Nya klubbchefen i stor intervju – om exceptionella responsen, enorma intresset och klara priolistan: ”Skapar något riktigt bra”

VSK Fotboll rekryterade i början av juli Patrik Lundstedt som klubbchef och han tillträder formellt 15 augusti. Klubbmedia fick en längre intervju på natursköna Fullerö GK utanför Västerås. ”Responsen är långt över vad jag hade förväntat mig. Mottagandet i VSK Fotboll har varit och är otroligt fint”, säger han.

VSK Fotbolls heta sommarvärvning tillträder först om knappt två veckor. Men blivande klubbchefen jobbar redan mycket – och är entusiastisk. ”Jag går in med hela mitt hjärta i Grönvitt”, säger Patrik Lundstedt i en stor intervju.

VSK Fotboll presenterade i början av juli sin blivande klubbchef och rekryteringen har gett exceptionellt positiv uppmärksamhet hos de grönvita och klubbens partner.

Till och med huvudpersonen är överraskad.

– Responsen är långt över vad jag hade förväntat mig. Mottagandet i VSK Fotboll har varit och är otroligt fint. Och när jag går på stan eller är på golfklubben pratar man om VSK Fotboll. Det finns ett stort intresse. Det jag hör är att vi är på rätt väg och inte bara sportsligt med ett herrlag och ett damlag i toppen av respektive serie. Folk tycker att vi skapar något riktigt bra med hela organisationen och imponeras av att vi har så många volontärer som ställer upp för klubben. Det är otroligt glädjande, säger Patrik Lundstedt och blir snabbt känslosam när klubbmedia får en intervju.

LÄS OCKSÅ: Här är VSK Fotbolls nya klubbchef: ”Gedigen erfarenhet från föreningslivet och företagande”

Patrik Lundstedt sålde anrika kontorsföretaget Exin vid årsskiftet och funderade på vad nästa steg i karriären skulle bli.

Då kom tipset om lediga uppdraget för VSK Fotboll.

– Som jag sagt tidigare var jag något tveksam först men sedan träffade jag (ordföranden) Magnus Breitholtz och (ekonomiansvarige) Andreas Lindahl. Jag fick otroligt positiva vibbar under och efter mötet med dem och bestämde mig för att gå vidare med processen.

Och sedan valde styrelsen dig?
– Ja, jag och familjen var på semester när jag fick beskedet och det gjorde mig otroligt glad och stolt, säger Patrik Lundstedt.

VSK Fotboll har fått ett uppsving i år – sportsligt och organisatoriskt. Patrik Lundstedt börjar som klubbchef 15 augusti efter att sålt kontorsföretaget Exin till två kollegor. ”Det kommer att vara fullt upp från dag ett men jag ser verkligen fram emot det”, säger företagar- och föreningsprofilen som redan har investerat mycket tid i Grönvitt.

54-åringen tillträder formellt först 15 augusti men har i högsta grad ”smugit igång” sedan anställningen formaliserades och presenterades på en livesänd presskonferens på Hitachi Energy Arena i Västerås.

Nu har det gått snart en månad och de grönvita kontakterna är täta.

LÄS OCKSÅ: Sjätte raka för Grönvitt – när Patric Åslund blev huvudperson: ”Häftigt få göra första målet”

– Jag är nere på Hitachi Energy Arena varje dag i någon form. Det har varit allt från matcherna där jag har olika roller till en hel del möten – bland annat med marknadsavdelningen. Jag åkte till Göteborg för att se matchen mot Gais i Superettan. Så fort damlaget körde igång igen var jag nere och tittade på träningar. Jag är självklart också på herrlagets träningar. Och precis innan den här intervjun hade jag ett möte med (intresseorganisationen) VSK-vännerna. Jag går in med hela mitt hjärta i det här. Det är så jag fungerar. Jag ska göra allt jag kan för att visa att de har valt rätt person för jobbet som klubbchef.

Vilka intryck har du fått?
– Jag är som sagt superimponerad över hur klubben har mottagit mig. Allt jag hört om sammanhållningen i den grönvita familjen stämmer. Det rimmar väldigt bra med våra värderingar om glädje, gemenskap och ansvar, säger Patrik Lundstedt.

LÄS OCKSÅ: Här är siffrorna som avslöjar hur hett VSK Fotboll är – också digitalt: ”Stor skillnad”

Så fort semestern tar slut och det blir jobb på ”riktigt” från 15 augusti är första prioriteringen försäljningsarbetet och årets gratismatch.

VSK Fotboll och dess partner bjuder på fri entré i rivalmötet med Brage och siktar på att Hitachi Energy Arena fylls till sista plats.

– Men jag kommer också att jobba med att sätta en organisation och titta på akademin. Det kommer att vara fullt upp från dag ett men jag ser verkligen fram emot det. Vi har mycket att jobba på men känslan överlag är super super bra.

Klubbmedia träffar Patrik Lundstedt på natursköna Fullerö golfklubb utanför Västerås där VSK Fotbolls tillträdande klubbchef länge har varit aktiv medlem och drivande i ungdoms- och juniorsatsningen.

Patrik Lundstedt lärde känna två andra golfspelare och VSK-supportrar när klubbmedia gjorde intervjun på Fullerö GK utanför Västerås. Kenneth Mellesmo (till vänster) och Ronnie Persson följer Grönvitt i Superettan och hamnade av en slump i samma boll. ”Två supertrevliga grabbar med stort VSK-hjärta”, säger blivande klubbchefen om nya bekantskaperna.

Vid första tee står spelkamraterna och nya bekantskaperna Kenneth Mellesmo och Ronnie Persson och pratar om Grönvitts segermatch mot Gefle IF – utan att veta vem Patrik Lundstedt är.

– Här ska man ut och spela golf och träffar på två supertrevliga grabbar med stort VSK-hjärta. Vilken lyckträff men det visar väl bara vilket drag det är runt klubben, säger Patrik Lundstedt med ett leende när han tar fram drivern på par 5-hålet.

Utslaget blir långt och rakt och sveper över bunkern som ligger strategiskt på högra sidan av fairway.

Kenneth Mellesmo, Ronnie Persson och klubbmedia får se många fina slag över de 18 hålen de drygt fyra timmar när regnet för en gångs skull håller sig borta från Västerås den här sommaren.

LÄS OCKSÅ: Brons till VSK – i jättecupen: ”Kan mäta sig på hög internationell nivå”

– Det har faktiskt inte blivit så mycket golf på semestern. Riktiga suget har inte infunnit sig. Vi har flyttat och skaffat lite andra intressen. Vi har bland annat upptäckt båtlivet så golfen har fått ge vika för det. Men det är skönt att få vara ut och svinga lite då och då och i dag spelade jag ju lite bättre än tidigare i år.

De nyvunna golf- och VSK-kompisarna bestämmer sig för att spela igen och då mötas på Skerike golfklubb norr om Västerås.

– Men innan dess tar jag nog ett par lektioner hos vår pro Roger Sundin, säger Patrik Lundstedt om den tidigare VSK-spelaren som efter många säsonger som kreatör på mittfältet blev biten av golf och numera är uppskattad golfinstruktör på Fullerö.

Klicka här – för att köpa Höstkortet till herrlagets matcher i Superettan och damlagets matcher i division 2.