VSK Fotboll fortsätter satsningen på akademin – Ariton ny tränare i U16/17

 

Ariton Curoja, som senast kommer från FK Karlskrona, kommer tillsammans med Martin Falk att ansvara för VSK Fotbolls U16 och U17. – När jag fick den här chansen så kände jag att jag måste jag ta den, säger Ariton.

Tränarkarriären startade för några år sedan när den egna fotbollskarriären fick avslutas på grund av skador.

– Jag började med FK Karlskronas P03:or och har varit med dem tills nu, först som hjälptränare sedan som huvudansvarig.

Men under SEF:s konferens i Spanien tidigare i år träffade AritonKevin Ahlbäck (tränare för U15) och det klickade direkt mellan de två tränarna.

– När vi satt där i Spanien så pratade jag och Kevin om att det hade varit riktigt roligt att ha ett lag ihop. När chansen dök upp med en idrottslärartjänst i Västerås så återupptogs kontakten och på den vägen är det.

Ariton har nu flyttat upp till Västerås och inledde med en träning tillsammans med Martin Falk redan under måndagen.

– Jag kommer ha delat ansvar tillsammans med Martin där vi får lära oss av varandra, sen tror jag att jag kommer lära mig mer av honom än tvärtom. Han har mer erfarenhet och är duktig på det han gör.

VSK:s ungdomslag tränas av unga tränare. U15 tränas av Crille Dahlqvist (27 år) och Kevin Ahlbäck (22 år) och U16/U17 tränas av Martin Falk (23 år) och nu Ariton (20 år), i U19 tränas målvakterna av Adam Lejonklou (20 år). En satsning som Ariton uppskattar.

– Det är otroligt kul. Svensk fotboll har gått in i en ny fas där man tänker på ett annorlunda vis och det är lättare att få in unga tränare som tänker på det nya viset än att äldre tränare som redan har sina principer och sätt att arbete ska ändra sitt sätt.

Glädjen att ha kommit till VSK Fotboll är stor, Ariton lyser upp när han pratar om flytten till Västerås.

– När jag fick den här chansen så kände jag att jag måste jag ta den, jag kan inte backa. Klubben satsar verkligen och vill någonting både på ungdomssidan och A-lagssidan. Det känns som att jag kan utvecklas och ändå få vara med och påverka.

Klubbens ordförande Andreas Dayan ser positivt på ”förvärvet”.

– Jag tycker att det är jätteroligt med ännu en ung talangfull tränare med ambition som tillsammans med spelarna kommer göra en resa i Västerås SK. Han kommer att passa väl in i gruppen med övriga tränare, då de delar samma passion av att utbilda ungdomar till framtida elitspelare.

LÄS MER: U17 på träningsläger i Spanien – ”Kommer ge 100%”

Dan Kiwii Persson