Två omgångar kvar – här är förutsättningarna för avancemang till Superettan

 

VSK Fotboll har ett gyllene läge att nå avancemang till Superettan och därmed nå säsongens stora mål. Här är förutsättningarna för att det ska bli verklighet.


Syrianska FC spelar redan nu på lördag den 3/11 mot Sandvikens IF. De möter ett Sandviken som inte längre har något att spela för då de tappade sin chans att hänga på racet om kvalplatsen i och med två raka förluster de senaste omgångarna. Om Syrianska tappar poäng i sin match är VSK klara för Superettan. Liksom förra gången VSK gick upp blir man i så fall klara för uppflyttning i kavaj, 2010 skedde det dock under samma dag som man spelade sin egen match mot Vasalund. VSK-supporten Joakim Lindborg minns tillbaka på den matchen.


– Det var såklart en otroligt skön känsla att vi blev klara för Superettan. Någonstans vill man ju bli klara av egen kraft, av att vinna en match, men samtidigt struntar jag hur det går till bara vi går upp.


Ett annat scenario vore att Syrianska tar alla tre poängen mot Sandviken. Då har VSK chansen att avgöra på söndag genom att plocka minst en poäng mot Akropolis på bortaplan.


– Att ta poäng av formstarka Akropolis på deras hemmaplan är inget man gör på beställning. Det kommer att bli en tuff match, men samtidigt har vi ju en riktigt bra trupp med många skickliga spelare så vi har ju såklart alla chanser i världen att avgöra den här serien redan på söndag, säger Joakim Lindborg.


Om olyckan skulle vara framme och VSK förlorar mot Akropolis väntar ett gastkramande avgörande mot redan nedflyttningsklara Arameisk-Syrianska hemma på Solid Park Arena. Den matchen spelas lördagen den 10:e november kl 15.00. Här räcker det också att VSK tar minst en poäng, men det kan också räcka med en förlust. Då blir det en målskillnadsaffär mellan VSK och Syrianska där VSK just nu har åtta plusmål tillgodo.


– Skulle det bli så att det blir en avgörande match på hemmaplan har ju flera spelare i laget bra erfarenhet från detta tidigare (Södertälje hemma 2015 när division 1-kontraktet säkrades i sista matchen, reds. anm.) och det tillsammans med den kvalitetsskillnaden det ändå är mellan lagen, samt att Arameisk-Syrianska inte har något sportsligt att spela för gör att VSK tar den matchen, tror Lindborg och fortsätter:


– Men det är klart att allt kan hända i fotboll. Inget är ju klart förrän det är klart och blir det en avgörande match i sista omgången skulle man ju självklart vara otroligt nervös. Det är en skräckblandad förtjusning med sådana matcher där allt står på spel men vinner man dem är de ju de bästa som finns.

 

Följ VSK:s jakt på Superettan på plats på söndag
VSK Sports ordnar bussresa till matchen. Läs mer och boka här: http://www.vsk.nu/?p=2357

 

 

Andreas Dayan