Här är VSK Fotbolls nya klubbchef: ”Gedigen erfarenhet från föreningslivet och företagande”

VSK Fotbolls senaste värvning är klar – och presenterad. Patrik Lundstedt tillträder som klubbchef i mitten av augusti. ”Jag är oerhört glad över rekryteringen”, säger ordförande Magnus Breitholtz.

VSK Fotboll har gjort klart med ny klubbchef efter Stefan Brandberg. Patrik Lundstedt (till vänster) tillträder 15 augusti. ”Patrik Lundstedt har en gedigen erfarenhet från föreningslivet och företagande. Det vägde tungt i den här nödvändiga rekryteringen”, säger ordföranden Magnus Breitholtz.

VSK Fotboll aviserade i början av juni att tidigare ordföranden Stefan Brandberg skulle sluta som tillförordnad och oavlönad klubbchef för att leda SM-veckan i Västerås nästa år och samtidigt  inleddes processen med att hitta en permanent klubbchef.

Intresset för tjänsten har varit stort.

Och kvaliteten på de sökande hög.

LÄS OCKSÅ: Klubbchef till VSK Fotboll

– Vi i styrelsen är väldigt glada över att så många kvalificerade personer ville bli klubbchef i VSK Fotboll. Det understryker att VSK Fotboll är på rätt väg och att man ser stora möjligheter för klubben att ta nästa steg, säger Magnus Breitholtz till klubbmedia i samband med dagens informationsmöte och presskonferens på Hitachi Energy Arena i Västerås.

Styrelsen fattade formellt beslut i söndags – och valde alltså Patrik Lundstedt.

– Patrik Lundstedt var nummer ett bland många duktiga kandidater och är rätt person för jobbet som klubbchef. Han har en gedigen erfarenhet från föreningslivet och företagande och det vägde tungt i den här nödvändiga rekryteringen.

LÄS OCKSÅ: Kalle Karlsson i stor intervju – om platsen i toppen, varför han inte är överraskad, stora stödet och nyförvärv: ”Kommer att jobba för”

Vilket uppdrag får Patrik Lundstedt som klubbchef i Grönvitt?
– Nya klubbchefen blir en väldigt viktig bricka för hela VSK Fotboll. Patrik Lundstedt ska initialt vara ute mycket och träffa partner och skapa ytterligare förtroende för klubben. Relationer och försäljning är följaktligen en del av uppdraget. Samtidigt är förmågan att bygga klubben grundläggande. Patrik Lundstedt har kunnandet att utveckla såväl företag som föreningar. VSK Fotboll är ju inte bara två representationslag för herrar och damer utan består av tusen barn och ungdomar i Västerås som spelar fotboll. Därtill finns ett stort antal ideella krafter som med stor passion gör värdefulla insatser för VSK Fotboll, säger Magnus Breitholtz.

Patrik Lundstedt bor med familjen (fru och två barn) utanför Västerås och har startat och drivit flera bolag inom olika branscher.

Fram till årsskiftet var 54-åringen vd och huvudägare i anrika företaget Exin i Västerås.

LÄS OCKSÅ: ”Momme” tillbaka när VSK vinner träningsmatchen inför återstarten –  ”Matchen blev som önskat”

– Två av mina medarbetare ville köpa Exin och det gav mig möjlighet att titta på andra alternativ. Jag sitter fortsatt i styrelsen för Exin och fungerar som mentor åt nya ägarna och har även andra styrelseuppdrag. Men så hörde (rekryteringsfirman) Norén & Lindholm av sig om VSK Fotboll. Jag ska medge att jag var något tveksam först men vände totalt efter att ha träffat Magnus Breitholtz och (ekonomiansvarige) Andreas Lindahl. De gav ett väldigt professionellt och engagerat intryck och jag blev triggad av att få chansen att påverka. Västerås är värt mycket bättre i fotboll och det är en chans som jag inte vill missa. Jag har alltid gillat tillväxt och utveckling även om VSK Fotboll förstås inte ska drivas som ett bolag. Men det finns många andra likheter med företagande – som målsättningar, regelverk och uppförandekoder. Långsiktighet och hållbarhet är två ledord för mig.

LÄS OCKSÅ: Grönvitt vinnare igen – närmar sig absoluta toppen: ”Väldigt skönt och viktigt”

Vad kommer du mer att tillföra VSK Fotboll?
– Jag är inte bara entreprenör och företagare utan lika mycket föreningsmänniska. Jag brinner för föreningslivet och har investerat mycket tid i ungdomsverksamheten i Fullerö golfklubb här i Västerås och Linden Hockey och Eskilstuna United när vi bodde i Eskilstuna. Jag upplever mig som social, har ett stort hjärta, gillar ordning och reda och har starka värderingar. Jag ser och uppmuntrar människor. Det är starka egenskaper. Detta tror jag blir goda tillgångar för VSK Fotboll i strävan att bli en ännu bättre klubb för alla medlemmar, supportrar och partner, säger Patrik Lundstedt till klubbmedia.

VSK Fotboll sände direkt från Hitachi Energy Arena i Västerås. Du kan se sändningen i efterskott på Facebook.

Grönvitts herrlag tar emot serieledande Utsikten på Hitachi Energy Arena lördag 15 juli, 15.00. Här kan du säkra biljetter till toppmatchen!