Grönvita jättesuget – här är kortet som säkrar plats på matcherna: ”Hoppas flera blir utsålda i höst”

VSK Fotboll passerade för första gången i år 5 000 besökare på Hitachi Energy Arena – i toppmötet med Utsikten. Det var bland annat näst intill fullsatt på sittplats. Nu lanserar klubben Höstkortet för alla som vill säkra plats till kommande matcher. Första gången det går att utnyttja är matchen mot Gefle IF söndag 30 juli.

VSK Fotbolls publiksnitt i Superettan överstiger budgeten.  Nu introducerar Grönvitt ett Höstkort – för resten av 2023. ”Vi vill ge möjligheten att säkra en plats på arenan”, säger ordföranden Magnus Breitholtz.

VSK Fotbolls herrlag hade i genomsnitt 1 488 besökare förra säsongen och styrelsens budget låg på samma nivå inför det här verksamhetsåret.

Men publiken har strömmat till 2023.

Snittet är höga 3 213 efter sju matcher.

– Jag törs säga att alla i och runt VSK Fotboll är väldigt glada och tacksamma över det fantastiska intresset för våra matcher i Superettan, säger Magnus Breitholtz till klubbmedia och lyfter särskilt fram toppmötet med Utsikten som för knappt två veckor lockade 5 069 till Hitachi Energy Arena på Rocklunda i Västerås.

LÄS OCKSÅ: Kalle Karlssons starka känslor – efter tunga triumfen: ”Otroligt skönt att vinna”

Nu på söndag 30 juli (15.00) väntar ”andra halvlek” av Superettan – och då tar VSK Fotboll emot mångåriga antagonisten Gefle IF.

Lagom till återstående åtta seriematcherna hemma lanserar Grönvitt alltså ett Höstkort till sittplats- och ståplatssektionerna.

– Vi hoppas och tror att flera matcher på Hitachi Energy Arena blir utsålda i höst och Höstkortet ger alla möjlighet att verkligen säkra en plats.

Grönvitt vann toppmatchen mot Utsiktens BK med 1–0 inför 5 069 på Hitachi Energy Arena. Frédéric Nsabiyumva, Simon Johansson (målskytt), Patric Åslund, Alex Douglas och Simon Gefvert jublar efter fullträffen.

Grönvitts nya Höstkort har samma snittpris per match på sittplats och ståplats som de säsongskort som såldes innan första seriematchen.

Hur bedömer du intresset för Höstkortet?
– Höstkortet är ett önskemål från många som följer VSK Fotboll. Vi sålde en hel del Höstkort redan första dagen. Jag är övertygad om att många fler tar chansen att köpa ett sådant, säger Magnus Breitholtz.

LÄS OCKSÅ: Grönvitt jublar – efter femte raka segern: ”Rent ut sagt en skitbra match”

2023 års hittills 159-procentiga ökning av antalet besökare per match på Hitachi Energy Arena handlar inte bara om stämningen.

Det finns ytterligare en dimension.

– Fler åskådare är en förutsättning för att skapa ett starkt intresse för VSK Fotboll och bygga klubben långsiktigt.

Grönvitt är just nu fyra i publikligan i Superettan och tillströmningen till Hitachi Energy Arena skapar därtill ett ökande intresse på företagsmarknaden.

LÄS OCKSÅ: Här är VSK Fotbolls nya klubbchef: ”Gedigen erfarenhet från föreningslivet och företagande”

I mitten av augusti tillträder nya klubbchefen Patrik Lundstedt.

– Vi är otroligt glada och stolta över rekryteringen och det blir full fart direkt för honom, säger Magnus Breitholtz.

Här kan du köpa Höstkortet till herrlagets matcher i Superettan och damlagets matcher i division 2