Kalle Karlssons starka känslor – efter tunga triumfen: ”Otroligt skönt att vinna”

VSK Fotboll vann toppmatchen – inför årets största publik. Men för Kalle Karlsson var det mer än ytterligare tre poäng. ”En seger för hela stan”, säger managern känslosamt.

Kalle Karlsson jublar över VSK Fotbolls tre poäng mot Utsiktens BK – och tackar fansen på ståplats på Hitachi Energy Arena. ”En seger för alla supportrar som har stöttat klubben i vått och torrt och för alla som har tillkommit senaste året”, säger herrlagets manager.

VSK Fotboll har på knappt ett år transformerats från ett lag i botten av Superettan till att besegra serieettan Utsiktens BK på Hitachi Energi Arena på Rocklunda i Västerås och befästa andraplatsen.

5 069 besökare bar fram Grönvitt.

– Otroligt skönt att vinna en sådan här match när vi möter serieledarna mitt i sommaren, när solen skiner och läktarna är välfyllda, säger Kalle Karlsson till klubbmedia efter övertygande 1–0-triumfen mot en motståndare som inte hade förlorat sedan tredje omgången och kom till Västerås med åtta raka segrar och 18–3 i målskillnad.

LÄS OCKSÅ: Här jublar Grönvitt – efter tre poäng och inför storpublik: ”Otroligt roligt med sådant stöd”

Kalle Karlsson var mer än stolt efteråt och betonar att Grönvitt inte ”bara” säkrade tre poäng och krympte avståndet till förstaplatsen i näst högsta serien till två poäng.

– Det var en seger för hela stan och inte minst för alla supportrar som har stöttat den här klubben i vått och torrt och för alla som har tillkommit senaste året.

Tack vare stora intresset för toppmatchen mot Utsikten kom VSK Fotboll upp i ett publiksnitt på Hitachi Energy Arena på 3 213.

Helsingborg, Gais och Öster ligger före.

VSK Fotboll lockade säsongsbästa 5 069 besökare i toppmatchen mot Utsiktens BK. Sittplatsläktaren på Hitachi Energy Arena var näst intill fullsatt.

– Jag hoppas att vi kan hålla i de här publiksiffrorna framöver när vi krigar i toppen. Ökade intäkter från matchdagar är en förutsättning för att över tid kunna fortsätta vara bra på planen, säger Kalle Karlsson.

Grönvitt skapade flest målchanser enligt officiella statistiken och hade bland annat några utmärkta lägen första 45 minuterna.

Olle Edlund var bland annat fri, flera andra situationer var farliga och publiken skrek på straff när Patric Åslund föll i boxen.

– Vi visste vad det skulle bli en tät och intensiv match med många bollbyten. Jag tycker att vi gör en bra första halvlek och hade kunnat ha ledningen med lite bättre skärpa.

LÄS OCKSÅ: Här är VSK Fotbolls nya klubbchef: ”Gedigen erfarenhet från föreningslivet och företagande”

Avgörandet kom i början av andra halvlek när Simon Johansson rullade in segermålet efter Jabir Abdihakim Alis och Alex Douglas delikata förarbete.

– Vi gör ett fantastiskt fint mål där vi verkligen rullar upp dem. Vi kunde ha kontrollerat matchen bättre i elva mot tio men på det hela taget var det en gedigen match, säger Kalle Karlsson.

VSK Fotboll–Utsiktens BK 1–0 (0–0)
Målet: 1–0 (57) Simon Johansson.
Bollinnehav (procent): 50–50 (55–45, 45–55).
Målchanser: 12–9 (7–7, 5–2).
Skott på mål: 9–5 (6–5, 3–0).
Skott utanför mål: 3–4 (1–2, 2–2).
Hörnor: 10–3 (6–3, 4–0).
Målvaktsräddningar: 5–8 (5–6, 0–2).
Utvisning, Utsikten: Erik Westermark (67).
Varningar, VSK: Simon Gefvert (64). Utsikten: Albin Skoglund (64), Alexander Faltsetas (78), Yoann Fellrath (79), Fredrik Martinsson (89).
Domare: Magnus Lindgren.
Publik: 5 069 (på Hitachi Energy Arena, Västerås).

Så spelade VSK Fotboll
Målvakt: Anton Fagerström.
Backlinje: Herman Magnusson, Frédéric Nsabiyumva, Alex Douglas.
Mittfält: Simon Gefvert, Daniel Ask, Olle Edlund (79), Max Larsson (88).
Anfall: Simon Johansson (kapten, 87), Jabir Abdihakim Ali (71), Patric Åslund (79).
Ersättare: Anders Hellblom (71), Martin Gamboš (79), Filip Tronêt (79), Mohammed Mahammed (87), Miguel Sandberg (88), Umit Aras, Daniel Tegermark Svensson (målvakt).