Zelda flyttade hem och valde VSK – får träffa fansen för första gången: ”Ska bli spännande”

Zelda Stadsdahl blev klar för VSK Fotboll i november. På söndag väntar officiella säsongsstarten på Iver Arena. ”Jag har aldrig varit om något liknande”, säger mittbacken förväntansfullt.

Bildtext:
Zelda Stadsdahl flyttade hem till Västerås efter tre år på fotbollsgymnasiet i Örebro. Valet föll på VSK Fotboll. ”Jag tycker att det är ett väldigt bra gäng. Alla har varit välkomnande”, säger 19-åringen i samband med träningspass inne i Fotbollshallen på Rocklunda i Västerås.

VSK Fotbolls damlag i division 2 och herrlag i Superettan hade i början av januari 2022 den historiska första gemensamma träningen på Iver Arena i Västerås.

Eventet lockade många besökare.

Och himlen färgades grön och vit.

– Jag hörde att det var många supportrar där. Det ska bli spännande. Jag har aldrig varit med om något liknande. Jag är inte heller van vid att spela inför så mycket publik, säger Zelda Stadsdahl till klubbmedia inför söndagens officiella säsongsstart söndag 8 januari (13.00).

Zelda Stadsdahl pluggade tre år på fotbollsgymnasiet i Örebro och representerade allsvenska KIF Örebros F19-lag en säsong innan det blev knappt två år i Rynninge IK i division 1 och division 2.

Men efter tiden i Örebro och en skada väntade Västerås igen.

– Jag flyttade hem efter studenten och tränade en del med VSK under hösten.

Grönvitts tränare Lisa Hellenberg och Lotta Hjalmar och lagledaren Tony Nilsson övertygade Zelda Stadsdahl om att stanna kvar.

Och så blev det alltså.

– Jag tycker att det är ett väldigt bra gäng. Alla har varit välkomnande. Vi har bra tränare. Alla är fokuserade på övningarna. Sedan har vi roligt i samband med träningarna Det är så det ska vara, säger den sympatiska och reflekterande 19-åringen.

Men även morbror Håkan Sjöstrand – en av tränarna för VSK Fotbolls talangfulla F17-lag – bidrog till valet av Grönvitt.

– Håkan pratade väldigt gott om VSK och att klubben satsar hårt på tjejerna. Så det känns bra att vara här.

Möjligen kan det också bli spel tillsammans med fyra år yngre kusinerna och stora talangerna Elsa och Ester Sjöstrand i år eller framöver.

– Det skulle vara roligt att spela med dem i VSK, säger Zelda Stadsdahl.

Grönvitt har adderat ytterligare fyra ”externa” spelare inför 2023 (Nathalie Brorson Sofia Hasler, Tyra Magnusson och Ella Sund från Gideonsbergs IF) och lyft upp 15-åringarna Tilda Hellén och Sally Messing från 2007-laget.

Truppen är yngre än förra säsongen.

– Vi har ett ungt lag med väldigt duktiga spelare.

VSK Fotbolls uttalade målsättning är att vinna serien och därmed ta steget upp i division 1.

Förra året kom klubben tvåa som nykomling – en poäng efter Bele Barkarby från Järfälla.

– Vi ska vinna serien och jobba tillsammans, ha en bra sammanhållning och ett bra spel, säger Zelda Stadsdahl.

Fotbollskarriären inleddes som fyraåring i IFK Västerås och laget födda 2003 tog sedan steget över till Hamre IP i Västerås och Skiljebo SK där Zelda Stadsdahl blev lagkamrat med bland annat jämngamla spelarna och nuvarande VSK:arna Sara Eriksson och Lova Howell Rudstam och ett år yngre Bianca Iglesias.

– Det är roligt att få spela med dem igen.

VSK-förvärvet är mittback och hoppas bidra till en ännu tätare defensiv i jakten på topplatsen i division 2.

Recensionerna är goda från tiden i bland annat KIF Örebro – som spelare och ”en härlig individ” enligt tidigare tränare.

– Jag är brytningssäker, stark på huvudet och har ett bra tillslag. Jag tycker också att jag är väldigt positiv. Det är viktig att hela tiden peppa sin lagkamrater, säger Zelda Stadsdahl.

FOTNOT. VSK Fotbolls damlag och herrlag har alltså gemensam träningsstart på Iver Arena i Västerås söndag 8 januari (13.00). Alla grönvita är välkomna. Läs mer om eventet här!