Villkor vid biljettköp

Villkor vid köp av matchbiljetter till Iver Arena

Köpt biljett kan inte återköpas
När en biljett väl är köpt och betalad kan den inte ångras. Du är bunden till köpet när betalningen är genomförd även om du inte har fått biljetten i din hand. Biljetten är en värdehandling och ersätts inte.

Matchdag flyttas
Biljetten gäller för den match som anges på biljetten. Även om matchdag eller avsparkstid skulle ändras. Du är själv ansvarig för att hålla dig uppdaterad om förändrade matchtider. Kolla gärna under spelschema för herrarna här och för damerna här.

Skulle det vara så att du har förhinder för den nya matchtiden kan du alltid höra av dig till sportkontoret så ska vi göra vårt bästa för att byta din biljett till en annan match under samma säsong.

Förlorad biljett
Om du tappat bort din biljett kan hör du av dig till kansliet, som hjälper dig att få en ny. Om du fått din biljett via e-post kan du enkelt skriva ut en ny biljett. 

Legitimation
När du har en biljett med rabatt som student, medlem, pensionär eller liknande, ska du kunna styrka det i entrén genom att ha med giltigt legitimation eller bevis.

Ändring av matcharena
Skulle det av någon anledning bli nödvändigt att byta matcharena så förbehåller VSK Fotboll oss den rätten utan kompensation. Du får en så likvärdig plats som möjligt på den nya arenan.

Dubbelbiljett
Observera att oavsett biljettyp så är det bara ett inträde per biljett som gäller. Om det skulle finnas fler exemplar av din biljett så kommer endast den först scannade att komma in på arenan genom den scannade streckkoden.

GDPR – Personuppgifter
Det är viktigt för oss som klubb att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter. Därför är vi öppna med hur vi samlar in, behandlar och delar med oss av den data vi sparar hos oss. Läs mer om vår sekretess här.