Jubel för Jabir – här avslöjar VSK-fansens favorit nästa mål: ”Det är viktigast för mig”

Jabir Abdihakim Ali jublar efter ännu ett mål för VSK Fotboll. Publikfavoriten har hittills hittat nätet vid sex tillfällen. I morgon, söndag, kan ni se honom igen på Hitachi Energy Arena i Västerås när Grönvitt tar emot Gefle IF.

VSK Fotboll är ett topplag när halva Superettan har spelats. Men supportrarnas nya publikfavorit förväntar sig mer i höst. ”Vi ska bli ännu bättre”, säger Jabir Abdihakim Ali inför mötet med Gefle IF i morgon.

VSK Fotboll sålde i början av januari i år förra säsongens skyttekung Viktor Granath till nya allsvenska laget Halmstads BK men bara drygt två veckor senare presenterades Jabir Abdihakim Ali från Sandvikens IF som ny ”nia”.

Det blev kärlek direkt från läktarna.

Fansen älskar den stora forwarden.

– Jag känner mig väldigt omhändertagen av supportrarna och uppskattar all värme och allt stöd som jag får här, säger 24-åringen med ett leende till klubbmedia i samband med lördagens matchförberedande träning på Hitachi Energy Arena i Västerås.

LÄS OCKSÅ: Grönvitt jublar – efter femte raka segern: ”Rent ut sagt en skitbra match”

Men det är inte bara etablerade VSK-fans som har tagit till sig Jabir Abdihakim Ali.

Grönvitt har fått många nya fans från norra Stockholm som numera åker till Västerås.

– Jag har massor av vänner som kommer hit och hejar på mig och givetvis på VSK. Det är människor som har följt min långa resa till elitfotbollen.

Jabir Abdihakim Ali kom från Sandvikens IF till VSK Fotboll i januari. Forwarden har snabbt blivit en mycket populär spelare i Grönvitt. ”Jag känner mig väldigt omhändertagen av supportrarna”, säger 24-åringen.

VSK Fotbolls omskrivna nyförvärv skadades i Svenska cupen-matchen mot AIK på Tele2 Arena i Stockholm i februari och missade därför inledningen av Superettan.

Men det har successivt blivit mer och mer speltid – och nu när serien går in i andra halvlek är facit bland annat sex mål och två assists.

– Jag har fått ytterligare tid efter sommaruppehållet och tycker att sex mål är bra utifrån min speltid, säger Jabir Abdihakim Ali.

LÄS OCKSÅ: Grönvita jättesuget – här är kortet som säkrar plats på matcherna: ”Hoppas flera blir utsålda i höst”

Statistiken visar att Jabir Abdihakim Ali har producerat fler mål per minut än Viktor Granath.

Kommentar?
– Jag lägger faktiskt ingen vikt alls vid det. Mitt fokus är att bli en bättre fotbollsspelare så att jag kan hjälpa VSK. Det viktigaste för mig är att vi fortsätter att vinna matcher.

Grönvitt är tvåa i Superettan efter 15 omgångar – efter måndagens meriterande trepoängare i toppmötet mot Gais på Gamla Ullevi Göteborg.

Ledande målskytten vill emellertid inte spekulera i placeringar när serien gör bokslut om tre och en halv månad (11 november).

Grönvitt är hett i Superettan men det är inte bara fansen som gillar Jabir Abdihakim Ali. Umit Aras (till vänster) och Daniel Ask gratulerar till 4–0-målet på stopptid mot Skövde 10 juni.

– Vi har gjort en väldigt bra vår och ligger som bekant däruppe. Men vi ska inte tro att vi har presterat något. Det är många matcher kvar och vi kan bli ännu bättre. Vi måste bli mer hungriga och mer fokuserade. Då kan vi nå våra mål, säger Jabir Abdihakim Ali.

VSK Fotboll tar emot Gefle IF på Hitachi Energy Arena på söndagseftermiddagen (kick off 15.00).

Gefle vann Ettan Norra i fjol före Sandvikens IF och avancerade därmed till näst högsta serien.

– Jag spelade ju i Sandviken då och mötte Gefle två gånger. Det är ett bra lag – välorganiserat defensivt och med lojala spelare.

LÄS OCKSÅ: Marschen mot Allsvenskan: VSK – Gefle IF 30/7 15.00. Här är allt du behöver veta

GIF har fyra raka matcher i Superettan utan förlust – och senaste bakslaget kom mot Örebro SK i början av juni.

– Det blir en tuff uppgift men vi ska förstås försöka göra vårt för att vinna, säger Jabir Abdihakim Ali.

Klicka här – för att köpa Höstkortet till herrlagets matcher i Superettan och damlagets matcher i division 2.

Klicka här – för att köpa biljetter till VSK Fotboll–Gefle IF, söndag 30 juli, 15.00.