Allsvenskan: VSK Fotboll – Djurgårdens IF 5/5 kl 14.00 – här är allt du behöver veta

Allsvenskan rullar på och nu har turen kommit till att möta Djurgården på Hitachi Energy Arena. Matchen är slutsåld och vi kommer få ett nytt publikrekord. Med så mycket folk på plats är det extra viktigt att komma i tid för att minska köerna och vi vill göra alla uppmärksamma på de omfattande avspärrningar som finns runt arenan denna match. Vi avråder starkt alla att komma till arenaområdet i bil – det finns endast ett mycket begränsat antal parkeringar tillgängliga, läs mer i texten nedan. Vi ses på Hitachi Energy Arena.

Här är allt du behöver veta vad som händer före och under matchen.


Stort tack!

Som vanligt vill vi börja med ett tack riktat till de över 1 100 supportrar som stöttade laget från bortastå i den svåra bortamatchen mot Hammarby i måndags. Ni var fantastiska – Tack för att ni finns!


Biljetter

Matchen är slutsåld!

Biljetter till matchen köper du företrädesvis digitalt. Du kan också köpa biljetten på plats i ABB Arena Nord (hockeyhallen). Biljettluckan öppnar 90 min innan avspark och stänger 15 min efter matchstart.


Säkerhet och entré

Under säsongen kommer arenan alltid att öppna 90 minuter innan avspark – för denna match alltså klockan 12.30. Entréerna stänger i halvtid.

Kvar sen förra säsongen är det generella väskförbud som råder på alla våra arrangemang i Allsvenskan tills vidare. Det är alltså inte tillåtet att ta med någon form av väskor eller kassar in på arenan. Undantag görs endast för väskor som innehåller nödvändig medicinsk utrustning/mediciner. Väskorna kommer att bli föremål för visitation.

Inför denna match kommer en rad avspärrningar att göras runt arenan. För att lätt kunna röra sig till och från arenan rekommenderas att gångbanan på Vasagatan används. Det gröna strecket innebär att det är avstängt och för att komma till baksidan av sittplats måste man gå runt hockeyhallen

Visitation av samtliga besökare på ståplats kommer att genomföras. På sittplatssektionerna genomförs en selektiv visitation.

I samband med att arenan byggts ut har vi till i år ett flertal nya läktarsektioner och därmed också nya entréer. Till Familjeläktaren (M), (Swedbankläktaren) är entrén direkt till höger om huvudentrén till sittplatsläktaren. Vår sittplatssektion (J) på ståplatsläktaren har sin entré bakom läktaren i den grind som finns där.

Bortastå har sin entré direkt bakom respektive läktare. För bortasupportrar – observera att arenaområdet är utökat vid denna match.

På arenan

På arenan har vi kiosker öppna på sittplatssektionerna samt hemma- och bortastå. Vi erbjuder ett vanligt kioskutbud med varma och kalla drycker. Vi säljer också varmkorv med bröd på samtliga sektioner. På hemmastå har antalet serveringsställen utökats till tre stycken varav två kiosker och en ölservering.

I den nya fristående kiosken på hemmastå finns ett begränsat merchutbud till försäljning under match.

Vi påminner våra sittplatsgäster om att det nu finns två extra kiosker uppställda bakom läktaren som med fördel kan användas för att minska köerna i halvtid.

Vi uppmanar alla att komma i god tid till arenan, det blir lätt köer till biljettluckor, visitation och entréer om alla kommer samtidigt med mindre än 30 minuter kvar till avspark.

I halvtid har sittplatsbesökare möjlighet att gå över till Rocklundarestaurangen och ta del av deras utbud – passage sker via huvudentrén.

I halvtid blir det godisregn för de mindre barnen. Regnet är i arenans sydvästra hörn, vid stora entrén.


Souvenirer/merch

Souvenirer/merch säljs i vår merchshop som är belägen precis till höger om sittplats huvudentré, utanför arenan. Shopen öppnar kl 12.00. och här köper du saker före matchen och innan du går in på arenan. Vi har nya produkter inne så ta en sväng förbi och kolla.

I den nya fristående kiosken på hemmastå finns ett begränsat merchutbud till försäljning under match.


Parkering

STARK UPPMANING – LÄMNA BILEN HEMMA

På denna match kommer det vara svårt med parkering på grund av avspärrningar och andra arrangemang på området.

Det som kommer att påverkas är följande:

  • Gula markeringar är avstängda parkeringar
  • Röda markeringar är avstängningar av väg
  • Parkeringen vid Friskis kommer vara avstängd hela dagen.
  • Friskis och Svettis håller stängt hela dagen.
  • Parkeringen öster om Hitachi Energy Arena kommer vara avstängd hela dagen.
  • Parkeringen mellan ABB Syd/ABB Nord/Hitachi Energy Arena kommer vara avstängd hela dagen.
  • Infarten från Vasagatan till Pontus Widéns Väg kommer att stängas av för trafik delar av dagen. Det kommer inte att gå att köra in den vägen mer än för bortalag och domare samt bortalagets supporterbussar.
  • Tillgängliga parkeringar finns söder och väster om ABB Arena Syd, vid Mälarenergi Arena och norr om Västerås Arena.
  • Det kommer vara aktiviteter i Ridhuset, Mälarenergi Arena samt Västerås Arena samtidigt med matchen, så det kommer troligtvis vara ont om parkeringar på hela området.   

Ta med något GRÖNVITT och sjung

Vi uppmanar alla våra besökare att ta med något Grönvitt till arenan. I samband med att VSK-låten sjungs inför avspark kommer vår speaker be alla att ställa sig upp och hålla upp en halsduk eller något annat grönt och vitt. Naturligtvis hoppas vi att alla sjunger med i texten – den kommer att visas på arenans ledskärmar.


Efter matchen

I Allsvenskan sänder hemmalaget alltid presskonferensen ca 15 minuter efter matchen. Du kan följa vår presskonferens live via VSK Play. Du måste registrera ett fotbollskonto, det kostar inget och det ger dig möjlighet att se filmat material från alla lag i Superettan och Allsvenskan. Du skapar konto här

Du kan förstås titta på presskonferensen i efterhand, du kan gå in via våra länkar på sociala media eller direkt på VSK Play.

Varmt välkomna på söndag – nu ser vi till att stötta laget fram till seger!

Heja Sport!

Glöm inte att besöka vår nya webbshop och kitta upp dig – här hittar du den!