Grönvitts första värvning inför 2024 – klar redan nu: ”Får en bärande roll”

VSK Fotboll förstärker – inför 2024. Vilma Torseng är klar för Grönvitt. ”Hon får en bärande roll”, säger tränaren Lisa Hellenberg om centrala mittfältaren.

Gideonsbergs IF åkte ur division 1 i slutet av 2022 och efter säsongen hade VSK Fotboll och Vilma Torseng en dialog om en flytt från Önsta IP till Hitachi Energy Arena i Västerås.

Men valet föll på Västerås BK 30 – då.

– Vilma Torseng hade spelat i ettan och jag kan förstå att fortsatt spel på den nivån lockade inför 2023, säger Lisa Hellenberg till klubbmedia.

LÄS OCKSÅ: Full fart framåt för Grönvitt – wingbackens inspel: ”Kan bli riktigt bra”

Det blev dock begränsat med speltid hos Västerås BK 30 – och i juni drabbades nyblivna 17-åringen av en skada borta mot Degerfors.

Nu är övergången till Grönvitt formaliserad.

– Vi är naturligtvis väldigt glada över att Vilma Torseng väljer att fortsätta fotbollskarriären hos oss i VSK. Jag räknar med att hon får en bärande roll och kommer att utvecklas starkt när hon kan spela igen nästa år. Jag tycker att det är ett mycket fint betyg att en skadad spelare väljer att rehaba hos oss. Det beror säkert på att man upplever att vi erbjuder en attraktiv miljö såväl sportsligt som socialt.

LÄS OCKSÅ: Nya klubbchefen i stor intervju – om exceptionella responsen, enorma intresset och klara priolistan: ”Skapar något riktigt bra”

Sportsliga ledningen i VSK Fotboll har kontaktats av andra spelare som uttryckt önskemål om att komma till Hitachi Energy Arena.

– Det kan bli ytterligare något nyförvärv närmaste tiden och med de andra tjejerna har vi en upparbetad dialog inför 2024, säger Lisa Hellenberg.

VSK Fotbolls damlag är trea i division 2 inför återstarten i helgen.

Söndag eftermiddag (15.00) väntar Karlstad Fotboll på bortagräs.

Klicka här – för att köpa Höstkortet till herrlagets matcher i Superettan och damlagets matcher i division 2.