Tuff hemmapremiär gav oavgjort – ”Vi behöver löpa mycket mer”

På ett kylslaget Hitachi Energi Arena spelade VSK:s damer sin hemmapremiärmot mot IK Sturehov under söndagen. Ett bollförande Grönvitt hade vissa svårigheter mot ett försvarsbetonat men kontringsbenäget bortalag och fick nöja sig med 2-2.

Ulf Lundell har besjungit april som en kall och nyckfull vän och vi som intog Hitachis läktare idag kan intyga att det ligger mycket i den strofen. Det gällde att vara ordentligt påpälsad för att klara tillställningen som blåstes i gång 13:00.

VSK visade omgående upp att man är ett bollskickligt lag men där spelet för dagen kändes aningens omständligt. Gästerna Sturehov positionerade sig lågt men var hela tiden redo för kontringar via en lång boll. Första halvleken blev mållös men med viss fördel till VSK.

I pausen smakade det bra med kaffe eller varm choklad. Med lite mer variation och fart i andra halvlek skulle det nog gå att få hål på Sturehov?

Så frusna men förhoppningsfulla om ett hemmamål tog vi åter plats på läktaren lagom till andra. Tyvärr blev det precis tvärtom när Felicia Holgersson gav gästerna ledningen genom ett välplacerat distansskott där man kan ha vissa synpunkter på försvarsspelet.

Surt för ett bollförande VSK. Den matchbild som följde målet påminde om första halvlekens spel. Hemmalaget förde spelet men hade svårigheter att ta sig igenom. Thea Nilsson kvitterade emellertid via en tilltrasslad situation där bollen precis hamnade över mållinjen, i motsats till herrlagets riksbekanta situation mot Halmstad förra helgen.

Istället för den vändning som matchbilden antydde kom ytterligare ett distansskott som ställde Agnes Vilen i VSK:s mål. 1-2 och nytt underläge. Thilda Hellén kvitterade senare men kraften för att ta ledningen fanns inte riktigt varvid slutresultatet blev 2-2 och delad pott.

VSK var det bättre laget över 90 minuter men Sturehov ska ha en eloge för sitt försvarsspel och effektivitet.

Tränare Markus Lindberg sammanfattar matchen enligt följande:

”Sturehov spelar ett tufft försvarsspel och vi har svårt att tränga igenom med kontroll. Vi behöver löpa mycket mer för att slå dem. Tyvärr gör de mål på chanserna de får av oss. Vi ska inte släppa in två mål mot dem. Samtidigt släppte de in få mål förra året och gör en bra prestation defensivt idag. Sturehov kommer ta poäng från många lag i serien”.

VSK Fotboll-IK Sturehov 2-2 (0-0)

Mål: 0-1 Felicia Holgersson (48), 1-1 Thea Nilsson (59), 1-2 Tilde Nilsson (67), 2-2 Tilda Hellén (75)

Så här spelade VSK

Målvakt: Agnes Vilen
Försvar: Tilda Hellén, Jennifer Holmström, Thea Nilsson (kapten), Linn Niemelä (82)
Defensivt mittfält: Sargonia Solaka, Elsa Sund (70)
Offensivt mittfält: Nathalie Brorson, Moa Karlsson (82), Wilma Hedenström
Anfall: Elin Antonsson

Avbytare: Safiya Abulkadir Abshir (70), Julia Lindholm (82), Tyra Magnusson (82) Sally Messing, Eila Viitala (Mv)