Träningsmatcher för VSK Fotboll Herr – så här tänker tränaren

En av de intressanta frågorna för januari hos alla grönvita är hur träningsmatchandet för herrarnas A-lag kommer att se ut. Nu har tränarteamet gjort klart med vintern och vårens träningsmatcher. Så här ser det ut (vi slänger med tiderna för matcherna i Svenska cupen också).

6/2 Sollentuna FK 14.00 – Iver Arena

10/2 IF Sylvia 19.00 – Iver Arena

13/2 Akropolis IF – 14.00 – Iver Arena

21/2 Malmö FF 13.00 (Sv-cupen) – Malmö

27/2 Halmstads BK 15.00 (Sv-cupen) – Halmstad

6/3 GAIS 13.00 (Sv-cupen) – Iver Arena

13/3 AFC Eskilstuna 14.00 – Iver Arena

20/3 Örebro Syrianska 14.00 – Iver Arena

25/3 Vasalunds IF – tid och plats ej spikad men en bortamatch

31/3 Sandviken IF 19.00 – Iver Arena

3/4 IK Sirius 14.00 – Iver Arena

Vi bad huvudtränare Thomas Askebrand förklara hur han tänkt när han satte ihop schemat för försäsongens matcher.

”Det finns så klart några principer jag använder mig av när matcherna på försäsongen ska spikas. Ett är ju att det ska vara så nära som möjligt, få vill resa långt för att spela träningsmatch. En annan princip är att jag ogärna möter seriekonkurrenter nära inpå seriestart, då föredrar jag lag från andra serier. Sen är det inte alltid så lätt att få till det man vill. Det är ett pussel hos alla klubbar att skapa ett schema som känns bra”

I år har det tydligen varit extra krångligt att få till det

”Vi och många andra klubbar fick göra om våra scheman då det helt plötsligt dök upp ett krav från bolaget med sändningsrättigheterna att varje lag i Allsvenskan och Superettan måste spela två av sina träningsmatcher på hemmaplan mot motstånd från de två serierna, bolaget sänder ju vissa av träningsmatcherna.

Det blev lite stökigt och kanske inte helt som vi ville. Som exempel ville jag få till en match mot en seriekonkurrent men jag fick inget svar och var tvungen att gå vidare med andra klubbar. Till slut tycker jag nog ändå att vi fått ihop något som känns bra och som kommer ge bra motstånd på rätt nivå”