Äntligen seger – dramatik när VSK tog första vinsten i årets allsvenska

Anförda av en röststark hemmaklack kunde VSK äntligen spräcka sin målnolla och sedermera hämta hem den första segern i årets allsvenska. Detta via 2-1 mot Mjällby. Såväl lättnaden som glädjen var påtaglig efteråt.
– Vi känner alltid att vi har fansen i ryggen och jag tycker att de var magiska ikväll, säger en glad Marcus Linday till klubbmedia direkt efter matchen.

Pedro Ribeiro var tillbaka från start i den här matchen.

En kvart före avspark föll ett kallt regn över Rocklundaområdet men när spelarna äntrade planen under inmarschlåten rådde uppehåll. En optimistisk, eller åtminstone revanschlysten, hemmapublik gav full hals och skapade fin inramning.

Noterbart gällande startelvan var att Johan Brattberg fick fortsatt förtroende medan Marcus Linday vilades till förmån för Pedro Ribeiro.

Matchen hann inte mer än börja innan Simon Johansson tryckte in bollen i nät med stort jubel som följd. Mitt i de euforiska glädjescenerna blåstes dock målet av för offside. Utan dynamiske Linday saknades en dimension i Grönvitts spel och hemmalaget nådde inte riktigt upp till de spelmässiga höjder man faktiskt haft i säsongens första fyra matcher.

Första allsvenska målet på 27 år – målgörare Henry Offia.

När Jacob Bergström lite snöpligt nätade på en hörna för bortalaget sköljdes vi över av skoningslösa påminnelser om tidigare matcher.  0-1 igen, 0-1 igen! VSK stod inte riktigt att känna igen efter baklängesmålet. Lite tyngre och aningens sämre kontroll på mitten. Henry Offia kunde emellertid knoppa in en hörna och spräcka Grönvitts målnolla. Nu jublade supportrarna förbehållslöst och avbröts inte av efterföljande offsideblåsningar.

1-1 i halvtid. Oerhört skönt med ett mål men viss oro över den kanske inte helt övertygande halvleken. Direkt till andra sattes nämnde Linday in och han skulle sätta sin prägel direkt.  Den dynamiske mittfältaren hade följande att säga om matchens första 45.

”Vi gjorde väl en okej halvlek men ville skruva på några detaljer i spelet till andra, inte minst tempot.”

Vi fick se ett klart bättre VSK i andra halvlek så det detaljer Kalle Karlsson och spelarna pratat om i halvtid tycktes ha gett effekt. I perioder dominerade man halvleken, chanser skapades och en straff borde nog ha tilldelats. Med Ibrahim Diabate in i stället för Jabir Abdihakim Ali fick hemmalaget också ett helt annat djupledsspel. Genom den adderingen kunde man förvalta sitt spelövertag. Med en knapp kvart gav den inhoppande ivorianen hemmalaget ledningen via ett distinkt avslut. Vild glädje på läktarna och segervittring.

2-1 målet firas av hela arenan.

Ett VSK som behärskade luftrummet kunde också härda ut under matchens sista kvart. Även om Mjällby långt ifrån var ofarliga och Grönvitt knappast nådde föregående omgångars höjder får segern betraktas som rättvis. Underbara scener utspelades när spelare och fans firade säsongens första trea efteråt.

Marcus Linday: ”Vi känner alltid att vi har fansen i ryggen och jag tycker att de var magiska ikväll”!

Mittfält: Simon Gefvert, Pedro Ribeiro (46), Patric Åslund (90), Max Larsson
Anfall: Simon Johansson (78), Jabir Abdihakim Ali (65), Henry Offia (65)
Ersättare: Anton Fagerström, Matteo Ahlinvi (65), Ibrahim Diabate (65), Jens Magnusson, Aly Coulibaly, Mikael Marques (78), Marcus Linday (46), Alexander Thongal-Iad Warneryd, Isak Jönsson (90)

Matchens lirare – Ibrahim Diabate

ÖVRIGT

Matchsponsor: JumpYard (utsåg matchens lirare)
Matchens lirare: Ibrahim Diabate
Vinnare 50/50: Nr 330 (6 875 kr)

Nästa match är på måndag borta mot Hammarby IF – 29/4 kick-off 19.10 på Tele2 Arena. Visst är du på plats och stöttar laget – 500 har redan fixat biljetter på bortasektionen – nu är det din tur.

Känner du att du behöver bli mer grönvit? Spana in utbudet i vår webshop – vi har fått in nya grejer!