Ny förlust trots bra spel och gyllene lägen

0-2 mot Värnamo. Ännu en förlust. Ytterligare en insats med nästan kusliga likheter med tidigare matcher. Uppgivna känslor präglade fansen som lämnade Hitachi Energy Arena efteråt.

Inför matchstart rådde en hoppfull stämning trots att den tunga förlusten mot Gais låg färskt i bakhuvudet. Fansen bidrog till bra stämning och spelarna äntrade planen med beslutsamhet.

VSK inledde matchen precis som man inlett så många matcher den här säsongen. Intensiv press och bollförande spel. Starkt att orka gå ut så en knapp vecka efter den svaga insatsen i Göteborg..

Hemmalaget var framme flera gånger men den första verkligt heta chansen uppstod när Simon Johansson frispelade Jabir Abdihakim Ali. VSK:s nia tog dock för lång tid på sig och målet uteblev.

 I takt med att chanser brändes, precis som i tidigare matcher, spreds en viss panik på läktaren och frustration kunde anas även hos spelarna. Nämnde Jabirs nick, som via både ribba och stolpe, dansade ner på mållinjen förlängde den redan innan närmast osannolika raden av missade jättechanser under våren. Hur är det egentligen möjligt?

Alldeles i slutet av halvleken rådde en viss besvikelse och frustration hos hemmapubliken. Varför inget mål! Som om inte det vore nog avslutades halvleken med en riktig kalldusch, Alex Douglas tappade boll under en upprusning och vid chansen som den fadäsen föranledde satte Värnamos Kalu 0-1.

En riktigt tuff avslutning på första halvlek.

I paus pratades om att fortsätta på den inslagna vägen då spelet trots allt suttit i många avseenden.

Den andra halvleken hann inte riktigt få någon fason innan Värnamo kunde utöka sin ledning till 0-2. En mental knockout för VSK som efter målet tycktes klart påverkade av baklängesmålen. Tempot och energin från första halvlek syntes inte riktigt till.

Man försökte spela runt och hitta in men kanske blev det aningens för omständligt. Värnamo å sin sida, kunde spela på sin ledning, ligga lågt och hugga på kontringar var riktigt nära ett par gånger.

Genom några byten försökte emellertid VSK ruska om och få till en reducering. Nära var man genom Diabate, som svarade för ytterligare en av säsongens alla häpnadsväckande missar. Outtröttlige Linday drev på men ett väl samlat bortaförsvar hindrade de mesta i chansväg.

Trots 6 stopptidsminuter mäktade VSK inte med ett reduceringsmål. Den fjärde raka förlusten var ett faktum och med den har klubben hamnat i ett riktigt prekärt läge.

På måndag styrs kosan mot Uppsala då en extremt viktig match mot Sirius väntar. Därefter handlar det om BP som gästar Hitachi nästa söndag. Mål och poäng måste till då.

VSK Fotboll–IFK Värnamo 0–2 (0–1)

Mål: 0–1 (45+2) Johnbosco Samuel Kalou, 0–2 (51) Gustav Engvall
Varningar, VSK: Herman Magnusson IFKV: Johnbosco Samuel Kalu, Albin Lohikangas
Domare: Adam Ladebäck
Publik: 5 158

Så spelade VSK

Målvakt: Johan Brattberg
Backlinje: Herman Magnusson, Mikael Marques, Alex Douglas
Mittfält: Simon Gefvert, Marcus Linday, Patric Åslund (86), Alexander Thongla-Iad Warneryd (72)
Anfall: Simon Johansson (63), Jabir Abdihakim Ali (72), Henry Offia (63)

Ersättare: Anton Fagerström, Umit Aras, Matteo Ahlinvi (63), Samuel Asoma (72), Julius Johansson (86), Ibrahim Diabate (72), Jens Magnusson (63), William Kaastrup, Isak Jönsson