Fredrik Lundqvist lämnar Sportklubben

Fredrik Lundqvist har tillhört A-truppen sedan 2015 och med minskad speltid står det klart att han lämnar VSK Fotboll för den här gången. – Jag kommer sakna alla grabbar framförallt, säger Lundqvist om att få lämna VSK.

Du har fyra säsonger i ryggen med VSK, hur har tiden varit?
– Det har varit lite upp och ned, många skador och så. Det känns inte som att jag fått förtroendet riktigt. Det har varit tufft och jobbigt, självförtroendet har gått ned när man inte fått spela.

Vad kommer du sakna mest?
– Jag kommer alla grabbar framförallt, alla grabbar i laget och fansen som alltid stöttat oss.

Hur ser du på framtiden?
– Jag har faktiskt ingen aning just nu. Nu får man se framåt och försöka hitta någon lösning.

Sportsligt ansvarig VSK Fotbolls styrelse, Ado Sadzak:
– Jag har haft samtal med de tolv spelare vars kontrakt går ut eller kan sägas upp. Samtalen i sig har gått smidigt och alla spelare har fått gott om tid att prata. En del av de här avtalen väljer vi att inte förlänga, det är väldigt tråkigt. Men med tanke på att vi ska minsta truppen och spetsa till den så var det något som var planerat. Det har varit en intensiv vecka och väldigt jobbigt och tungt, men vi ville vara snabba med att informera de spelare som inte skulle få förlängt och de spelare som vi vill ha kvar.

Fredrik Lundqvist
– ”Freddan” är en av våra yngre spelare som fått mindre och mindre speltid de senaste säsongerna, i år blev det ännu mindre, i och med att vi tar ett steg upp ser vi det svårt till speltid. Vi ser gärna att han tar steget till en av våra samarbetsföreningar och fortsätter sin utveckling där och förhoppningsvis kommer tillbaka framöver.

Vi tackar Fredrik Lundqvist för hans tid i Västerås SK och önskar honom stort lycka till framöver!

LÄS MER: Yonathan Getachew lämnar VSK Fotboll
LÄS MER: Benker lämnar Grönvitt

Dan Kiwii Persson