OBOS ny huvudpartner till Schysst Framtid

OBOS är en av nordens största bostadsutvecklare och kommer framöver vara huvudpartner till Schysst Framtid. – Vi ser Schysst Framtid som en verksamhet som gynnar Västerås och västeråsaren, säger Jens Gunnarsson, projektledare på OBOS.

Namnet OBOS kan för många västeråsare vara okänt, men den senaste tiden har namnet dykt upp här och där. Dels genom en stor kampanj under fotbolls-VM med slogan ”Vi bygger för livet” men framförallt då man i somras klev in och sponsrar damallsvenskan i fotboll som numera heter OBOS Damallsvenskan. Även på lokalt plan i Västerås vill man nu bygga kännedom om företaget.

– Vi vill att OBOS ska synas och finnas med där bra saker sker. Vi har kollat av vad vi kan göra för samhället här i Västerås och vad det finns för något som vi kan stödja som ligger i linje med OBOS, och vi fastnade för Schysst Framtid, säger Jens Gunnarsson.

Det är alltså inte främst VSK som lockat OBOS, utan Schysst Framtid.

–Helt ärligt så är det inte VSK som klubb utan konceptet Schysst Framtid och allt vad det står för som vi valt i första hand. Det ligger nära våra värderingar, både personliga och bolaget, säger Emma Karlsson, projektutvecklare på OBOS. Jens fortsätter:

– Vi ser Schysst Framtid som en verksamhet som gynnar Västerås och västeråsaren. När vi funderade på vad vi vill stödja på den lokala marknaden så var det naturligt att gå in och stödja en verksamhet som jobbar med bra värderingar.

Största delen inom Schysst Framtid är att besöka sjätteklassare i Västerås för att under några timmar diskutera ämnen som droger, mobbning, rasism. Utöver detta genomför Schysst Framtid flertalet aktiviteter varje år för barn och ungdomar där schysst valborgsfirande i city och stora torget är den största.

OBOS är i mångt och mycket en unik bostadsutvecklare. Hela vinsten går tillbaka in i verksamheten för utveckling av personal, fabriker och inköp av markområden. 10% av vinsten ger man dessutom tillbaka till samhället via något man kallar ”OBOS ger tillbaka”, där ideella föreningar som bidrar till bland annat meningsfulla fritidsaktiviteter för barn och ungdomar kan få stöd.

– Som en av Nordens största bostadsutvecklare har vi ett självklart samhällsansvar, där en viktig del är att utveckla bostäder som är hållbara, både utifrån hur de byggs och hur det är att bo i dem. Ett annat exempel är att vi anställt en egen SFI-lärare på fabrikerna för att möjliggöra för nyanlända att komma in i arbetsgemenskapen och att vi sponsrar damfotbollen på nationell nivå avslutar Emma Karlsson.

OBOS stöttar dessutom #VSKåretrunt och VSK Bandys damlag.

 

Dan Kiwii Persson