Efter matchen: VSK Fotboll – Dalkurd FF

Bild: Alexander Arntsen

Det blev angenäm start på säsongen för VSK:s A-lag när Dalkurd välkomnades till Solid Park Arena. Matchen slutade 2-0 till VSK med Filip Tronêt som stod för båda målen.

Första träningsmatchen av sju avslutades i lördags. VSK hittade varandra relativt tidigt i matchen och i minut 15 kunde Filip Tronêt göra det första målet av två efter uppspel av Jonas Hellgren. I minut 43 kom det andra målet av Tronêt med förarbete av Simon Johansson.
– Det kändes oförskämt bra, jag tycker vi gjorde en riktigt bra första match, säger Tronêt.
Första halvlek bjussade även på en liten olycka, när Dalkurds målvakt rensade framför målet träffade han VSK’s målskytt rakt på näsan med bollen.
– Bollen kom underifrån och upp, så det blev som en uppercut, berättade Tronêt för VLT.

Bilder ovan: Lars Stegnell

På Dalkurds planhalva var det tätt med provspelare. I fredags, bara en dag innan träningsmatchen publicerade Dalkurd att Paul Olausson är ny som tränare för laget.

Matchens startelvor för VSK finns publicerade på Facebook här. Under andra halvlek möblerades det om på vissa positioner för att samtliga i truppen uttagna för dagen skulle få speltid.

På backen spelade Sean Sabetkar samtliga minuter av träningsmatchen och var märkbart nöjd efter:
– Det kändes riktigt bra på plan, som att vi hade kontroll genom hela matchen.

Filip Ottosson klev in under andra halvlek och visade bollkontroll.