”Ibra” jublar efter första målet – siktar på repris redan på söndag: ”Det är mitt jobb”

VSK Fotboll satsade på Ibrahim Diabate från start mot Skövde AIK. 23-åringen från Elfenbenskusten tackade genom att göra 2–0 för Grönvitt. På söndag eftermiddag väntar anrika Helsingborgs IF på Hitachi Energy Arena. ”Jag har hört att det kommer väldigt många då”, säger nyförvärvet om förväntade storpubliken.

Första starten, första målet – och sjunde raka segern för VSK Fotboll. Ibrahim Diabate hoppas att trenden håller i sig mot Helsingborgs IF. ”Jag är här för att bidra”, säger nyförvärvet inför söndagens heta match.

VSK Fotboll offentliggjorde 11 juli rekryteringen av Ibrahim Diabate på en livesänd presskonferens och i söndags eftermiddag presenterade sig nyförvärvet från Elfenbenskusten också på planen.

23-åringen gavs förtroendet från start.

Och tackade – genom att skjuta 2–0.

LÄS OCKSÅ: Skövde: Tuff holmgång för Grönvitt – ”karaktärstest”

– Jag blev väldigt glad när jag fick börja matchen i Skövde och att sedan få göra ett mål var otroligt känslosamt, säger Ibrahim Diabate med ett stort leende till klubbmedia i samband med tisdagens träning på Hitachi Energy Arena i Västerås.

”Ibra” kom loss på offensiv planhalva i mitten av andra halvlek och tryckte med kraft in bollen till vänster om Skövdes inhoppande keeper Mirza Kalijundzic.

Mohammed Mahammed höll på att värma upp vid sidlinjen och blev första grönvita spelare att krama om den överlyckliga premiärskytten.

Ibrahim Diabate gjorde sitt första mål för VSK Fotboll – och gratulerades först av Mohammed Mahammed, Daniel Ask och Simon Johansson (skymd).

– Jag har faktiskt svårt att sätta ord på hur glad jag blev men som anfallare är det mitt jobb att göra mål och jag hoppas kunna bidra med många fler sådana i höst.

Olle Edlund gav VSK ledningen efter drygt en kvart på naturgräset på Södermalms IP och Ibrahim Diabates fullträff fastställde siffrorna och vinsten.

Tack vare trepoängaren i regnet befäste Grönvitt sin plats i toppen av Superettan och är tvåa efter Utsikten – på grund av färre gjorda mål.

LÄS OCKSÅ: Grönvitt jublar efter sjunde raka – och laddar för nästa publikfest: ”Fler än mot Utsikten”

– Jag har bara varit här en kort tid men laget känns väldigt bra och konkurrenskraftigt. Jag trivs otroligt bra med spelarna och är väldigt glad över att få vara en del av laget.

Vad känns som ett rimligt sportsligt mål i höst?
– Det är förstås promotion (uppflyttning), svarar Ibrahim Diabate via VSK:s skadade brasilianska stjärna Pedro Ribeiro som har vänligheten att hjälpa till med översättningen på engelska och spanska.

VSK Fotbolls herrlag är tillbaka på Hitachi Energy Arena nu på söndag 13 augusti (15.00) och möter en av svensk fotbolls mest anrika föreningar.

LÄS OCKSÅ: Stormatch: VSK Fotboll – Helsingborgs IF – 13/8 15.00 – Här är allt du behöver veta.

Ibrahim Diabate har än så länge begränsade kunskaper om Helsingborgs IF.

– Jag vet att Helsingborg spelade i Allsvenskan förra året och att det är ett bra lag även om de inte har haft sin bästa säsong.

Grönvitt introducerade ivorianen inför toppmatchen mot Utsikten då han till storpublikens jubel fick ta emot tröja nummer 17 av styrelseledamoten Anders Tengström.

5 069 besökare såg VSK vinna med 1–0 – efter lagkaptenen Simon Johanssons mål.

LÄS OCKSÅ: Nya klubbchefen i stor intervju – om exceptionella responsen, enorma intresset och klara priolistan: ”Skapar något riktigt bra”

– Jag har hört att det kommer väldigt många också på söndag. Vi behöver hjälp av alla supportrar för att lyckas, säger Ibrahim Diabate innan han efter fotbollspasset ute i regnet går in i värmen och kör drygt en halvtimmes styrketräning med de andra spelarna.

Klicka här – för att köpa biljetter till VSK Fotboll–Helsingborgs IF (söndag 13 augusti, 15.00).

Klicka här – för att köpa Höstkortet till herrlagets matcher i Superettan och damlagets matcher i division 2.