VSK Fotboll – IFK Värnamo -15/5 19.00 – Här är allt du behöver veta

Allsvenskan rullar på och nu har turen kommit till att möta IFK Värnamo på Hitachi Energy Arena. Vi kan utlova underbart sommarväder till den här kvällsmatchen – kom ner, njut av värmen och kolla på bra fotboll. Till den här matchen har vi bjudit in barn och ungdomar från Västerås – läs mer om det nedan.


Stort tack!

Som vanligt vill vi börja med ett tack riktat till de 400 supportrar som stöttade laget från bortastå i den tuffa bortamatchen mot Gais i lördags. Ni var fantastiska – Tack för att ni finns!


Vi har fina gäster på besök till denna match!

Det började förra veckan då vi blev kontaktade av en lärare på Skälbyskolan, som ville köpa biljetter till morgondagens match för två av skolans mellanstadieklasser. Det visade sig att barnen under skolåret samlat in pengar på olika sätt för att nu i slutet av terminen göra något kul tillsammans.

Förslaget som vann med en överväldigande majoritet (80%) var att äta pizza och gå och se på VSK när de spelar en hemmamatch.

När vi pratade med läraren förstod vi att fotboll är stort på Skälbyskolan. Elever kommer tidigare till skolan för att spela fotboll på skolgården innan lektionerna drar igång. Någonstans mellan 60-70% av alla elever spelar fotboll i en klubb, de flesta så klart i VSK, då detta är vårt primära rekryteringsområde.

Vi fick också till oss att elever som har svårt med närvaro på lektionerna alltid kommer till skolan när vankas fotbollsaktiviteter. Fotboll drar samman och förenar, som bekant.

Skälbyskolan har 400 elever från åk 1-9 och många är så klart VSK-supportrar men vi fick också klart för oss att många ännu inte sett en hemmamatch med VSK på grund av att deras familjer är tvungna att göra ekonomiska prioriteringar, där en matchbiljett inte ryms i budgeten.

Med denna insikt bestämde klubben att bjuda in hela skolan till morgondagens match, där barnen och ungdomarna tillsammans med lärare kan se matchen utan kostnad.

Idag tisdag har man aktivitetsdag på Skälbyskolan och vi har fått rapporter om att barnen förbereder grönvita banderoller och planscher inför morgondagens match.

Ni kommer kunna se alla eleverna på sektion J (Solsitt) imorgon, när de hejar fram VSK mot tre poäng.

En härlig berättelse!

Men det finns mer att berätta. VSK Fotboll har tillsammans med Västerås Stad bjudit in alla fritidsgårdar i staden med deras ledare och ungdomar att utan kostnad se morgondagens match.

Det är ett samarbete mellan klubben och staden för att fler ska kunna njuta av allsvensk fotboll på plats. Imorgon kommer ni kunna se ungdomarna och ledarna på en av våra ståplatsläktare för bortalagen, som imorgon blir en extra ståplats med VSKare.

Det kommer bli härligt med alla barn och ungdomar på plats.


Biljetter

Biljetter till matchen köper du företrädesvis digitalt. Du kan också köpa biljetten på plats i ABB Arena Nord (hockeyhallen). Biljettluckan öppnar 90 min innan avspark och stänger 15 min efter matchstart.

Priser

SITTPLATS – huvudläktare

  • Vuxen 235 kr
  • Senior/student 170 kr
  • Ungdom 160 kr

SITTPLATS FAMILJELÄKTARE (SEKTION M) – Swedbankläktaren

  • Vuxen 200 kr
  • Senior/student 150 kr
  • Ungdom 100 kr

STÅPLATS – HEMMA/BORTA

  • Vuxen 170 kr
  • Senior/student 125 kr
  • Ungdom 80 kr

Köp din biljett här


Säkerhet och entré

Under säsongen kommer arenan alltid att öppna 90 minuter innan avspark – för denna match alltså klockan 17.30. Entréerna stänger i halvtid.

Kvar sen förra säsongen är det generella väskförbud som råder på alla våra arrangemang i Allsvenskan tills vidare. Det är alltså inte tillåtet att ta med någon form av väskor eller kassar in på arenan. Undantag görs endast för väskor som innehåller nödvändig medicinsk utrustning/mediciner. Väskorna kommer att bli föremål för visitation.

Visitation av samtliga besökare på ståplats kommer att genomföras. På sittplatssektionerna genomförs en selektiv visitation.

I samband med att arenan byggts ut har vi till i år ett flertal nya läktarsektioner och därmed också nya entréer. Till Familjeläktaren (M), (Swedbankläktaren) är entrén direkt till höger om huvudentrén till sittplatsläktaren. Vår sittplatssektion (J) på ståplatsläktaren har sin entré på hörnet av arenan intill läktaren.

Bortastå har sin entré direkt bakom respektive läktare.

På arenan

På arenan har vi kiosker öppna på sittplatssektionerna samt hemma- och bortastå. Vi erbjuder ett vanligt kioskutbud med varma och kalla drycker. Vi säljer också varmkorv med bröd på samtliga sektioner. På hemmastå har antalet serveringsställen utökats till tre stycken varav två kiosker och en ölservering.

I den nya fristående kiosken på hemmastå finns ett begränsat merchutbud till försäljning under match.

Vi påminner våra sittplatsgäster om att det nu finns två extra kiosker uppställda bakom läktaren som med fördel kan användas för att minska köerna i halvtid.

Vi uppmanar alla att komma i god tid till arenan, det blir lätt köer till biljettluckor, visitation och entréer om alla kommer samtidigt med mindre än 30 minuter kvar till avspark.

I halvtid har sittplatsbesökare möjlighet att gå över till Rocklundarestaurangen och ta del av deras utbud – passage sker via huvudentrén.

I halvtid blir det godisregn för de mindre barnen. Regnet är i arenans sydvästra hörn, vid stora entrén.


Souvenirer/merch

Souvenirer/merch säljs i vår merchshop som är belägen precis till höger om sittplats huvudentré, utanför arenan. Shopen öppnar kl 17.30. och här köper du saker före matchen och innan du går in på arenan. Vi har nya produkter inne så ta en sväng förbi och kolla.

I den nya fristående kiosken på hemmastå finns ett begränsat merchutbud till försäljning under match.


Parkering

Parkering sker på parkeringsplatser runt arenan – inga särskilda problem med parkeringar skall finnas inför denna match.

Ta med något GRÖNVITT och sjung

Vi uppmanar alla våra besökare att ta med något Grönvitt till arenan. I samband med att VSK-låten sjungs inför avspark kommer vår speaker be alla att ställa sig upp och hålla upp en halsduk eller något annat grönt och vitt. Naturligtvis hoppas vi att alla sjunger med i texten – den kommer att visas på arenans ledskärmar.


Efter matchen

I Allsvenskan sänder hemmalaget alltid presskonferensen ca 15 minuter efter matchen. Du kan följa vår presskonferens live via VSK Play. Du måste registrera ett fotbollskonto, det kostar inget och det ger dig möjlighet att se filmat material från alla lag i Superettan och Allsvenskan. Du skapar konto här

Du kan förstås titta på presskonferensen i efterhand, du kan gå in via våra länkar på sociala media eller direkt på VSK Play.

Varmt välkomna på onsdag – nu ser vi till att stötta laget fram till seger!

Heja Sport!

Glöm inte att besöka vår nya webbshop och kitta upp dig – här hittar du den!