Träningsstart för herrlaget – här är senaste nytt

Efter lite semester i december när den kanske märkligaste säsongen i klubbens historia avslutats var det idag dags för VSK Fotbolls herrlag att dra igång försäsongsträningen.

Träningen idag började redan klockan åtta på morgonen med fystester för att bestämma fysisk status på spelarna. Efter det vidtog ett pass med vanlig fotbollsträning, denna dag i plåthallen pga väderlek. Tränarteamet består som förra säsongen av huvudtränare Thomas Askebrand, assisterande tränare Kalle Karlsson och Leffe Berg.

Träningsplaneringen ser ut som så att laget tränar 4 gånger i veckan men man genomför i praktiken 8 pass där ett fyspass ligger i anslutning till ett fotbollspass. Anledningen till denna planering är för att möjliggöra eventuell permittering av spelare och ledare, men samtidigt se till att all nödvändig träning hinns med. Som vanligt tränar laget på förmiddagarna.

Huvudtränare Thomas Askebrand kan också meddela att en ytterligare träningsmatch bokats in. Det blir en match mot allsvenskt motstånd (IK Sirius) som går av stapeln lördagen den 3/4 kl 14.00 på Iver Arena. Matchen blir sålunda VSK:s genrep inför seriestarten helgen efter.

Du kan se vintern och vårens matchschema här