180 minuters speltid förra veckan – Moggia: ”Det har varit hackigt fram tills nu”


Efter en försäsong kantad av både sjukdomar och skador är Carlos Gaete Moggia tillbaka i full träning och spelade alla minuter i lördagens hemmapremiär. – Det har varit hackigt fram tills nu, säger Moggia om sin egen försäsong.

VSK har spelat två seriematcher och står på två vinster med sex gjorda mål och ett insläppt.

– Det är en perfekt start. Nu i senaste matchen visade vi hur stabila vi är mot ett topptippat Akropolis, det kändes jättetryggt matchen igenom. Vi har jobbat med positionerna i hur vi ska ligga, samtidigt som jag tycker att de var rätt uddlösa.

För Moggia själv har försäsongen varit upphackad likt en gurka inför fredags-tacosen.

– Hela försäsongen har varit jättehackig. Jag har varit sjuk tre gånger, något som aldrig hänt tidigare. Sedan två småskador, en i vaden i början på försäsongen och sedan höftböjaren senare på försäsongen. Det har varit hackigt fram tills nu.

I genrepet borta mot Åtvidabergs FF tvingades Moggia kliva av efter 25 minuter på grund av sjukdom. I seriepremiären borta mot Skellefteå inledde han på bänken innan han i den 65:e minuten hoppade in istället för Boris Ljevar, i U21-matchen förra veckan fick Moggia 90 minuter och i hemmapremiären blev det spel från start och återigen 90 minuter.

– Det går verkligen åt rätt håll, nu får jag hålla mig kry och skadefri. Det var verkligen roligt att spela U21-matchen, jag gjorde min grej och fick en hel match i benen och tog med mig det till Akropolis-matchen.

Med två vinster i ryggen blir stämningen i truppen såklart positiv, något som märks av.

– Alla är glada såklart, alla vill att vi ska upp. Nu har vi fått en perfekt start, bra stämning och det känns som att alla är på tårna med tanke på konkurrenssituationen. Vi har en bra och bred trupp, alla vill spela och alla kan starta, jag tycker att det märks.

I helgen väntar säsongens andra bortamatch när VSK åker till Södertälje för match mot Arameisk-Syrianska.

– Jag ser verkligen fram emot matchen, vi har två segrar i bagaget och man vill bara spela match hela tiden. Det är också skönt att de flyttat matchen så att det blir bra underlag, även om jag älskar gräs så ska det också vara bra.

Dan Kiwii Persson
Foto: Kevin Johansson