VSK siktar mot tredje raka – ”Krävs ett hårt jobb”

Fredagens träningspass är avklarat och VSK har siktet inställt på Södertälje och motståndaren Arameisk-Syrianska IF. – Vi får vara noggranna med deras omställningsspel, säger Tor-Arne Fredheim om motståndet.

Helgens match har både bytt dag och matcharena. Nu väntar Södertälje Fotbollsarena för VSK Fotboll, ett första av tre besök den här säsongen.

– Det är bara en fördel att vi får spela in oss på den arenan, nu får vi bra konstgräs istället en dålig gräsmatta. I planeringen fick vi ändra lite grann men det gör absolut ingenting eftersom vi möter Rynninge på fredag.

Vad behöver ni tänka på med Arameiska som motståndare?

– Vi får vara noggranna med deras omställningsspel och hur vi sätter press, de är spelskickliga. Att vi har ett högt bolltempo när vi har boll och att vi måste springa mycket så att de får röra på sig. Det är nyckeln. Rörelse, vara med på deras omställningar och ett högt bolltempo.

Tre spelare saknas helt för VSK. Lagkapten Ilir Berisha skadade sig i seriepremiären, Birahim Sarr har känning i ljumsken efter torsdagens träningspass och Emir Smajic har ännu inte börjat träna för fullt, något han börjar med kommande vecka.

– Vi kommer helt klart använda oss av ett rörligt spel och behöver snabba spelare över hela matchen, de kommer att få springa sig trötta.

Grönvitt har fått en kanonstart på säsongen med två segrar i ryggen. För att den tredje ska säkras imorgon förväntar sig Tor-Arne ett lika hårt jobb som tidigare.

– Vi ska fortsätta ett hårt jobb och fortsätta med det spel vi har i anfall och försvar. Vårt positionsspel har varit väldigt bra och om vi nu möter ett lågt lag kan vi inte springa i massa tomma ytor och tömma oss så att de sedan kan kontra på oss. Vi behöver vara kloka, seriösa och noggranna i allt vi gör där ute.

Arameisk-Syrianska IF – VSK Fotboll
Lördag 21/4 16.00
Södertälje Fotbollsarena

Se matchen på Ettanfotboll.se, klicka här >>>
Allstar Västerås visar alla bortamatcher – Boka ditt bord på Allstar idag och se matchen tillsammans med våra grönvita vänner. Klicka här för att boka bord >>>

LÄS MER: Försvarsspelet i fokus – ”Vi försvarar som ett lag”
LÄS MER: 180 minuters speltid förra veckan – Moggia: ”Det har varit hackigt fram tills nu”
LÄS MER: Information inför bortamatchen mot Arameisk-Syrianska

Dan Kiwii Persson
Foto: Kevin Johansson