Semifinal väntar i Widerlöv Cup

Det är semifinaldags i Widerlöv Cup och för motståndet står Gideonsbergs IF. VSK kommer släppa fram några U19-spelare men tar matchen på största allvar. – Vi vill vinna och gå till final, helt klart, säger Johan Mjällby inför matchen.

IK Brage vann med 1-0 i måndags, i en match där VSK förde spelet och skapade mängder med chanser. Dagen efter tar Mjällby med sig flera positiva saker från matchen.

– Inställningen var superbra, det enda som saknades var mål. Det är den bästa matchen under min tid här, som helhet. Vi gjorde allt förutom mål och det innebar noll poäng. Det här är ett lag som kommer bli bra, det är jag övertygad om.

46 timmar efter att domaren blåste av matchen i Borlänge ska VSK stå på redo för match igen, nu väntar division 5-laget Gideonsbergs IF i Widerlöv Cup.

– Matchen kommer tätt inpå och det är sällan ett problem om man har full trupp. Vi har lite skador och spelare som jag inte vill riskera då vi förutsätter att det blir en tuff match även om det skiljer flera divisioner lagen emellan. Det är en tävlingsmatch och en match vi vill vinna och gå till final i Widerlöv Cup.

Det skiljer tre divisioner och Mjällby ser det som en match VSK ska vinna, men påminner om att allt kan hända.

– Klart att det är en match vi ska vinna, inga tvivel där. Men allt kan hända i cupspel. Det måste vara ett fokuserat VSK, är vi proffsiga så räknar jag med vinst.

Det är ett gäng spelare som kommer att stå över matchen på grund av skador eller småskavanker. Det gäller Filip Tronêt, Boris Ljevar, Koyar Salimi och Carlos Gaete Moggia sedan tidigare men också Ilir Berisha, Rinor Nushi, Emir Smajic, Karwan Safari och Jonas Hellgren.

– Det är några som har sviter från småskador och det finns ingen anledning att chansa med dem. Det är bättre att använda de som är fräscha.

Det gör att några spelare från U19 kommer få chansen från start i semifinalen.

– Det är bra att U19-spelarna får en chans. Trevligt att de får visa upp sig och att jag får känna på dem i tävlingssituationer. Vi är tacksamma att vi startat ett U19-lag och att vi har den chansen att testa spelare i seniorsammanhang. Det är en bra chans för dem att göra bra ifrån sig.

Gideonsbergs IF – VSK Fotboll
Semifinal, Widerlöv Cup
Onsdag 30/8 18.15
Önsta IP

Dan Kiwii Persson