Herman Magnusson: ”Vi är fit for fight”

Med bara timmar kvar till premiär i allsvenskan fick vi en pratstund med VSK Fotbolls försvarsgigant, Herman Magnusson. Snart dags för premiären, hur är känslan?– Den är jättebra, vi har haft lite småskavanker men nu är nästan alla tillbaka. Vi är väldigt laddade och känner oss helt fit for fight. Det ska ju bli en

Läs mer…

”En fullsatt arena är det roligaste som finns”

Med drygt två veckor kvar till hemmapremiären jobbas det för fullt för att få arenan och matcharrangemanget att fungera så bra som möjligt. En av dem som ska få arrangemanget på Hitachi Energy Arena att fungera är Niklas Karlsson, ny match- och evenemangskoordinator på VSK Fotboll. Niklas Karlssons jobb i VSK är att tillsammans med

Läs mer…

Klart: Jens Magnusson ansluter till VSK Fotboll

VSK Fotboll är överens med Ängelholms FF om en övergång för den offensiva mittfältaren Jens Magnusson. I onsdags presenterade VSK Fotboll värvningen av Karl Gunnarsson, som ansluter i sommar från Ängelholms FF. Nu står det klart att det blir ytterligare ett tillskott från ÄFF. Det handlar om offensiva mittfältaren Jens Magnusson, 19, som köps loss

Läs mer…

Årsmöteshandlingar inför årsmötet 2024

Årsmöteshandlingar är nu tillgängliga inför årsmötet den 20/3. Observera att handlingarna inte kommer att finnas tillgängliga på årsmötet i tryckt form. Önskas handlingar i tryck kan de sparas och printas. Handlingarna finns också tillgängliga på klubbens kansli i Idrottens hus. Årsmötet äger rum den 20/3 kl 18.30 i plenisalen i Västerås Stadshus. Ni som önskar

Läs mer…

Presskonferens 4/3 kl 14.30

PRESSKONFERENS: VSK Fotboll bjuder in till presskonferens för att presentera lagets senaste värvning. När: Måndag 4/3 kl 14.30 Var: VIP-logen, Hitachi Energy Arena Om du inte kan närvara kommer presskonferensen sändas via klubbens Facebooksida. Varmt välkomna!

Målrikt mot F17: ”Vi blir bättre och bättre”

På lördagen mötte VSK Fotbolls damlag den egna klubbens F17 lag. Som väntat vinner damlaget och gör det med segersiffrorna 6-2. – Vi började matchen trevande och ganska nervöst, säger Markus Lindberg, huvudtränare för damlaget.Ja, faktum är att juniorerna satte 1-0 tidigt efter att det slarvats med boll, vilket skapade friläge för juniorlaget.– Vi arbetar

Läs mer…

Klart: Marcly Tshikupe återvänder till VSK

Marcly Tshikupe lämnade VSK:s akademi för ett år sedan för Varbergs Bois. Nu har 17-åringen brutit avtalet och skrivit på för VSK. Marcly Tshikupe kom fram i VSK:s akademi och tillhörde P17-laget när han erbjöds ett kontrakt av allsvenska Varbergs Bois. Där blev det bland annat ett inhopp i Svenska cupen mot VSK i februari

Läs mer…

Presskonferens 15/2 kl 16.00

VSK Fotboll bjuder in till presskonferens kl 16.00 torsdagen den 15/2 för att presentera en ny spelare. Vi ses i VIP-logen på Hitachi Energy Arena. Kan du inte närvara sänds presskonferensen via klubbens Facebooksida.

Klart: VSK Fotboll värvar Samuel Asoma

VSK Fotboll och belgaren Samuel Asoma, 21, med senaste klubbadress i Dalkurd, är överens om ett avtal som sträcker sig över tre år. Den spelskicklige mittfältaren spenderade sina ungdomsår som spelare i belgiska Club Brugges akademi och ansågs som en stor talang. Han har representerat Belgien i samtliga ungdomslandslag från P15 till P19. Efter akademiåren

Läs mer…

Presskonferens 2/2 14.30

VSK Fotboll bjuder in till presskonferens idag fredag kl 14.30 i VIP-logen på Hitachi Energy Arena. En ny spelare kommer att presenteras.

Svenska supporterprisets vinnare 2023: VSK:aren Johan Hjulström

Svenska Supporterpriset, ett initiativ av Unibet för att uppmärksamma och belöna supportrar, har i år tilldelats Johan Hjulström, en trogen VSK-supporter. Priset, som innebär en total prissumma på 60.000 kronor, delas lika mellan Johan och VSK Fotboll. I en intervju uttrycker Johan sin överraskning inför utmärkelsen. ”Jag var i klassrummet med mina elever när jag

Läs mer…

Klart: Herman Magnusson förlänger sitt kontrakt

VSK Fotboll och mittbacken Herman Magnusson har kommit överens om en förlängning av hans nuvarande kontrakt med klubben. Det nya kontraktet sträcker sig över 2025. Herman Magnusson anslöt till VSK Fotboll i sommarfönstret 2021 på deadline day. Han kom från Sollentuna FK i div 1 men fick begränsat med speltid på grund av olika skador

Läs mer…

KLART: Linn Niemelä ansluter till VSK Fotboll

VSK Fotboll och Linn Niemelä är överens om spel i VSK under 2024. Linn ansluter från BK 30 där hon spelade föregående säsong.– Det är inspirerande med en ny utmaning och jag kommer stolt dra på mig den grönvita matchtröjan, säger Linn Niemelä. Född och uppvuxen i Virsbo var Virsbo IF den naturliga moderklubben för

Läs mer…

Förändring i VSK Fotbolls styrelse och organisation

VSK Fotboll har gjort klart med en medieansvarig inför nästa säsong. Från och med första december är Anders Tengström, idag ansvarig för kommunikation i styrelsen, anställd att leda kommunikationsarbetet i klubben.

Supportern tänker tillbaka och blickar framåt – Feberdröm?

VSK Fotboll spelar i Allsvenskan nästa säsong, det har varit en lång resa dit för klubbens supportrar. Nu börjar uppladdningen inför kommande äventyr och först ut är att köpa säsongskort för stundande matcher.
– Ibland tror jag att det som hänt det här året egentligen är en feberdröm, men om det inte är det ska det bli superkul med Allsvenskan nästa år. Självklart köper jag ett säsongskort, precis som vanligt, säger supportern Andreas Bergh.

Finaste huset i stan – Supportern fixar julstämning

Det vankas som bekant juletider och våra hem ska göras fina inför julen. En som tagit julpysslet till en helt ny nivå är 16-årige VSK-supportern Hanna Ekbom som dekorerat hemmets pepparkakshus på vackrast tänkbara sätt.
– Jag kände att jag ville göra något riktigt fint, det tog fem timmar att få till säger Hanna Ekbom.

KLART: Henry Offia ansluter till VSK Fotboll

På tisdagen meddelade manager Kalle Karlsson att klubben värvat den offensiva spelaren Henry Offia. Henry kommer närmast från Trelleborgs FF där han spelat de tre senaste säsongerna.

Allsvenskan 2024 · Ny biljettstrategi · Försäljningsstart säsongskort

Med VSK Fotboll i Allsvenskan 2024 behöver sättet som biljetter prissätts och säljs göras om i grunden för att tackla den nya verkligheten. Nu är det arbetet gjort och kan presenteras.
– Intäkterna från våra matcharrangemang är väldigt viktiga för att vi ska klara av nästa års satsning. Vi har skapat ett flexibelt system som ger oss möjlighet att prissätta matcherna på ett sätt som speglar efterfrågan på biljetter.

VSK Fotboll växlar upp för allsvenskan: Marknadsarbetet rullar igång

Med en allsvensk säsong i antågande behöver många saker i klubben växlas upp. Med allsvenskan kommer helt andra krav på pengar för att kunna betala spelarlöner, organisation och fortsatt utveckling av arena och utbud. Marknadsavdelningen har en viktig roll i att se till att satsningen kan göras. Nu drar arbetet igång på allvar.

KLART: Markus Lindberg ny damtränare i VSK Fotboll

Damlaget har sedan säsongsavslutningen stått utan huvudtränare. Nu är det klart att huvudtränaren för akademins P19 lag, Markus Lindberg tar över som huvudtränare för damlaget de kommande två åren.
– Jag ser fram emot att fortsätta den resa som damlaget påbörjat och vara med och utveckla både lag och verksamhet till nästa nivå, säger Markus Lindberg.

Hylla våra hjältar: VSK Fotboll – Östersunds FK 11/11 15.00 – Här är allt du behöver veta

De Grönvita krigarna har en återstående match på schemat när vi på lördag tar emot Östersunds FK på Hitachi Energy Arena. Även om seriesegern är säkrad ska vi alla ta tillfället i akt och hylla våra hjältar för deras fantastiska prestation under hela säsongen. Dessutom ska vi tacka av våra trotjänare som nu lämnar klubben efter denna match. Kom ned och visa ditt stöd och så klart njut av seriens bästa fotboll.

VSK Fotboll söker ledare till Akademin 

Som i ett led i VSK:s ambition att erbjuda unga pojkar och flickor en elitförberedande fotbollsmiljö, där fokus finns på individens utveckling söker vi nu tränare till vår akademiorganisation. Vi letar efter dig som har ett brinnande intresse för att forma framtidens fotbollsstjärnor via ett gott ledarskap och ett djupt engagemang.

KLART: VSK Fotboll värvar Marcus Linday: ”Omöjligt att tacka nej”

Innan säsongen ens är slut presenterar VSK Fotboll sin första värvning inför den allsvenska året 2024. Den unge mittfältaren Marcus Linday har skrivit på ett 2+2 års kontrakt med Grönvitt.
– VSK är en storklubb som gör allt rätt just nu. Det hade varit omöjligt att tacka nej när klubben hörde av sig, säger Marcus Linday.

Västerås är Grönvitt · Publikrekord · ”Enorm uppslutning”

VSK Fotboll är snuddande nära att ta steget upp i fotbollens finrum. Endast en poäng krävs för att det hela ska vara klart. Det som håller på att hända har inte gått västeråsarna förbi.
– Arenan är slutsåld sen länge och trycket på biljetter som inte finns är enormt, säger klubbchef Patrik Lundstedt, om matchen mot Gais där Grönvitt kan bli klara för Allsvenskan.

Seriefinal och stormatch: VSK Fotboll – Gais 29/10 13.00 – Här är allt du behöver veta inför matchen

På söndag kan det avgöras – VSK Fotboll kan ta steget upp i Allsvenskan vid vinst eller ett oavgjort resultat. Motståndet är dock tuffast tänkbara – serietvåan Gais går som tåget och har sex raka segrar i bagaget. Det är upplagt för stor dramatik med andra ord. Matchen kommer spelas inför en helt fullsatt och kokande Hitachi Energy Arena. Det här är spännande på riktigt. Vi gratulerar dem som lyckats få tag på biljetter – den här matchen kommer ni sent att glömma.

Ordföranden har ordet

VSK Fotbolls ordförande Magnus Breitholtz har ordet och går igenom den senaste tidens tränarförlängningar och berättar om hur arbetet i klubben ser ut under hösten.

Nya biljettstrategier i klubben – komplext – ”Vi måste tänka framåt”

Under fredagen fick ett stort antal tidigare besökare på VSK Fotbolls herrmatcher under säsongen ett mejl med ett exklusivt erbjudande att förköpa biljetter till hemmamatchen mot Gais den 29/10, innan den allmänna biljettbokningen släppts upp.
– Som klubb måste vi ta höjd för en situation nu och i framtiden där arenan blir fullsatt och vi behöver hitta sätt att säkerställa att så många Västeråsare som möjligt har möjlighet att boka biljetter till våra hemmamatcher, säger klubbchef Patrik Lundstedt.

KLART: Assisterande tränaren förlänger: ”Inspirerande”

Alexander Rubin blev sommaren 2021 assisterande tränare i herrlaget. Nu förlänger han sitt kontrakt över de tre kommande säsongerna.
– Jag är väldigt glad och det känns högst inspirerande att fortsätta arbetet framåt, säger Alexander Rubin.

Assisterande tränaren om förlängningen med VSK Fotboll: ”Fantastiskt kul”

I klubbens nyhetsbrev som gick ut under sommaren annonserades en förlängning av assisterande tränaren med fokus på klubbens målvakter, Johannes Peterson. Han har kritat på för VSK i ytterligare tre år.
– Fantastiskt kul, njuter varje dag av att arbeta för VSK, gå till arenan och jobba med spelarna och mina tränarkollegor, säger Johannes Petersson.

KLART: VSK Fotboll värvar akademichef

VSK Fotboll har under senaste året haft en tillförordnad akademichef. Planen har dock varit att rekrytera en person permanent till tjänsten. I somras annonserades tjänsten ut och via en omfattande rekryteringsprocess kan nu klubben presentera sin nya akademichef – Gustav Høgmo Utstøl.
– Att få leda VSK Fotbolls akademi blir en häftig utmaning och jag har bara hört gott om klubben och staden, så det ska bli riktigt kul, säger Gustav Høgmo Utstøl.

Höstjakt fortsätter: VSK Fotboll – Trelleborgs FF 1/10 15.00 – Här är allt du behöver veta inför matchen

På söndag 1/10 är det dags för en ny viktig hemmamatch efter härliga segrar mot GIF Sundsvall och AFC Eskilstuna under veckan. Höstjakten fortsätter i oförminskad styrka och nästa motståndare stavas Trelleborgs FF som kommer på besök till Hitachi Energy Arena. Dramatiken i tabellen är påtaglig och du vill inte missa avslutningen på serien – det känns som allt kan hända. Kom ned och stötta killarna – de är värda det.

Tung förlust för damlaget: ”Bästa laget vi mött”

Åmotfors: Det var en mycket viktig match för damlaget som tagit sig hela vägen till Åmotfors i västra Värmland, bara ett par mil från norska gränsen. Motståndare för dagen var fjärdeplacerade Eda IF som vann matchen med 2-1 och därmed gjorde det svårt för VSK att nå förstaplatsen i tabellen.

Den Grönvita solskenshistorien som blev viral: ”Wow” – säger huvudpersonen

Inlägget på Facebook med ett kort på VSK-supportern Felix Gran och Jabir Abdihakim Ali har setts av mer än 1.2 miljoner personer. Nu har Felix varit och besökt herrlaget på en träning och fått en signerad matchtröja.
– Kul att vara med på en träning – det märks att spelarna har fokus på Östermatchen, säger Felix Gran.

VSK säkrade poäng i tufft bortamöte: ”Nivåer bättre”

Damlaget mötte på lördagseftermiddagen IK Sturehov från Örebro i en tuff bortamatch där viktiga poäng låg i potten i den fortsatt knallhårda toppstriden. När domaren blåste av matchen var det för ett oavgjort resultat (1-1).
– Vi visste att det skulle bli en tuff match, Sturehov har tror jag elva raka hemmamatcher utan förlust, säger tränare Lisa Hellenberg till klubbmedia.

Klart: VSK Fotboll återupptar Gåfotbollen

Före pandemin startade VSK Gåfotboll som ett sätt att ge våra seniora supportrar möjlighet till rörelse och inte minst socialt umgänge. Efter att ha varit lagd på is under pandemin är det nu dags att starta upp verksamheten igen.
– De ska bli jättekul och Gåfotbollen är ytterligare ett bevis på att VSK Fotboll jobbar hårt med att utveckla verksamheten, säger ansvarige Christer Lundström.

Klart: VSK Fotboll lånar ut talanger

Inför transferstoppet har VSK Fotboll beslutat att låna ut ett antal unga spelare till samarbetsklubbarna IK Franke, Skiljebo SK och IFK Eskilstuna.

Storpublik väntas till Superhelgen: ”Då slår vi rekord”

VSK Fotboll har de senaste veckorna lyft fram den Grönvita Superhelgen som ett särskilt event att locka publik till herrlagets hemmamatch 2/9 och damernas derbymatch 3/9. För att få så mycket publik till arenan som möjligt är inträdet fritt och intäkter kommer från samarbetspartners som stöttar för varje åskådare som besöker matcherna. Klubben ordnar också med aktiviteter före matcherna och man har startat en swishkampanj där insamlade pengar går till att stötta klubbens barn- och ungdomsverksamhet.

Grönvit Superhelg 2-3/9 – Här är allt du behöver veta

I helgen går vår Grönvita Superhelg av stapeln. Två matcher på två dagar – inträdet är fritt. På lördag 15.00 tar herrlaget emot IK Brage på Hitachi Energy Arena. På söndagen tar damlaget emot BK 30 2 i ett äkta derby. Matchstart 16.00. Vi har fyllt Superhelgen med aktiviteter, båda dagarna. Vi har också startat en swishkampanj där du kan stötta klubbens barn- och ungdomsverksamhet.

Det fria inträdet på helgens matcher är bara möjligt tack vara våra generösa samarbetspartners som betalar per åskådare. Se till att komma på båda matcherna – ju fler vi blir – ju mer pengar kan klubben räkna in.

Swishkampanj: Stötta VSK Fotbolls Barn- och ungdomsverksamhet: ”Vi vill investera i vår anläggning”

VSK Fotbolls Barn- och ungdomsverksamhet jobbar med barn och ungdomar från 5-14 år. Just nu är 500 barn i spel i de olika lagen. Otaliga föräldrar ställer upp som tränare, ledare eller stöttar på annat sätt. Alla lagen tränar och spelar på Skälby IP där VSK själva står för faciliteterna. Nu har du chansen att hjälpa Barn- och ungdomsverksamheten att utveckla arbetet med att utbilda morgondagens Grönvita fotbollsspelare.

Mittfältsmotorn: Stor skillnad mot förra året – vinnande koncept!

VSK Fotbolls herrlag har radat upp en imponerade rad vinster på senare tid. Inte nog med vinsterna, spelet har utvecklats och förbättras ständigt. En som i allra högsta grad är delaktig i hur spelet förs är den offensive mittfältaren och spelfördelaren Daniel Ask.
– Att träna mycket tillsammans är ett vinnande koncept, säger Daniel, när klubbmedia tar ett snack med honom inför dagens match mot Utsiktens BK.

KLART: Philipp Strompf ansluter till VSK

VSK Fotboll förstärker i försvaret. Tyske Philipp Strompf, 25, senast i Eintracht Braunschweig, har signerat ett avtal för resten av säsongen med Grönvitt.

VSK Fotboll söker en akademichef

Det går bra för VSK Fotboll, både resultatmässigt och organisationsmässigt. Som i ett led i VSK:s ambition att erbjuda unga pojkar och flickor en elitförberedande fotbollsmiljö, där fokus finns på individens utveckling söker vi nu en akademichef som har ett brinnande intresse för att forma framtidens fotbollsstjärnor via ett gott ledarskap och ett djupt engagemang.

Aly Coulibaly klar för VSK

VSK förstärker mittfältet inför hösten i Superettan. Aly Coulibaly, 27, från UD Sanse i spanska tredjedivisionen har skrivit på för Grönvitt.

Lyckad operation för Pedro Ribeiro

Pedro Ribeiro har genomgått en operation för sin skadade fot. Ingreppet var lyckat och mittfältaren väntas bli borta från spel i minst 3 månader.

Klart: ”Hemmastå” blir större på Hitachi Energy Arena

Det stora publiktrycket på herrlagets matcher har skapat ett angenämt problem för klubben – den Grönvita ståplatssektionen har varit nära kapacitetstaket vid flera tillfällen under säsongen. Nu har åtgärder vidtagits för att öka kapaciteten på ”hemmastå”.

Nu är det dags för ”VSK END OF SUMMER CAMP”

Nu kan du avsluta sommarlovet på bästa sätt. VSK Fotboll erbjuder en camp för både pojkar och flickor födda 2009-2014 nu i augusti innan skolstart. Häng med oss och avsluta sommarlovet med att träna två dagar med akademitränare från VSK Fotboll

Nytt bakslag för Pedro Ribeiro

Pedro Ribeiro gjorde comeback i mötet med Gais i måndags. Dessvärre fick mittfältaren ett bakslag och nu väntar en ny röntgen för att fastställa hur allvarlig skadan är.

Nu kan du säkra ditt säsongskort (höst)

VSK Fotboll lanserar nu ett säsongskort som gäller för återstående hemmamatcher i Superettan under hösten. VSK Fotboll är väldigt glada för alla som väljer att besöka våra arrangemang och vi ser en stadig ökning av publikintresset. Nu vill vi erbjuda våra besökare möjligheten att köpa ett säsongskort som gäller för höstens återstående hemmamatcher. Genom att

Läs mer…

Veckan i ord och bild

Det har varit en spännande vecka i VSK Fotboll. Det har varit seriefinal, matchdebuter, meet and greet med stadens barn, spelarförlängningar och inte minst en stor framgång i Gothia cup. Här är bilder med lite kommentarer runt den gångna veckan.

Klart: Martin Gambos lämnar VSK

VSK Fotboll och Martin Gamboš är överens om att avbryta spelarens kontrakt. Spelaren har fått tillåtelse att läkarundersökas nästa vecka av en utländsk klubb.

Seriefinal: VSK – Utsikten 15/7 15.00. Här är allt du behöver veta

På lördag 15/7 är det så äntligen dags för första hemmamatchen efter sommaruppehållet. Det är inte vilken match som helst som står på schemat – det är seriefinal mellan seriens poängmässigt främsta lag, VSK och Utsikten. Det är en riktig ”sexpoängsmatch” för Grönvitt som måste ta poäng och helst vinna för att haka på i kampen om förstaplatsen. Bra fotboll utlovas mellan seriens just nu bästa lag.

KLART: VSK värvar Ibrahim Diabaté

När klubben bjöd in till presskonferens på tisdagseftermiddagen stod det klart att det var för att presentera Ivorianen Ibrahim Diabaté. Forwarden som är 23 år kommer närmast från spel i RCD Mallorcas B-lag.
– Jag känner inte till så mycket om svensk fotboll, men jag bara hört bra saker om VSK från de som varit involverade att ta mig hit, säger Ibrahim Diabaté.

Skadeuppdatering: Jaheem Burke

Jaheem Burke har saknats i VSK:s laguppställning efter omstarten. Orsaken är att spelaren fått anmärkning på sin EKG och tvingas nu till en längre vila från matchspel.

Grönvitt vinnare igen – närmar sig absoluta toppen: ”Väldigt skönt och viktigt”

Sally Messing flyttades upp i seniortruppen i vintras och har tagit stora kliv. 15-åringen var en gigant när VSK Fotboll besegrade Rynninge IK i dag. ” Jag tycker att vi är bästa laget i serien när alla presterar på topp”, säger mittfältaren. I bakgrunden syns jämngamla landslagsspelaren Tilda Hellén som också signerade en imponerande insats på Hitachi Energy Arena.

Swedbanks familjedag: VSK Fotboll – Skövde AIK 10/6 13.00 – här är allt du behöver veta

På lördag 10/6 är det dags för ny hemmamatch. Det är tre viktiga poäng som det ska spelas om och eftersom det är sista matchen före sommaruppehållet vore en seger skönt att ta med sig på ledigheten. Swedbank bjuder in all publik till matchen med en familjedag där det ordnas aktiviteter för barnen och familjen. Som vanligt har alla upp till 18 år fri entré till matchen.

Klubbchef till VSK Fotboll

VSK Fotboll söker en Klubbchef med passion för ledarskap och ett brinnande intresse
för utveckling. Vi är en fotbollsfamilj som tar ansvar och värdesätter gemenskap,
utveckling och framför allt, en stor dos glädje!

Stadens son i stadens lag: – ”Jag vill göra avtryck här i Västerås”

Han hade inte spelat många minuter i VSK Fotbolls herrlag innan han fick chansen under försäsongens träningsmatcher. Patric Åslund har gått från klarhet till klarhet under manager Kalle Karlssons ledning.
– Jag såg träningsmatcherna som tävlingsmatcher och som min chans att övertyga tränarna om att jag är värd en plats i startelvan under seriespelet, säger Patric Åslund.

Toppmöte: VSK Fotboll – Östers IF (22/5 kl 19.00). Här är allt du behöver veta

På måndag 22/5 är det dags för ny hemmamatch. Det vankas toppmöte mellan tvåan och fyran i tabellen, bara en poäng skiljer laget åt. Öster har av experterna tippats att vinna serien men har efter en strålande start tappat en del poäng i de senaste matcherna. Nu är det alltså dags för en riktig kraftmätning hemma på Hitachi Energy Arena. Se till att vara där – ditt stöd behövs.

VSK Fotboll hälsar på i Västerås skolor

I fjol gjorde spelare från VSK Fotboll, supportrar och styrelsemedlemmar besök på Västerås skolor för att umgås med eleverna, spela fotboll, skriva autografer och dela ut VSK-kort som gav fritt inträde till VSK:s matcher.

VSK Fotboll – Landskrona BoIS (13/5 kl 15.00). Här är allt du behöver veta

Efter två bortamatcher i rad vänder nu serien hemåt när VSK tar emot Landskrona BoIS på Hitachi Energy Arena. Grönvitt ligger tvåa i tabellen med samma poäng som Öster och GAIS. En seger mot Landskrona kan innebära ny serieledning då Öster och GAIS möter varandra i nästa omgång. Som alltid behöver laget just ditt stöd på plats och eftersom den här matchen är på lördag kl 15.00 passar den perfekt som en lördagsaktivitet för hela familjen. Vi har fixat lite extra för barnen till den här matchen.

VSK Fotboll – Örebro SK (25/4 kl 19.00). Här är allt du behöver veta

Efter en härlig hemmapremiär mot Örgryte IS, seger borta mot Helsingborgs IF är det nu dags för nästa hemmamatch. Och det är inte vilken match som helst utan ett klassiskt rivalmöte mot Örebro SK. Det är så klart en match Grönvitt vill vinna till varje pris och laget behöver alla på plats för att stötta dem.

Stark start för Grönvitt – men ikonen siktar på ny seger och kräver också revansch: ”Extra laddad” 

Lagkapten, kulturbärare, ikon – och en av VSK Fotbolls största spelare. Nu tänker Simon Johansson dirigera Grönvitt till årets tredje seger. ”Vi har en jättebra känsla”, säger 30-åringen inför tisdagens rivalmöte. VSK Fotboll tar tisdag kväll (19.00) emot Örebro SK i en derbyliknande duell som väntas locka säsongens största publik på Hitachi Energy Arena på

Läs mer…

Klart: David Burubwa lånas ut

David Burubwa ansluter till Motala AIF i division 1 på lån. Den offensiva mittfältaren kan kallas tillbaka till VSK Fotboll under våren om behov uppstår.

Klart: Iver Arena byter namn till Hitachi Energy Arena  

En kort stund innan domaren blåste igång hemmapremiären för VSK Fotbolls herrlag måndagen den 10 april – meddelades via en presentation på inneplan att Iver Arena nu byter namn till Hitachi Energy Arena.
– Det har varit en process som har pågått en längre tid men nu finns ett avtal så det passade bra att offentliggöra namnbytet innan hemmapremiären, säger tf klubbchef Stefan Brandberg.

Påsklovskul med VSK Fotbolls herrlag

På långfredagen hade VSK Fotbolls herrlag bjudit in alla barn att komma ned och spana in träningspasset och efteråt spela fotboll, slå straffsparkar, fixa autografer och så klart delta i godisregn. Här är några bilder från tillställningen.

VSK Fotboll inleder samarbete med IK Franke

Samarbetet är ett så kallat ”fotbollsutvecklande föreningssamarbete” som innebär att spelare har rätt representerat två klubbar i seriespel. VSK har redan skrivit ett sådant avtal med Motala AIF i Ettan Norra dit försvararen Max Pettersson gått på lån.

VSK Fotbolls nya strategi – bli en del av samhället – ”Vi jobbar hårt på det”.

VSK Fotboll har under hösten jobbat mycket med en framtida strategi. En tydlig riktning är att jobba mer mot samhället där VSK Fotboll finns och verkar.
– Vi har börjat och logotyperna på våra försäsongströjor där vi samarbetar med fyra hjälporganisationer ska ses som ett av många steg i den här riktningen, säger Stefan Brandberg, ordförande i VSK Fotboll.

VSK Fotboll bjuder in till Påsklovscamp

Nu har du chansen som ung fotbollsspelare i Västerås med omnejd att delta i VSK Fotbolls Påsklovscamp med högkvalitativ fotbollsträning och teoripass som ger dig chansen att bli en bättre fotbollsspelare.

VSK Fotboll söker publikvärdar inför säsongen 2023

Att vara publikvärd är ett ansvarsfullt men också roligt jobb. Som publikvärd ingår du i klubbens matchorganisation och har arbetsuppgifter under herrlagets hemmamatcher. Nu söker VSK Fotboll publikvärdar inför säsongen 2023.

VSK Fotboll upprepar succén: Inbjudan till inspirationsdag FLICK+

I höstas genomförde VSK Fotboll en inspirationsdag som vände sig till unga fotbollsspelande flickor i staden med omnejd. Det blev stor succé och flickor från hela länet kom för att vara med. Nu är det dags att återupprepa dagen och ge fler flickor chansen att utveckla sitt fotbollsspelande.

Nominera kandidater till VSK Fotbolls styrelse

I mars håller VSK Fotboll årsmöte. Redan nu vet vi att styrelsen behöver stärkas med minst ett par ledamöter och därför öppnar valberedningen nu upp för att ta emot nomineringar till ledamöter i styrelsen.

Premiärträningen i ord och bild

För en vecka sedan gick våra dam- och herrlag ut på Iver Arenas gröna matta i samlad tropp. Det var dags för träningspremiär och officiell start på fotbollssäsongen 2023. Idag återvänder vi till söndagen den 8/1 och berättar om den i ord och bild.

KLART: Emilio Nammour ny tf akademichef

Efter att Herman Ottosson lämnat VSK Fotboll och akademichef Oscar Norrby är föräldraledig har klubben nu gjort klart med Emilio Nammour som tf akademichef.

Säsongsstart: Den 8/1 drar vi igång – här är allt du behöver veta

VSK Fotboll försöker göra det till en tradition att fira starten av säsongen genom en gemensam träning med dam- och herrlaget. Vi grönvita kommer och hälsar lagen välkomna tillbaka – spanar in gamla och nya spelare, diskuterar kommande säsong och drömmer om segrar och ära. Nu är det snart dags och den här gången har vi en fullspäckad eftermiddag åt er.

KLART: Umit Aras ansluter till VSK Fotboll

På tisdagens presskonferens stod det klart att VSK Fotboll värvat den 27-årige mittbacken Umit Aras. Senaste klubbadress är Dalkurd FF. Kontraktet sträcker sig över två säsonger.

VSK Fotboll vill ha hjälp att utveckla föreningen

Snart står en ny säsong för dörren och med den drömmar och förväntningar men också utmaningar. För att hantera utmaningarna och lyckas med det vi vill behöver vi få mer intäkter och bli fler som aktivt jobbar med VSK Fotboll.

Speldagar och tider för Superettan omgång 1-16

Idag publiceras de faktisk speldagarna och speltiderna för Superettan omgång 1-16. Som tidigare meddelats börjar VSK Fotboll borta mot IK Brage i premiären. I hemmapremiären tar Grönvitt emot Örgryte IS.

Nyhetsbrev från styrelsen i VSK Fotboll

Då var det dags för ett nyhetsbrev från styrelsen i VSK Fotboll. Denna gång gör vi en kort summering av säsongen som gått. Vi presenterar också huvuddragen i vår kommande treårsplan för klubben samt de sportsliga och organisatoriska målen för alla våra verksamheter under 2023.

Klart: William Videhult lämnar VSK

VSK Fotboll och William Videhult är överens om att bryta avtalet. Den 20-årige anfallaren gör en permanent övergång till Piteå IF. William Videhult, 20, debuterade i VSK redan som 15-åring hösten 2018 med ett inhopp hemma mot Linköping City, då han bytte av Karwan Safari i den 93:e minuten. Ett år senare skedde debuten i

Läs mer…

VSK söker spelare till vårt blivande F15-lag

VSK Fotboll har en medveten och långsiktig strategi att etablera ett damlag i elitfotbollen. Ett steg på denna väg är att systematiskt jobba med att utveckla våra flick- och ungdomslag så att klubben kan försörja sig med egna talanger.

Herman Ottosson om tiden i VSK Fotboll: ”det har varit en härlig resa”

Han kom till klubben med uppdraget att bygga en akademiverksamhet från grunden. Fyra år senare är uppdraget på många sätt slutfört.
– Om vårt P19-lag tar poäng på lördag i kvalet till P19 Allsvenskan innebär det att vi har alla våra lag i respektive allsvenska från P16 till P19, det får jag säga är godkänt, summerar Herman Ottosson sin tid i VSK.

Klart: Viktor Prodell slutar i VSK

Det är nu klart att Viktor Prodell inte kommer att spela i VSK efter att innevarande säsong tar slut. Klubben och Viktor är överens om detta.

VSK Fotbolls ordförande -”Liston är vår störste tränare”

Igår nåddes vi av det sorgliga beskedet att klubbens tidigare tränare och klubbikon Lennart ”Liston” Söderberg gått ur tiden. Det finns många röster om ”Listons” gärning i klubben. Från VSKs sida vill vi att så många röster och minnen som möjligt ska få komma fram. Idag börjar vi med VSK Fotbolls ordförande Stefan Brandbergs minnen av Lennart.

P19 kämpar för avancemang – “Vi har haft en bra säsong”

På lördag spelar VSK Fotbolls P19-lag en viktig match borta mot serieledande Örebro SK. Just nu ligger vi på andra plats med chans till avancemang säger huvudtränare Markus Lindberg. P19-laget gör sin första säsong i den nystartade Superettan för P19-lag som spelas i en norra och en södra serie. Just nu skuggar VSK ärkerivalen ÖSK

Läs mer…

VSK Fotboll söker säljare till vårt marknadsteam

VSK Fotboll avser att rekrytera en säljare till vårt marknadsteam. Är du intresserad av ett spännande jobb i en verksamhet som betyder mycket för många människor ska du läsa vår annons och söka jobbet.

VSK söker spelare till vårt blivande F17-lag

Vårt duktiga F15-lag har skördat stora framgångar under året. Bland annat har ett flertal spelare blivit uttagna till landslagsläger. Nu söker laget nya spelare inför nästa säsong.

Huvudtränaren om dagens match

I länken nedan kan du läsa vad huvudtränare Kalle Karlsson har att säga om den viktiga bortamatchen mot Örebro SK.

Rapport från ett medlemsmöte

På tisdagskvällen genomförde VSK Fotboll ett medlemsmöte där föreningens medlemmar bjudits in för att få information om vad som händer i klubben.

VSK visar upp sig på stadens skolor

Idag genomförde VSK Fotboll två besök på skolor i Västerås. Besöken var mycket uppskattade av barnen och vi hoppas på nya supportrar till lördagens gratismatch mot Örgryte IS.

VSKare uttagna till landskamper

VSK Fotbolls akademi fortsätter att skörda framgångar. Det står nu klart att två spelare i vårt duktiga P15-lag kallats in för att spela landskamper. Det är förbundskapten Roger Franzén som basar för P07 Future Team som kallat in två VSK-spelare för en landslagsturnering i Wales. Vi säger stort Grattis till Theodor Kvist och Alexander Nordlund.

Läs mer…

Burundisk landslagsman klar för VSK

VSK Fotboll har skrivit kontrakt med den burundiske landslagsmannen Frédéric Nsabiyumva som ansluter till VSK från Sydafrika där han spelat sedan ungdomsåren.

VSK Fotboll bjuder in till inspirationsdag för flickspelare i Västerås

VSK Fotboll bedriver sedan något år tillbaka sin flickakademi som innebär att flickor med höga fotbollsambitioner kan träna tillsammans en gång i veckan oavsett vilken klubb de spelar i. Nu fortsätter VSK bygga på den verksamheten genom att bjuda in till en inspirationsdag.
– Vi vill samla tjejer i Västerås som älskar fotboll och inspirera dem till fortsatt satsning på sin idrott, säger Lisa Hellenberg, huvudtränare för VSK Fotbolls damlag.

Klart: Michal Pawlik ansluter till VSK

VSK har gjort klart med den polska mittfältaren Michal Pawlik.
Michal är 27 år och har spelat större delen av sin karriär i Polska första- och andraligan. Han har också spelat i Norge under en säsong.
– Det här ska bli jättekul säger Michal om chansen att få spela för VSK.

Klart: Jesper Merbom Adolfsson lämnar VSK

VSK Fotboll och Mjällby AIF är överens om en försäljning av Jesper som innebär att han omedelbart lämnar VSK. Så här säger sport- och akademichef Herman Ottosson om Jesper: ”Jesper kom till VSK 2021 och hade en fin utveckling under sitt första år i klubben. Han var en starkt bidragande orsak till den fina hösten

Läs mer…

VSK Fotboll bjuder in till stimulansträning

Det här är ett projekt som riktar sig till klubbar och spelare i regionen. Ideén är att spelare som idag
inte tillhör VSK ska få testa på att träna med VSK-tränare och introduceras till det sättet som VSKs
akademi tränar på. Du som spelare kommer inspireras och få med dig tips hem till din miljö för att
förhoppningsvis kunna ta ytterligare steg i fotbollsutbildningen.

Herr: Ny vecka – nya tag

Snart öppnar sommarfönstret och då är det dags att titta på nya spelare. Nya tag innebär för VSKs räkning att tre provspelare ansluter till truppen under veckan.

VSK-spelare på riksläger

Just nu pågår riksläger för pojkar födda 07 i Halmstad. Hundratrettiosex spelare är kallade, varav tre från VSK.

Klart: Ahmad Faqa lämnar VSK

VSK Fotboll och AIK har kommit överens om att avbryta utlåningen av Ahmad Faqa. Det innebär att Ahmad återvänder till AIK med omedelbar verkan.

Rapport från en träning

På onsdagsförmiddagen tränade herrlaget som vanligt på Iver Arena. Här är en kort rapport om vad som hände.

Alex Lindelöv om en omtumlande vårsäsong

Alex Lindelöv som 29/1 i år fyllde 17 år (vilken dag att fylla på!) har haft en minst sagt hektisk vårsäsong med att ta de första stegen i seniorfotbollen och spela landskamper, inklusive ett EM-slutspel.

Rapport från ett distriktsmästerskap

VSK är distriktsmästare i fotboll på herrsidan efter seger mot IK Franke.

På onsdagskvällen mötte VSK Fotbolls P19-lag IK Frankes A-lag i finalen i distriktsmästerskapen. Matchen slutade 1-0 till VSK efter viss dramatik på slutet.

VSK startar projektet VSK-slussen för att få fler barn att prova på fotboll

Från juni och under sommaren bjuder VSK in barn som inte tillhör någon klubb att testa på fotboll.

Många av våra barn rör inte på sig i tillräcklig utsträckning. Som ett sätt att motverka det och öppna ögonen hos barn för fotbollens gemenskap och glädje har VSK Fotboll startat projektet VSK-slussen.

Lagkaptenen om matchen mot AFC Eskilstuna

I senaste matchen mot AFC Eskilstuna fick vi uppleva både himmel och helvete.
Vi tog hjälp av lagkapten Simon Johansson för att få en förklaring på vad som hände.
– Det är svårt att förstå vad som hände. Det jag vet är att det inte får hända igen och vi jobbar nu hårt på att det inte ska kunna upprepas, säger Simon.

Första riktiga E18-derbyt på 17 år!

På söndag 1 maj väntar en för klubben historiskt viktig match. Derbyt mot Örebro SK blir nämligen det första i seriespel sen 2005. Kan VSK upprepa segern från försäsongen blir det den första på evigheter.  

Välkomna till dagens match – här är allt du behöver veta

Då var det återigen dags för hemmamatch för vårt herrlag. Strålande väder och varmt – perfekta förutsättningar för en spännande match idag. Här har vi samlat all praktisk information du behöver för dagens drabbning. Före match: Entréerna öppnar 1 timme innan avspark, dvs 12.00. Det finns entréer öppna vid alla läktarsektioner. Observera att bortastå är stängd

Läs mer…

Daniel Ask om första tiden i VSK

Daniel Ask kom till VSK inför säsongen.
Uppdrag – förstärka anfallsspelet.
– Det har gått hyfsat, säger Daniel – men jag har högre krav på mig och vill spela bättre.

VSK-spelare uttagen till landskamp

Tidigare i år har Alex Lindelöv varit iväg på landslagsuppdrag. Nu står det klart att nästa unga VSK-spelare är uttagen att representera Sverige.

Välkomna till hemmapremiären – här är allt du behöver veta

Då var det äntligen dags för hemmapremiären 2022 och nu kan vi äntligen välkomna alla västeråsare till att se en hemmapremiär igen. Det var tre långa år sedan vi senast kunde göra det. Här har vi samlat all praktisk information inför kvällens match.

Klart: Nytt utlåningsavtal med IFK Eskilstuna

Förra säsongen fick VSK Fotbolls talanger speltid i Div 2 genom ett samarbetsavtal med IFK Eskilstuna.
Nu är det klart att avtalet förnyas för innevarande säsong.  
– Det är jättebra för våra unga spelare att vi kan erbjuda dem matchtid i en utvecklande miljö, säger sport- och akademichef Herman Ottosson.

Kalle Karlsson om försäsongen och tankar om serien

Nu knackar premiärmatchen för dörren och det har blivit dags att summera försäsongen och blicka framåt mot säsongen och de trettio seriematcher som ska spelas.
Vem är bättre än huvudtränaren att svara på de här frågorna – vi tog och pratade med om honom för att få hans bild på det som varit och hur han ser på det kommande seriespelet.

VSK Herr: Lagkaptenen om premiären

Fotbollspremiären står för dörren.
Så här säger Simon Johansson om läget i truppen.
– Jag tycker truppen ser lovande ut. Det är många unga och hungriga som knackar på dörren till startelvan, säger lagkaptenen.

Klart: VSK lånar in Ahmad Faqa från AIK

VSK fortsätter att förstärka truppen inför säsongen.
Idag blev nittonårige Ahmed Faqa klar på ett säsongslån.
Det ska bli jättekul att få komma till VSK, det blir nästa steg för mig, säger den nyinlånade mittbacken.

Klart: Alex Douglas ansluter till VSK

Han har tränat med laget under två veckor och spelat flera matcher.
Nu är det klart att tjugoåringen skriver på för tre år med VSK Fotboll.
– Det känns väldigt kul att få spela med VSK, jag ser fram emot det säger Alex.

Då var årsmötet avklarat

Tack alla som deltog på årsmötet Det var tre år sedan som vi fick ha vårt årsmöte fysiskt. Vi uppskattade att möta er alla i Stadshuset. Vi var runt 40 personer närvarande som alla deltog med stort intresse och några få frågor. Som vanligt när mycket ska avhandlas tar det lite tid. Mötet som började

Läs mer…

#Junokampen

#Junokampen stöttar familjer med svårt sjuka barn. Läs om vad familjen Zeeck gör för familjer som har drabbats och hur VSK är med och stöttar.

Mental träning på schemat: Damlaget lär sig hur de kan prestera bättre

VSK Fotboll fortsätter satsningen med att utbilda sina spelare runt mental hälsa.
Näst ut är damlaget som just nu genomför en sjustegskurs i mental träning.
– Det är en kurs som kommer hjälpa våra spelare att prestera bättre och få bättre balans i livet, alla tjänar på det, säger Niclas Slagstedt, sportsligt ansvarig för damverksamheten i VSK Fotboll.

VSK växlar upp på marknadssidan

VSK jobbar aktivt med att utveckla klubbens förutsättningar och skapa hållbarhet i verksamheten.
För att lyckas på bästa sätt har VSK knutit Glenn Braun till sig för att leda arbetet med klubbens marknadsutveckling.
– Det är en stor men också spännande utmaning att vara med och utveckla VSK, säger Glenn.

Klart: Miguel Sandberg ansluter till VSK

Han har provtränat och spelat försäsongsmatcher för VSK.
Nu är det klart att Miguel Sandberg skriver ett treårskontrakt med klubben.
– Det är en lättnad och väldigt skönt att det är klart, säger Miguel.

Klart: Adam Padovan får lärlingskontrakt

Den 17-årige talangen visade framfötterna under fjolårssäsongen.
Nu belönas han med ett lärlingskontrakt.
– Det känns väldigt bra och inte minst kul att få chansen att ta nästa steg i VSK, säger Adam.

Superettan: Så spelar VSK omgång 1-13

Nu har det varit spelordningsmöte och klubbarna har tillsammans med övriga aktörer kommit överens om när de första 13 omgångarna i Superettan ska spelas. Så här ser det ut för VSK.

VSK dam anmäler ett lag till division 4

Det kom en nyhet på måndagskvällen om att VSK anmäler ett till lag i serien för damer. Vi fick tag på sportsligt ansvarige för dam, Niclas Slagstedt och kunde ställa några frågor om detta.

Klart: Olle Edlund förlänger sitt kontrakt med VSK Fotboll

Han gjorde succé i höstas från sin mittfältsposition.
Nu förlänger Olle Edlund kontraktet och blir västeråsare.
– Jag trivs bra i VSK och jag är sån som person att om jag trivs ser jag ingen anledning att flytta på mig, säger Olle.

Ny motståndare i herrarnas genrep

Ursprungligen gjorde VSK upp med IF Brommapojkarna om att spela genrepet veckan innan seriestarten första helgen i april. Då det stod klart att just BP blev premiärmotståndare har VSK sökt nytt motstånd. Det är nu klart.

Ändring av träningsmatch

VSK Fotbolls herrlag har fått en ändring i spelschemat i försäsongens träningsmatcher. En match utgår och ersätts av en annan.

Biljetter till DIF – VSK Fotboll

På lördag kl 13.00 drar den grönvita fotbollssäsongen igång för herrlaget. Man möter Djurgårdens IF på Tele2 Arena i säsongens första träningsmatch. Nu finns 150 biljetter för bortapublik att köpa – så här går det till.

Klart: Ida Grahn ansluter till VSK Fotboll

VSK Dam fortsätter att rusta för säsongen.
Ida Grahn, mittfältare, ansluter till klubben.
– Jag kände att jag behövde ett miljöombyte i mitt fotbollsspelande och då passade VSK jättebra, säger Ida.

Herr: Här är spelordningen för Superettan 2022

Då har Svenska Fotbollförbundet äntligen gjort klart spelordningen (vårsäsongen) för svensk elitfotboll anno 2022. Vi får en klassisk bortapremiär mot IF Brommapojkarna. Ovanligt för i år är att sommaruppehållet är i juni istället för som normalt i juli. Det står datum bredvid respektive match. Datumet är inte spikat utan indikerar bara vilken omgång det är.

Läs mer…

Herrlagets organisation 2022

Nytt år och nya saker som händer i klubben. En av de saker som händer är att teamen runt våra representationslag ska sättas. I herrlaget är man klar med besättningen och vi passar på att presentera teamet inför att säsongen officiellt drar igång idag med gemensam träning för herr- och damlaget kl 17.00 på Iver Arena.

Klart: Alex Lindelöv får A-lagskontrakt

Han kom till VSK:s akademi inför säsongen 2020, han fick ett lärlingskontrakt med A-laget på sommaren.
Nu har den blott 16-årige Alex Lindelöv skrivit på ett A-lagskontrakt med VSK.
– Jättekul att få chansen att ta sig an seniorfotbollen på allvar, säger Alex.

Grönvita röster om Taha Ali

För en tid sedan vann Taha Ali VLT-priset som Västerås bästa idrottare under 2021. Det har aldrig hänt förut att en fotbollsspelare från VSK vunnit priset, vilket gör det hela än större. Ali har vunnit många hjärtan med sitt sätt att spela fotboll och för att han är en generös person, vilket kanske tydligast visas av att han skänkte prispengarna för priset han fick som månadens spelare till initiativet Skyhöga favoriter som stöttar barnidrotten i Västmanland.

VSK Fotboll byter leverantör av kläder

VSK Fotboll har under många år haft klädmärket Nike som leverantör av klubbens kläder. Från och med 2022 har klubben kontrakt med Puma för att leverera alla klubbens kläder, till alla våra lag. Övergången till Puma kommer att ske gradvis över kommande säsonger. För representationslagen sker övergången direkt.

Klart: Sebastian Selin lämnar VSK för Hammarby IF

Klubbarna har idag kommit överens om en permanent övergång av VSK Fotbolls målvaktstalang till Hammarby IF. Sebastian värvades till VSK under säsongen 2019 från Västerås IK som en stor målvaktstalang. Han fick fortsätta mellan stolparna i VIK säsongen ut innan han anslöt till VSK på riktigt från säsongen 2020. Resan mot toppen har gått fort

Läs mer…

KLART: Viktor Granath ansluter till VSK

Han gjorde succé som målgörare i Skövde AIK under förra säsongen och var en bidragande orsak till att klubben avancerade till Superettan.
Nu har Viktor skrivit på ett tvåårskontrakt med Grönvitt.
– Jag har haft en fantastisk säsong i Skövde AIK men också känt att det var dags för ett miljöombyte. När VSK hörde av sig kändes det helt rätt för mig att skriva på för klubben, säger Viktor.

Herr: Försäsongsmatcher 2022

Nu har vi ett preliminärt schema för herrarnas försäsongsmatcher. Bara att bocka av i kalendern så ni kan följa lagets uppladdning inför säsongen. All information finns inte för alla matcher, vi ber att få återkomma med detta så fort allt är klart.

VSK Fotboll söker tränare till ungdomslagen

Västerås SK:s ungdomsverksamhet söker nu nya tränare till flera ungdomslag. Vi är både intresserade av dig som vill vara med på resan som huvudtränare och av dig som söker en roll som assisterande tränare.

Sportchefen berättar: Så gick det till när Taha Ali lånades in till VSK

Det var på det berömda målsnöret.
23.40 på sommartransferns sista dag var man överens om Taha Alis utlåning från ÖSK till VSK.
Sport- och akademichef Herman Ottosson minns tillbaka till sommarens hektiska arbete med att få in värvningar till klubben.
– Vi jobbade hårt på att få in en ytter eller wingback och vi tyckte att Taha Ali hade de egenskaper vi sökte.

Tack till våra lånespelare

VSK Fotboll lånade in inte mindre än fyra lånespelare inför höstsäsongen till herrtruppen. Nu har samtligas kontrakt avslutats och spelarna har återvänt till sina respektive klubbar. Vi vill tacka spelarna för deras tid i VSK och önska dem lycka till i framtiden. Så ser deras höst i VSK ut.

Klart: Elvira Peterson ansluter till VSK

Lagbygget fortsätter i damlaget för att kunna ta sig an division 2 kommande säsong.
Nästa spelare att bli klar är anfallaren Elvira Peterson som närmast kommer från BK 30.
– Det blev ett ganska enkelt val för mig att ansluta till VSK och jag ser fram mot nästa säsong, säger Elvira.

anton22

KLART: Anton Fagerström förlänger med VSK

Han har varit en viktig sista utpost i kampen om en plats i Superettan, men har också haft ett utgående kontrakt. Nu är Anton Fagerström klar för två nya säsonger i den grönvita (blå/rosa/gula) tröjan.
– Det känns jättebra, Västerås känns numera som ett andra hem för mig, säger Anton.

Klart: Kalle Karlsson förlänger med VSK

Han antog den tuffa utmaningen att rädda laget kvar i Superettan och han lyckades. Nu är Kalle Karlsson klar för två nya år i Sportklubben.
– Varje arbetsdag dyker det upp saker som är utmanande, men det fanns aldrig en sekund av tvekan att skriva på ett nytt kontrakt, säger Kalle.

Klart: Tina Amin ansluter till VSK

Hon har spelat fotboll sen hon var fyra år, hela tiden i Gideonsbergs IF.
Nu är hon klar för VSK.
– Jag kände att jag behövde ett miljöombyte, säger Tina.

KLART: David Burubwa ansluter till VSK Fotboll

Han är nyss fyllda 20 år men är redan en showman.
Och, han längtar efter att få visa upp sig för fansen.
– VSK har de bästa fansen i Superettan. Det sätt de tog hand om Taha Ali har gett eko i fotbollssverige, säger David.

Klart: Elsa Björkman ansluter till VSK

Hon var en målgörare av rang för VSK/BK 30 i Div 4 säsongen 2020.
Nu är Elsa klar för Grönvitt efter ett år i BK 30.
– VSK gör en damsatsning som är spännande och jag vill representera de grönvita färgerna, säger Elsa.

markus

Klart: Markus Lindberg återvänder till VSK

Markus var tidigare tränare VSK:s P17-lag och gjorde ett kort inhopp som biträdande tränare i herrlaget. Senaste två åren har Markus lett BK 30:s damlag i Div 1- nu är han klar för VSK.
– Det är jättekul att vara tillbaka i VSK – jag flyttade till Västerås för att vara med och bygga upp akademin och det fortsätter jag gärna med, säger Markus.

Klart: Elma Alisic ansluter till VSK

Hon har spelat i damallsvenskan och i Bosniska landslaget.
Nu är Elma Alisic klar för VSK.
– VSK har spännande saker på gång som lockar mig, säger Elma.

Damlaget formar truppen inför nästa säsong

Damlaget avslutade säsongen med avancemang till Div 2 efter att ha kommit tvåa i höstens enkelserie. Nu väntar ett långt uppehåll innan träningen för nästa säsong drar igång igen.

Överraskningar på dagens match

Idag kl 15.00 möter VSK Fotboll Trelleborgs FF i säsongens sista hemmamatch. Tre viktiga poäng står på spel. Så klart ska vi alla göra vad vi kan för att heja fram laget till seger. Vi har ordnat med några saker där du kan hjälpa till med det.

Jonas Hellgren förlänger med VSK

Efter ett år fyllt av skador och sjukdomar.
Eleganten på mittfältet – Jonas Hellgren förlänger med VSK.
– Jag är väldigt tacksam för den stöttning jag fått från alla och jag ska göra allt som står i min makt för att komma tillbaka i fullt slag, säger Jonas.

Akademins P19-lag spelar för seriesegern

Efter en skakig start i serien lyckades Akademins P19-lag ta sig samman, nu leder man serien och har chansen att säkra seriesegern på lördag när man möter serietvåan Enskede.
– Målet har varit att vinna serien då segraren får spela i Superettan för P19-lag, en serie som startar nästa säsong för första gången, säger Oscar Norrby, huvudtränare för VSK:s P19-lag.

Måndag och den mörka trista höstmånaden har precis tagit sin början – vad kan då vara bättre än att låta tankarna vandra tillbaka till lördagens match. Även om det inte blev en seger var det en härlig stämning och fin fotboll som vi alla bjöds på – här är matchen i ord och bild.

Tack, till alla som gjorde gratismatchen möjlig

Det blev en familje- och fotbollsfest före och under matchen. Ja, vi ”förlorade” två poäng, men vi visade att fotboll är för hela familjen och att VSK-familjen är stor. Tack till alla som deltog, arbetade som volontärer, stöttade herrarna, uppträdde, tävlade och köpte lotter. Alla bidrog till ett fantastisk fotbollsdag. Vi tackar våra huvudsponsorer till

Läs mer…

Lagkaptenen om lördagens viktiga match

Bra spel och en radda segrar för VSK Fotbolls herrlag på senare tid.
Nu väntar en ny viktig match för laget.
– Det har varit flera ”kniven-mot-strupen” matcher senaste tiden och givet hur det ser ut i tabellen blir det här en till, säger lagkaptenen.

Gratismatchen, mer än bara fotboll

Gratismatchen handlar om mer än att alla ska få möjlighet att gå på fotboll. Det är ett tillfälle för hela familjen att dela en upplevelse och ha kul.

VSK Dam blickar framåt – topplag i Division 2 är nästa mål

VSK:s damlag svepte som en frisk vind genom div 3. Men nu är det dags för nästa utmaning. Avancemanget till div 2 kommer att kräva mer av alla, enligt sportigt ansvarige Niclas Slagstedt:
– Vi har påbörjat en spännande resa med ett lag som fortfarande formas, nu behöver vi vara fler för att ta nästa kliv. Med rätt förstärkningar så ska vi vara med och slåss i toppen, säger han.

Damlaget firar avancemanget och säsongen

Det har varit en lång säsong för vårt damlag. För ett år sedan började träningen och förberedelserna för uppgiften laget gav sig själva – att avancera från Div 3. Att kunna hålla fokus på uppgiften i svajiga coronatider och prestera trots bristen på serieförberedelser i form av träningsmatcher tyder på stort hjärta, vilja och uppoffringar hos alla i laget och i tränar- och ledarteamet.

En filmkväll med viktiga frågor

På torsdagskvällen samlades VSK Fotbolls akademi med spelare och ledare. Plats var Filmstaden i centrum och på menyn stod att titta på filmen Tigrar. Filmen introducerades av regissören Ronnie Sandahl som gjort filmen baserat på huvudfiguren Martin Bengtssons bok om resan från ÖSK till den tuffa fotbollsmiljön i Inter för en svensk 16-åring. Efter filmen höll Ronnie tillsammans med en diskussion med ledamoten i VSK Fotbolls styrelse – Anders Tengström.

Hemköp City – ny samarbetspartner

För ett halvår sedan tog Magnus Persson över Hemköps butik på Stora Gatan i Västerås. Han driver sedan tidigare butik i Stockholm men tog chansen att expandera när han fick den.  ”Det finns utvecklingsmöjligheter här i Västerås. Det gillar jag. När Emrika, som jobbar här hos mig berättade att hon spelar fotboll i VSK blev

Läs mer…

Psykisk ohälsa bland unga fotbollsspelare – VSK Fotboll tar frågan på allvar

har blivit allt mer accepterat inom fotbollen att prata om att man inte mår bra och att drömmen om fotbollslivet kommer med många utmaningar. Ofta får vi höra berättelser från äldre spelare som drabbats och kämpat sig igenom sina karriärer. Sällan hör vi från unga spelare som kämpar med sig själva – där man kanske inte riktigt vet om man vågar säga något och hur omgivningen kommer reagera.

Här är helgens grönvita matcher

Landslagsuppehåll och herrarnas A-lag laddar för nästa helgs viktiga match mot AFC Eskilstuna. Damlaget är färdigspelade för säsongen – men hav förtröstan – det finns många matcher med grönvitt inslag att ta del av i helgen. Här är hela listan.

VSK-spelare till landslagsläger

I oktober är det landslagsuppehåll inom fotbollen. Vi märker det oftast för att det blir ett hål i det grönvita spelschemat. Men vi märker det också ibland för att vi precis som nu kan berätta om att VSK-spelare blivit uttagna till landslagssamlingar som också går av stapeln nu under uppehållet.

Välkomna vår samarbetspartner Heat.

Har du haft möjlighet att besöka restaurang Heat Kopparlunden? Antagligen inte, eftersom de är alldeles nyetablerade. Däremot så har VSK Fotboll och Heat redan etablerat ett samarbete. Ett samarbete som Daniel Wärnmark, grundare till Heat säger känns helt naturligt.  ”VSK Fotboll jobbar med bra värdegrunder och med att se helheten, det uppskattar vi på Heat.”

Läs mer…

VSK Dam tar klivet upp i division 2

Efter en kort men ack så intensiv serie bestående av åtta matcher stod det idag klart att vårt damlag slutar på andra plats i tabellen och är därmed klara för avancemang till Div 2.

VSK Dam: Här är allt du behöver veta inför dagens match

Damlaget har chansen att ta ett stort steg mot att säkra avancemang till division 2 om de vinner dagens match. Som bekant är det idag första dagen utan Covid-restriktioner för fotbollen sedan mars 2020. Här är allt du behöver veta när vi nu går tillbaka till hur det brukade vara inom fotbollen.

Gå 2 för 1

Äntligen – vad kan vi säga? Grindarna öppnar och alla med säsongs- eller partnerkort kan enkelt dyka upp på matchdag och inta sin bokade plats. För alla er som köper biljetter vill vi passa på att fira att det är lättnader i restriktionerna. Ta med en kompis när du ändå bokar din biljett. Gå 2

Läs mer…

 

Jodå, här finns massor av biljettinformation

Vi har sett och uppmärksammat att en del upplever att det är för lite information om hur, var och när det går att boka och köpa biljetter till våra hemmamatcher. Inför varje match skickar vi mejl om hur du kan köpa eller boka biljetter till medlemmar, kortinnehavare och alla som prenumererar på vårt nyhetsbrev. Vi

Läs mer…

Gedigen laginsats av P19, i 8-0-segern mot IFK Kumla

VSK P18 vann söndagens hemmamatch mot IFK Kumla med 8-0, efter hela 7-0 i halvtid. En skön revansch för killarna i laget, som bara fick med sig ett oavgjort resultat (2-2) i seriepremiären i början av juni.

Här är VSK Fotbolls matcher i helgen

och med denna helg är alla våra representations- och akademilag igång med spel i serier eller slutspel. Här hittar du alla tider och platser så att du kan njuta av Grönvitt under helgen.

Klart: David Engström förlänger med VSK Fotboll

En Västeråsare som för två år sedan äntligen kom hem.
Nu förlänger David med VSK för två nya grönvita år.
– David är själva definitionen av en lagspelare, säger sport- och akademichef Herman Ottosson.

Viktig läsning: Det här gäller på matchen (VSK – Norrby IF)

Ny hemmamatch för herrlaget och fortfarande finns begränsningar för hur vi får släppa in vår publik. I slutet av månaden blir det det ändring på detta. Men nu måste vi fortsatt vara försiktiga med hur vi träffas på Iver Arena. I det här artikeln har vi samlat ihop alla de regler och uppmaningar som är kopplade till smittskydd och som gäller på Iver Arena i samband med match

Vill du bli en del av VSK-familjen?

En stor del av arbetet kring VSK:s matcharrangemang drivs av volontärer med stort VSK-hjärta. Det kan vara alltifrån entrévärdar och grindvakter till kioskpersonal och publikvärdar.

Akademin går in i höstspurten

Hösten står för dörren och i fotbollsakademierna landet runt görs nu förberedelser för höstserien som innebär slutspel för flera av våra lag. Här kan du läsa om förutsättningarna för alla våra akademilag.

Klart: Pedro Ribeiro förlänger med VSK

Pedro Ribeiro visade under försäsongen i cupspelet hur viktig han är för VSK:s spel. Sen i början av seriespelet kom vadskadan som hållit honom borta från spel i fyra månader. Nu är han snart redo för spel igen och i veckan har han förlängt sitt kontrakt med klubben till utgången av 2022.

VSK deltog på SEF Masters

Förra veckan hade vi möjlighet att tillsammans med två av våra samarbetspartners delta på SEF Masters på Kallfors GK, en golfturnering för klubbar, SEF-sponsorer och klubbarnas sponsorer och samarbetspartners. Vi tog med oss Anders Blomqvist från Nordikon och Magnus Eriksson från TB Printsolutions. Tillsammans med Fabian och Ludde från vårt kansli spelade de fyra som

Läs mer…

Viktig läsning: Det här gäller på matchen (VSK – Falkenbergs FF)

Ny hemmamatch och fortfarande finns covidsmittan ibland oss och vi måste fortsatt vara försiktiga så att vi inte sprider den vidare. I det här artikeln har vi samlat ihop alla de regler och uppmaningar som är kopplade till smittskydd och som gäller på Iver Arena i samband med match.

Wilhelm ”Wille” Westergren: P17-lagets nya tränare

Tidigare huvudtränaren för P17 Alexander Rubin blev uppflyttad till A-laget.
Ersättaren kommer från Enköping och heter Wilhelm Westergren.
– Det är superkul att få chansen att ta sig an en större uppgift, säger den nya huvudtränaren.

Möt vårt damlag – Mathilda Juhlin

Jag har varit borta ett år på grund av skada och det är först nu som jag kommit tillbaka och spelat mina första matcher. Men innan skadan skulle jag säga att jag har bra spelförståelse. Jag tycker jag kan hjälpa laget och höja nivån på spelet. Sen tycker jag att jag har ett bra tillslag på bollen.

Det händer i VSK

Det händer ständigt saker i klubben som förtjänar att uppmärksammas men som kanske inte alltid blir en egen nyhet. I den här texten presenterar vi i kortform olika saker som hänt i klubben senaste tiden, eller saker som kommer att ske inom den närmsta framtiden.

Möt vårt damlag – Emrica Randberg

– Ja, det är jag. Hela min familj hejar på VSK och gått på matcher sen jag var liten, både bandy och fotboll. Jag tröttnade faktiskt aldrig på att vara supporter, jag var lika galen som pappa.

Klart: Sebastian Selin lånas ut igen och kallas till landskamp

VSK Fotbolls talangfulla 18-åriga målvakt Sebastian Selin lånades inför säsongen ut till Akropolis IF för att få speltid. När den uteblev bröts låneavtalet. Efter några veckor i Västerås och träning med VSK är det nu klart med en ny utlåning.

Klart: Lova Rudstam ansluter till VSK

Dagens andra värvning heter Lova Rudstam och har ett fint grönvitt familjeträd.
– Det ska bli kul att komma till VSK, säger Lova. Det är en stor klubb med stora möjligheter som vill satsa på damfotboll.

Klart: Bianca Iglesias ansluter till VSK

Serien har redan dragit igång.
Då gör VSK Dam klart med ett sent nyförvärv.
– Jag kände att jag tappat glädjen med fotbollen i mitt gamla lag, jag behövde ett miljöombyte och då passade VSK helt perfekt, säger Bianca, som spelar som forward.

Toppmatch för VSK Dam på söndag – här är allt du behöver veta

VSK Dam vann premiärmatchen med 3-0 och fick en bra start på säsongen. På söndag spelar laget sin andra match i serien, även denna gång på hemmaplan på Iver Arena. Motståndet är topplaget Norrby SK som slutade två i fjolårets serie och som VSK förlorade till i en träningsmatch tidigare i år. Nu är det dags för revansch.

Möt vårt damlag – Julia Lindholm

Vad är dina förhoppningar på den här säsongen?
– Jag har precis skadat mitt knä så det är att komma tillbaka i spel. Röngten får visa hur allvarligt det är. Men jag hoppas att laget går upp i div 2.

Patric Åslund om sin startdebut i en tävlingsmatch för A-laget

Patric fick så sent som i april i år ett A-lagskontrakt med VSK Fotboll.
Ikväll i cupmatchen mot Sollentuna FK fick han göra sin startdebut i en tävlingsmatch.
– Jag tyckte det gick så där för mig själv på planen, men det var väldigt surt att vi förlorade, sammanfattar Patric sin startdebut i tävlingssammanhang för VSKs A-lag.

Möt vårt damlag: Elina Gustavsson

Ser du dig som storasystern i laget?
– Ha ha, nej. Jag beter mig inte som det. Jag känner kanske av lite att jag är lite äldre, framför allt när det gäller musiksmak jämfört med de yngre tjejerna.tjejerna.

Här är veckans matcher

Nu när alla serier äntligen är igång efter Covidrestriktioner är det en hel del matcher som spelas varje vecka av våra grönvita akademi- och representationslag. Här får du en påminnelse om hur veckans matcher går av stapeln.

Möt vårt damlag: Cecilia Lindström

Siktar ni på något annat än serieseger?
– Oj, svår fråga. Jag är mest med och tränar mellan pluggandet i Linköping under sommarlovet. Vi siktar även på att få en bra sammanhållning i laget och sen förhoppningsvis kunna ta oss vidare.

Möt vårt damlag: Julia Holmström

Nu har ni spelat premiären. Hur har ni laddat och hur tränar du för att bli så bra som möjligt?
– Jag tränar så mycket jag kan, men tänker på återhämtning och sömn för att bli så bra som möjligt när vi kommer till seriepremiären och serien. Vi tränar fyra gånger i veckan, som elitnivåspelare.

Boka din biljett till matchen mot Falkenbergs FF

Nu kan du boka biljett till nästa hemmamatch mot Falkenbergs FF den 28 augusti klockan 15.00. Det är bra att vara ute i god tid – Coronarestriktionerna gäller även för den här matchen. Biljettbokningen är öppen! Om du är med på fler mejlinglistor Våra samarbetspartners, säsongs- och VSK-kortsinnehavare har fått mejl om hur de ska

Läs mer…

Nu går VSK Herr in i Svenska cupen

Tidigare i sommar lottades det som kallas omgång 2 i Svenska cupen. Det är där de 32 lagen som överlevt kvalificeringsrundan ställs mot något av de 32 elitlagen.

Möt vårt damlag – Fannie Eklöf

Hur taggad är du inför säsongen?
– Jag är jättetaggad, det ska bli otroligt kul att som ny trupp försöka vidare till en ny division.

Om klubbens senaste värvningar och tankar inför hösten

Ett antal spelare in och några ut ur klubben under transferfönstret.Det har inneburit full fart och en radda nattmanglingar för sport- och akademichef Herman Ottosson.– Det har så klart varit lärorikt för mig, jag har hamnat i situationer som jag inte upplevt tidigare, säger Herman. Vi ringde upp Herman på torsdagsmorgonen för att höra hur

Läs mer…

Klart: Herman Magnusson ansluter till VSK

Det har varit en bråd dag för VSK Fotbolls sportchef Herman Ottosson.
På transferfönstrets sista timmar gör VSK klart med ytterligare en spelare.
– Det ska bli väldigt roligt att spela för VSK, säger mittbacken Herman Magnusson, som är 23 år gammal.

Klart Lawson Sabah ansluter till VSK

Det har varit full aktivitet in i det sista.
Nu kan vi presentera klubbens senaste nyförvärv.
– Jag är glad för att få spela för VSK, säger Lawson.

Målvakten Sebastian Selin tillbaka i VSK efter utlåning

Det var tänkt som en säsongslång utlåning till seriekonkurrenten Akropolis IF.
Men nu är VSK Fotbolls målvaktstalang tillbaka i klubben.
– Det blev inte riktigt som tänkt med utlåningen, men jag är nöjd ändå, säger ”Sebbe”

Möt vårt damlag – Lova Lööf

Du hyllas av lagkamrater som en kämpe på innermittfältet. Vad säger du om det?
– Vad roligt. Det är något man vill hyllas för. Jag kämpar ganska hårt, fast det tycker jag att alla gör.

lagerbielke21

Klart: Gustaf Lagerbielke lämnar VSK med omedelbart verkan

När VSK och IF Elfsborg tidigare i sommar kom överens om en övergång av Gustaf Lagerbielke till Boråsklubben var tanken att Gustaf skulle spela i VSK hösten ut innan övergången blev verklighet i praktiken. I kontraktet finns dock en klausul som möjliggör att Elfsborg kan ta över Gustaf innan sommarens transferfönster stänger.

Viktig läsning: Det här gäller på matchen (VSK – Akropolis IF)

Ny hemmamatch och fortfarande finns covidsmittan ibland oss och vi måste fortsatt vara försiktiga så att vi inte sprider den vidare. I det här artikeln har vi samlat ihop alla de regler och uppmaningar som är kopplade till smittskydd och som gäller på Iver Arena i samband med match.

”Allsvenskan är ett realistiskt mål”

Om sex år ska VSK:s damlag spela i allsvenskan. En kaxig målsättning? Nej, inte enligt sportsligt ansvarige Niclas Slagstedt: – Det är ett realistiskt mål. VSK är en klubb med stor potential, säger han.  

Klart: Claus Royo lämnar VSK

VSK Fotboll har kommit överens med Claus Royo att bryta hans kontrakt och därmed ge honom möjlighet att gå till en annan klubb. Ny klubbadress för Claus är Sollentuna FK i Div 1.

En ny grönvit superhelg i antågande

Snart helg igen och nya chanser av att få njuta av Grönvitt i olika former och skepnader på Iver Arena. Vi kan locka med säsongspremiär för vårt damlag och våra äldre U-lag har också hemmamatcher i helgen. På måndag är det så dags för vårt herrlag att möta Akropolis IF i hemmaborgen.

Kalle Karlsson om sitt nya uppdrag som huvudtränare

VSK Fotbolls herrlag har fått en ny huvudtränare i Kalle Karlsson. Samtidigt som han och det nya tränarteamet förklarar för spelartruppen på deras första gemensamma träning hur man ska jobba tillsammans framåt har vi bett Kalle säga några ord om hur tänker runt sitt uppdrag.

Ny sportchef i VSK Fotboll: Akademichef Herman Ottosson får utökade arbetsuppgifter

I den organisationsförändring styrelsen i VSK Fotboll beslutat sjösätta från och med igår sker ett antal förändringar i hur klubbens personal skall jobba i framtiden. En av förändringarna är att akademichef Herman Ottosson får ett utökat arbetsuppdrag där han också blir sportchef i klubben med ansvar för spelar- och ledarrekrytering (Damlaget undantaget).

Viktig läsning: Det här gäller på matchen (VSK – Landskrona BoIS)

Ny hemmamatch och fortfarande finns covidsmittan ibland oss och vi måste fortsatt vara försiktiga så att vi inte sprider den vidare. I det här artikeln har vi samlat ihop alla de regler och uppmaningar som är kopplade till smittskydd och som gäller på Iver Arena i samband med match.

axel malm

Axel Malm kallad till landslagsläger

VSK Fotbolls akademispelare och innermittfältaren Axel Malm har blivit kallad till Svenska Fotbollsförbundets P17 / 04 landslagsläger på Öland.

Boka din biljett till matchen mot Landskrona BoIS

Det duggar tätt med matcher nu. Kom och heja fram vårt grönvita lag i matchen mot Landskrona BoIS. Våra samarbetspartners, säsongs- och VSK-kortsinnehavare har fått mejl om hur de ska göra för att boka sina biljetter. Du måste använda länkarna i mejlet för att boka din biljett. För dig som vill köpa biljett direkt finns

Läs mer…

daniel h

Klart: VSK Fotboll värvar Daniel Hermansson

VSK Fotboll har gjort klart med mittbacken Daniel Hermansson som fram till nu har spelat i Qvidings FIF i Söderettan. Daniel som är 23 år har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig fram till utgången av 2022.

Viktig läsning: Det här gäller på matchen (VSK – HIF)

Äntligen är det dags att öppna upp hela vår arena för publik och alla de saker som normalt händer i samband med match på Iver Arena. Fortfarande finns covidsmittan bland oss och vi måste fortsatt vara försiktiga så att vi inte sprider den vidare. I det här dokumentet har vi samlat ihop alla de regler och uppmaningar som är kopplade till smittskydd och som gäller på Iver Arena i samband med match.

Klart: VSK Herr möter Sollentuna FK i Svenska Cupen

Idag genomförde Svenska Fotbollsförbundet lottningen till andra omgången i Svenska cupen. VSK lottades att möta Sollentuna FK på bortaplan. I cupens andra omgång lottas de 32 elitlagen mot motståndare från lägre divisioner. Normalt är en knapp majoritet av motståndarna Division 1 klubbar men i år är 21 lag från Division 2 eller lägre. Elitlagen har

Läs mer…

Uppdatering av biljettläget VSK Fotboll – Helsingborgs IF

På söndag smäller det när VSKs herrlag möter Helsingborgs IF. Coronatider gör att det finns restriktioner som styr hur biljettillgången ser ut. Inte nog med det – igår tisdag kom nya besked från flera olika håll, vem sa att det skulle vara lätt med biljetter till fotboll i coronatider. Hurusom, här är den senaste informationen runt biljetterna till söndagens match.

Klart: Lagkapten Simon Johansson förlänger med VSK

Utgående kontrakt (i vinter) och anbud från Allsvenskan.
Då väljer lagkaptenen att förlänga med VSK Fotboll.
– För mig är valet enkelt, jag vill fortsätta min resa med Grönvitt, säger Simon Johansson.

Akademispelaren Max Larsson får A-lagskontrakt

Akademispelaren Max Larsson har tränat med VSK Fotbolls A-lag till och från under våren. Efter en träning ville tränare Thomas Askebrand ha ett snack med honom. Ett A-lagskontrakt blev produkten av samtalet.
– Jag blev allt lite förvånad när Thomas erbjöd mig ett A-lagskontrakt, säger Max Larsson när vi stämde av med honom.

lagerbielke21

Klart: VSK Fotboll säljer Gustaf Lagerbielke

VSK Fotboll och IF Elfsborg har nått en överenskommelse som innebär att Gustaf Lagerbielke lämnar VSK. Enligt avtalet låter Elfsborg Gustaf spela kvar i VSK säsongen ut. Elfsborg har möjlighet att plocka hem Gustaf för spel i Boråsklubben, denna option är dock tidsbegränsad.

Klart: VSK Fotboll värvar Jakob Lindahl

Idag gjorde VSK Fotboll klart med sitt andra nyförvärv i sommarens transferfönster Det är Jakob Lindahl med senaste klubbadress i Varbergs BoIS som nu ansluter till VSK. Jakob är 24 år gammal och har skrivit på ett kontrakt på 1.5 år.

Klart: Justin Salmon lämnar VSK

VSK Fotboll och Degerfors IF har kommit överens om en försäljning av Justin Salmon. Överenskommelsen innebär att Justin lämnar VSK med omedelbar verkan.

Riksläger för P15: Fem VSK-spelare är kallade

I slutet av juli genomför SvFF det så kallade Rikslägret för pojkar födda 2006 (P15). Lägret är ett breddläger där spelare från hela landet samlas för att träna och visa upp sig och få chansen att komma med i P15-landslaget till hösten.

Klart: Kevin Custovic lämnar VSK

VSK Fotboll och danska Vejle BK har kommit överens om en övergång som innebär att Kevin Custovic lämnar VSK med omedelbar verkan och framgent representerar den danska Superligaklubben.

Akademin knyter till sig kompetens från Högskolan

VSK Fotbolls akademiverksamhet jobbar medvetet varje dag med att förbättra verksamheten och se till att ge maximala möjligheter för spelarna att utvecklas. Som ett led i den satsningen samarbetar akademin med Mälardalens högskola och fysioterapeutprogrammet.

Summer 2021

Sommarkul hela sommaren! Vi bjuder på massor av aktiviteter på Bäckby och Pettersberg under sommaren. Fotboll förstås, men vad sägs om basket, inlines, badminton, tennis och kubb. Vill du veta mer om sommarkul och vårt summercamp – läs under sommaraktiviteter här.

Vigge och Mackan – från Grönvitt till Blågult

Ikväll spelar det svenska landslaget sin premiär i Fotbolls-EM. Enligt alla stalltips kommer Victor Nilsson-Lindelöf och Marcus Danielson att starta matchen och bilda det svenska mittlåset i backlinjen. För oss som följt VSK under många år är det inte konstigt att de här båda VSK-spelarna som lirade ihop i VSK under säsongerna 2010-11 når framgångar

Läs mer…

Äntligen – får vi släppa in publik

Än är vi inte helt i mål när det gäller att fylla arenan och släppa in alla som vill vara med och heja fram våra grönvita lag. Men vi är äntligen en god bit på väg. Det krävs dock att vi följer strikta regler för att få fortsätta släppa in alla er supportrar. Här är

Läs mer…

 

Nyhetsbrev finns ute nu

Har du också hört att vi har skickat ut ett nyhetsbrev och är lite nyfiken? Det är klart att du kan få läsa våra senaste nyheter du också. Här är länken till nyhetsbrevet. Hör av dig till kansliet om du vill säkerställa att du är med vid nästa utskick.

Det här är ren glädje

VSK P-10 besökte den 20 maj vår nya samarbetspartner Jumpyard.  Visserligen har vi strålande solsken den här veckan, men för ett par veckor sen var det fortfarande regnigt och blött på våra fotbollsplaner. Blöta planer tvingade Skälby IP till vila och andra lösningar för träning. P-10 bytte ut en träning mot en kul aktivitet på

Läs mer…

Försäsongströjorna för 2021 auktioneras ut

Nu har du möjlighet att buda hem herrarnas officiella försäsongströja för 2021. Välj själv vilken spelares tröja du helst vill ha och var med och buda. Du väljer själv maxtak för ditt bud och hoppas sen på turen. Sista dagen för auktionen är den 10 juni.

VSK Fotboll förstärker på marknadssidan

Det har varit en tuff resa för klubben under senaste halvåret där ett flertal medarbetare varit tvungna att lämna på grund av ekonomiska skäl. Nu siktar klubben på att sakta men säkert förstärka organisationen. Först ut är en marknadskoordinator.

publik 21

Nu öppnar vi upp för publik

Inför herrlagets senaste hemmamatch mot Vasalund lottade vi ut 8 publikplatser bland våra säsongskortsinnehavare, de med VSK-kortet eller partnerkort. Det var ett test för att se att allt fungerade trots hårda coronarestriktioner.

tähti21

Rapport från U21-matchen mellan VSK Fotboll och IK Sirius

Igår tisdag begav sig VSK:s herrtrupp, förstärkta med akademispelare till Uppsala för U21-träningsmatch mot IK Sirius.Det blev förlust med 3 – 2 mot ett starkt Sirius som hälsade VSK välkommen till Studenternas.– Jag tyckte vi gjorde det riktigt bra med ett så orutinerat lag som vi faktiskt kom till start med, säger assisterande A-lagstränare Kalle

Läs mer…

royo_21

Motståndarkollen: Vasalunds IF

I Superettans tredje omgång ställs VSK Fotboll mot nykomlingen Vasalund – som likt Grönvitt samlat ihop en poäng på de två inledande omgångarna.

#visadinafärger

Var med i kampanjen #visadinafärger – där elitklubbarna tillsammans vill visa vilken folkrörelse fotbollen är och att vi kan öppna våra arenor på ett ansvarsfullt sätt, släppa in publik coronasäkert.

Prodell21

Motståndarkollen: GAIS

VSK Fotboll ställs i Superettans andra omgång mot GAIS. Två pinnar skiljer lagen åt när domare Robert Daradic blåser igång tillställningen på Ullevi i Göteborg, klockan 15.00 på lördag.

Akademispelaren Elis Wahl får A-lagskontrakt

I och med att Sebastian Selin lånats ut över säsongen behövs en ny tredjemålvakt i A-laget.
Valet föll på akademispelaren Elis Wahl.
– Jag har tränat med A-laget en längre tid så det var väl rätt naturligt att det blev så här, säger Elis.

VSK Dam blickar framåt

VSK Fotbolls damverksamhet har bara ett år av fotbollsspelande bakom sig men redan nu pågår planeringen för och arbetet med att bli en elitverksamhet. Vi tog ett snack med Niclas Slagstedt, damverksamhetens nytillträdde sportsligt ansvarige.

Motståndarkollen: AFC Eskilstuna

Under måndagskvällen kliver VSK Fotboll in i Superettan 2021. För motståndet står fjolårets tabellnia AFC Eskilstuna ­– som under vintern värvat friskt.

Huvudtränaren inför premiären: Vi kommer väl förberedda till årets säsong

Premiären i antågande och förväntningarna på topp efter ett fint cupspel.
Friden störs av skadeproblem i truppen och mentalt trötta spelare.
– Vi har gett spelarna extra ledigt så de kan återhämta sig mentalt och jag hoppas och tror att hela truppen är tillgänglig till på måndag, säger huvudtränare Askebrand.

VSK Plusträning

Nu är det dags att anmäla sig till årets plusträningar. Extra träningar med akademiträngare från VSK för dig som vill få tillfälle att träna en gång till i veckan. Läs mer på våra akademisidor som handlar om cuper och camps.

Så minns vi försäsongen 21 – våra bästa bilder

Åke Hedvall heter VSK Fotbolls kontrakterade fotograf. Han följer laget i princip på alla matcher under en säsong, borta som hemma. Det blir många timmar på resande fot för att ta de bilder som ni sen kan se oss använda i våra artiklar om VSK Fotboll.

Motståndarkollen: IK Sirius

I morgon är det genrep för VSK Fotbolls herrlag, motståndet stavas till IK Sirius som tog kontakt med VSK för att få till sitt genrep mot Superettamotstånd. Tanken är väl, som för många allsvenska lag, att ”sätta” sitt spel mot ”sämre” motstånd.

Klart: Sebastian Selin lånas ut

VSK Fotbolls talangfulla målvakt som bedöms ha en ljus framtid framför sig lånas ut till seriekonkurrenten Akropolis IF under säsongen.

Klart: Amer Ibrahimovic lånas ut till Skövde AIK

Det har idag blivit klart att VSK Fotbolls wingback Amer Ibrahimovic lånas ut till Skövde AIK för resten av säsongen. SAIK var den klubb som Amer anslöt ifrån när han kom till VSK i vintras.

Klart: Simon Gefvert ansluter till VSK Fotboll

Bara dagar återstår av vinterns transferfönster.
Då gör VSK Fotboll klart med Simon Gefvert som ansluter från IK Sirius.
– Jag är ute efter att spela fotbollsmatcher och jag tror jag kan bidra och tillföra mycket till spelet, säger mittfältaren.

Motståndarkollen: BK Häcken

Då var det dags att syna VSK Fotbolls semifinalmotståndare lite närmare i sömmarna – BK Häcken från Hisingen i Göteborg är det som står på tur att möta Grönvitt.

Möt VSK fotbolls nya lagkapten

Lagkapten Sean Sabetkar har lämnat VSK Fotboll.
Uppdrag – finn en ersättare som kan bära bindeln.
– Jag fick frågan från tränaren Thomas Askebrand och jag tackade ja direkt, säger mittfältsmotorn Simon Johansson.

Cupräddaren om dramat i Degerfors

Cupdrömmen på väg att gå i kras
Två minuter kvar – då kliver Olle Edlund in i handlingen
– Det var bara att försöka få bollen på mål, se till att inte dra den över, säger Olle om skottet som utjämnade matchen och gav VSK förlängning i cupkvarten.

Motståndarkollen Degerfors IF

Att Degerfors står som motståndare till VSK i morgondagens kvartsfinal i Svenska cupen är lite förvånande, dock inte i samma utsträckning som att VSK Fotboll står på den andra sidan. På sin väg till slutspelet har Degerfors vunnit borta mot Elfsborg och Falkenberg samt på hemmaplan mot Ettanlaget Utsikten.

Stötta VSK Fotbolls Europaäventyr: Köp en bortabiljett

VSK Fotboll är i kvartsfinal i Svenska cupen. Första steget mot Europa.

Redan nu är det dags att planera för ett Europacupäventyr. Mycket talar för att det kommer bli ett antal kvalomgångar och ett långt gruppspel nästa vinter. (Visst tror du också på det!)

 

Nu stänger vi anmälan

Man kan tycka att ett digitalt årsmöte vore enklare att hantera och vara mer tillgängligt än ett fysiskt möte. Tyvärr kräver det ganska mycket förberedelser när det gäller inloggningar, röstlängder och tillträde. Därför stänger vi anmälan nu. Vi hoppas att alla som har haft ambitionen att delta redan har hunnit anmäla sig. Vi vet att

Läs mer…

Vad tycker GAIS om sig själva – motståndarkollen

Avgörande match i Svenska cupens gruppspel, det är nu det ska avgöras vem som tar sig vidare till kvartsfinal. På andra sidan planen i morgondagens match väntar GAIS som överraskat alla med sina två vinster mot allsvenskt motstånd.

 

En vecka till årsmötet

Det betyder att våra medlemmar ska ha tillgång till våra årsmöteshandlingar. Alla som har anmält sig till årsmötet har nyligen fått ett mail med länk till både årsmöteshandlingar och till vårt digitala årsmöte. Har du inte anmält dig än, kan du fortfarande göra det här. Du som är medlem men inte anmält dig kan maila

Läs mer…

Fem frågor till Samuel Sörman efter debuten i VSK Fotboll

Tävlingsdebut mot försvarsstarka Halmstads BK på bortaplan.
Förutsättningarna för högervingen Samuel Sörman var tuffast tänkbara när han klev in på den lätt luggslitna konstgräsmattan på Skedalahed IP i Halmstad. Framför honom på motståndarsidan stod den tio år äldre förre VSK-spelaren Simon Lundevall med många års allsvensk rutin i bagaget.
– Det var jätteroligt, bara att gå in och köra på, säger Samuel, trist bara att det inte var på hemmaplan inför fyllda grönvita läktare.