Grönvitt på jakt efter ny seger – mot publiklaget: ”Hoppas och tror på över 5 000”

VSK Fotboll vann i Skövde sedan Olle Edlund visat vägen med att göra 1–0 efter drygt en kvart. På söndag 13 augusti kommer publiklaget Helsingborgs IF till Västerås. ”Vi har haft ett bra tryck hela året och särskilt senaste matcherna”, säger mittfältaren inför mötet på Hitachi Energy Arena.

Olle Edlund var stekhet – när VSK Fotboll vann i regnet i Skövde. Ledningsmålet innebär att fotbollsfebern stiger ytterligare i Västerås. ”Jag hoppas och tror på över 5 000 igen”, säger mittfältaren i en stor intervju inför mötet med Helsingborgs IF.

VSK Fotbolls spelare har tjatat på Olle Edlund att skjuta betydligt oftare och han lyssnade på de frekventa uppmaningarna när Grönvitt mötte Skövde AIK på naturgräset på Södermalms IP i söndags eftermiddag.

1–0 kom efter drygt en kvart.

Och var snyggt – och viktigt.

LÄS OCKSÅ: Skövde: Tuff holmgång för Grönvitt – ”karaktärstest”

– Grabbarna har varit på mig ganska mycket den här säsongen och eftersom det regnade och planen var blöt försökte jag att lägga skottet lågt, säger 23-åringen till klubbmedia i samband med återkomsten till Västerås och träningen på Hitachi Energy Arena.

Avslutet blev perfekt precis vid målvakten David Engelbrektssons vänstra stolpe och innebar grönvit ledning.

– Det var ett snyggt mål. Men hela anfallet var fint. (Daniel) Ask satte upp mig bra.

Ibrahim Diabate startade för VSK Fotboll i Skövde och gjorde sitt första mål i grönvita tröjan. 2–0 blev också slutresultatet för Grönvitt – och fortsatt plats i toppen av Superettan. Simon Johansson är först fram att gratulera.

Grönvitt ökade på till 2–0 i mitten av andra halvlek när nyförvärvet Ibrahim Diabate pricksköt sitt första mål i Superettan.

Det blev också slutsiffrorna.

– Vi är jättenöjda över att åka från Skövde med tre poäng. Det blev som väntat mycket kamp och dueller. Jag tycker att vi stod upp bra. Vi är inte supernöjda över hur vi spelade men vi anpassade oss till matchbilden, säger Olle Edlund.

LÄS OCKSÅ: ”Ibra” jublar efter första målet – siktar på repris redan på söndag: ”Det är mitt jobb”

VSK Fotboll har nu spelat 17 (av 30) matcher och Olle Edlund har startat 14 av dessa ihop med just Daniel Ask.

Olle Edlund är nöjd med den successiva utvecklingen på centrala mittfältet.

– Jag känner att det kanske började aningen trögt i vintras och våras. Positionen var lite ny och även omgivningen. Jag och Ask hade inte spelat så många matcher ihop innan serien. Men det känns att formen gått framåt och uppåt och senaste månaden är jag nöjd med mina prestationer. Jag känner mig trygg och bekväm.

Trepoängaren i Skövde och sjunde raka segern innebar att VSK Fotboll cementerade sin plats i toppen och är fortsatt tvåa i Superettan eftersom serieledande Utsikten har producerat fler mål.

LÄS OCKSÅ: Stormatch mot HIF på söndag – expertens initierade publikprognos: ”Kan bli utsålt”

Nu på söndag 13 augusti (15.00) väntar anrika Helsingborgs IF som är sexa i allsvenska maratontabellen tack vare sina 69 säsonger i högsta serien.

– Helsingborg lockar alltid stor publik och vi vet att det kommer att komma mycket folk också på söndag, säger Olle Edlund.

VSK Fotbolls årsbästa på Hitachi Energy Arena är 5 069 besökare och noterades mot just Utsikten.

Och trots regn innan matchen mot Gefle IF var 4 022 på plats.

– Vi har haft ett bra tryck hela året och särskilt senaste matcherna.

LÄS OCKSÅ: Klart: ”Hemmastå” blir större på Hitachi Energy Arena

VSK Fotbolls partner Carpenter har justerat ståplatsläktaren på Hitachi Energy Arena lagom till matchen mot Helsingborgs IF vilket innebär att ytterligare 400 får plats på den grönvita delen.

Vilken är din publikprognos för matchen mot HIF?
– Jag hoppas och tror på över 5 000 igen, svarar Olle Edlund på sitt sedvanligt reflekterande sätt.

Grönvitt vann på Olympia i Helsingborg i mitten av april – efter Miguel Sandbergs sena segermål.

Triumfen i Skåne var tydligt trendbrott från 2022 då VSK ofta underpresterade på gräs.

– Matchen i Helsingborg var av en helt annan karaktär än bortamatchen i Skövde. Vi gjorde en av våra bästa gräsmatcher på länge mot Helsingborg. Vi spelade vårt spel och höll i bollen på Olympia. Det var mycket det som ledde till tre poäng.

Grönvitts spelare och fans jublar efter ännu ett mål på Hitachi Energy Arena. Drömmarna om allsvensk fotboll i Västerås stiger. ”Vi är tydliga med varandra att vi måste kriga på varje träning för att vi ska kunna fortsätta vinna fotbollsmatcher”, deklarerar Olle Edlund inför matchen mot Helsingborgs IF på söndag.

VSK Fotbolls fans drömmer av lätt insedda skäl om Allsvenskan igen efter 26 säsonger i Superettan och division 1 för klubbens herrlag.

Hur ser du på hösten?
– Vi är inne i ett bra flow och hoppas att det fortsätter men man ska aldrig tänka för långt fram i tiden. Vi är tydliga med varandra att vi måste kriga på varje träning för att vi ska kunna fortsätta vinna fotbollsmatcher. Nu på söndag är det match igen och vi ska göra allt för att ta tre poäng, säger Olle Edlund.

Klicka här – för att köpa biljetter till VSK Fotboll–Helsingborgs IF (söndag 13 augusti, 15.00).

Klicka här – för att köpa Höstkortet till herrlagets matcher i Superettan och damlagets matcher i division 2.