Sier femte VSK:aren att bli blågul under våren

Sier Sultan, t.v. på bilden, tillsammans med lagkamraten Ali Ahmed Ali under ett träningsläger för U17

Under första delen av 2018 har fem VSK:are blivit uttagna i svenska ungdomslandslag. Senast i raden är Sier Sultan. – Han har haft en bra utveckling det senaste halvåret, säger VSK Fotbolls akademichef Anders Boman.

Jakob Rylander, William Söderholm, Kevin Custovic, William Videhult och nu senast Sier Sultan. VSK Fotboll är på frammarsch när det gäller landslagsuttagningar, något akademichefen ser positivt på.

– Det är såklart jättepositivt, till stor del så tror jag att det handlar om att vi gjort och gör ett bra jobb. Det har att göra med att akademin startat upp, blivit högt rankad och även att VSK Fotboll syns mer både lokalt, regionalt och nationellt i både media och vid andra tillfällen, säger Anders Boman.

Sier har blivit uttagen i U17-landslagets Future Team.

– Tanken med Future Team är att de tittar på spelare som kan växa in, successivt, i ett framtida ungdomslandslag. Spelarna i Future Team är ofta små och tekniska och som fallit bort vid tidigare uttagningar. Det är ett jättebra koncept.

Fem VSK:are i olika ungdomslandslag. En siffra som Boman tror kommer stiga de närmsta åren.

– Det är jätteroligt att våra spelare uppmärksammas, vi har duktiga spelare i verksamheten i de här åldrarna men även yngre. Förhoppningsvis får fler spelare framöver testa på den blågula-verksamheten, avslutar Boman.

LÄS MER: U17 på träningsläger i Spanien – ”Kommer ge 100%”
LÄS MER: U17-spelare fick chansen att träna med a-laget

 

Dan Kiwii Persson