Äntligen hemmapremiär – lirarens betyg på Grönvitt: ”Otroligt många duktiga spelare”

VSK Fotboll inledde division 2 på bästa sätt – med seger. Nu väntar hemmapremiär mot Sturehov från Örebro. ”Det ska bli otroligt kul”, säger mittfältaren Elsa Sund inför söndagens match.

Elsa Sund.

VSK Fotboll spelade första tävlingsmatchen någonsin i en tältliknande arena och det blev alltså tre poäng i Karlstad Airdome för exakt en vecka sedan.

Nathalie Brorson frälste de grönvita med matchens enda mål.

– Det är alltid speciellt och känns otroligt skönt med tre poäng i seriepremiären. Karlstad Airdome är inte riktigt det vi är vana vid. Sedan får vi vara glada att vi fick på spela på konstgräs. Förra året spelade vi utomhus på naturgräs när vi mötte Karlstad. I och med att vi spelade inomhus var det ingen vind eller sol som påverkade spelet vilket var skönt, säger Elsa Sund om de speciella förutsättningarna.

LÄS OCKSÅ: Seger i premiären: ”Vi är konsekventa”

Grönvitt hade ett stort bollinnehav i Karlstad och 18-åringen var nöjd med lagets spelmässiga prestation.

– Jag tycker att vi visar att vi är ett spelskickligt lag som äger mycket boll och håller i taktpinnen. Vi vet vad vi ska göra, följer vår matchplan och utnyttjar de ytor som vi vill använda.

Det blev seger men bara ett mål. Är det främst målskyttet som behöver utvecklas inför kommande matcher?
– Ja, jag tycker att vi behöver vara noggrannare i sista tredjedelen. Med tanke på hur mycket boll vi har tycker jag att vi borde ha gjort fler mål. Vi skapar lägen och kommer till avslut men sätter inte bollen i nätet, säger Elsa Sund.

LÄS OCKSÅ: Grönvit offensiv – så ska damlaget också nå eliten: ”Bygger på och utanför planen”

Övriga spelare och ledare i Grönvitt utsåg Elsa Sund till matchens lirare och den spelskickliga mittfältaren belönades inte oväntat med tre gröna hjärtan av digitala VSK-fanzinet Anno 1904.

– Jag försöker att hela tiden vara spelbar och deltar mycket i spelet. Jag fördelar boll och vinner närkamper. Jag känner mig nöjd med min insats, absolut. Sedan är det klart att det alltid finns saker som jag vill utföra ännu bättre. Jag ser varje match som ett utvecklingstillfälle där jag hela tiden blir bättre. 

Grönvitt stöttades i Karlstad Airdome av 15 supportrar.

– Vi är otroligt tacksamma för publikstödet på plats. Det betyder väldigt mycket för oss att de vill åka hela vägen till Karlstad och heja fram oss till tre poäng. De ger oss extra energi matchen igenom, säger Elsa Sund med tacksamhet i rösten.

LÄS OCKSÅ: VSK Fotboll kallar till supporterträff

Söndag väntar alltså hemmapremiär för VSK Fotbolls damlag när IK Sturehov från Örebro kommer till Västerås  (kick off 13.00).

– Det ska bli otroligt kul med hemmapremiär. Hitachi Energy Arena är där vi trivs bäst och med hjälp av stödet från läktaren tror jag att det kan bli en riktigt bra match.  

Hur bra är Grönvitt i år jämfört med i fjol och vilka förväntningar ska alla grönvita ha på laget?
– Jag tycker att vi har fått in den erfarenhet och stabilitet som vi saknade förra året. Vi är trygga med bollen, vet vad vi ska göra och tror på det vi gör. I år har vi en ny spelidé  och jag tror att den kommer att gynna oss i serien. Supportrarna kan förvänta sig ett spelskickligt lag som aldrig viker sig. Vi har en bred trupp med otroligt många duktiga spelare, säger Elsa Sund. 

Grönvita guiden
Matchen: VSK Fotboll–IK Sturehov (Örebro).
Serie: Damer division 2 västra Svealand
Omgång: 2 (av 22).
Dag: Söndag 21 april.
Tid: 13.00.
Plats: Hitachi Energy Arena, Västerås.
Entré: 50 kronor för vuxna, barn till och med 18 år går in gratis. Betalning sker med swish. OBS! Säsongskort gäller till herrlagets allsvenska matcher och damlagets matcher i division 2.
Servering: På sittplatsläktaren.
Mer inför matchen: Facebook och Instagram: @vskfotboll och @vskfotbolldam.