Här är siffrorna som avslöjar hur hett VSK Fotboll är – också digitalt: ”Stor skillnad”

VSK Fotboll attraherar allt fler följare på läktarna – och online. Antalet sidvisningar på hemsidan har ökat med 158 procent på ett år. Samtidigt har räckvidden i sociala medier stigit med mellan 80 och 195 procent.

VSK Fotbolls två representationslag ligger i toppen i serierna. Samtidigt lyfter intresset för klubbens sajt och sociala medier. ”Vi ser också ett ökat engagemang”, säger kommunikationsansvarige Anders Tengström.

VSK Fotbolls herrlag är tvåa i Superettan efter 16 av 30 omgångar och damlaget trea efter 12 av 22 omgångar i division 2 – men det är inte bara på Hitachi Energy Arena i Västerås och andra fotbollsarenor i Sverige som Grönvitt plockar poäng.

Intresset för klubben ökar kraftigt och är rekordstort.

– Det är i stor utsträckning kopplat till de sportsliga framgångar herrlaget visat upp under säsongen, säger Anders Tengström om den statistik klubbmedia kan presentera i dag.

LÄS OCKSÅ: Sjätte raka för Grönvitt – när Patric Åslund blev huvudperson: ”Häftigt få göra första målet”

Hemsidan hade 155 000 sidvisningar i juli i år jämfört med 60 000 samma månad 2022.

Det finns dock fler förklaringar till den 158-procentiga tillväxten av sidvisningar på ett år.

– Vi ser också en ökning i hur många som läser, gillar och kommenterar våra texter och rapportering runt damlaget och klubbnyheter i allmänhet.

En förklaring till den ökade läsningen på VSK Fotbolls hemsida är redaktionella bevakningen av damlaget i division 2. ”Fler läser, gillar och kommenterar våra texter och rapportering”, säger kommunikationsansvarige Anders Tengström. På bilden syns Sally Messing (närmast) och Tilda Hellén.

VSK Fotboll passerade i maj 10 000 följare på Facebook (upp 600 totalt under året) medan antalet är 10 600 på Instagram och 2 700 på X (Twitter).

Räckvidden för de tre plattformarna har på ett år ökat med mellan 80 och 195 procent.

– Vi noterar inte bara ett högre läsande utan också ett större engagemang i att gilla våra inlägg, kommentera och dela dem. Det är stor skillnad mot tidigare säsonger, säger Anders Tengström och tillägger att den öppna gruppen VSK på Facebook har fått många hundra nya följare den här säsongen.

LÄS OCKSÅ: Här är VSK Fotbolls nya klubbchef: ”Gedigen erfarenhet från föreningslivet och företagande”

Grönvitts två representationslag spelar på bortagräs kommande helg: Damlaget har höststart mot Karlstad Fotboll på Våxnäs IP på söndag 6 augusti (15.00) och samma tid spelar herrlaget på Södermalms IP i Skövde.

Damerna och herrarna är tillbaka på Hitachi Energy Arena helgen efter: Damlaget möter IFK Hallsberg lördag 12 augusti (14.00). Herrlaget välkomnar i sin tur Helsingborgs IF söndag 13 augusti (15.00).

Missa inte all läsning, bilder och klipp inför, under och efter matcherna på vskfotboll.nu och i sociala medier!

Klicka här – för att köpa Höstkortet till herrlagets matcher i Superettan och damlagets matcher i division 2.