Full fart framåt för Grönvitt – wingbackens inspel: ”Kan bli riktigt bra”

VSK Fotbolls unga wingback Nathalie Brorson går från klarhet till klarhet och är taggad inför höststarten i division 2. ”Men det upplever jag att alla tjejer är. Vi har förberett oss noga inför Karlstad”, säger 16-åringen.

VSK Fotboll imponerade stort inför uppehållet i juli. Nu fortsätter damlaget att jaga platsen i absoluta toppen. ”Vi kan vinna mot alla lag i serien”, säger Nathalie Brorson inför omstarten.

VSK Fotboll besegrade serietvåan Rynninge IK från Örebro med klara 2–0 på Hitachi Energy Arena i Västerås i början av juli.

Prestationen var en av årets främsta.

– Det kändes väldigt skönt att gå på lite ledighet efter en så stark match, säger Nathalie Brorson till klubbmedia inför mötet med Karlstad Fotboll på söndag (kick off 15.00 på Våxnäs IP).

LÄS OCKSÅ: Grönvitt vinnare igen – närmar sig absoluta toppen: ”Väldigt skönt och viktigt”

Viktiga fullträffarna mot Rynninge av Elsa Sund och Elin Antonsson innebar att Grönvitt reducerade avståndet till serieledande Gideonsbergs IF.

Mästarföreningen från 1992 är sex poäng före i division 2 – med tio omgångar kvar.

– Jag känner att vi är så bra att vi kan slå alla lag i serien och även komma ikapp GIF.

Derbyt mot de ljusblå i slutet av juni slutade 1–4 efter två sena mål och inför 477 besökare.

– Vi gjorde ingen dålig insats mot GIF. Resultatet speglade inte alls matchen. Skillnaden var att vi inte satte lägena, säger Nathalie Brorson.

Nathalie Brorson är en av VSK Fotbolls mest löpstarka spelare och wingback i nya spelsystemet. ”Det tar en stund att komma in i det men jag tror att det kan bli riktigt bra i höst”, säger hon.

Grönvitt implementerade ett nytt spelsätt i juni och det välkomnas av Nathalie Brorson som har blivit wingback och precis som kollegorna Simon Gefvert och Max Larsson i herrlaget behöver löpa mycket och snabbt ute på kanten.

Snittet ligger på tio kilometer – per match.

– Det tar en stund att komma in i det men jag tror att det kan bli riktigt bra i höst.

Så att det räcker hela vägen?
– Förhoppningsvis eftersom vi är så bra, säger den blågult meriterade spelaren.

LÄS OCKSÅ: Brons till VSK – i jättecupen: ”Kan mäta sig på hög internationell nivå”

Nästan direkt efter trepoängaren mot Rynninge började damlagets kvartett Nathalie Brorson, Tilda Hellén, Sally Messing och Eila Viitala att träna med klubbens F17-lag som förberedelse för Gothia cup i och runt Göteborg.

VSK Fotboll hade 19–0 i målskillnad innan knappa förlusten i semifinalen mot kanadensiska AS Laval.

– Det var väldigt tungt att åka ut i semin som var vår tredje match samma dag. Vi orkade inte riktigt. Tyvärr drabbades vi också av några skador i slutspelet. Men när man tänker tillbaka var vi bästa svenska och nordiska lag i turneringen så var det superbra gjort. 

VSK Fotbolls ordförande Magnus Breitholtz gratulerade spelarna i F17-laget till bronset i Gothia cup i samband med herrlagets segermatch mot Gefle IF i Superettan.

Grönvitt har tränat drygt två veckor inför omstarten och det blev alltså inte många lediga dagar i juli för Gothia cup-spelarna och Tilda Hellén som dessutom representerat Sverige i tre landskamper.

Nathalie Brorson är dock mer än taggad för återstående tio matcher.

– Men det upplever jag att alla tjejer är. Vi har haft en bra träningsvecka och förberett oss noga inför Karlstad. Vi har jobbat mycket med press och anfall. Karlstad är stora och starka. Det gäller att vi är med direkt från start.

LÄS OCKSÅ: Nya klubbchefen i stor intervju – om exceptionella responsen, enorma intresset och klara priolistan: ”Skapar något riktigt bra”

Nyblivna 16-åringen började spela fotboll i Gideonsbergs IF som femåring och tog redan förra sommaren en starttröja i division 1 men när GIF åkte ur serien förra hösten valde hon att flytta några kilometer söderut – till Rocklunda och VSK Fotboll.

– Jag trivs jättebra, det är ett jättehärligt gäng och vi har en skön jargong i laget. Vi har jättebra tränare och jag ser fram emot att komma ned på träningarna, säger Nathalie Brorson.

Klicka här – för att köpa Höstkortet till herrlagets matcher i Superettan och damlagets matcher i division 2.