U17 på träningsläger i Spanien – ”Kommer ge 100%”

Just nu är VSK Fotboll U17 Akademi på träningsläger för att svetsa samman truppen inför säsongen. – Förbereda oss på bästa möjliga sätt, säger mittfältsmotorn Ali Ahmed Ali.

– Vi är på plats här i Malaga, Spanien och kommer vara här i fyra dagar. Lägret är till för att skapa en gemenskap i laget och att utföra ett arbete genom att förbereda oss på bästa möjliga sätt inför säsongen, säger Ali.

Två pass är genomförda och även en del teori. Backen Sier Sultan, som fått chansen att träna med A-laget under försäsongen, berättar mer vad man fokuserar på under lägret.

– Vi finslipar vårt arbetssätt och våra roller. Vi har även lite teori om värdegrund där vi jobbar med hur vi ska representera märket vi har på bröstet, både här nere men först och främst i Sverige där vi håller hus.

Hur har lägret varit hittills?
– Jag tycker att det är fantastiskt skönt att komma ifrån kalla Sverige, komma ner till värme med fina planer och riktigt bra förutsättningar.

Om drygt två veckor, söndagen 22/4 är det seriepremiär när U17 ställs mot IFK Haninge på bortaplan.

– Vi känns absolut förberedda. Jag tror att vi alla är redo för seriepremiär och alla kommer ge 100% hela säsongen, avslutar Sier.

 

 

Dan Kiwii Persson