Det händer mycket i VSK

En ung VSK-spelare tar en selfie med Viktor Prodell i bakgrunden – från VSK-dagen på Skälby IP.

Det händer hela tiden saker i klubben som kanske inte blir en egen nyhet. Vi tänkte dela med oss en del av det som händer just nu. Med ojämna mellanrum kan en sådan här sammanfattande artikel dyka upp för dig som är nyfiken.


Matcher som varit

 • Det var idel segrar i matcherna för våra akademilag P15, P16, P17, P19 och för damerna under förra helgen. Det är fantastiskt roligt att kunna ha hela helger med matcher på Iver Arena. För dig som gillar fotboll finns det nästan varje helg någon bra fotbollsmatch att se. Håll dig uppdaterad eller helt enkelt ta dig förbi för att se om något är på gång.
 • Damlaget spelar inte den här helgen. De skulle ha mött Örebro SK som tyvärr har dragit sig ur serien. Det blir dock ett späckat spelschema framöver.
 • P19 vann sin bortamatch mot IF Karlstad Fotboll med 5-1 den här helgen. Just nu leder P19 serien.
 • P16 spelade hemma på Blåsbo mot Nacka FC. Trean i serien (VSK) mötte tvåan (Nacka) och matchen slutade oavgjort 1-1.
 • P-17 möter GIF Sundsvall hemma på Iver Arena i pojkallsvenskan. Matchen börjar klockan 15.00.

 • Om vi blickar framåt så möter vårt herrlag Sollentuna FK i Svenska cupens andra omgång. Den matchen spelas på onsdag kl 18.30 på Sollentunavallen i Sollentuna. Det är fritt inträde för alla som vill ta sig dit och stötta VSK. Annars sänder VLT matchen för den som inte får ihop livspusslet med en Stockholmsresa på en onsdag.

Kommande matcher

 • Lördagen den 21 augusti är det dags för herrlaget att bege sig till Borlänge för match mot IK Brage. Matchen börjar klockan 17.00. Brage har meddelat att det finns 60 biljetter till ”bortastå”. Håll utkik på deras hemsida – de har ännu inte öppnat försäljningen av biljetter till matchen. Här är länken till att köpa biljett.
 • Söndagen den 22 augusti möter damlaget Norrby SK på hemmaplan. En match som kan vara en tidig seriefinal. Kom och stötta damerna i jakten på serievinst och avancemang. Matchen börjar klockan 15.30.
 • Vill du ha lite uppvärmning inför dammatchen kan du titta på P15 som spelar hemma på Ringvallen mot AIK klockan 13.30 samma dag.
 • Den här helgen hade vi VSK-dagen. I år i något nedskalad form på grund av corona. VSK-dagen är ett återkommande evenemang där alla våra barn- och ungdomslag samlas för en gemensam dag på Skälby IP. Där bjuder vi på med massor av aktiviteter, inklusive fotboll så klart.

  Herrlaget var på plats en stund innan de hoppade på bussen till Landskrona för bortamatchen mot Landskrona BoIS. Vi återkommer med ett lite längre reportage men bjuder på lite bilder nu.
Det regnade när VSK-dagen tog sin början – men sen blev det fint.
Jonas Hellgren hänger med de yngre VSK-spelarna
Så klart var VSK-maskoten på plats.
Barnen fick lämna förslag på vad VSK-maskoten ska heta. Ett förslag som kom fram var Aros-Valle. Vi får se så småningom vad som blir det vinnande förslaget.

Övrigt i klubben

 • Styrelsen har på Söndag 15:e styrelsemötet för året. Alla har genomförts via Teams på grund av Corona. Bara på årsmötet var styrelsen samlad i sin helhet. Punkter på dagordningen det här mötet är det vanliga som ekonomi och driftsfrågor. Mer specifikt för det här mötet är punkter för utvärdering av arbetet under transferfönstret gick samt rapport från VSK-dagen.
 • Den 23 augusti planerar styrelsen och herrlaget en gemensam grillkväll. Damerna kommer att ha en egen aktivitet med styrelsen längre fram.

Som sagt, mycket aktivitet som sker i hela klubben, hela tiden. Många ideella individer lägger ner många timmar för att få allt att rulla på. Vi tackar förstås alla för att ni gör det möjligt att ha en klubb som VSK Fotboll.