VSK ska nå Superettan – med hjälp av fansen

*Detta är en text från VSK Fotbolls bilaga i helgens nummer av Västerås Tidning*

VSK Fotbolls nya lagkapten Ilir Berisha ser fram emot säsongsstarten och stödet från läktarna. – Jag hoppas att folk förstår att vi behöver dem i år, säger Berisha.

En lång och kall försäsong är slut och tävlingsmatchandet drar igång. För VSKs del är seriepremiären borta mot Skellefteå FF spelad, en match VSK vann med 3-1. Nu är dags för hemmapremiären mot Akropolis IF, lördagen 14 april 16.00.

– Det känns väldigt kul att säsongen drar igång och vi ser fram emot att börja, det har varit en lång försäsong så det ska bli kul att börja tävla igen, säger Ilir Berisha.

Det är en försäsong som varit upp och ned och som kantats av skador och sjukdomar på stora delar av laget.

– Det har inte varit spel med fullstor plan hela tiden så som man vill ha, men vi har hållit ihop bra och blivit av med de stora skadorna. Det har varit en bra försäsong måste jag säga, vi har haft tid att jobba med alla delar i laget både offensivt och defensivt. Jag tycker att vi har gjort ett bra jobb vilket jag hoppas kommer visa sig nu i början.

VSK har ett tydligt mål med säsongen 2018. Man ska upp.

– Vi ska ta en match i taget, det är det viktiga. Vi vet vårt mål och vart vi ska, vi ska upp i år. Vi börjar med första matchen 7 april.

Tor-Arne Fredheim har pratat om att det finns mycket vinnarmentalitet i de nyförvärv klubben gjort inför säsongen, något som märkts av på träningarna.

– Ja ja absolut. Det har blivit spets på träningarna och vi alla vet vad som gäller, alla måste anpassa sig till det.

Tor-Arne och övriga ledare samt sportsligt ansvarig i styrelsen har utsett Ilir Berisha till VSK Fotbolls lagakpten 2018, ett hedrande uppdrag.

– Det kommer bli en ära att bära bindeln. Det är ett förtroende tränarna gett mig och ett förtroende som jag ska ta och göra mitt bästa.

På lördag är det hemmapremiär mot Akropolis IF och Ilir hoppas att supportrarna sluter upp och stöttar laget till fullo.

– Jag hoppas att arenan blir fullsatt så att vi har stödet bakom oss och då kommer vi prestera på planen. Vill man uppnå ett mål så kan man inte göra det med elva man på banan, det behövs även utifrån. Jag hoppas att folk förstår att vi behöver dem i år och att de står bakom oss.

Ser man till förhandstipsen är det VSK och Syrianska FC det pratas om som topplag, följt av Assyriska FF och Akropolis IF.

– Ingen match är lätt och det vet vi. Men det är inget man ska oroa sig för, vi har ett bra lag och vi vet våra styrkor som vi ska använda rätt. Vi fokuserar mest på oss själva.

 

LÄS MER: Amerikanaren som vill visa vägen

 

Dan Kiwii Persson