Steen är det som tar plats i startelvan i denna match. Sean Sabetkar är fortsatt lagkapten. Startelvan: 13.

Läs mer…

Matchtruppen till decenniets första hemmamatch

VSK Fotboll möter Dalkurd på lördag klockan 14.00. Då tar bland annat hemvändaren David Engström och akademispelaren Renan Faustini plats i matchtruppen. I morgon är det fri entré till matchen mellan VSK Fotboll och Dalkurd FF. De som tar sig till arenan för att se matchen kommer ha några nya spelare att iaktta. I truppen

Läs mer…

LF Invest fortsätter som Guldpartner till VSK Fotboll

Lars Forslund har under flera år varit en viktig partner till VSK Fotboll och övrig idrott lokalt.-Jag vill att det ska gå bra för elitidrotten lokalt och tycker det är viktigt att vara med och stötta. Vi måste se till att det finns idrottslag som spelar på hög nivå för invånarna i Västerås, säger Lars

Läs mer…

Filip Tronêt inför säsongens första hemmamatch

Första träningsmatchen mot AIK slutade 1–1 efter ett sent kvitteringsmål av William Videhult. På lördag gästar Dalkurd FF Solid Park Arena för säsongens första träningsmatch på hemmaplan. Här är Filip Tronêts tankar inför matchen. Stark insats mot AIK senast, vad har du att säga om insatsen? – Det var en bra start! Bra arbetsinsats, spelet

Läs mer…

Samuel Dahl till AIK Fotboll

VSK Fotboll och AIK Fotboll har nått en överenskommelse om en övergång rörande Samuel Dahl. VSK Fotboll tackar Samuel för sina insatser i den grönvita tröjan och önskar honom lycka till i framtiden.

Solid Park Arena blir Iver Arena

Efter att Solid Park förvärvades av Iver kommer Solid Park Arena att byta namn till Iver Arena. Detta står klart sedan Iver beslutat att fortsätta samarbetet med idrotten på Rocklundaområdet. Omskyltning av arenan beräknas vara klart vid månadsskiftet februari/mars. Avtalet löper under tre år med en möjlighet till två års förlängning. – Vi är glada

Läs mer…

Matchinformation: VSK-Dalkurd

På lördag kl 14:00 gästar Dalkurd FF Solid Park Arena för säsongens första träningsmatch på hemmaplan. Här kommer allmän information inför ditt besök. Det är fri entré på lördag, du behöver alltså inte köpa biljett eller hämta ut ditt säsongkort för att se matchen. Entrén till Solid Park Arena öppnar 13:00. Kiosker kommer vara i

Läs mer…

Akademichef Herman Ottosson om ungdomsverksamheten

VSK Fotbolls akademichef berättar ingående om sin roll, hur ungdomsverksamheten bedrivs och vad VSK har för mål – ”Vår vision är att bli nordens bästa akademi” Vad innebär det att vara akademichef? – Det innebär att vara övergripande ansvarig för akademiverksamheten. Det innebär också att sätta strukturer och riktlinjer för hur vi ska jobba och

Läs mer…

Spelarporträttet: Sean Sabetkar

Sean ”traktorn” Sabetkar har precis påbörjat sin andra säsong i VSK Fotboll. På endast en säsong har 24-åringen etablerat sig som en betydelsefull spelare på planen, i omklädningsrummet och hos fansen. Här berättar han om vikten av att våga vara annorlunda, hans ledaregenskaper och den långa resan till elitfotbollen. Sean Sabetkar är född och uppvuxen

Läs mer…

Program för vecka 5

Första matchen för säsongen är nu avklarad. Nu väntar en ny träningsvecka som rundas av med hemmamatch mot Dalkurd. Följande schema gäller för A-laget kommande vecka: Måndag:Ledigt Tisdag:10.00: Styrka 11.00: Träning Onsdag:10.00: Träning11.30: Löpning Torsdag: Individuell träning Fredag:10.00: Träning Lördag:14.00: VSK – Dalkurd, Solid Park Arena Söndag:10.30: Rehab / träning VSK Fotboll

VSK spelade oavgjort mot AIK i årets första match

På ett soligt Skytteholms IP kryssade VSK mot AIK i den första matchen för säsongen. I en jämn tillställning inför 3803 åskådare skrevs slutresultatet till 1 – 1 efter ett sent kvitteringsmål från 17-årige William Videhult. I Thomas Askebrands debut som huvudtränare för VSK fick vi se två nyförvärv och en hel del yngre talanger

Läs mer…

Thomas Askebrand inför säsongens första match

Efter ett långt uppehåll är det äntligen match igen för VSK Fotboll. I morgon lördag åker Grönvitt till Solna för att möta AIK i säsongens första träningsmatch. Här är Thomas Askebrands tankar inför matchen. Thomas Askebrand, först och främst, grattis i efterskott! – Ja, tackar! I morgon, lördag, väntar säsongens första match då AIK står

Läs mer…

Klart: Pontus Fredriksson till VSK Fotboll

Pontus Fredriksson, som provtränade med laget tidigare i januari, är nu helt klar för Grönvitt. 23-åringen har skrivit på ett tvåårsavtal som sträcker sig över säsongen 2021. Pontus Fredriksson har Kalmar FF som moderklubb men kommer närmast från spel i division 1-klubben Åtvidabergs FF. Totalt har det blivit fyra säsonger i division 1 – nu

Läs mer…

Solid Park blir en kontantfri Arena

Säsongen 2020 kommer du inte kunna betala med kontanter inne på Solid Park Arena längre. Från och med den första hemmamatchen för säsongen, mot Dalkurd den 1/2, kommer det vara swish- eller kortbetalning inne på arenan som gäller. Biljettkassorna kommer dock fortsatt ta kontanter. Huvudorsakerna till att Solid Park Arena nu blir kontantfri är:Effektivisera och

Läs mer…

Program för vecka 4

VSK Fotboll drar igång med träning i Plåthallen och sen avslutas veckan med match mot AIK. Följande schema gäller för A-laget kommande vecka: Måndag: 10.00: Träning11.30: Löpning Tisdag:10.00: Styrka11.00: Träning Onsdag:10.00: Fotboll11.30: Löpning Torsdag:Ledigt Fredag: 10.00: Träning Lördag: 14.00: AIK – VSK, Skytteholms IP Söndag:10.30 Rehab VSK Fotboll

Nygamle klubbchefen, Andreas Dayan, berättar om det senaste

Vi är drygt två veckor in i 2020 och VSK Fotboll har startat året med satsningar på många olika fronter. Här berättar klubbchefen, Andreas Dayan, kring statusen i klubben samt om frågor som har med föreningen att göra. Organisationen Först och främst vill jag säga att det känns väldigt hedrande att ha blivit erbjuden tjänsten

Läs mer…

Spelarporträttet: Emil Skogh

Emil Skogh har precis påbörjat sin andra säsong i VSK Fotboll. Efter några tyngre fotbollsår avslutade den allsidige poängspelaren säsongen 2019 med bravur, det är något han vill bygga vidare på nu. Här berättar han om omstarten som räddade hans elitkarriär, vikten av att ha självförtroende och hans främsta framgångsfaktor. Emil Skogh har sedan 2010

Läs mer…

Biljettinformation för träningsmatchen mot AIK

Nu kan du köpa biljetter till den första matchen för decenniet! Det är Stockholmslaget AIK som står för motståndet på Skytteholms IP. Matchen spelas lördag den 25/1 kl 14:00. Nedan följer biljett- och reseinformation. Första matchen för nya tränarduon Thomas Askebrand och Kalle Karlsson blir de svenska mästarna från 2018, AIK. Det kommer bli en

Läs mer…

Klart med klubbchef för VSK Fotboll

Efter en längre rekryteringsprocess är det klart vem som blir klubbchef i VSK Fotboll. – Rekryteringsfirman har gjort ett gediget arbete i en längre process där många intressanta kandidater har utvärderats. Det känns bra att vara i mål, säger Christer Blom, tillförordnad ordförande i VSK Fotboll. Nu är en av de viktigaste organisatoriska pusselbitarna på

Läs mer…

Spelarporträttet: Karwan Safari

Försäsongen 2020 har dragit igång för VSK Fotboll. För Karwan ”han gör vad han vill” Safari blir det den sjätte säsongen i föreningen. Än så länge har anfallaren bidragit med över 50 mål som hjälpt laget i tuffa bottenstrider, uppflyttningar och andra nyckelmatcher. Här berättar han om drivkraften att motbevisa folk, målgesten och kärleksförklaringen till

Läs mer…

Målvaktstränare klar för A-lagets ledarstab

Truppen hade sin första träning för säsongen igår, måndag. Lagom till starten förstärks nu staben i form av målvaktstränaren Richard Jonasson. Richard har tidigare jobbat med damfotboll i Eskilstuna United samt i herrklubben Eskilstuna City. Tränaren ser nu fram emot att vara målvaktstränare på elitnivå i Superettan. – Jag är riktigt taggad, jag ska göra

Läs mer…

Passa på att köpa Bortakortet

Bortakortet 2020 gör det möjligt för dig som supporter att stötta VSK på bortaplan. Endast 100 kort finns – först till kvarn! Syftet med Bortakortet är att ge alla hängivna supportrar som reser land och rike runt för att se laget i sitt hjärta ett riktigt förmånligt erbjudande. För 54 kronor per match kan du se samtliga

Läs mer…

Nu är vi igång!

Ett hungrigt gäng samlades i dag på Solid Park Arena för att sätta igång bygget inför säsongen 2020. Det syntes tydligt att längtan att få komma igång var stor. En nästintill nykomponerad ledarstab samlade spelarna för ett uppstartsmöte innan träningen drog igång på allvar.-Det är mycket nytt som ska implementeras och idag tog vi första

Läs mer…

10-talet med VSK Fotboll

Årtiondet som startade i dur, hamnade i moll och avslutades i dur.Vi minns tillbaka till ett decennium som måste ses som en väldigt händelserik tid i VSK Fotbolls historia.  10 talet startade med ett ungt och hungrigt grönvitt ledda av Kalle Granath som på förhand inte sågs som någon riktig utmanare. Ända sedan degraderingen 2005

Läs mer…

Försäsongströjan är här

Vi vill hedra vår långa historia och har nu tagit fram en försäsongströja med inspirationen hämtat från 1920-talet.Tröjan kommer användas fram till seriepremiär och kommer sedan att auktioneras ut.

Träningspremiär på trettondagen

Äntligen är det dags för Grönvitt att starta upp säsongen 2020 och det blir trettondagen den 6 januari startskottet sker.Det blir många nya ansikten som nu tillsammans ska påbörja bygget inför kommande säsongsstart. 10.00 startar träningen och efteråt vid ca: 12.00 finns Thomas Askebrand, Robin Blommé och några spelare på plats i VSK Fotbolls VIP

Läs mer…

VSK Fotboll fortsätter klättra i akademirankingen

VSK Fotboll startade processen med att bli Certifierad Akademi 2017 och sedan dess har utvecklingen gått i rask takt framåt. Återigen så klättrar vi på rankingen med tre placeringar och befinner oss just nu på 21:a plats dessutom går vi mot 4 stjärnor säsongen 2020. -Vi fortsätter att utvecklas i den riktningen vi vill. Målsättningen

Läs mer…

Ny fysioterapeut tar plats i A-lagets ledarstab

Bygget med staben kring a-laget fortsätter och nu är det klart att Anna Jacobsson kliver in som fysioterapeut. Jacobsson som är legitimerad fysioterapeut har länge arbetat tillsammans med välkände Pentti Pitkänen på mottagningen på Gideonsberg. Från årsskiftet kliver hon in teamet kring a-laget. – Det här känns som ett roligt uppdrag för mig då jag

Läs mer…

Emir Smajic lägger av – skadorna sätter stopp

Anfallaren Emir Smajic återvände till VSK på sommaren säsongen 2017 och var med och förde upp klubben till Superettan året efter. Nu har dock den sista matchen i den grönvita tröjan spelats. I den tionde omgående av Superettan 2019 skadade han sig allvarligt och det visade att det för Smajic del, återigen var det främre

Läs mer…

Hjälp oss stärka styrelsen

I mars nästa år håller VSK Fotboll årsmöte. Redan nu vet vi att styrelsen behöver stärkas med minst ett par ledamöter och därför öppnar valberedningen nu upp för att ta emot nomineringar redan nu. Är du intresserad eller känner du till någon annan som du tror skulle göra ett bra jobb? Ta då kontakt med

Läs mer…

”Leffe” blir kvar – förstärker ledarstaben 2020

Leif Berg blir kvar i klubben – i ny roll. ”Leffe”, som under 2019 har varit verksam i olika roller inom klubben och var under säsongsavslutningen huvudansvarig tränare tillsammans med Peter Markstedt. Till kommande säsong förstärker han ledarstaben och kommer ha fokus på individuell träning, både på och utanför plan. Dessutom kommer han ansvara för

Läs mer…

Nattfotbollen ett härligt inslag för många ungdomar

VSK Fotbolls initiativ med fotboll sena fredagskvällen fortsatte under senhösten för ungdomar. -Det har blivit fler och fler för varje vecka i många olika åldrar. Ett glatt gäng ungdomar samlas varje fredagkväll för att spela fotboll i plåthallen på Rocklunda. För vissa har det blivit ett stadigt inslag i veckan då aktiviteter för ungdomar ibland

Läs mer…

Förändring i ledarstaben – ”Bissen” lämnar

VSK Fotboll tvingas till en förändring i ledarstaben till säsongen 2020 då målvaktstränaren Erik Biselius lämnar klubben. Biselius återvände till klubben inför säsongen 2019 som målvaktstränare och har gjort ett förtjänstfullt jobb med A-lagets målvakter under säsongen. Förändrade träningstider för A-laget i kombination med det civila arbetet gör att ”Bissen” lämnar sin post. – Det

Läs mer…

VSK Fotbolls a-lag skänker sin böteskassa till Musikhjälpen

VSK Fotbolls a-lag har under året haft ett bötessystem och genom det samlat ihop 28 500 kronor.Böterna har samlats in genom olika typer av överträdelser av de gemensamma reglerna samt att det varit en grundbot varje månad som inkasserats. Nu på morgonen i Musikhjälpens bur på Stora torget befann sig Filip Tronêt, Sean Sabetkar och Douglas

Läs mer…

VSK Fotboll förlänger mer Karwan Safari

Karwan Safari har skrivit på ett nytt 1 års kontrakt med VSK Fotboll.– Det ska bli en riktigt rolig säsong och att få arbeta med Thomas Askebrand som jag har fått en mycket bra bild av efter de samtal vi haft. Safari kom till VSK Fotboll hösten 2015 efter att ha gjort stor succé i

Läs mer…

VSK Fotboll har de bästa julklapparna i år

Julen närmar sig så och med det även allt julstök och klappar små.En riktigt God jul är grön och vit och därför vill klubben att alla kommer hit och får sig en bit av alla härliga klappar. Tisdagen den 10 December startar vi vår utförsäljning av souvenirer och andra grönvita artiklar till riktigt bra priser.

Läs mer…

KLART: Filip Almström Tähti till VSK Fotboll

Ytterbacken Filip Almström Tähti blir grönvitts tredje förvärv inför säsongen 2020 när han ansluter från fjolårskonkurrenten Örgryte IS.– Jag är förväntansfull över att vara klar för VSK, det känns som att klubben har många bitar på plats med en stabil grund och en förening som vill ta ytterligare kliv och etablera sig i toppen av

Läs mer…

Nu drar vi igång Flickakademin 2020

Västerås Flickakademi startade för 9 år sedan i ett stort samarbete mellan flera företag i Västerås bland andra Mälarenergi, Mimer, Länsförsäkringar, ABB och McDonalds det med Gideonsbergs IF som utförare av projektet tillsammans med huvudinstruktörerna Lotta Hellenberg och Anette Mogren. Syftet var att lyfta flick och damfotbollen i Västmanland och nu nästan 10 år senare

Läs mer…

KLART: Pedro Ribeiro till VSK Fotboll

Grönvitt gör nu sitt andra nyförvärv inför säsongen 2020 och det med Brasilianaren Pedro Ribeiro som förra säsongen spelade i IK Frej men även med meriter från MLS i USA. –Jag är väldigt exalterad att vara här och ser mycket fram emot säsongen 2020 Fostrad i Atletico Mineiro tog karriären fart i USA med spel i

Läs mer…

Stefan Batan och VSK Fotboll går skilda vägar

Stefan kom till Grönvitt inför hösten 2018 och var en stor bidragande faktor med sin rutin när vi tog steget upp i Superettan. Tyvärr drabbades Stefan av en korsbandsskada i den tredje matchen av årets Superetta efter att ha gjort ett stort avtryck i inledningen av serien. – Vi ville avvakta att ta beslut om

Läs mer…

Brian Span signerar nytt kontrakt som sträcker sig över säsongen 2021

Amerikanen Brian ”Hinken” Span förlänger nu sitt avtal med Grönvitt över säsongen 2021. – Jag känner att jag har haft en bra säsong i år och tror att det bara kommer bli bättre. Brian kom till föreningen inför säsongsstarten 2018 från IFK Mariehamn och gjorde under sin debutsäsong i grönvitt 23 matcher, varav 17 från

Läs mer…

KLART: Jonas Hellgren har skrivit på för ytterligare två år

Efter att ha återvänt till VSK Fotboll inför säsongen 2016 har Jonas Hellgren varit en stabil spelare på mittfältet. Nu är det klart att Jonas blir kvar i två år till efter att han signat ett rykande färskt kontrakt.– Att få representera sin stads lag är ett privilegium och förhoppningsvis kan vi ta nästa steg

Läs mer…

Försäsongens matcher börjar bli klara

Vintern är här med allt vad det innebär men snart sätter VSK Fotboll igång och matchar igen. Förberedelserna inför Superettasäsongen 2020 är så när som på genrepet fastställt och vi ser framemot några riktigt bra prov innan serien väl drar igång.– Vi har fått till en bra mix av motstånd i år och när det

Läs mer…

Information om säsongskort 2020

VSK Fotboll vill tacka dig för det enorma stödet under säsongen 2019! Nu blickar vi framåt mot en ny säsong i Superettan 2020 och ditt stöd kommer vara viktigare än någonsin!   Den 27 november kommer alla tidigare säsongskortsinnehavare ha möjlighet att förnya sitt säsongskort inför säsongen 2020. För mer information om hur du går tillväga finner du

Läs mer…

KLART: Daniel Svensson klar för ytterligare ett år i VSK Fotboll

Daniel Svensson blev uppflyttad i VSK Fotbolls A-lag som 15 åring och blir nu kvar ytterligare ett år och gör därmed sin elfte säsong i klubben.-Det känns bra att kunna säkerställa konkurrensen på målvaktsposten säger Robin Blommé Daniel har under året noterats för tre matcher i Superettan samt cupmatcher och är nu överens med VSK

Läs mer…

KLART: Kalle Karlsson ny assisterande tränare i VSK Fotboll

VSK Fotboll har gjort klart med ny assisterande tränare inför säsongen 2020. Kalle Karlsson har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över 1+1 år med föreningen. – Det känns jättebra att få komma hem och jobba med det roligaste jag vet och i den klubben jag följt i hela mitt liv. Kalle Karlsson återvänder till Västerås

Läs mer…

VSK Fotboll och Boris Ljevar går skilda vägar

Efter en lång karriär i VSK Fotboll så väljer klubben att inte förlänga avtalet med Boris Ljevar. – Det känns vemodigt att behöva ta ett sådant beslut, säger Robin Blommé. Boris Ljevar kom till VSK första gången 2005 från Hallstahammars SK och gjorde två säsonger för att sedan göra ett par år i lokala klubbarna

Läs mer…

Utlånad trio erbjuds inte nya avtal

Dennis Botchey, Josef Akpinar och Simon Svensson som varit utlånade till Västerås IK respektive Enköpings SK erbjuds inte nya avtal. – Vi kommer att följa dessa spelare framöver. Fortsätter de att utvecklas finns alla möjligheter till att åter få se dem i VSK, säger VSK Fotbolls sportchef Robin Blommé. VSK Fotboll tackar för dessa år

Läs mer…

KLART: Viktor Steen flyttas upp i A-laget

Viktor Steen flyttas upp från U19-truppen till A-laget och har skrivit på ett 3-årsavtal med VSK Fotboll. -Viktor har tränat regelbundet med A-laget under hösten och har tagit stora kliv i sin utveckling på sistone och vi ser det som naturligt att han framöver tillhör seniortruppen permanent för att förhoppningsvis ta ytterligare steg säger VSK

Läs mer…

Klart: Thomas Askebrand tar över tränarposten i VSK Fotboll

VSK Fotboll har gjort klart med ny huvudtränare inför säsongen 2020. Thomas Askebrand har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över 2+1 år med föreningen. – Det känns fantastiskt bra, jag har fått ett väldigt bra mottagande och ser fram emot nästa säsong med tillförsikt, säger 51-åringen. Thomas Askebrand inledde sin tränarkarriär efter att han

Läs mer…

”Biljett-Fabian” blir kvar i organisationen – med utökat ansvar

Fabian Tapia har tillhört VSK Fotbolls organisation sedan början av 2018. Fabian har haft ansvar för att utveckla och implementera biljettsystemet – nu får han ett större ansvarsområde. Fabian står nu inför sin sista termin på Bosön Idrottsfolkhögskola där han går Idrottskonsulentutbildningen. Eftersom Fabian snart är klar med sina studier och bidrar med värde till

Läs mer…

Flera tusen mil och 41 matcher av 41 möjliga

VSK Fotbolls comebacksäsong i Superettan var efterlängtad av många. En som verkligen tog tillvara på säsongen var Danne ”Peak” Söderlund som från första träningsmatchen mot Dalkurd i slutet av januari sedan reste land och rike runt för att följa sitt kära VSK utan att missa en endaste match. ”A perfect season” är ett uttryck som

Läs mer…

Beslut ikväll: VSK Fotboll startar damlag

Måndagen den 11 november 2019 blev en historisk dag för VSK Fotboll. Under kvällen beslutade ett enigt extramöte att VSK Fotboll startar ett damlag från och med säsongen 2020. VSK Fotboll damverksamhet startas genom ett samarbete med Västerås BK30. Planen är att VSK Fotboll redan under kommande säsong deltar i seriespel med ett lag som

Läs mer…

Svenska Cupen är lottad

Lottningen till Nästa års Svenska cupen är nu klar. VSK Fotbolls motståndare blev IFK Göteborg, IK Sirius & Sollentuna FF Gruppspelet inleds den 22/23 Februari och vi återkommer löpande när exakta speldagar och tider blir klart.

Ligacupen drar nu igång för Akademilagen

För alla er som redan börjat sakna fotbollen så drar våra talangers Ligacupen igång denna helg. Ligacupens spelform påminner om Svenska Cupen och spelas i två olika gruppspel och avslutas med slutspel. VSK Fotboll deltar i P16, P17 & P19 P19 spelar Söndag 10 November när VSK Fotboll gästas av Syrianska FC på Solid Park

Läs mer…

Välkommen hem, David!

Ett decennium har gått sedan den dåvarande tonåringen spelade högerback för grönvitt, nu är han tillbaka. Välkommen hem till VSK Fotboll, David Engström. – Det känns fantastiskt bra, Västerås är min stad och det är hemma för mig, jag har längtat efter att få komma hem.  David Engström lämnade VSK Fotboll 2009 med en kropp som

Läs mer…

Ravy Tsouka Dozi lämnar VSK Fotboll

Söndagens match mot IK Brage blev sista matchen för Ravy Tsouka Dozi i den grönvita tröjan. Spelaren utnyttjar en klausul i sitt avtal som gör att han lämnar klubben efter säsongen. Försvarsspelaren anlände till klubben inför säsongen 2018 och var under fjolårssäsongen med att ta klubben upp i Superettan. Under åtets säsong noterades han för

Läs mer…

Petar Petrovic lämnar VSK Fotboll

Petar Petrovic kom inför hösten till VSK Fotboll på ett korttidskontrakt.Det hann bli 9 matcher från start och 1 inhopp i den grönvita tröjan.Petar drabbades sedan av skadebekymmer vilket gjorde att fortsatt spel under hösten uteblev. -Jag tackar för min tid i VSK, tyvärr kunde jag inte bidra som jag hade önskat fullt ut sista

Läs mer…

Klart: Alexander Rubin förstärker akademistaben

VSK Fotbolls akademi är välmående och vill fortsätta utvecklas, därför är vi stolta att kunna presentera Alexander Rubin som ny tränare för P17-laget.  Alexander Rubin är född och uppvuxen i Västerås och jobbar till vardags som studie- och yrkesvägledare hos ABF. Ett intresse för att jobba med människor och fotboll gjorde tränaryrket till en bra

Läs mer…

Kallelse till extramöte

VSK Fotboll kallar sina medlemmar till extramöte  Tid: Måndag 11 november kl 19.00                     Plats: VIP:en, vån 3, Solid Park Arena Med anledning av de framtida planerna kring hur klubben skulle kunna satsa på damverksamhet så kallar VSK sina medlemmar till extramöte. Agenda § 1 Mötets öppnande och fastställande av röstlängd för mötet § 2 Val

Läs mer…

Robin Blommé blir sportchef i VSK Fotboll

Robin Blommé lämnar sin tjänst som players manager för att istället bli sportchef i VSK Fotboll. Han tillträder sin tjänst den 1 januari 2020 och arbetar fram till dess som tillförordnad sportchef. – Det känns väldigt bra att få en sportchef på plats och att det är Robin som kliver in. Det gör att vi

Läs mer…

VSK Fotboll förstärker organisationen med ny kommunikatör

Marknads- och kommunikationsgruppen bygger vidare inför säsongen 2020 med Hampus Lundskog som nu är klar för organisationen.  Hampus har sedan maj i år stöttat oss med att bland annat skriva spelarporträtt, intervjuat gamla profiler och hanterat diverse nyheter inom organisationen. Nu är han helt klar för VSK Fotboll och påbörjar sin nya tjänst som kommunikatör

Läs mer…

VSK föll mot IK Brage i årets sista match

Det blev inga poäng på Domnarsvallen mot IK Brage. En pigg start från hemmalaget gav Brage en tidig 2-0 ledning, där Emil Skogh reducerade i den första halvleken. Samme Skogh var en kryssribba ifrån att förneka Brage en allsvensk kvalplats som man ändå fixade efter stor dramatik i Jönköping. Kanske märktes det något i intensiteten

Läs mer…

Säsongens sista match: IK Brage borta

VSK Fotboll säkrade nytt kontrakt i Superettan i den förra omgången mot GAIS och ställs nu mot ett IK Brage som jagar en plats i Allsvenskan, med avsparkstid 15:00. Även om matchen är av akademisk art för Grönvitt del så vill man förstås spinna vidare på segern sist och avsluta 2019 års Superetta så bra

Läs mer…

Dennis Persson lägger skorna på hyllan

Dennis Persson har valt att avsluta sin fotbollskarriär efter säsongen, trots att han har ett år kvar på sitt nuvarande kontrakt. – Jag har haft tankar kring detta under en längre tid och vinsten mot GAIS slöt cirkeln på något sätt, säger Dennis.   Dennis Persson gjorde sin första match för VSK Fotboll som 13-åring, sen

Läs mer…

VSK Fotboll utvecklar organisationen inför 2020

VSK Fotboll utvecklar organisationen på flera områden inför Superettan 2020. – Det här första året i Superettan har gett oss viktiga erfarenheter och insikter som vi nu använder för att utveckla organisationen, säger Andreas Dayan, tf klubbchef, VSK Fotboll. VSK Fotboll har säkrat fortsatt spel i svensk elitfotboll och arbetet med att utveckla och professionalisera

Läs mer…

Spelarporträtt: Filip Tronêt

Som ung stod han på Arosvallens läktare och hejade på sina hjältar, idag är han den hjälten själv för många unga VSK-hjärtan. Filip Tronêt är 26 år men har redan varit med om väldigt mycket som fotbollsspelare. Här berättar han om den omtumlande tiden i Allsvenskan, kampen mot skadorna och tankarna kring framtiden.  Filip Tronêt kommer

Läs mer…

VSK Fotboll och Ilir Berisha går skilda vägar

Klubben har valt att inte utnyttja optionen till en förlängning av nuvarande kontrakt. Efter 2,5 år i klubben gör mittbacken därmed sin sista match för VSK på söndag.  Ilir Berisha kom till VSK Fotboll sommaren 2017 och har under sin tid i klubben bland annat varit med och spelat upp klubben i Superettan, samt varit

Läs mer…

VSK Fotboll gör klart med meriterat nyförvärv till organisationen

Kulturbäraren Johan Svensson är tillbaka i VSK Fotboll efter att ha fått vara supporter under ett par år. Johan har efter karriären satsat på sin karriär inom Folksam men kommer nu i början av januari att starta sin nya roll som säljare i VSK Fotbolls marknadsorganisation. – Jag brukar alltid säga att för att bygga

Läs mer…

World Cup Guld och Seriepremiär för VSK Bandy

I helgen vann bandydamerna årets andra guld där man följde upp Svenska Cup guldet med att vinna World Cup. VSK Fotboll skickar över ett stort grattis och ser framemot stundande seriespel där SM Guldet ska försvaras. På fredag har herrarna seriepremiär då IK Sirius Bandy kommer på besök.Matchen startar 19.00 i ABB Arena Syd Mer

Läs mer…

VSK säkrade kontraktet när GAIS besegrades!

VSK Fotboll spelar garanterat i Superettan även 2020 efter att laget besegrat GAIS med klara 4-1. När det betydde som mest så klev laget fram och stod för en av säsongernas bästa matcher och dessutom säsongens största seger på hemmaplan. Målskyttar för Grönvitt var Emil Skogh x2, Sean Sabetkar och Douglas Karlberg. Förutsättningarna var glasklara

Läs mer…

Ladda upp på propert sätt inför VSK-GAIS

Trycket blir stort och det är dessutom Lördagsmatch så passa på att förbereda dig och dina vänner på det bästa sättet. Våra samarbetspartners Bistro 65:an, Allstar Sportsbar & O´Learys har inför matchen mot GAIS tagit fram fina erbjudanden förutsatt att ni har matchbiljetten/säsongskortet med er eller helt enkelt är prydligt klädda i grönt & vitt.

Läs mer…

Årets match när VSK Fotboll gästas av GAIS på lördag

Efter att ha fått med oss 1 poäng mot serieledande Mjällby AIF i förra omgången återstår nu endast 2 matcher av årets Superetta.Först ut är matchen mot GAIS som spelas nu på Lördag kl. 16.00 på Solid Park Arena. Förutsättningarna gör gällande att VSK Fotboll säkrar kontraktet vid 1 poäng då målskillnaden är till en

Läs mer…

Stark poäng för Grönvitt – som var nära alla tre.

VSK Fotboll spelade oavgjort mot den numera tidigare serieledaren Mjällby AIF efter att matchen slutat 2-2 på Solid Park Arena. Grönvitt tog ledningen två gånger under matchen men Mjällby lyckades att replikera, där den sista kvitteringen kom på stopptid. Målskyttar för Grönvitt var Emil Skogh och Karwan Safari. Det var verkligen två olika fotbollsverkligheter som

Läs mer…

VSK Fotboll tar emot Mjällby AIF – Lördag 16.00

Säsongen börjar närma sig sitt slut och det återstår endast tre stycken omgångar i årets Superettan. Grönvitt tar alltså emot det serieledande Sölvesborgsgänget Mjällby där båda lagen jagar tre oerhört viktiga poäng. I morgon ställs VSK Fotboll mot Mjällby AIF på Solid Park Arena, avspark 16:00. VSK jagar sina första poäng under den nya tränarduon Peter

Läs mer…

Tränarduon från 2015 vill göra ny succéhöst

Leif Berg och Peter Markstedt på tränarbänken väcker ljuva minnen hos VSK-familjen. Hösten 2015 var det just den duon som såg till att Grönvitt klarade av #drömhösten – och nu vill de än en gång säkra ett kontrakt, denna gång i superettan.– På matcherna ska spelarna känna sig som stålmän, och det gör man inte

Läs mer…

 

VSK-spelare kallade till landslagsläger

Vi gratulerar Emil Steen, Elis Wahl, Anders Hellblom, Adam Kiani och Max Pettersson som blivit kallade till olika landslagsläger för P04 respektive P03. Emil och Elis är uttagna till Future Team-läger för P04 och övriga killar till ett regionalt landslagsläger. Det är väldigt roligt för akademin och våra spelare att de utvecklas och belönas med

Läs mer…

Grattis Mackan till landslagsuttagningen

Eskilstunasonen Marcus Danielson kom till VSK Fotboll 2009 efter en sejour i Helsingborgs IF. Han blev snabbt en viktig kugge i VSK Fotbolls då väldigt unga lag som tog steget upp till Superettan 2010. Efter grönvitts degradering 2011 fortsatte resan till GIF Sundsvall och sedermera Djurgårdens IF. Nu äntligen efter en tids spekulationer blev Marcus

Läs mer…

Varbergs BoIS borta – debut för ny-gamla duon

I morgon ställs VSK Fotboll mot topplaget Varberg BoIS på Påskbergsvallen där den nya tränarduon Peter Markstedt och Leif Berg leder laget efter att Thomas Gabrielsson fick lämna klubben igår. Man ställs mot ett Varberg som huserar i den absoluta toppen av tabellen. Efter hemmaförlusten mot Östers IF bestämde sig klubbledningen för att göra en

Läs mer…

Tränarbyte i VSK Fotboll

VSK Fotboll gör förändringar i ledarstaben inför säsongsavslutningen. Huvudtränaren Thomas Gabrielsson lämnar. Från och med idag leds laget av nya huvudtränarduon Peter Markstedt och Leffe Berg. Efter 1-2-förlusten mot Öster agerar VSK Fotboll i jakten på fortsatt spel i Superettan. I helgens match mot Varberg leds laget av Peter Markstedt och Leffe Berg. Tränarparet kommer

Läs mer…

U21: Ungdomligt VSK Fotboll förlorade mot IF Brommapojkarna

Det var ett ungt VSK Fotboll som ställde upp i dagens U21 match. Daniel Svensson vaktade målburen i övrigt idel akademispelare. Brommapojkarna ställde upp med flertalet A-lagsspelare där vi bland annat fick se Oscar Pehrsson på Solid Park Arena. Brommapojkarna vann tillställningen med 2-0 men VSK Fotboll stod för en stark insats fylld av ungdomlig

Läs mer…

U21: Match mot IF Brommapojkarna

Idag Tisdag tar VSK Fotboll emot IF Brommapojkarna i den näst sista omgången av U21 Allsvenskan. Matchen startar 17.00 på Solid Park Arena. Följande matchtrupp är uttagen: Daniel SvenssonBjörn ZiebelServan AlagözSamuel BassiPhilip BranderRenan Correa FaustiniAnders HellblomCasper OlofssonMax PetterssonJakob RylanderLinus RytterströmLiam SchweitzSamuel SkartnesPatric ÅslundElmer ÖstmanEmil Steen

Förlust mot Östers IF

VSK Fotboll gästades av Östers IF i en match som betydde mycket för båda lagen. För VSK Fotbolls del handlade det om att ta 3 viktiga poäng och skapa sig ett försprång inför slutspurten medans Öster närapå hade en sista chans att haka på i sin strid för att ta sig över strecket. Matchen startade

Läs mer…

Inför: VSK Fotboll – Östers IF ”Visa mycket energi och vilja”

Det har hunnit passera två matcher sedan vi stämde av läget i laget med tränare Thomas Gabrielsson. Vi tog ett nytt snack för att summera de två matcherna som passerat mot Degerfors IF och Norrby IF, samt blicka fram mot söndagens viktiga match mot Östers IF. I morgon så ställs Grönvitt mot den klassiska Växjöklubben Östers

Läs mer…

Ravy Tsouka uttagen till Kongos landslagstrupp

Förbundskapten Valdo Filho har tagit ut en trupp till Kongos asien turné med matcher mot Thailand & Malaysia den 10-15 Oktober och där fanns för första gången Ravy Tsouka med. -Det är en otroligt rolig chans för mig och väldigt roligt. Det har varit ett av mina mål när jag kom till VSK Fotboll att

Läs mer…

Förlust borta mot Norrby IF

VSK blev utan poäng i matchen mot Norrby IF på Borås Arena där hemmalaget tog ledningen i matchen väldigt sent i den första halvleken. Hemmalaget försvarade sig väl i den andra halvleken och höll Grönvitt ifrån sig.

Inför: Norrby IF – VSK Fotboll

Grönvitt åker ner till Borås för att ställas mot serieåttan Norrby IF. Båda lagen kommer till match med ett gott självförtroende då båda lagen lyckades bärga en seger i den senaste omgången. Matchen mot Norrby blir match två av tre på en vecka för Grönvitt som är inne i en intensiv period av viktiga matcher

Läs mer…

Sent avgörande när VSK tog alla poäng!

VSK Fotboll såg till att bryta förlustsviten på två raka förluster genom att avgöra sent hemma mot Degerfors IF. Inhoppande Karwan Safari briljerade med ett fint mål och såg till att Grönvitt fick alla tre poängen, i en mycket jämn tillställning. Matchen mot Degerfors var jämn och kanske också bitvis präglad av två lag som

Läs mer…

Inför matchen mot Degerfors IF ”Vi vill studsa tillbaka direkt”

Grönvitt tar i morgon emot Degerfors IF hemma på Solid Park Arena, med avspark 15:00. Grönvitt jagar revansch för det tidigare mötet lagen emellan på Stora Valla och vill förstås bryta den negativa trenden och få in tre nya poäng i jakten på ett säkrat kontrakt i Superettan.  Söndagens motståndare Degerfors IF är i gott

Läs mer…

VSK skriver lärlingskontrakt med Viktor Steen

VSK Fotbolls mittback och akademispelare Viktor Steen, född 2001, har under säsongen tränat regelbundet med seniortruppen. Nu väljer VSK att skriva lärlingskontrakt med Steen, som var uttagen i matchtruppen senast mot IF Brommapojkarna. – Viktor har under säsongen tagit ytterligare steg i sin utveckling. Han tar för sig mer och mer i a-lagets träningsmiljö och

Läs mer…

Inför: VSK Fotboll – IF Brommapojkarna

På måndag kväll så startar Superettan om efter landslagsuppehållet för VSK Fotbolls del då man ställs mot Brommapojkarna på Solid Park Arena. Grönvitt kommer till match med lite ledighet i ryggen inför slutspurten av Superettan där tre viktiga poäng står på spel mot ett nedflyttningshotad BP. IF Brommapojkarnastår alltså för motståndet i måndagens match och

Läs mer…

Videhult stekhet i debuten för Skiljebo SK

För en vecka sedan blev det klart att William Videhult och Douglas Karlberg skulle kunna representera Skiljebo SK via ett fotbollsutvecklande samarbete. Skiljebo SK som kämpar för att säkra nytt kontrakt i Division 2. I dagens match mot tabellsexan IFK Lidingö gjorde de båda sin första match och såg till att finnas med i målprotokollet

Läs mer…

Dahl och Rylander tillgängliga för spel i VIK

VSK Fotbolls akademispelare Samuel Dahl och Jakob Rylander är nu tillgängliga för seniorspel med Västerås IK under de återstående omgångarna. Alla återstående matcher kommer vara avgörande för Västerås IK i jakten på fortsatt spel division 3 Norra Svealand kommande säsong. Efter 18 spelade omgångar parkerar VIK på sjunde plats, med två poäng ner till negativt

Läs mer…

VSK Fotboll möter Skiljebo SK i finalen av TV021 Cup

Nu står det klart att finalen i TV021 Cup spelas mellan VSK Fotboll och Skiljebo SK. VSK Fotboll har tagit sig dit efter en 13-0 mot Hallstahammars SK och 5-0 mot Sala FF. Matchen spelas på Solid Park Arena den 18 september kl. 19.30.

VSK klart för eAllsvenskan

VSK gör en e-sportsatsning och blir ett av lagen i eAllsvenskan i fotboll säsongen 2019/2020. De professionella FIFA-spelarna Elias Forsling och William Fernström kommer att representera VSK i kampen om SM-guldet. Idag är e-sport en av de snabbast växande sporterna i världen. Sverige är ledande i Europa och har redan hundratusentals utövare. Utöver Super Bowl

Läs mer…

Nytt avtal gör Karlberg och Videhult tillgängliga för Skiljebo

Ett nytecknat så kallat ”fotbollsutvecklande samarbetsavtal” gör att VSK:s anfallare Douglas Karlberg och William Videhult nu är tillgängliga för Skiljebo SK i kampen om fortsatt division två-spel. Många följer engagerat Skiljebo SK:s kamp för nytt kontrakt i division två. Att klara fortsatt spel i tvåan även nästa säsong är viktigt för västeråsfotbollen och viktigt för

Läs mer…

Inför matchen mot Trelleborgs FF

I morgon är det dags för match igen för VSK Fotboll då man beger sig ner till Skåne för att drabbas samman med Trelleborgs FF på klassiska Vångavallen. Grönvitt kommer till söndagens match med ett gott självförtroende och en god form. VSK vann senast med 2–1 borta mot Syrianska. Trelleborg däremot fick se sig besegrade

Läs mer…

”En skön seger och en bra match.”

VSK Fotboll spelade i lördags mot Syrianska FC på bortaplan och vann med 2-1 i en stabil seger. Vi tog ett kortare snack med Thomas Gabrielsson för att snacka lite om matchen mot SFC samt får lite tankar om TV021-cupmatchen mot Sala FF. -Det blev en stabil seger tillslut mot Syrianska, vad säger du om

Läs mer…

Ta chansen att köpa Slutspurtskortet

Nu återstår det endast 5 hemmamatcher av serien och vi hoppas på en riktigt fin avslutning med mycket publik på våra matcher. VSK Fotboll har nu tagit fram ett säsongskorterbjudande för de 5 återstående matcherna i Superettan.  600:- för sittplats 400:- för ståplats Erbjudandet gäller tom 13 September Du mailar din beställning till biljett@vasterassk.se Ange: Namn,

Läs mer…

Grönvitt klart för final i TV021 cup

Det var en härlig sommarkväll på Lärkans IP i Sala när grönvitt gästade Sala FF i semifinalen av TV021 cup. Thomas Gabrielsson hade en trupp till förfogande av sex spelare från seniortruppen och resterande spelare var uppflyttade från Akademin. Grönvitt tog kommandot direkt i matchen och redan i den andra spelminuten sköt Emil Skogh in

Läs mer…

Semifinal stundar i TV021 cup

Efter en skön seger borta mot Syrianska FC spelar grönvitt idag semifinal i TV021 cup. Matchen spelas på Lärkans IP i Sala med matchstart 19.00.Länscupen är en bra turnering där vi får chans att mixa A-lagsspelare och Akademispelare samt spela mot de lokala lagen, ett roligt inspel i vardagen. Thomas Gabrielsson har tagit ut följande

Läs mer…

I helgen spelades Fotbollens dag runt om i Västerås

Fotbollens dag är Västmanlands manifestation för fotbollen och det spelas matcher runt om i hela stan och har gjort det i hela 49 år. VSK Fotboll arrangerar pojkar 9 åringars spel ute på Skälby IP och nytt för i år även Parafotboll i två olika klasser. Alla som spelat fotboll i Västmanland har något minne

Läs mer…

Stark seger för Grönvitt!

VSK Fotboll tog säsongens sjätte seger efter laget besegrade Syrianska FC med 2-1 på Södertälje Fotbollsarena, i en match som kanske blev onödigt spännande sett till antal chanser som laget skapade framförallt i den första halvleken. Målskyttar för VSK var Jonas Hellgren och Simon Johansson. VSK startade matchen mot Syrianska med en välbekant 4-3-3 uppställning

Läs mer…

Inför Syrianska FC – Vi ska gå för det!

I morgon är det dags för match igen i Superettan där VSK Fotboll jagar en revansch gentemot sig själva efter den mycket sura hemmaförlusten mot Halmstad BK förra helgen. Grönvitt ställs mot Syrianska FC i en mycket viktig match, en motståndare som är väl bekant för VSK. Matchen spelas i Södertälje med avspark 16:00. Vi

Läs mer…

 

VSK Gåfotboll är en ljuspunkt i mångas vardag

Torsdagar kl. 11.00 i Plåthallen samlas ett gäng för att spela fotboll, fika och ha en trevlig timme ihop. Kent Keymer en eldsjäl inom VSK och även engagerad i vår Gåfotboll gick nyligen hastigt bort. Vi minns Kent och tänker på hans familj.

Avgörande kvalmatch mot Gamla Upsala SK i Svenska Cupen

Matcherna duggar tätt och näst på tur står Gamla Upsala för motståndet i sista kvalrundan till Svenska Cupen. Vid vinst så kniper grönvitt en plats i det gruppspel som spelas tidig vår. Matchen spelas på Lötens IP med start kl. 18.30

Tung förlust efter sent avgörande

Gratismatch mot Halmstads BK och 3295 personer på läktarna, lördagens måstematch för VSK började aningen långsamt men bjöd på ett spännande slut som tyvärr slutade med förlust för VSK Fotboll.  Inför omgång 20 av Superettan befann sig VSK och Halmstad på samma poäng. Tack vare VSK Fotbolls samarbetspartners var denna matchen lite extra speciell, dagens

Läs mer…

Simon Johansson firar 200 matcher i Grönvitt!

Idag gratulerar vi VSK Fotbolls trotjänare Simon Johansson som gör sin 200:e match i Grönvitt. En bedrift som kommer att uppmärksammas femton minuter innan avspark mot Halmstads BK – ”gratismatchen”. Ta med familj och vänner till dagens folkfest på Solid Park Arena för att stötta och hylla Simon, laget och klubben! En längre intervju med

Läs mer…

Matchinformation Halmstads BK ”Gratismatchen”

VSK Fotboll tar emot Halmstads BK i dag med avspark klockan 13:30. Tusentals besökare väntas komma till Solid Park Arena. Det är fri entré, biljetter delas ut utanför respektive entré, platsval sker efter när man kommer hit. Här är viktig information inför kvällens match. Parkering Funktionärer och innehavare av PartnerPlats+ (tidigare Guldkort) har reserverad parkering öster om

Läs mer…

VSK Fotboll har flaggan på halv stång

Kent Keymer, mångårig VSK:are som arbetat som speaker, entrévärd och många andra uppdrag har gått ur tiden. Kent var en man som spred glädje omkring sig vart han än var och kommer att saknas oss. VSK Fotboll kommer inför matchen mot Halmstads BK att ha en tyst minut till hans minne. Våra tankar går till

Läs mer…

Efter Örgryte IS: ”Nöjd med lagets arbetsinsats”

VSK Fotboll stod för en stark insats i söndagens match mot Örgryte IS. Efter onsdagens träning tog vi ett snack med huvudtränare Thomas Gabrielsson för att se tillbaka på matchen mot ÖIS men även blicka framåt mot lördagens motståndare, Halmstad BK. -Det blev en väldigt skön seger mot ÖIS i söndags, vad skulle du säga

Läs mer…

Custovic och Sporrong till Nyköpings BIS

VSK-spelarna Kevin Custovic och Albin Sporrong lånas ut till division ett-klubben Nyköpings BIS. Klubbarna är även överens om ett nytt farmaravtal. VSK Fotboll och Nyköpings BIS har inte enbart varit seriekollegor i division ett. Calle Svensson, Mathias Benker och Anton Fagerström är ytterligare tre gemensamma nämnare – de har samtliga spelat både i VSK och

Läs mer…

”Hösten första seger!”

”Hösten första seger!” VSK Fotboll lyckades att följa upp vårsäsongens 2-0 seger i Göteborg med att vinna med samma siffror på Solid Park Arena. En skön 2-0 seger för Grönvitt som i och med segern lyfter i tabellen. Segern var höstsäsongens första, målskyttar för VSK var Filip Tronêt och Emil Skogh. Det märktes från start

Läs mer…

Matchinformation Örgryte IS

VSK Fotboll tar emot Örgryte IS i dag med avspark klockan 17:30. Tusentals besökare väntas komma till Solid Park Arena. Denna söndag är det även Hockeymatch vilket innebär att parkeringsplatserna är än mer begränsade. Här är viktig information inför kvällens match. Parkering Funktionärer och innehavare av PartnerPlats+ (tidigare Guldkort) har reserverad parkering öster om ståplatsläktaren. Först

Läs mer…

Inför matchen mot Örgryte IS: ”Vi behöver göra en kanonprestation”

I morgon ställs VSK Fotboll mot ett formstarkt motstånd då Göteborgslaget Örgryte IS kommer på besök till Solid Park Arena. Vårens möte var en angenäm historia för Grönvitt som nollade ÖIS på Ullevi i en 2-0 seger efter Brian Spans klack och Karwan Safari straffmål. ÖIS kommer upp till Västerås med ett gott självförtroende efter

Läs mer…

Gamla profiler: Pontus Kåmark

Många associerar idag Pontus Kåmark som expertkommentator på Viasat. Den före detta VSK-backen har dock uppnått mer i sin karriär än många svenska fotbollsspelare kan drömma om. Här berättar han om tiden i VSK Fotboll, höjdpunkterna i karriären och hur livet ser ut idag. Pontus Kåmark är född och uppvuxen i de västra delarna av

Läs mer…

Matchtröjans Dag på söndag!

Nu på söndag den 11 augusti klockan 17.30 tar VSK Fotboll emot ÖIS på Solid Park Arena. Då är det också Matchtröjans Dag! VSK uppmanar alla supportrar att klä sig i matchtröja. Om du vill uppdatera VSK-garderoben så är VSK-shoppen öppen och säljer 2019 års originalmatchtröja så långt lagret räcker. Vill du lägga undan din

Läs mer…

Dahl i final med Sverige P16

VSK Fotbolls Samuel Dahl spelar just nu Nordisk Pojkturnering med Sveriges P16-landslag. På lördag väntar final mot värdnationen Danmark. VSK Fotbolls Samuel Dahl (född 2003) och de andra spelarna i P16-landslaget är klara för final i Nordisk Pojkturnering på Fyn i Danmark. Dahl spelade från start och var på planen i 80 minuter när Nordirland

Läs mer…

Kryss borta mot IK Frej

VSK Fotboll fick med sig ett oavgjort resultat i matchen mot IK Frej Täby efter att Karwan Safari kvitterat på straff i början av den andra halvleken. Resultatet var Grönvitts tredje kryss sedan tabellen vänt.

 

Startelvan mot IK Frej Täby

VSK Fotboll ställer upp med följande startelva i bortamatchen mot IK Frej Täby, avspark 15:00. Följ liveuppdateringen i våra sociala kanaler och se matchen på CMore.se.

Köp biljett & boka plats i bussen

På söndag 4 augusti klockan 15:00 möter vi IK Frej Täby på bortaplan. Boka din biljett och plats i bussen för att säkra din plats och heja fram Grönvitt till seger!

U21: Match i dag mot Degerfors IF

I dag klockan 18:00 tar VSK Fotboll emot Degerfors IF i U21-allsvenskan på Solid Park Arena. Thomas Gabrielsson har tagit ut följande trupp.

Efter gårdagens otäcka matchsituation – så mår Douglas Karlberg

I gårdagens match mot Dalkurd FF kvitterade Douglas Karlberg och räddade VSK till en poäng. Samtidigt kolliderade han olyckligt med en motspelare och fördes till akuten. Till VSK Fotboll ger målskytten en första uppdatering om läget.
– Jag mår förhållandevis bra just nu, säger Dogge.

Sen kvittering räddade poäng mot Dalkurd FF

VSK Fotboll fick med sig ett oavgjort resultat från eftermiddagens match mot Dalkurd FF på Solid Park Arena. Målskytt för Grönvitt var inhoppande Douglas Karlberg som fixade kvitteringen på nick men tvingades också bryta matchen omedelbart efter målet efter en obehaglig kollision med en motspelare.

Matchinformation

VSK Fotboll tar emot Dalkurd FF i dag med avspark klockan 15:00. Tusentals besökare väntas komma till Solid Park Arena. Här är viktig information inför kvällens match.

”Vi vill alltid vinna varje match”

Det är några dagar sen förlusten mot Jönköping Södra IF och i helgen väntar Dalkurd FF på söndag klockan 15:00, Solid Park Arena. Huvudtränare Thomas Gabrielsson blickar tillbaka men berättar också hur laget förbereder sig inför söndagens möte.

 

Startelvan mot Jönköping Södra IF

VSK Fotboll ställer upp med följande startelva i bortamatchen mot Jönköping Södra IF, avspark 19:00. Följ liveuppdatering i våra sociala kanaler och se matchen på CMore.se.

Inför Jönköping Södra IF – VSK Fotboll

I dag vänder serien och det är alltså dags för retur mellan J-Södra och Grönvitt. Laget spelade som bekant 2-2 på Solid Park förra veckan och möts nu på Stadsparksvallen. En eventuell tuff uppgift för Grönvitt som får klara sig utan Ilir Berisha och Filip Tronêt som är avstängda.

Klart: Ny assisterande tränare i VSK

Nu är det klart vem som blir ny assisterande tränare i VSK:s a-lag. Markus Lindberg, till vardags huvudtränare för P17 i VSK:s akademiverksamhet, blir den som ansluter till teamet kring Thomas Gabrielsson.

Gamla profiler: Peter Markstedt

Peter ”Markan” Markstedt var fem år gammal första gången han satte på sig det grönvita matchstället. Efter det följde en lång karriär med många höjdpunkter. Här berättar han om tiden som aktiv spelare, den tuffa omställningen efter spelarkarriären och hans syn på dagens VSK.

Efter matchen: ”En otrolig mental styrka”

VSK fick med sig 2-2 i gårdagens match mot J-Södra. Vi tog ett kort snack med Thomas Gabrielsson för att summera matchen samt att prata lite om klubbens senaste nyförvärv.

Klart: Petar Petrovic skriver på för VSK

Med Allsvenska meriter från Brommapojkarna och Malmö FF samt utlandsspel i serbiska klubben Radnicki Nis – i dag skrev 23-årige Petar Petrovic på för VSK Fotboll. Flera klubbar i Superettan har visat sitt intresse för den offensiva yttermittfältaren när det ryktades att han skulle bryta med sin tidigare klubb, serbiska Radnicki Nis. Valet föll på

Läs mer…

Inbjudan till presskonferens

Vi hälsar media och medlemmar välkomna till presskonferens för att delge spännande nyheter inför den fortsatta säsongen i Superettan.
Onsdag 17 juli, klockan 16:30
Solid Park Arena (VIP-rummet, våning 3).

Oavgjort mot Jönköping Södra IF

VSK och Jönköpings Södra IF drabbade samman på ett regnigt Solid Park Arena i Superettans första omgång följande uppehållet. Matchen slutade 2-2.

 

Startelvan mot Jönköping Södra IF

VSK Fotboll ställer upp med följande startelva i hemmamatchen mot Jönköping Södra IF, avspark 19:00. Följ liveuppdatering i våra sociala kanaler och se matchen på CMore.se.

Matchinformation

VSK Fotboll tar emot Jönköping Södra IF i kväll med avspark klockan 19:00. Tusentals besökare väntas komma till Solid Park Arena. Här är viktig information inför hemmapremiären.

Tyst manifestation under matchen mot Jönköping Södra

Hemmamatchen mot Jönköpings Södra kommer att inledas med 20 tysta minuter från läktarplats. Detta sedan VSK:s supportergrupperingar har valt att stå bakom den nationella läktarmanifestationen ”Rädda svensk fotboll”. Det är viktigt att poängtera att detta ställningstagande är VSK:s olika supportergrupperingars. Däremot väljer vi som förening att informera om vad supporterklubbarna anser och att en manifestation

Läs mer…

Akademichefskonferensen i Halmstad

Under förra veckan anordnade Svensk Elitfotboll den årliga konferensen för de ansvariga inom Tipselits nätverk. Representerade från VSK var Akademichef Herman Ottosson och P17:s ansvarige Markus Lindberg. 

Inför tisdagens hemmamatch mot Djurgårdens IF i U21-allsvenskan

Imorgon tisdag klockan 16.00 möter VSK Djurgårdens IF i Folksam U21 Allsvenskan på Solid Park Arena.  Här är VSK:s matchtrupp: Anton FagerströmJesper FlorénDennis PerssonSean SabetkarIlir BerishaClaus RoyoAlbin SporrongKarwan SafariBrian SpanCarlos Gaete MoggiaFilip OttossonDouglas KarlbergEmil SkoghSamuel HolmRavy TsoukaOke AkpovetaWilliam VidehultDaniel Svensson Fritt inträde och kiosken är öppen.Varmt välkomna!

Montiel i träning med VSK

Den tidigare VSK-spelaren Diego Montiel brutit kontraktet med sin belgiska klubb, KFCO Beerschot Wilrijk, och är hemma i Sverige igen. Nu tränar Montiel med VSK.–  Västerås är mitt hem! Det känns väldigt bra att vara välkommen att hålla igång med VSK, säger den offensive mittfältaren.  Det blir ett kärt återseende för många spelare och ledare när Diego Montiel idag kliver in

Läs mer…

Spelarporträttet: Simon Johansson

Simon Johanssons första VSK-minne är från en match på Arosvallen som 10-åring. Sen den dagen har han samlat många minnen i den grönvita tröjan. I dag är han en kulturbärare och strävar efter att skapa fler härliga minnen med klubben.

VSK Plus+ Skolstart 2019

Välkommen till VSK Plus+ Skolstart 2019! En perfekt möjlighet för dig som är mellan 9-12 år och vill spela fotboll tillsammans med ett härligt gäng innan skolan börjar.

Nytt biljettsystem

Det är alltid billigare att köpa sin matchbiljett online, nu har det också blivit så mycket enklare. I veckan har en nyare version av biljettsystemet implementerats.

Gamla profiler: Tvillingarna Häll

Tvillingarna Jonathan och Joakim Häll spelade många år i den grönvita tröjan. I dag ligger fotbollsskorna på hyllan men kärleken till klubben är lika stark som i spelarnas glansdagar.

Storslagen vinst mot Dalkurd FF i kväll

VSK Fotboll vann tisdagkvällens match mot Dalkurd FF med smått osannolika 6–1(1-1) på Gavlevallen i Gävle efter att fullkomligt kört över motståndet i den andra halvleken.
– Vi fick definitivt utdelning, sade huvudtränare Thomas Gabrielsson efter segern.

 

Startelvan mot Dalkurd FF

VSK Fotboll ställer upp med följande startelva i bortamatchen mot Dalkurd FF, avspark 19:00. Följ liveuppdatering i våra sociala kanaler och se matchen på CMore.se.

Christer Blom kliver in som tf. Ordförande

Efter gårdagens informationsmöte där damfotbollen och rollen som klubbchef var aktuella för diskussion, stod det klart att Christer Blom tar över rollen som ordförande i klubben efter Andreas Dayan.

Inför mötet mot Dalkurd FF: ”Vi är otroligt revanschsugna”

Det är ett revanschsuget VSK som åker till Gavlevallen för match mot Dalkurd FF. Grönvitt möter ett formstarkt Dalkurd i vad som även kommer att bli assisterande tränare Jocke Gunnarssons sista match för VSK.
– Vi är otroligt revanschsugna och vill göra en bra prestation igen, säger huvudtränare Thomas Gabrielsson.

Jocke Gunnarsson lämnar VSK Fotboll

VSK:s assisterande tränare Joacim Gunnarsson väljer att avsluta sitt uppdrag i klubben. Han informerade spelartruppen om sitt beslut under morgonen. – Det är ett beslut jag tagit gemensamt med Thomas (Gabrielsson, VSK:s huvudtränare) efter en tids diskussioner utifrån flera aspekter. Det är ingen stor dramatik bakom detta. Tränaruppdraget är svårt att kombinera med mitt civila

Läs mer…

Sammanfattning av diskussionsmötet

I kväll bjöd VSK Fotboll in till diskussionsforum och information gällande de nya säkerhetsföreskrifterna som tillkommit i och med den nya säsongen i Superettan.

Boka bussresan till Gävle/Dalkurd FF

Tisdag 25 juni klockan 18:00 är det dags för bortamatchen mellan VSK Fotboll och Dalkurd. VSK Sports arrangerar bussresa – boka och heja fram Grönvitt till seger!

Spelarporträttet: Anton Fagerström

Anton Fagerström, den gotländska muren, rankas just nu som en av Superettans absolut bästa spelare. Han har hållit nollan i hälften av alla matcher och står för exceptionella räddningar i så gott som varje match. Men vem är egentligen mannen i målet?

Gratismatchen 2019 – Elitfotboll för alla!

Konceptet ”Gratismatchen” är tillbaka. Ett tillfälle för alla partners att stötta den lokala elitfotbollen lite extra.
– Detta är en fantastisk satsning vi gör tillsammans med våra partners. För att hela Västerås ska få chansen att stötta Stadens lag och se riktigt bra fotboll på vår hemmaarena, säger Andreas Dayan, ordförande VSK Fotboll.

Målvakten Aly Keita: om tiden i VSK, framgångarna och om en eventuell comeback i Grönvitt

Under ett lustrum har Aly Keita, Västeråsprofilen från Bjurhovda, gjort en enastående resa i fotbollssfären. Han har bland annat etablerat sig som en stabil allsvensk målvakt, gjort landskamper för Guinea och blivit uttagen till Europa Leagues bästa elva av Uefa. Men den framgångsrika målvakten är inte nöjd ännu.
– Jag ska bli så bra som jag kan bli och se hur långt det tar mig, jag känner att jag utvecklas fortfarande.

A-laget tränade elever på Hagabergsskolan

Under förra veckan var A-lagets Jonas Hellgren, Filip Tronêt, Calle Svensson och Ilir Berisha på Hagabergsskolans idrottslektioner. Det blev en lyckad dag där rörelseglädje, hälsa – och såklart fotboll, stod i fokus.

Boka bussresa till bortamatchen mot Degerfors

På lördag 15 juni klockan 18:00 är det dags för bortamatchen mellan VSK Fotboll och Degerfors. VSK Sports arrangerar pubresa – boka bussen och heja fram Grönvitt till seger! 

Från VSK Akademi till 400 mil på cykel

Adrian Forsgren var målvakt i VSK Akademi i tonåren. I år tar han snart examen från juridiklinjen i Uppsala och planerar dessutom ett riktigt äventyr – att cykla 400 mil till förmån för människors rätt till rent vatten.

En händelserik Barnens dag på VSK Fotboll

I lördags bjöd VSK Fotboll in till familjefest under en härlig sommarsol. Hinderbanor, ansiktsmålning och hoppborgar fanns på arenan och dagen avslutades med segerglädje när VSK vann matchen mot IK Frej.

Hemmaseger för Grönvitt

VSK tog säsongens första trepoängare i helgen med 2-0 mot IK Frej som fick se sig besegrade på Solid Park Arena.
– Vi gör en riktigt bra prestation, säger huvudtränare Thomas Gabrielsson.

Startelvan mot IK Frej

VSK Fotboll ställer upp med följande startelva i hemmamatchen mot IK Frej, avspark 16:00. Följ liveuppdatering i våra sociala kanaler och se matchen på C More.se.

Matchinformation – Barnens dag

VSK Fotboll tar emot IK Frej med avspark klockan 16:00. I samband med matchen är det även Barnens dag (vi öppnar klockan 15:00). Tusentals besökare väntas komma till Solid Park Arena. Här är viktig information inför hemmapremiären.

Matchens vara

VSK Shop har blivit en magnet på Solid Park Arena. Nu är shoppen laddad med fler grönvita souvenirer. I dag kan du köpa denna fina nalle för endast 100 kronor! Perfekt som souvenir eller present att ge till någon man tycker om.

VSK – IK Frej: Barnens dag 8 juni

VSK Fotboll välkomnar alla barn lite extra nu på lördag när det är dags för match mot IK Frej. På arenaområdet kommer det finnas hoppborgar, ansiktsmålning, foodtruck och andra roliga aktiviteter för våra minsta supportrar innan matchen börjar.

Startelvan mot Halmstad BK

VSK Fotboll ställer upp med följande startelva i bortamatchen mot Halmstad BK, avspark 16:00. Följ liveuppdatering i våra sociala kanaler och se matchen på C More.se.

”Vi tar med oss aggressiviteten i försvarsspelet mot VSK”

Med nya tränaren Magnus Haglund kan Halmstads BK ha hittat ett vinnande spel som VSK får se upp med idag. 3-0-segern mot Degerfors gav mersmak – och spelarna pratar om att vinnarmentaliteten är tillbaka.
– Vi följde upp vår bästa träningsvecka med en väldigt bra match, det bygger vi vidare på, säger Magnus Haglund.

VSK Fotbolls partnergolf

Under förra veckan samlades sponsorer till VSK för att delta i den första upplagan av VSK Partnergolf, i samarbete med Västerås Golfklubb.

Uttalande: VSK anmäls för tifobild i spelargången

I samband med hemmamatchen mot Norrby IF den 27 maj anmälde SvFF:s matchdelegat VSK Fotboll för en bild (se ovan) i spelargången på Solid Park Arena.  Anmälan tar sin utgångspunkt i ”att alla handlingar och uttrycksmedel som strider mot svensk lag också är otillåtna i samband med elitföreningarnas evenemang”.  Matchdelegaten skriver att ”fotot visar pyroteknik

Läs mer…

U21: Bortamatch i dag mot BP

I dag klockan 16:00 spelar VSK U21 mot BP borta. Thomas Gabrielsson och Andreas Ljunggren Eriksson har tagit ut följande trupp.

Förlust hemma mot Norrby IF

Det blev en bitter förlust för VSK Fotboll hemma mot Norrby IF. Trots stort spelövertag förlorade Grönvitt matchen med 1-3.

Startelvan mot Norrby IF på hemmaplan

VSK Fotboll ställer upp med följande startelva i hemmamatchen mot Norrby IF, avspark 19:00. Följ liveuppdatering i våra sociala kanaler och se matchen på C More.se.

Formstarkt Norrby siktar på sjätte raka utan förlust

VSK Fotboll tar emot ett formstarkt Norrby IF på Solid Park Arena. Boråslaget har fem raka matcher utan förlust, och noll insläppta mål de senaste fem matcherna. – Det blir en match där båda lagen vill ha initiativet, säger Marcus Översjö, assisterande tränare i Norrby IF.

Matchinformation

VSK Fotboll tar emot Norrby IF i kväll med avspark klockan 19:00. Tusentals besökare väntas komma till Solid Park Arena. Här är viktig information inför matchen.

Karlberg ledde Grönvitt till semifinal

Kvartsfinalen i TV021 Cup blev en enkel match för Grönvitt. Segersiffrorna skrevs till 0-13 (0-6) och dagens lagkapten Douglas Karlberg stod för hela sju mål i matchen.

”Alla poäng är viktiga”

En poäng borta mot Gais igår och imorgon väntar kvartsfinal i TV021 Cup där Grönvitt ställs mot Hallstahammars SK på Trollebo IP. Huvudtränare Thomas Gabrielsson ger lite kort sin syn på gårdagens match samt vad fokus blir för VSK imorgon.

Oavgjort borta mot Gais

VSK Fotbolls bortamatch mot ”makrillarna” Gais på Gamla Ullevi slutade 1-1 i kväll. 

Startelvan mot Gais på bortaplan

VSK Fotboll ställer upp med följande startelva i bortamatchen mot Gais, avspark 19:00. Följ liveuppdatering i våra sociala kanaler och se matchen på C More.se.

Följ matchen i våra sociala kanaler eller se matchen på Cmore.

Tävling: Superettans snyggaste tröja!?

Vilket lag har den snyggaste matchtröjan? Rösta på ditt favoritlag (Grönvitt såklart!) och var med i utlottningen av en tröja från VSK Fotboll! Omröstningen som Svensk Elitfotboll ordnar ligger uppe fram till 24 maj klockan 12.00.

Oavgjort hemma mot Syrianska FC

VSK Fotbolls hemmamatch mot Syrianska FC slutade mållös där Grönvitt var närmast segern med en ribbträff från Emil Skogh.

Startelvan mot Syrianska FC

S U P E R E T T A N
VSK Fotboll – Syrianska FC
Torsdag 16/5 19.00
Solid Park Arena

Följ matchen i våra sociala kanaler eller se matchen på Cmore.

Matchinformation

VSK Fotboll tar emot Syrianska FC i kväll med avspark klockan 19:00. Tusentals besökare väntas komma till Solid Park Arena. Här är viktig information inför matchen.

Motståndarkollen: ”Vi åker till Västerås för att vinna”

Efter sju omgångar ligger nykomlingen Syrianska FC sist i Superettan och efter förlusten mot Mjällby senast sparkades tränaren Korosh Hatami. Mot VSK blir det spelaren Mattias Genc som coachar laget. Vi fick en pratstund med rutinerade lagledaren Ercan Bisse inför kvällens match. 

U21: Bortamatch i dag mot Syrianska FC

I kväll klockan 19:00 spelar VSK U21 mot Syrianska FC borta i Södertälje. Thomas Gabrielsson och Andreas Ljunggren Eriksson har tagit ut följande trupp. 

Analysverktyget som ska utveckla bra fotbollsspel

Analyser av match och träning är en viktig del i arbetet med att utveckla VSK:s fotbollsspelare.
– Statistiken vi kan ta fram är kopplat till hur vi vill spela för att vinna fotbollsmatcher och utveckla fotbollsspelare, berättar Joel Bäckström, fotbollsanalytiker och tränare för P16 i VSK Fotboll.

Boka bussen till bortamatch i helgen

På söndag 12 maj klockan 15:00 när det dags för matchen mellan VSK Fotboll och Östers IF. Boka bussen och heja fram Grönvitt till seger!

Vinst mot AFC Eskilstuna i U21-allsvenskan

Allsvenska AFC Eskilstuna stod igår för motståndet i VSK Fotbolls tredje match i U21-allsvenskan. VSK vann med 5-3 efter en stabil insats, som tränare Andreas ”Ante” Eriksson Ljunggren beskriver som ”ett stort kliv framåt”.

U21: Match i kväll mot AFC Eskilstuna

I dag klockan 18:00 spelar VSK U21 mot AFC Eskilstuna hemma på Solid Park Arena. Thomas Gabrielsson och Andreas Ljunggren Eriksson har tagit ut följande trupp.

Förlust i dagens match mot serieledarna

VSK inledde matchen starkt mot serieledarna Varbergs BoIS i dagens möte på Solid Park Arena. Segern gick dock till motståndarlaget med ställningen 1-2 på resultattavlan.

Startelvan mot Varbergs BoIS

VSK Fotboll ställer upp med följande startelva i hemmamatchen mot Varbergs BoIS, avspark 16:00. Följ liveuppdatering i våra sociala kanaler och se matchen på C More.se. 

 

Bra VSK-inledning i U21-allsvenskan

Viktor Prodell, Kevin Walker, Haris Radetinac, Agon Mehmeti, Rodin Deprem och Dzenis Kozica. Några av de allsvenska spelare från Djurgårdens IF och Örebro SK som VSK spelat oavgjort mot i serieinledningen av U21-allsvenskan. 

Motståndarkollen: ”Vi kommer att fokusera på oss själva”

ol tvingades Varbergs BoIS att kvala sig kvar i Superettan. Nu är laget serieledare – med fem raka segrar, flest gjorda mål och endast tre insläppta.
– Vi har vunnit matcherna trots att vi har missat väldigt många chanser, säger Joakim Persson, tränare i Varbergs BoIS. 

Matchens vara + Västerås Rockfest

VSK Shop har blivit en magnet på Solid Park Arena. Nu är shoppen laddad med fler grönvita souvenirer. På lördag har vi rabatterat pris på vår svarta t-shirt!

Tillbakablicken

Vi laddar inför lördagens match med en tillbakablick på säsongen och några av de mest populära artiklarna som publicerats på VSK Fotboll. Vilket reportage är din favorit? 

U21: Match i eftermiddag mot Örebro SK

I dag klockan 17:00 spelar VSK U21 mot Örebro SK hemma på Solid Park Arena. Thomas Gabrielsson och Andreas Ljunggren Eriksson har tagit ut följande trupp.

Matchinformation

VSK Fotboll tar emot IK Brage på tisdag avspark klockan 19:00. Tusentals besökare väntas komma till Solid Park Arena. Här är viktig information inför hemmapremiären.

Nyhet! VSK Gåfotboll

Är du 55+ år och saknar att spela fotboll? Nu kan VSK Fotboll presentera Gåfotboll. Vi startar torsdag 25 april klockan 11:00 och fortsätter därefter varje vecka, samma tid fram till midsommar.

Krönika: Tålamod, tillit, tillsammans

”Säsongen förblir dock lång och för att ta sig igenom den på bästa sätt tror jag det finns anledning för alla kring föreningen att vägledas av tre ord som börjar på T.”

Boka rullstolsplats här

I morgon är det hemmapremiär! Nytt för i år är att samtliga rullstolsanpassade platser är bokningsbara. Läs mer och köp din biljett.

4 dagar kvar: Ska hemmapremiären flyttas? Nej!

VSK Fotboll förklarar hur läget ser ut gällande tisdagens match mot IK Brage.
– Den spelas på Solid Park Arena och det har egentligen inte varit några konstigheter, konstaterar ordförande Andreas Dayan.

 

Viktig info om säsongskort!

Efter nya regler från Svensk Elitfotboll (SEF) kommer ingen säsongskortshantering att ske på arenan tre timmar innan avspark under matchdagar. Detta gäller för dig som tänker gå på hemmapremiären men inte betalat eller hämtat ut ditt säsongskort:

Stora biljettrycket – inför premiären mot Brage: ”Säkra plats tidigt”

VSK Fotbolls drömstart i superettan skapar rejält tryck på försäljningen av biljetter. Här är rådet från klubbens ordförande. – Köp en biljett tidigt för att säkra en plats, säger Andreas Dayan. Grönvitt ordnande bästa tänkbara start i comebacken i näst högsta serien i fotboll genom att besegra Brommapojkarna på Grimsta i går eftermiddag (2–1). Superlativerna

Läs mer…

Startelvan mot BP

VSK Fotboll ställer upp med följande startelva i bortamatchen mot BP, avspark 13:30.

BP-tränaren om premiären mot VSK: ”Två spelskickliga lag”

VSK Fotbolls premiärmotståndare IF Brommapojkarna ramlade ur Allsvenskan i höstas och börjar om i Superettan med ett nytt, ungt lagbygge. Laget är topptippat av såväl fotbollsjournalister som spelbolag, men BP:s manager Roberth Björknesjö har stor respekt för ”ett spelskickligt” VSK inför morgondagens match.   Hur summerar du er försäsong? – Den har sett bra ut. Vi har många

Läs mer…

Carpenter – ny guldsponsor!

VSK Fotboll kan stolt presentera ytterligare en värdefull guldsponsor för säsongen 2019: Västeråsföretaget Carpenter.
– Det känns självklart att vara med på resan, säger VD:n Elma Åhlin Bilalovic. 

Om filmen: ”En stad som tinar upp”

Christian Enbom har följt VSK Fotboll i många år på läktaren. Nu har han skapat en film som han hoppas ska förmedla de känslorna han själv känner om klubben, gemenskapen och seriepremiären. 

Upptaktsträffen Superettan

Om 5 dagar är det BP borta, även hemmapremiären närmar sig och i dag var det dags för den årliga upptaktsträffen med samtliga lag i Superettan. 

Bortakortet är här!

Äntligen! Bortakortet har kommit. Välkommen att hämta ditt på VSK Fotbolls kansli, onsdag 27 mars 09:00-16:00.

Tränaren om genrepet: ”Nu är det på riktigt”

På söndag klockan 13:00 är det dags för genrepet – den sista träningsmatchen på hemmaplan som spelas mot Syrianska FC. Tränare Thomas Gabrielsson ger en uppdatering angående läget i truppen.

Praktikant-Fabian får nytt smeknamn: Biljett-Fabian

Du har säkert träffat Fabian Tapia redan om du hämtat ut ditt säsongskort? Om inte – säg hej till Fabian! Praktikanten som under sex veckor varit stöttande i VSK:s organisation på kansliet och som nu är vår nya biljettansvarig.

VSK Fotboll styrelse 2019

Klubbens årsmötet 2019 ägde rum i slutet av förra veckan. VSK Fotboll presenterar klubbens nya styrelse. 

Efter matchen: Sandvikens IF

De kom (innehållandes en trupp med spelare tillbaka från skador), de såg, de segrade (stort). Om den Grönvita insatsen mot Sandvikens IF i helgen.

Grönvita korridorer

Under några veckor har det gjorts om i korridorerna på Solid Park Arena. Från gula väggar till grönvitt – nu är (nästan) allting klart!

Pizza till fredagsmyset?

Tänkte du också äta pizza i helgen? På Bistro 65:an, den populära restaurangen för grönvita supportrar, kan du nu få din pizza i kanske världens snyggaste kartong.

Den officiella lagbilden

Den 25 februari 2019 fotades truppen inför säsongsstarten.
Superettan, här kommer Grönvitt!

Brian Span har blivit pappa

Den 27-årige anfallaren har gått i väntans tider denna försäsong. Den 12:e februari var det dags – sonen Leo till världen.

VSK Akademi rankas 24 i Sverige

Certifieringen av Tipselitakademier är presenterad och VSK Akademi får i år 1541 poäng, vilket är en ökning med 427 poäng jämfört med året innan. VSK:s Akademi har tre stjärnor av fem och rankas som nummer 24 i landet.

Ny guldpartner: Möller Bil Volkswagen

VSK Fotboll kan stolt presentera ett utökat samarbete mellan klubben och Möller Bil Volkswagen. För säsongen 2019 är Möller Bil nya som guldpartner och pryder matchstället.

Filip Tronêt: ”Jag är inte rädd”

Försäsongen för Filip Tronêt har varit minst sagt händelserik. Vi tog ett långt snack med mannen bakom masken för att summera försäsongen och blicka framåt mot den stundande seriepremiären.

Boka resan till seriepremiären

Det nalkas seriepremiär! Den 30 mars åker VSK Fotboll till Stockholm för att möta BP på bortaplan – nu kan du boka resan dit med VSK Sports.