Tuffaste matchen hittills väntar Grönvitt – ”Ett lag som gör många mål”

VSK ställs mot tabellfemman Assyriska FF på ett förväntat soligt och välbesökt Solid på söndagseftermiddagen. – Det känns som att det blir tuffaste matchen hittills, säger Tor-Arne Fredheim inför matchen.

Grönvitt genomförde på lördagsförmiddagen ett avslutande träningspass inför söndagens möte med Assyriska.

– Det var piggt och fokuserat, även om det var rätt så varmt. Vi jobbade lite med detaljer som vi behöver vara vaksamma på.

Efter lördagens träning hoppade manager Tor-Arne Fredheim in i bilen för att bege sig till Linköping för att kika på när seriemotståndarna Linköping City och Sandvikens IF ställs mot varandra.

För VSK:s del väntar alltså en tuff match mot Assyriska, ett lag som har kommit igång några matcher in i serien.

– Det känns som att det blir den tuffaste matchen hittills, de har kommit igång rejält. Framförallt får vi se upp med Alagie Sosseh som har gjort fem mål på några matcher här. Sen har de djupledshot på kanterna och spelar ett rätt så varierat spel, det är ett lag som gör många mål så det blir säkert lite mer hot än vi varit vana med. De är vassa i omställningsspelet, där behöver vi vara alerta.

VSK har ett tufft avbräck i att Filip Tronêt missar helgens match, även ytterbacken Mathias Benker missar matchen på grund av en bristning i baksidan. Glädjande besked är dock att Carlos Gaete Moggia, Ilir Berisha och Koyar Salimi är tillbaka i träning.

– Ilir har varit borta en längre tid och han behöver få träna, han har bara gjort 1,5 träning i veckan. Även Moggia har varit borta ett tag, men han har så pass bra teknik att det inte märks där, det är mer i tempot. Koyar har varit borta en kortare stund och är i slag.

Utöver Tronêt och Benker så missar även Birahim Sarr, Dennis Botchey och Rinor Nushi matchen.

– Förhoppningsvis är det inget allvarligt med Tronêt och Sarr, vi hoppas ha de tillbaka inom en vecka. Rinor och Botchey är allvarligare. Rinor har en kraftig ledbandsskada och går just nu med en skena, han kommer att bli borta 1-2 månader som det ser ut nu tyvärr.

Här köper du biljett till VSK–Assyriska
Dag
: Söndag 20 maj, 2018
Tid: 16.00
Plats: Solid Park Arena, Västerås
Klicka här för att köpa biljett till matchen >>>

För dig som inte kan vara på plats på Solid Park Arena så sänds matchen både på Ettanfotboll.se och VLT.se
Ettanfotboll >>>
VLT.se >>>

LÄS MER: Se det femte avsnittet av #roadtosuperettan nu!
LÄS MER: Grönvitt vinner och håller tätt – backgigantens analys i stor intervju: ”Har en tro och tålamod som gör oss bekväma”

Dan Kiwii Persson